Mi-e dor!
Raspunsuri - Pagina 6
ni-na spune:
Am capatat de la cineva niste struguri din aceia capsunica.Negri,cu coaja tare,ce aluneca pe gat si cu o aroma de vis....vi-i amintiti????
happiness spune:
Ce subiect minunat! Din fericire, nu pot spune ca imi lipseste ceva , pentru ca o mai am inca pe bunica mea care si acum imi mai face mancarica sanatoasa si gustoasa pe plita din casa sau cea din curte, la lemne...Bors adevarat, acrisor, de gaina sau de legume culese atunci din gradina, mamaliguta aurie cu branza sarata si ochiuri veritabile, cu galbenus oranj, cu gust dulce, sau placinte cu branza si stafide...Celebrele sarmalute, pentru ca bunica mea adora sa faca sarmalute...Ii multumesc lui Dumnezeu ca o mai am , ca fiica mea a avut norocul sa guste din bucatele ei, ca nu pot spune inca "Mi-e dor..." .
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Total off topic dar,doar aici il pot intrba la Rufus ce-a facut cu fazanul? |
Inca-i congelat!
Dar m-am decis ca saptamana asta sa-l fac supa, ca pe gaina, iar carnea, dezosata, o tocanita scazuta, cu ceapa si ardei gras.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
silvi_2005 spune:
Rufus fazanul ala merita sa fie etalat pe masa cu mare fast zic si eu eu l-as face o friptura aromata facuta cu vin si multe condimente, cu castane coapte puse langa el si ciuperci aromate eu am facut un pui asa si a fost de vis ma gandesc la fazanul tau....
Minunat subiect mie mi-e dor de o ciorba de pastai uscate facuta cu afumatura, am pastrat inca o portie de pastai uscate sa le fac in prima zi in care ninge ciorba asta ma transpune in copilarie, in munti, la casa bunicii.
Eu mi-am schimbat in ultimii ani stilul de a pregatii bucatele, am trecut la vasele de fonta ( ceaunuri cum le zice in Romania) aici sunt foarte apreciate si folosite si pentru cuptor am vase de lut, un vas roman luat din romania si un vas de lut mare de tajine luat de aici. Parca regasesti gustul bucatelor de alta data pregatite asa vi le recomand cu caldura
CamiSol spune:
Mi-e dor de mamaliguta cu lapte, direct din ceaun , carnea la borcan pusa in untura, mi-e dor de mancarica de ciuperci , culese direct din padure si imi e dor de batonul cu lapte care era odata. Era un fel de ciocolata de casa, doar ca era alb-galbui la culoare si avea un gust demential. Asa parca se numea " Baton cu lapte". Aveti idee de vreo vreo reteta , daca va amintiti despre ce vorbesc....???
Cami si Luca-Ionut (25.09.2006)
A easy way to make some money
Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith
aditapop spune:
Ce subiect nostalgic si frumos!
Mie mi-e dor de BOMBOANE CRISTAL. Erau mici, rotunde, invelite in ciocolata, iar miezul era crocant, ca de "cristal". Pacat ca nu am pastrat o eticheta sa vad unde erau produse. Oricum erau autentice, 100% romanesti
Isi mai aduce aminte cineva de aceste bomboane??
VOTATI, VA ROG, adi-1 adi-2 MULTUMIM!
simina_kin spune:
imi este tare dor de colarezii facuti de mamaia (daca stiecineva cum se fac, rog frumos un PM )
sau de ceaiul de menta facut in ceaun, ceai cu paine - mancat din farfurie
Si cel mai tare imi este dor de mirosul "de iarna, zapada, frig' in sat , combinat cu mirosul fumului din sobe.....Doamneee ce frumos era!! ce copilarie frumoasa aveam la tara!
Daca ne indragiti, votati va rog www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=25" target="_blank">sim1 si www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=26" target="_blank">sim2
fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
ML spune:
Eu uitai sa trec pe lista painea la test, daca o stie cineva (mancam la rudele bunicului din Piatra Olt, un sat de pe langa Slatina). Cu mana pe inima, cea mai gustoasa paine din lume . Am gasit pe Youtube un filmulet pe tema, taranii sunt din jud. Teleorman. Mancati voi si pt. mine, daca mai aveti bunici sa va resfete:
http://www.youtube.com/watch?v=QP_OgTBOH_Y
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
IuliaCiornei spune:
mie mi-e dor de caramelele foarte gustoase, cu lapte, cu care imi scoteam plombele din gura:)
nu se mai gasesc pe nicaieri acele caramele maro, tari ca piatra:(
http://retetadelicioasa.blogspot.com/