Prima de nastere acordata de angajator.

Prima de nastere acordata de angajator. | Autor: jovi

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Cam acesta a fost raspunsul pe care l-am primit eu de la angajator in momentul in care am cerut si eu prima pentru nasterea copilului(fiul meu are 1 an si 8 luni).
"Cu parere de rau cererea Dvs. a fost respinsa, motivatia respinegerii se bazeaza pe prevederiile art.283 alin.e codul muncii raportat la art.51 lit.c din Cotr. Colectiv de munca. Potrivit art.283 c. muncii - “(1) Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate: …….e) in termen de 6 luni de la data nasterii dreptului la actiune, in cazul neexecutarii contractului colectiv de munca ori a unor clauze ale acestuia. “
Cand am primit acest raspuns eu am gasit Art. 166.din CM[prescrip#355;ia ac#355;iunii pentru plata salariului]
(1) Dreptul la ac#355;iune cu privire la drepturile salariale, precum #351;i cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obliga#355;iilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescrip#355;ie prev#259;zut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoa#351;tere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului.
Si a fost tot degeaba.
Daca cineva a mai fost in situatia mea si a primit pana la urma prima va rog sa-mi spuneti si mie pe baza carui art. din CCM sau CM.

Va multumesc tuturor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Poate te ajuta raspunsurile de aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134980

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput