O noua aparitie...o viitoare mamica de 21 de ani

O noua aparitie...o viitoare mamica de 21 de ani | Autor: envy_me

Link direct la acest mesaj

fetelor am si eu o problema.... eu am dupa spusele medicului ba 35 de saptamani, ba 33.... pt ca o data zice intr-un fel, o data in alt fel.... se ia dupa greutatea copilului nu dupa cand am ramas (o dementa de doctora).... ideea e.... as vrea sa fac cezariana.... pt ca sunt mica in bazin... am 1.62.... aveam 50 de kg... aqm sunt o mica si draguta balenutza.... de aprox 56 kg..... cu o burtoaie imensaaaaaaa.... multi mau vazut si s-au inchinat (mama a spus ca la ea nici nu se cunostea.... la mine e pt toata familia.... zici ca va avea copilul 8 kg :)) ).... si cel mai important.... IMI E FRICA SA NASC NORMAL.... credeti ca ar trebuii sa astept travaliu? asa zice doctora.... sau sa programez eu cezariana???
ce ma sfatuiti? se merita cezariana? e grea operatia? am auzit la pareri,... mai mult contra decat pro... deja sunt super speriata.... + ca tin sa mentionez... faptul ca ma duc la wc din 30-45 de min ..... nu pot dormi deloc noaptea!!!! ma ia somnul pe la 5-6 dim... dorm pana la 1.... stau 1-2 ore maxim treaza.... dorm iar pana pe la 5-6 .... pe urma a doua zi dim mai dorm.... vreun sfat de somn ceva???
+ am contractii fff puternice si dureroase.... din ce in ce mai dese... mai ales noaptea....
tin sa mentionez am aproape 21 de ani sunt cam foarte tinerica

Am uitat sa spun important este sa ma ajutati cu niste sfaturi, pareri, impresii daca sa nasc normal sau prin cezariana... de preferat ar fi a 2-a varianta.... v-am spus si ma repet.... imi e frica de mor

p.s: voi avea baietel... am inteles ca baietii sunt mai lenesi decat fetitele??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

bun venit pe forum si felicitari pe sarcina!
eu as naste vaginal. cezariana doar la indicatia doctorului, sau daca ar fi ceva probleme, o pozitie inadecvata a lui bebe.

esti f tanara, si te-ai ingrasat doar 6 kg pana acum, asta e f bine. esti in forma si nu esti foarte mica de statura. eu sincer as astepta sa se declanseze travaliul natural. poti cere epidurala pt durere.

eu sunt in extrema cealalata, mi-e frica de cezariana :)

chestia cu baieteii lenesi si fetitele grabite e un mit. eu am nascut fetita la 41 de saptamani. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

am uitat, un sfat pt somn: o banana seara inainte de culcare si o pastila de Calciu+Magneziu. Poti vorbi si cu DR ta inainte sa iei supliment, aici in al treilea semestru de sarcina f multi doctori recomanda Ca si MG (magneziul relaxeaza muschii si previne naterea prematura).

Bea f multa apa si fereste-te de calduri, odihneste-te mult pe partea stanga.
Monitorizeaza contractiile si vorbeste cu doctorita despre asta. Ar trebui sa iti verifice colul la urmatoartea vizita. Contractiile sunt cam normale in ultimul trim de sarcina dar daca sunt prea dese si extrem de intense pot semnala un inceput de travaliu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Daca bb e mare si tu esti mica in bazin, nu o sa ai nicio sansa de nastere naturala, eu stiu din proprie experienta. Dar cat de mic e bazinul stabileste doar doctorul, nu-ti poti tu da seama daca e sau nu, am vazut si fete mici si slabute care au nascut natural fara nicio problema. Eu una sunt adepta nasterilor naturale, la mine nu a fost posibil din pacata si am nascut prin cezariana, la al doilea astept tot cezariana, asa considera dr ca e mai bine. Ambele tipuri de nastere presupun anumite riscuri, depinde mult de parametrii copilului, de starea ta de sanatate etc. Eu zic sa mergi pe sfatul dr care te monitorizeaza, un dr bun stie cel mai bine ce tip de nastere e mai lipsit de riscuri in cazul fiecareia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

eu am nascut de 2 ori natural. nu este usor, dar oricand as opta pt. nasterea naturala. cezariana cred, parerea mea, ca ar trebui sa fie o optiune doar cand nasterea naturala nu este posibila sau pune in pericol viata mamei sau a copilului.
la ambele sarcini medicii au aproximat nr. de saptamani, ba chiar la prima sarcina ma certam cu ecografistul ca el vedea 35 de sapt., eu o tineam pe-a mea ca am 37. pana la urma bebe vine cand vrea el. dupa socoteala mea am nascut primul copil la 41 de saptamani.
iti doresc nastere usoara (sa stii ca am vazut multe, foarte multe fete care au nascut foarte usor, in cateva ore deja isi tineau bebelusul in brate) si bun venit

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu este dementa doctorita , asa se fac masuratorile , in functie de circumferinta abdominala, de lungimea femurlui , de masuratori la nivelul craniului. Nu se poate lua dupa data cand ai ramas , ca daca ai observat te-a intrebat cand ai avut ultima menstruatie , nu cand ai facut sex . Sarind peste toate astea :
-1,62 nu e indicatie de cezariana
-burta mare nu e indicatie de cezariana
-frica ta nu e indicatie de cezariana

Bazinul ti-l va masura dr daca acesta crede ca este prea ingust pt. nastere .Exista un instrument special cu care se masoara si sunt anumiti parametrii care se iau in calcul , nu se face masurarea circumferintei bazinului cu centimetrul spre exemplu.

daca nu ai indicatie normala si vei naste natural este extrem de important sa asculti de medicul tau , cel cu care vei naste.
Daca asculti de el si faci cum iti spune nasti repede , cel mai mult conteaza cum respiri si cum impingi. daca pe astea le faci bine nasterea va merge ca pe roate .
Este mai bine sa astepti declansarea travaliului si atunci sa hotarati tipul nasterii, mai excat , e mai bine asa pt. bebele tau .

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns envy_me spune:

va multumesc ca ati raspuns.... mi-am facut un calcul si ar trebuii undeva pe 27 iulie sa nasc.... marti voi avea urmatoarea ecografie si voi afla mai multe (sper) + voi sufoca doctora cu intrebari...

doctora nu pot spune ca s-a ocupat prea mult de mine.... am ajuns la gamera de garda si asa am intrat in leg cu ea.... este de la Filantropia... doctora Chirita.... stiti ceva despre ea?

Cat despre cum voi naste inca nu stiu.... v-am spus as opta pt cezariana din cauza fricii.... si ma gandesc ca fiind atat de tanara se reface organnismul foarte repede ma incurajez de una singura eu pe mine .

As mai avea o intrebare.... cam cati bani se dau pt o nastere normala? pt o cezariana? pe total? o fi putin 200E doctorei in orice caz? (sunt mamica singura si nu sunt vreo mare bogatasa... tinand cont ca e mai imp sa am bani pt bebe decat pt doctora)

p.s: acum ma intind 2 min pt ca bebe a inebunit si joaca ping pong.... .... imi face burtica valuri valuri (sper sa intelegeti ce zic) de azi noapte .... cred ca vrea sa vada si el soarele

va pup si multumesc pentru raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss_oana spune:

Pana sa nasc si mie imi era frica de nastere in general...am nascut normal,fara epidurala si destul de repede(avand in vedere ca a fost prima sarcina)in 4 ore jumate.Din cate stiu o cezariana este mai periculoasa decat o sarcina normala plus ca timpul de refacere dupa cezariana este mai mare.
Intr-adevar este dureros,dar si la cezariana este dupa.Poti eventual opta pentru epidurala,desi din cate am citit si epidurala are riscurile ei,atat pentru mama cat si pentru copil(daca gresesc va rog sa ma corectati).Conteaza mult sa faci miscare in timpul sarcinii,eu cred ca pe mine asta m-a ajutat foarte mult.
Am ramas numai cu amintiri placute,chiar si durerea,acum nu mi se mai pare ceva atat de infricosator,iar la urmatorul copil tot natural vreau sa nasc,este ceva minunat.Sfatul meu este sa vorbesti cu doctorita ta,deschis,sa-i spui ce te framanta,si daca nu sunt probleme sa alegi nasterea naturala,este cea mai indicata pentru amandoi.Poti citi pe forum "nasterea unei stele",acolo sunt povestile mamicilor care au nascut,pe mine m-a ajutat sa-mi fac o idee.
Calciu si mie mi-a dat dr,am luat cateva zile,dar am renuntat pentru ca imi facea rau.
Sarcina frumoasa in continuare si nastere usoara.Multa sanatate la amandoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss_oana spune:

Revin:nu stiu la ce te referi cu baietii sunt mai lenesi.Daca e vorba despre faptul ca vin mai tarziu,n-as putea spune,eu am un baietel si am nascut cu 9 zile mai devreme.Nu este o regula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns envy_me spune:

am inteles ca fetele se nasc mai devreme si baietii mai greu.... dar cred ca e doar un "mit"...
cat despre miscare.... am stat ca o balenuta.... ma dau jos din pat pe scaun, de pe scaun in pat.... nici sa ies din casa nu prea mai pot.... am luat vitamine fff tarziu si am avut prb cu calciu si fier-ul.... daca cobor pana jos (am de coborat 2 etaje doar).... simt ca deja am obosit... o sa incerc sa ma plimb... dar pe caldurile astea care sunt simteam ca o sa cad pe strada....

doctora nu ma pot baza fff mult pe ea... este genul fff ciubucareasa... am ajuns la ea printr-o intamplare.... nu mi-a facut dosar nimic.... si nici nu am putut sa o schimb.... din cauza ca imi era fff aproape spitalul de unde locuiesc.... si ca doctora mi se pare destul de buna... este fff draguta daca esti atenta cu ea.... nu prea stiu ce sa zic.... o sa vorbesc cu ea marti la control....

multumesc pt raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Eu daca as avea 21 de ani si ar trebiu sa aleg m-as lasa pe mana naturii, adica as naste vaginal. macar as pleca cu ideea asta. S-ar putea in final tot la cezeriana sa ajungi, daca apar probleme pe parcurs.
La 21 de ani ai sanse sa nasti f usor chiar si natural si recuperarea nu se compara cu o cezariana. Gandeste-te ca ai sanse la cateva ore dupa nastere sa te dedici total bebelului fara nici o durere, ceea ce nu se poate spune dupa o cezariana unde durerile incep abia dupa ce nasti, si pot dura zile bune, daca nu mai mult.

Mergi la inceput