O noua aparitie...o viitoare mamica de 21 de ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

esti o curajoasa prin simplul fapt ca aduci pe lume un copil fiind mama singura. acum nu mai are rost sa-ti fie frica. de dat inapoi nu mai poti da. asa ca fa-ti curaj si mergi inainte, iar bebe va sti ce are de facut. la fel si corpul tau.
cat despre doctora, stiu ce inseamna sa nu poti discuta cu ea. asa e cu majoritatea medicilor. se arata indignati ca ii intrebi atatea de parca toate mamicile ar trebui sa faca facultatea de medicina. foarte putini sunt cei care isi fac cu adevarat meseria (care nu se rezuma doar in a aduce un copil pe lume) si care asculta problemele si temerile viitoarelor mamici.
poate sa sara in sus cine-o sari. asta e un adevar urat la noi in tara.
banii... am dat 1000 de lei la medic si cate 100 de lei la moase(au fost 2). la toaletare am dat cate 5 lei(pe tura), iar la asistentele de la bebei 10 lei (pe tura). aaa, am nascut la giulesti.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss_oana spune:

Sunt deacord cu Madyrizi,esti curajoasaEu cand am nascut aveam 24 de ani,nu cu mult mai mare decat tine.Sunt foarte fricoasa,numai cand intru intr-un spital(chiar si in vizita)mi se inmoaie picioarele.In momentele alea dispare frica,totul devine natural si firesc.Dumnezeu te intareste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

salut!!! wow ce tanara esti si ce frumos ca o sa ai un copilas...din experienta mea- doua nasteri, la prima am nascut natural si spontan, la a doua cezariana impusa de medic ...iti spun cu sinceritate ca nici nu suporta comparatie aceste metode de a naste...a naste natural e sublim, te simti femeie, simti actul nasterii si in acele momente frica nu mai exista...la celalat pol e cezariana, o operatiune chirurgicala menita sa-ti scoata copilul din uter, gandeste-te cand te tai la un deget cum e, vei avea o taietura care are un ritm de refacere, dureri adiacente, tot tacamul...

deci, lasa frica la o parte, daca poti medical sa nasti natural fa-o...esti tanara, e pacat sa faci cezariana...daca ti se impune ooperatia, asta e...

nastere usoara !!! si sa ne anunti dupa eveniment

Dana, mama Tianei (23 august 2006) si a lui Tiberiu (7 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns envy_me spune:

multumesc pt incurajari.... sti cum e cryss_oana .... decat sa simt durerea mai bine ma adoarme si suntem amandoi bine .... inca nu stiu ce voi alege.... sa vad marti la doctor ce imi zice.... dupa care voi vedea....
dupa experienta voastra 200 E e putin? pt o cezariana sau o nastere normala? cui trebuie sa mai dau? :)) si la cezariana dau moasei?
in legatura cu anestezia epidurala... stiti ceva?
eu sunt picata in lumea asta sunt un bebe + o mare frica...
dupa calculul de pe site de aici.... am calculat ultima menstruatie si ar trebuii pe 27 iulie sa nasc.... acum sa vedem ce zice ecografu si doctora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui envy_me

multumesc pt incurajari.... sti cum e cryss_oana .... decat sa simt durerea mai bine ma adoarme si suntem amandoi bine .... inca nu stiu ce voi alege.... sa vad marti la doctor ce imi zice.... dupa care voi vedea....
dupa experienta voastra 200 E e putin? pt o cezariana sau o nastere normala? cui trebuie sa mai dau? :)) si la cezariana dau moasei?
in legatura cu anestezia epidurala... stiti ceva?
eu sunt picata in lumea asta sunt un bebe + o mare frica...
dupa calculul de pe site de aici.... am calculat ultima menstruatie si ar trebuii pe 27 iulie sa nasc.... acum sa vedem ce zice ecografu si doctora

Ohhh , lasa banii aia ca nu aia conteaza Nu stiu cum e prin Buc , da' presupun ca e cam in TM unde jumatate din cele care nasc nu dau bani , 80% din ele nu dau ca pur si simplu nu au , si celelalte nu dau ca nu li se pare normal sa dea.
Am avut in iarna o pacienta de 17 ani , speriata ca tine sau mai speriata care a tipat saraca pana a ragusit , am reusit intr-un final sa o calmam (ei su 2 colege, ca eram in garda), i-am spus ca nu ma crede , dar dpa nastere mai spune ca mai vrea un bebe. Mi-a zis ca mai bine moare , ca nu mai vrea in viata ei asa ceva, ca ea nu poate sa nasca. Ei , si ce crezi?
Cand a ajuns pe masa ginecologica a fost iarasi speriata , i-am spus iarasi sa asculte si sa impinga , sa nu tipe , a nascut o fetita si in timp ce ii facea dr epiziotomia imi spunea cat de frumos a fost , si cum nici n-a durut Si cum mai vrea sa faca un baietel.
E normal sa iti fie frica, dar crede-ma ca odata ce asculti cum sa impingi nasti f repede.
La epidurala e mai aiurea ca nu ai reflexul acela de a impingere , tu cum este tanara , la prima nastere si speriata nu vei impinge deloc si va suferi bebele.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

de acord XIO dar epidurala e sublima dupa doua nasteri fara epi ..la a treia dupa 3 zile de chin a fost ceva de nedescris am putut impinge simteam doar ca nu ma durea nimic nici eu nu am putu a crede ce eliberare
prima nastere a fost in RO acolo unde eram eu epidurala era ceva SF
a doua a fost prea rapida si nu am mai avut vreme nici sa zic epi////
si a treia cum am zis sfarsitul de vis dupa 3 zile de contractii(din alea ca de sfarsit) si dilatare doar 2 cm
eu tot o tineam pe a mea fara epi fara epi aveam senzatia ca o sa paralizez acolo pana am strigat EPIDURALAAAAAAAA toata stima echipei medicale care a avut grija de mine ....si m au suportat cele 3 zile si m au frecat pe toate partile m au sustinut moral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns envy_me spune:

Merci XIO. Aici nasterea mi-a zis asistenta doctorei asa: "nasterea este platita de stat, atentia doctorei costa" ... ce poti cere mai mult? :))
Inca nu stiu daca voi avea curajul de nastere normala :)) sa vedem maine eco... ce zice si bebe... si dupa va spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Envy_me, tu nu te lua dupa Xio care vorbeste frumos despre un sistem medical pe care eu inca nu l-am intalnit. Dc nu esti vreo 'pila' a cuiva, e nevoie sa dai bani. Atat cat poti, dar mai ales dc e cum spui, ca ti s-a atras atentia ca 'deranjul' dr tale costa, atunci pregateste-te. In general, din ce am auzit eu, trebuie sa dai mai intai la anestezist (dc nasti natural cu epi, sau pt ceza), la moasa dc nasti natural, ca sa aiba grija de tine. multa lume da la medic dupa. Dar depinde si de medic. Mai intreaba si tu, eventual la alte paciente ale dr.
Eu tin sa precizez ca eu vorbesc din experienta mea, eu inca n-am intalnit pe cineva care sa nu fi dat nimic la medic, decat dc a nascut la privat.
Nastere usoara!

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 20+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bravegirl, sunt atatea femei care NU AU CE SA DEA , si implicit nu dau nimic.
Am un prieten rezident pe gineco de 2 sau 3 ani care are minimum 8 garzi pe luna, nasteri de cateva ori pe saptamana, cezariene la fel , operatii la fel. Mi-a spus ca a primit cea mai mare "atentie" din viata lui : 100 de euro , de la o pacienta pe care a operat-o (cezariana).
Si crede-ma ca la toate pacientele le face epizio cu surjet intradermic si fir ascuns, indiferent daca sunt de etnie rroma fara bani , sau foste colege de facultate de-ale lui.
Ba mai mult , la fata de care am povestit mai sus nu s-a luat nimic , otul ei a vrut sa imi dea si mie ceva euro , si colegelor mele , si doctorului. la cateva zile dupa nastere am fost sa o vizitam si ne-a dat niste Milka, iar noi i-am dat niste hainute cumparate pt. bebe.
Deci fata a nascut si a fost suturata fara sa dea vreun ban , daca a dat la iesirea din spital nu stiu ca nu m-a mai interesat.
Deci da , se poate si fara "atentii" , nu se intampla nimic. Eventual daca e un dr tampit le spune prietenilor ca "aia n-a dat nimic" si atat. Ah , intr-o zi a avut 12 chiuretaje si nu a primit nici macar o cafea, deci se poate sa fii tratat fara sa indesi plicurile.

Se poate sa fie altfel in Bucuresti obisnuinta , a venit aiai la un schimb un rezident din Bucuresti care a spus ca el la urgente facea zilnic cel putin 1 sau 3 milioane , nu mai stiu. pre stupoarea lui in Timisoara n-a facut nici un leu
Si era si nesimtit nevoie mare .

Envy me , daca vrei ii dai doctoritei , daca nu , nu . iar de dat poti sa ii dai orice de la un buchet de flori si o ciocolata pana la o vila in hawaii pe perioada concediului.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Xio, eu nu te contrazic...dar vezi tu, tu vorbesti de un coleg rezident. Care inca face din pasiune, care vrea sa invete. Envy a spus de dr care ii urmareste sarcina ca e obisnuita sa i se plateasca 'atentia' acordata de ea. Stiu ca exista si medici care isi fac oricum datoria, dar au devenit exceptii, cel putin in Bucuresti, si nu numai. N-ai vazut la Tv cate cazuri sunt?
Eu despre medicul meu zic ca e OM. Nu se uita dc ii dai sau nu. Se poarta ireprosabil. si totusi eu am nascut la privat, si dc ma ajuta Dumnezeu, la fel voi face si acum, pt ca vreau sa am numai amintiri placute de la nastere.
sotul meu a terminat medicina, sora mea la fel, verisoara mea, deci stiu ce se intampla prin Bucuresti. si mai si recunosc ca eu dau medicilor atentii, dc merg la stat (rar, dar mai merg) si o sa continui sa dau dc sunt multumita de ei. Nu ma obliga, nu-mi cere nimeni, nu zic ca nu s-ar uita la copilul meu/la mine dc n-as da.
Numai bine!

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 20+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput