Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (12)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushali spune:

mersi ca m-ai trecut si pe mine in listutza ultimul cm a fost pe 14 mai dpn 18 feb 2011

burticile si mersi din nou

Cu ajutorul LUI DD si A Maicii Domnului sunt 4+

Ma enerveaza ca nu sunt cum as vrea sa fiu si totusi nu cedez.

http://lbdf.lilypie.com/DtA8p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

mamutz ma bucur ca ne mai citesti si mai treci pe la noi
sa dea Domnu sa vin bb cat mai repede si sa fie bine de data asta
ti-ai mai revenit?

Roxx nu e vb de orice peste k are mercur. uite aici

Pestele este o sursa excelenta de acizi Omega3 care ajuta la o dezvoltare mai rapida a creierului si a vederii copilului dumneavoastra. Datorita poluarii cele mai multe specii de peste sunt contaminate cu mercur. Mercurul este o neurotoxina care poate cauza probleme neurologice copilului dumneavoastra (dezvoltarea lenta a creierului). Tipurile de peste pe care nu ar trebui sa le consumati in perioada sarcinii sunt: rechinul, pestele sabiuta, friptura de ton, crabul albastru din zona Mexicului. Puteti consuma: somn, pastrav crescut in crescatorii, crab din oceanul Atlantic.

Fructele de mare si pestii sunt o componenta importanta a unei diete sanatoase, reprezentand o sursa ideala de proteine si acizi grasi omega 3. Dar aproape toate speciile de peste contin mercur, un metal care poate afecta dezvoltarea creierului copilului -chiar inainte de conceperea lui.

Doar dozele mari de mercur pot impiedica dezvoltarea copilului, astfel incat riscul pe care il implica ingerarea de peste si fructe de mare depinde de cantitatea si de tipul consumat. De aceea, gravidele, femeile care alapteaza si cele care intentioneaza sa ramana insarcinate trebuie sa evite tipurile de peste care contin cantitati mari de mercur. Dar, eliminand complet carnea de peste din dieta, organismul viitoarei mamici va fi lipsit de acizii grasi omega 3 atat de benefici pentru inima.

Nu consuma:
- peste spada
- macrou
- rechin
- peste sau fructe de mare crude sau preparate insuficient (scoici, stridii, etc.)
- peste afumat nefiert

Maxim 1 portie pe saptamana:
- friptura de ton
- ton alb
- halibut de Atlantic

Maxim 2 portii pe saptamana:
- creveti, homar, scoici, stridii conserva de ton
- somon
- cod negru
- somn
- cod

sper sa te ajute asta.

http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt bb 11+

Mergi la inceput

iar in leg cu simptomele..stai lin k nu e nici o probl dc nu ai nimic
nici eu nu am cine stie ce
inafara ca ma ustura sfarcurile de simt ca mor dc le ating si ca la caldura mi se cam face rau, nu am altceva
asa k stai linistita
oricum de acu incolo incep sa se mai rareasca toate starile naspa.

Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta

Mergi la inceput

si vezi k mai e pe prima pag despre peste
dupa listuta vezi k scrie site utile

alinus am completat

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

aha, mersi bebelu, esti o scumpa, pe faza ca intotdeauna!

mamutz, ma bucur mult sa vad un semn de la tine, te asteptam cu vesti bune cat de curand.

_
BB e deja pe drum
10+
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie844 spune:

Salutare mamici! Vreau sa va intreb cata cafeluta beti acum de cand sunteti insarcinate? Am citit prin diverse surse si parerile sunt impartite, unii spun ca maxim 2 cani altii deloc. Eu mai beau cate o cana pe zi acum de cand sunt insarcinata (obisnuiam sa beau cate 3) si uneori ma simt vinovata.

Pentru fetele care fac cezariana la alegere (nu din motive medicale)... stiu cum e la prima sarcina. Frica de durere te poate face sa iei decizia asta, am fost si eu in situatia asta. Sfatul meu e sa va mai ganditi. E adevarat ca nasterea naturala e dureroasa, dar cred ca e o experienta miraculoasa pe care tb sa o traim ca femei si care ne implineste. Si eu am spus dr.-lui ca sunt fricoasa si am bazinul f mic dar cu toatea astea mi-a zis sa-mi vin in fire si sa nasc normal. Adevarul ca aici doctorii nu fac ceza la cerere ci doara daca e neaparata nevoie. Parerea mea, dupa o nastere cu 18h de travaliu si epidurala fara efect.

Mamica de Sarah-Aimée si 6s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

roxx26 si eu am aceeasi "problema". Doar sanii mariti, dar in nici un caz atat de durerosi ca la inceput, greturi f rare. Ma mai intreb cate odata "dar chiar oi fi graviduta?". Asa ca... primeste-ma si pe mine in clubul tau...

Foarte interesante informatiile despre peste. Si eu am vrut sa completez atunci cand a scis cineva ca nu e voie peste in sarcina, ca stie ea ceva, dar nu stie tot... Oriunde scrie si chiar se recomanda pestele in timpul sarcinii, cu exceptiile subliniate si de tine.
Sper ca ai scapat de "bucuria" care ai avut-o aseara si ca te simti bine acum!

mamutz, iti multumim ca ne mai vizitezi si speram sa auzim vesti bune cat de curand de la tine. Si noi ne gandim la tine. Ai aflat motivul pentru care ai pierdut sarcina?

Bine ai venit roxy_s. Sa ai o sarcina usoara, plina de bucurii, un bb sanatos si papacios!

bb_yasmi decizia iti apartine din ce odisee vrei sa faci parte, dar sunt sigura ca si aici erai bine primita, chiar daca ai o sarcina mai micuta decat unele din noi. Nu cred ca asta este important. Sincer. In orice caz... sa ai si tu o sarcina usoara, la termen, cu bb sanatos si frumos!

11+

Shhhht! Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Bebelu eu nu vreau sa te conving sa nu faci cezariana, dar poate te ajuta daca iti spun cate ceva din experienta mea. Eu la prima nastere am facut cezariana,si intr-adevar nu te doare nimic in timpul nasterii dar recuperarea e foarte dureroasa, desi eu m-am recuperat repede (iti doresc si tie acelasi lucru, sa te refaci repede). Si in plus mai e si problema ca laptele iti vine mai greu si ai mari sanse sa faci FURIA LAPTELUI. Eu sunt PRO alaptat, si imi iau angajamentul ca o sa va "stresez " pe toate sa faceti acest lucru. Eu am trecut prin momente foarte grele cu alaptatul dar am alaptat pana la 9 luni si sunt fff mandra de asta

Mami puiutului Vlad Mihaii 05.02.2009 si samburel mic de 9 saptamani
Cutiuta cu bijuterii

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

am revenit..dar nu stau mult ,ne pregatim de ziua de maine,sper sa fie o sapt mai usoara

celor care mi-au sarit in cap din cauza pestelui ...am zis ca se consuma in portii mici si sa fie proaspat..nu am zis ca este interzis in sarcina..aduce multe beneficii dar trebuie si prudenta..la asta m-am referit

madutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Bebelusi asteptam sa te tii de cuvant si sa ne inveti cum e cu alaptatul.
Eu nu sunt decisa cum as vrea sa nasc... sunt avantaje si dezavantaje in ambele feluri, probabil ca mai depinde si de noroc, de dr, dar in primul rand de DD! Dar... se pare ca am nimerit un dr care nu face cezariana la cerere, ci doar la nevoie. Nu am stiut de la inceput, am aflat pe parcurs. Acum nu stiu daca asta este un lucru bun sau rau... si nici un motiv indeajuns de intemeiat pentru a-mi cauta alt doctor.

11+

Shhhht! Cresc...

Mergi la inceput