Snitele
Raspunsuri - Pagina 2
ducky spune:
nu cred ca snitelele sunt adevarata problema ci intreaga mancare in sine. Nu vedeti ca toate legumele si fructele sunt fie stropite fie injectate cu chimicale pentru a atrage cumparatorul si a se pastra ct mai mult? Carnea la fel. Nu mai sunt produsele de pe vremuri iar daca doresti calitate te iveti sa mananci foarte putin pentru ca nu-ti vei permite. Sau, dai la copii ce e mai bun si tu visezi doar la ele...
O data pe saptamana nu mi se pare mult sa faci snitele. Ai mei in schimb nu prea agreaza carnea. Salamul chiar deloc. Asa ca ma consider oarecum norocoasa. E putin greu insa ca zilnic trebuie sa fac alte si alte legume.
Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA
floaredemac spune:
Dar de fapt carnea nu este prajita, ci doar pesmetul cu ou, nu? Depinde si de varsta copiilor. Eu am inceput sa ii dau cate un pic copilului meu dupa 2 ani (acum are 2 ani si cca 5 luni), dar ii curat crusta si ramane carnita care este mai mult innabusita decat prajita, nu? Salam nu primeste deloc, nici nu stie cum este gustul fiindca i-am explicat ca doar adultii mananca asa ceva (si destul de rar!). Carne cumpar de la persoane cu gospodarie proprie, oua si branza la fel, taieteii, prajiturile, inghetata, gemul, dulceata, iaurtul cu fructe, etc i le prepar eu. Apropo de inghetata, am gasit pe un site o reteta pusa de o bunicuta, parea foarte gustoasa dar avea albusuri crude in ea. Asa ceva nu consum nici eu, ca adult, dar sa dau copiilor!... Ciocolata are si ea rolul ei benefic, in special cea neagra. Nu ii dau: sucuri din comert, bomboane, acadele, alimente prajite, tot ce contine coloranti, arome, etc (pana si ceaiul la pliculete are!!!), salam, carne de porc grasa, etc. Din fericire nu am avut probleme de sanatate, alergii etc. Speram sa o tinem tot asa! Daca fiica ta prefera sa evite sa le dea prajeli, e foarte bine zic eu, fiindca stilul alimentar se invata de copil si nu cred ca ii face rau asta. Dar poti sa ajungi la un compromis, curatand acea crusta.
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
mari.danciu spune:
noi le adoram f mult. Si cand te gandesti ca in fiecare seara tb pregatit pachetul pt a 2-a zi, ne tot intrebam: oare ce ar fi mai bun? Deci o data pe sapt le avem in meniu.
bunifericita spune:
Floaredemac,ca si numele acestei flori spectaculos de frumoasa,este si modul tau de a gandi in privinta mancarii.Ce bine ar fi sa existe mai multi romani care sa gandeasca asa.Am descuraja aducerea alimentelor cu chimicale din afara care ne-au invadat efectiv.
floaredemac spune:
Multumesc, Buni!
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!