Ce sa fac?
Cealalta bunica ,desi locuieste doar la cateva strazi,vine foarte rar la cei mici.Problema e ca atunci cand vine,vine cu mana goala ,fara o punga de pufuleti macar.Nu e vorba ca nu-si permite,deoarece fumeaza un pachet de tigari pe zi .Nici de zilele lor de nastere sau de sarbatori nu le i-a nimic.Pana acum nu a fost o problema ,dar cel mare a inceput sa puna intrebari.M-am gandit sa cumpar eu cadouri si sa le dau in numele ei,dar ma gandesc ca poate afla.Ce imi sugerati sa fac?
Raspunsuri
adinag spune:
Personal ti-as sugera sa nu te amesteci. Cealalta bunica face alegerile proprii.
Nu le poti construi tu lor o relatie bazata pe minciuni, nu vad sensul.
pentru grija pe care le-o porti.
absoluta spune:
Nu trebuie sa te afecteze pe tine ce face cealalta bunica. Copii cu timpul o sa fie ei arbitrii....
anamaria spune:
cred ca mai bine ar fi sa incerci sa discuti cu parintii nepotului tau - n-ai precizat daca esti bunica din partea mamei sau a tatalui...
la randul lor, ei pot lua eventual decizia de a discuta cu cealalta bunica. sau o poti aborda chiar tu, direct.
nu mi se pare ok sa cumperi cadouri si sa le oferi in numele celeilalte bunici. copilul simte ca ii lipseste nu atata cadoul in sine cat apropierea sufleteasca.
sau cel putin in final asta ar trebui sa te preocupe, nu-i asa?
orice copil ar trebui sa-si simta bunicii aproape, sa se simta important si in centrul atentiei; oare nu ne amintim cu totii cu drag de bunici, de felul cum ne rasfatau si ne spuneau povesti?
e o mare fericire pt nepotul tau ca are 2 bunici, si cumva voi, adultii din jur va puteti sustine si sfatui reciproc astfel incat sa reusiti sa creati o atmosfera placuta...
Tisina spune:
E usor de zis sa nu ne amestecam, dar eu o inteleg perfect pe bunifericita, caci ti se rupe sufletul vazand dezamagirea in ochii copilului care asteapta o atentie cat de mica. Am patit-o si eu cu una dintre bunici, iar cand a venit ziua de nastere a baiatului (pe vremea aceea implinea patru ani), fiind stabilit sa o serbam la bunicii cu pricina, am sunat-o pe bunica si i-am cerut permisiunea sa ii iau eu cadou din partea ei, intrucat stiu ca e foarte ocupata si nu are timp sa mearga sa ii caute. A fost de acord, si cred ca a prins si aluzia, caci de atunci, de cate ori ii vede pe cei mici (fie ca vine la noi, fie ca mergem noi la ea) are cate ceva pentru ei. Ei sunt incantati de orice (si de o punga de pufuleti, cum spunea bunifericita) si foarte usor de multumit.
Asa, ca, poate ar trebui vorbit chiar cu bunica cu pricina, asa, cu delicatete.
Numai bine!
Bee spune:
II spui copilului ca dragostea unei bunici nu sta in cantitatea sau calitatea cadourilor. Si ca in mod normal cadourile, atentiile se aduc la ocazii speciale. In rest copilul vede si trage singur concluzii. Lasa lucrurile asa, fiecare face propriile alegeri.
Noi avem problema asteptarii zilnice la sosirea sotului meu de la servici. Si acum ce sa fac, sa le aduca ceva zilnic sa n fie dezamagiti?
lemia50 spune:
Draga Bunifericita,eu cred ca nu trebuie sa ii iei apararea bunicii in nici-un fel.Eu ,pur si simplu ,i-as spune copilului ca personal nu inteleg aceasta comportare si mai tirziu o sa incercam impreuna s-o descrifam.
Nu uita ca tu ii cresti,mai ai si conflicte cu ei ,ca altfel nu se poate,iar cealalta bunica ,la un moment dat,va fi cea mai buna .Poate ca o sa spuna cineva ca sint egoista,dar cred cu tarie ca un copil trebuie lasat sa vada lucrurile asa cum sint.
toanca spune:
si eu sunt de parere sa nu te amesteci....
A da un cadou cuiva (chiar si o punga de pufuleti) trebuie sa vina din suflet, nu din obligatie.
Poate eventual sa ii face cate o aluzie bunicii in acest sens
kariguld spune:
copii habarn'au de multe chestii care ii deranjeaza pe adulti. de ce crezi ca pune intrebari copilul cel mare? va auzit pe voi adulti discutand.
eu astept sa-si faca cealalta bunica cont aici, sa vedem ce spune
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
ni-na spune:
Daca este bunica in adevaratul sens al cuvantului,daca ofera nepotilor toata grija si atentia ei dar nu cumpara cadouri copii vor accepta lejer asta.Copilul meu o iubeste la fel de mult pe matusa{el o percepe ca si bunica}care nu i-a dat nimic material{nici nu cred ca ar putea cu o pensie de 200ron} insa abia asteapta vacanta sa ajunga la Mama Eta care l-a invatat sa se inchine,care ii face seara de seara frectie,care face cele mai bune gogosi,cat il iubeste pe celalalt bunic care de ziua lui i-a cumparat cea mai cea bicicleta.Insa si eu o iubesc pe aceasta matuso-bunica,si intotdeauna am apreciat cata intelepciune si cate sfaturi bune poate da un om care si-a rupt oasele 50 ani la sapa.Tonul face muzica,daca niciodata copilul nu va afla ca ar putea sa existe beneficii materiale,nu le va astepta.
bunifericita spune:
Multumesc de raspunsuri.Noi nu am vorbit in nici un fel,a facut el legatura.A auzit-o pe ea in decembrie facandu-si griji ca vine ziua Andreei(fata fiicei ei),tot de 5,6 luni ca Bodo, si ca nu stie de unde sa ii i-a role.Obisnuit probabil ca de cate ori vin sa-i aduc cate ceva,maruntisuri,ciocolata ,pufuleti,fructe,ca si fostul sot al bunicii, se gandeste probabil ca ea de ce nu face la fel.Fiica mea nu le i-a ciocolata asa ca are doar 2 posibilitati de a primi.I-a zis ginerele acum 6-7 luni ca sigur la soru-sa nu merge cu mana goala,si s-a suparat de abia acum o saptamana a mai venit de atunci.A sunat-o fiica mea sa o invite si a refuzat, a zis ca nu mai vrea sa plece plangand ca e jignita.