Mi-e dor!
Raspunsuri - Pagina 5
petra spune:
Alintaroma,
Imi pare rau pentru mama ta ,dar fii sigura ca de undeva de sus ea este alaturi de tine.
Eu multumesc lui D-zeu ca mama mea este inca sanatoasa si in casuta ei. Si acum cand imi zice ca a fost la coafor pentru a-si face permanent imi aduc aminte si azi mirosul de fixativ cu care venea de la coafor cand era tanara si eu bineinteles mica!
CAnd facea mama zacusca pai se muncea in grup vreo 2-3 zile. Cu coptul gogosarilor, ardeilor si vinitelor se ocupa tata, le cocea la gratar cu carbuni. Dupa aceea eu cu sora-me se mazgaleam curatand de pielite, mama ii curata de samburi si ii toca. Apoi la fiert era ca o zi/ seara magica cand mai venea si o vecina si o matusa pe la noi si se depanau amintiri de cand erau si ei copii, de cand mergeau la scoala si apoi din tineretea lor. Noi copii stateam cu gura cascata si sorbeam fiecare cuvintel. Mancam zacusca calda pe paine !Acelasi ritual era la facutul magiunului , a bulionului si fel de fel de conserve pentru iarna.
AVoogt spune:
Mi-e dor .. mi-e dor de multe in special de mancarurile noaste traditionale pe care cu greu gasesc ce-mi trebuie sa le fac sau nu gasesc deloc.
Deci ..imi este dor de tot absolt tot ce gateste bunica in special carnea pusa in untura de iarna cu paine proaspata si de salata de vara a bunicului , de sarmalele lu mama si de prajiturile/placintele ei in special cele cu branza ..de salata de vinete si mancarea de fasole facute de tata
Ce sa mai..abia astept sa ajung acasa saptamana viitoare ca mooor de pofta
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ni-na Petra..........zacusca fierbea in ceaun,pe pirostrii,in batatura(curte)? |
Oh da! Tata era cu practici de astea ! Lui ii placeau chestiile astea facute traditional.Acum depindea si de vreme. Daca era frig si ploua fiertul se facea intr-o bucutarie de vara unde era o soba cu plita.Se facea cald si era mai mare dragul de stat acolo la povesti. Mamei si acum(dupa 15 ani) ii pare rau ca a trebuit sa dea plita aia afara odata cu modernizarea bucatariei de vara.
marinush spune:
Ce mi-ati facut...Frumos subiect...
Sunt la servici, si-ntr-o dispozitie de "ce frumos era odata". Chiar ii spuneam unei colege azi-dimineata, ca mi-e dor...mai vreau...:(
Mi-e dor de dulceata de caise, de samburi de caise (mai nou, cica ar contine nu stiu ce substanta toxica, iar eu mancam cu zecile zilnic), mi-e dor de mamaliga prajita si cu zahar, paine tavalita prin ou, prajita in tigaie si presarata cu zahar, mancare de rosii...miam-miam...mi-e dor sa colind dealurile fara nicio grija, mi-e dor, tare de dor de toate...
ML spune:
citat din mesajul lui ni-na Sau poate nu mai avem foamea aceia din copilarie,provocata de orele de umblat prin coclauri,de joaca pana la epuizare si condimentata cu toate fructele crude ,rupte din copaci si roase fara a ne face"gura punga"! |
Oh, spune, mai mananca verzituri copiii in ziua de azi?
Ai mei, am constatat, cu oarecare tristete, ca nu stiu sa manance un mar, pruna, piersica intreaga, numai taiate in bucati, nu se incurca ei cu rontaitul in jurul cotorului, n-au rabdare nu pofta. Si chiar si asa, cred ca sunt in minoritate la scoala, putini copii mai mananca aici fructe crude, intregi si cu coaja in ziua de azi. Bunica imi spunea in copilarie sa las numai codita din mar, cine a mai auzit de asa ceva azi, aici?
Am sa te votez pe chestia asta , multi imi place cum povestiti!
La tzara americana (poze)
Rufus spune:
citat din mesajul lui ML Oh, spune, mai mananca verzituri copiii in ziua de azi? |
Ooo...da, uite, fetele mele mananca corcodele si caioase verzi, daca ar fi dupa ele, alea coapte nici nu conteaza...am un corcodus in curte, il chelesc de cand corcodelele sunt ca gamalia. In Turcia mananca mandarine verzi din pom, mi se strepezesc dintii numai cand ma gandesc. Si mananca, frate, intr-una.
Daca stau si ma gandesc bine, in parcuri, corcodusii verzi (si mai ales aia rosii!!!) nu apuca fructe coapte.
Poate ca ni-na are dreptate, trebuie sa stai pe-afara sa observi natura...din casa, mai greu.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
ML spune:
citat din mesajul lui Rufus In Turcia mananca mandarine verzi din pom... , cu tot cu coaja? Cu coaja, fara coaja sunt indraznete fetele tale! Poate ca ni-na are dreptate, trebuie sa stai pe-afara sa observi natura...din casa, mai greu. Ai mei stau afara, dar merele din pom cu greu le inghit. Mananca in schimb boabe de soc si macris iepuresc, care, pe undeva aduce cu corcodusele ca acreala, nu? Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Si ca sa revin la subiect, oarecum..., imi este tare dor de bulz de mamaliga cu branza de burduf. Si de ciorba de teci (fasole verde) cu lapte batut si mult marar, cas afumat, magiun si carne de porc scoasa din untura (multumesc ca le-ati amintit!), cozonacii bunicii si, macar sa mai vad o data si sa le arat si copiilor,... turta dulce de balci in forma de inima, musai cu oglinjoara in mijloc !
De fapt imi este un dor continuu de toata copilaria cu mese vesele si galagioase la care intalneai 4 generatii unele langa altele (unele, masculine, usor cherchelite, dar viteze). Si de sezut la masa , nu pe canapele cu farfuria in poala, coversand gratios despre vreme si ascultand toasturi cu ifose.
La tzara americana (poze)
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Ooo...da, uite, fetele mele mananca corcodele si caioase verzi, daca ar fi dupa ele, alea coapte nici nu conteaza...am un corcodus in curte, il chelesc de cand corcodelele sunt ca gamalia. In Turcia mananca mandarine verzi din pom, mi se strepezesc dintii numai cand ma gandesc. Si mananca, frate, intr-una. Daca stau si ma gandesc bine, in parcuri, corcodusii verzi (si mai ales aia rosii!!!) nu apuca fructe coapte. Poate ca ni-na are dreptate, trebuie sa stai pe-afara sa observi natura...din casa, mai greu. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Total off topic dar,doar aici il pot intrba la Rufus ce-a facut cu fazanul?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
elaga spune:
Ce subiect frumos. Mi s-a f#259;cut dor de toate minun#259;#539;iile pe care le-a#539;i în#537;irat. Mi-e dor de pl#259;cintele mamei, de#537;i imi ardeam toat#259; gura pentru c#259; nu aveam r#259;bdare s#259; se r#259;ceasc#259;.