ce sa fie oare?varicela...scarlatina...rujeola

ce sa fie oare?varicela...scarlatina...rujeola | Autor: bursucelu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor sunt suparata ,disperata si revoltata de sistemul nostru sanitar .Fetitei mele ia aparut o eruptie pe corp insotita de febra in prima zi si durere in gat,m-am speriat rau si am chemat salvarea si mi-au spus ca are varicela,bun....a doua zi m-am dus la pediatra ei si dupa consultatie mi-a spus ca are o infectie in corp dar seamana cu rujeola si mi-a dat trimitere la VICTOR BABES.Acolo a consultat-o si mi-a spus ca are scarlatina si sa ne internam,binenteles ca am refuzat internarea si am cerut sa-i faca analizele de urgenta.Seara cand am luat analizele doctora de garda le-a citit si mi-a spus ca nu este scarlatina.La analize i-a iesit anemie si VSH 35 este mare.Ca tratament mi-au dat antibiotic ceclor .Acum nu mai stiu ce sa fac,fetita mea mananca bine,e vesela,nu mai are febra dar bubitele nu i-au disparut.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Este cam greu sa faci diferenta intre sindroamele eruptive.
Cum arata bubitele? Unde au aparut prima oara? sunt pe tot corpul?Cum este pielea: fina sau mai aspra?

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

bubitele au aparut pe genunchi apoi pe picioare si fundulet si cateva pe umeri,pe spate si piept nu are deloc iar pielea este putin aspra si are limba albicioasa.Sunt derutata de tot nu stiu daca sa-i dau regim s-au nu,nu stiu daca sa-o scot afara s-au nu si mie tare frica sa nu faca complicati daca nu este tratata corespunzator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Eu stiu ca limba albicioasa e unul din simptomele scarlatinei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bursucelu

bubitele au aparut pe genunchi apoi pe picioare si fundulet si cateva pe umeri,pe spate si piept nu are deloc iar pielea este putin aspra si are limba albicioasa.Sunt derutata de tot nu stiu daca sa-i dau regim s-au nu,nu stiu daca sa-o scot afara s-au nu si mie tare frica sa nu faca complicati daca nu este tratata corespunzator.

Cel mai probabil este Scarlatina, limba alba se numeste "limba de portelan" si in decursul unei saptamani se va descuama, apoi se va face zmeurie si apoi "lacuita". Ar trebui sa mai mergi o data la infectioase si sa spui ca ai primit 3 diagnostice diferite si vrei sa stii exact ce are. Sacrlatina este o boala infecto-contagioasa care se declara nominal la Sanepid si trebuie sa urmeze tratament cu Penicilina in spital.
Asta daca este Scarlatina.
Dar ti-as sugera sa mai mergi o data .
bubitele cum sunt? ca in Scarlatina sunt ca si gamaliile de ac , rosii , sunt papule, nu contin lichid sau altceva.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

din testele de sange isi dau seama daca este o boal eruptiva cauzata de un virus sau de o bacterie. exsudat i-au facut? daca este scarlatina, la exsudat apare prezent streptococul.
teo a avut ceva identic anul trecut, l-au analizat si superanalizat in 3 spitale si 2 clinici private si a primit diagnostice cat mai diverse, de la alergie la scarlatina.
a avut infectie cu parvovirus uman sau boala a 5 a. seamana mult cu scarlatina la tipul eruptiei la copii si la aspectul limbii. la fel si el a fost diagnosticat cu scarlatina, insa valorile analizelor au infirmat asta, apoi rezultatul exsudatului. si-au dat seama ce e abia cand m-am infectat si eu si la mine eruptia era tipica, adica gen retea. atat la mine cat si la teo se accentua la caldura si se atenua la racoare. eruptia a aprut exaxt in ordinea spusa de tine: pe fundulet, apoi pe picioare, maini, ceafa, dar el avea si pe corp, pe trunchi, pe spate nu. cele mai multe erau pe maini si pe picioare si pe fata.
eruptia a revenit de 2 ori, s-a prelungit pe vreo 4 saptamani, in faza a 2 a a eruptiei au aparut si semnele caracteristice bolii ceea ce m-a ajutat sa o identific si apoi a confirmat si dr-a si anume niste bubite mici care unite formau pe fata niste dungi (ca la indieni). uite aici detalii despre boala asta:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1660
daca este asta, poti iesi cu ea afara, dar numai cand este racoare, altfel se inrautateste eruptia. ai grija ca este contagioasa si se poate transmite si la alti copii/adulti.
daca este acest virus sau oricare altul, antibioticul este total inutil. si teo a primit antibiotic atunci, 10 zile, de teama scarlatinei. m-am necajit teribil ca l-a luat degeaba, caci spre sfarsitul tratamentului a facut o colita pseudomembranoasa urata de tot de la el si am mai tras-o si cu aia vreo saptamana .
Daca mai ajungi la Babes,la centrul privat iti recomand cu caldura pe dr-a Daniela Popescu, medic pediatru. mi se pare o dr-a care chiar are habar de ce se intampla si are si foarte mult bun simt.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

"Limba alba" poate sa insemne diverse grade de "alb". Fetita mea are limba alba, in diverse grade, de cate ori e racita (viral/bacterian). Stiu cand incepe sa fie bine nu numai dupa starea generala, ci si pentru ca i se curata depozitul albicios de pe limba si revine iar rozul frumos.

Eruptia in scarlatina incepe (si nu dispare repede) pe gat si torace.

Eu am avut scarlatina, la fel ca aprox un sfert din colegii mei de clasa, in scoala generala. Niciunul dintre noi n-a avut pofta de mancare si ne-am simtit tare rau. Mie nu mi-a fost niciodata atat de rau ca atunci. Chiar si cand mi se mai facea vag foame, totul avea gust amar si atat, deci imi pierea cheful sa mananc. Am stat in pat din proprie initiativa - doar atunci mi s-a intamplat asta. De ce am scris toata povestea: eu nu cred ca fetita are scarlatina, ca bursucelu a zis ca fetita mananca si este destul de bine, ca stare generala - si eruptia nu respecta tipicul pentru scarlatina.

In varicela se vede destul de repede ca se formeaza vezicule si cruste. "Eruptia cutanata din varicela de obicei apare in partea superioara a corpului (trunchi si fata) dupa 1-2 zile de la aparitia simptomelor. Cea mai afectata zona este trunchiul, membrele superioare si cele inferioare fiind afectate printre ultimele. Eruptia cutanata se raspandeste si la nivelul scalpului (pielea capului), fetei, nasului si gurii." ( de pe un site cu sfatul medicului)

In rujeola, eruptia incepe de la fata si gat si se extinde pe restul corpului. Cand ajung sa apara bubite si pe maini si picioare (in sensul anatomic - cum sa explic... palme si talpi?), incep deja sa paleasca primele bubite aparute. Asa, matematic: prima zi : localizata dupa urechi, frunte, gat; a 2-a zi : localizata pe torace, radacina membrelor; a 3-a zi : trunchi, extremitati; dispare dupa 5-7 zile, in ordinea aparitiei.

In scarlatina, varicela, rujeola eruptia e pruriginoasa (bubele sunt cu mancarime si iti vine sa te scarpini mult.)
In scarlatina si rujeola, de obicei si in varicela (uneori nu), febra e prezenta.

E foarte interesant ce-a povestit ariel_2007, poate trebuie luat in consideratie.

Editez sa spun ca eu - asa, de la distanta, absolut neprofesional - cred ca fetita nu are nici varicela, nici rujeola, nici scarlatina. Probabil de aici si neclaritatea diagnosticului.

Mergi la inceput

Ella , ce ai avut tu nu este relevant, nu poti generaliza. La spital am vazut copii care se jucau de mama focului , asta nu e un criteriu de infirmare sau confirmare.

Eruptia nu este nicaieri ca la carte. la examen a avut un coleg de-al meu o Scarlatina cu eruptie si pe fata , in mod normal Scarlatina respecta fata. Liniile lui pastia erau slab vizualizabile si avea si adenopatie generalizata. Te puteai gandi si la Mononucleoza spre exemplu. Eritemul nu era caracteristic dar era o Scarlatina combinata cu Adenoviroza , de aici si bubitele ciudate.
la laborator avea si markeri de viral si de bacterian.
De-aia trebuie sa o vada un medic , ca daca e Scarlatina se schimba toata problema , daca nu e, e ok .

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

sa va spun ca am patit eu cu Rares(1,5 ani) de luni incoace.
Luni seara febra foarte mare 40,3 nu a scazut aceasta febra pana miercuri dimineata la max 39.
Am fost seara la Budimex, mi-au zis ca e o infectie bacteriana(i s-a facut hemoleucograma) si a primit antibiotic Zinnat, pt amigdalita pultacee.
In momentul cand temperatura ajungea la 40 facea o eruptie pe tot corpul, peste tot inclus la puta, cu bubite rosi si mici(exact ca la rubeola)
Stiu ca arata ca la rubeaola pt ca amandoi copiii au facut aceasta boala pana au implinit varsta de 1 an
Asa a tinut-o pana joi cu febra mare, si eruptie fara sa mamance nimic, si lichide foarte putin a baut.
Joi m-am dus la pediatru din nou si la ORL mi-au spus ca este hepargina cu stomatita.
Stomamtita a fost groaznica de 2 ori i-a curs sange curat din gurita, acum suntem mult mail bine, mananca(de joi seara)- altfel ne internau pt hidratare.
Intrebarea mea este exista eruotia asta la febra asa mare(mie asa mi-au spus ca este in urma temperaturii crescute)????

Si eu m-am speriat ca e scarlatina mai ales ca avea gura rosie rau si limba (de fapt era de la stomatita si de la veziculele cu puroi)
dar mi-au spus 2 medici ca eruptia la scarlatina este rugoasa(adica bubitele sunt aspre)

Multumesc

Bursucelu, eu nu cred ca este scarlatina. poate rubeola????

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

In Scarlatina nu apare asa ceva , bubitele nu apar pe mucoase, doar in Varicela apar peste tot , in valuri si polimorf , adica are si macule si papule si vezicule si cruste.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

Fetelor multumesc mult ca sunteti langa mine,acum m-am programat pentru luni la victor babes la alt medic poate gasim rezolvarea.Acolo unde sunt bubitele pielea este aspra dar sunt foarte putine bubite si deja unele s-au retras si s-au micsorat.Ea este foarte vioaie azi a dansat o jumatate de ora incontinu iar de mancat mananca super bine.continui cu antibioticul si cu ketof si mixtura mentolata pana luni.Xio daca este suspecta de scarlatina nu trebuia sa-mi de-a sa fac ASLO si exudat faringian?Sunt speriata si ma simt neputicioasa ca nu pot face nimic sa o ajut.

Mergi la inceput