Penibila dreptate
Raspunsuri - Pagina 2
Marilena12 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inaioana Parintii nu pot face apel pentru ca in cauze penale nu se judeca victima cu infractorul ci parchetul, victima doar se poate constitui parte civila si primeste daune morale ceea ce inteleg ca a si facut. Fiind o cauza la judecatorie, probabil procurorul de caz va face apel, de regula asa se procedeaza. Nu e chiar asa o noutate ca s-au acceptat probe video, ele se accepta doar ca nu sunt directe ci circumtantiale, adica trebuie sa ai si altceva inafara de ele (martori, inscrisuri - spre exemplu in acest caz ceva de la psihologul si medicul copiilor , interogatoriu). Incadrarea parchetului doar la lovire tot mi se pare gresita. Iar chestia cu cazierul e o gluma, in cativa ani va fi din nefericire curata ca lacrima daca nu mai face fapte penale dovedite intre timp. Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza. |
Parintii pot face apel din cate stiu, daca nu sunt multumiti de solutie. Procurorul face recurs daca solutia nu este conforma cu cadrul legal si de procedura. Din pacate, la noi legislatia in materie de abuzuri asupra minorilor lasa mult de dorit, la fel ca orice reglementare a faptelor de violenta domestica, mai ales daca urmarile abuzului nu sunt foarte grave- incadrarea faptei se face mai mult in urma estimarii zilelor necesare pentru ingrijiri medicale, absurd, nu? Probabil ca in cazul acesta, o expertiza medico-legala nu a a evidentiat urmari grave, mai ales ca se stie, comisiile de expertixa IML nu se dau in vand dupa analiza urmarilor in plan psihologic si pe termen lung...Eu ma bucur ca totusi este un inceput, dat fiind ca si statutul bonelor este unul destul de relativ dezbatut, nu e prevazut mare lucru in privinta responsabilitatii, drepturilor, obligatiilor, este, cum s-ar zice, o meserie noua! Daca ar fi fost si ceva martori sau alte probe, cred ca solutia ar fi fost mai buna. Totusi, ar trebui ca legiuitorul sa diferentieze astfel de fapte de cea de lovire si alte violente, date fiind circumstantele (copil, lasat in grija bonei remunerata de parinti si prin urmare responsabilizata, fapta savarsita in mod repetat, consecintele pe termen scurt si lung etc), dar la capitolul asta se misca lucrurile greu pe la noi.