Alcoolism?

Alcoolism? | Autor: magneB6

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Din pacate, am urmatoarea problema in cazul cuiva apropiat.

Cum progreseaza alcoolismul?

Cineva care consuma 1 sticla de 2 litri de bere pe zi ( in decursul a 2-3 ore maxim ), aproape in fiecare zi, poate fi considerat alcoolic?

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Buna, MagneB6, din informatiile scrise, e greu de diagnosticat dependenta de alcool. Chiar daca persoana bea zilnic, el/ea trebuie sa:
-dezvolte toleranta pentru alcool (trebuie sa bea mai mult sa obtina acelasi rezultat)
-sa aiba simptome de renuntare (cand nu foloseste, sa se simte irabil/a, anxios/a, etc)
- sa simta ca pierde controlul cand bea si ca nu se poate opri
- sa incerce sa se lase de baut, si sa nu poata
-sa bea alcool desi are probleme de sanatate care vor fi exacerbate de alcool
-consumul sa cauzeze probleme in domeniile sociale, ocupationale, sau recreationale

Daca indeplineste 3 dintre conditiile astea, atunci poate primi diagnosticul de dependenta de alcool. Dar diagnosticul se pune numai daca consumul de alcool cauzeaza probleme persoanei (significant impairment).
Despre progresia dependentei, depinde daca persoana are rude care au/au venit probleme cu alcoolul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ca ficatul sa fie afectat, cantitatea de alcool pe zi trebuie sa fie de 60-80 g (la barbati) si 4 beri, de 5% alcool, cam asta inseamna. Sau echivalentul a 2-3 sferturi de vin de 12% alcool, sau 6 paharele de tarie, 120 ml de 50% alcool. La femei doar 30 g sunt periculoase, asta ar fi 2 beri de 1/2 l sau un sfert de l de vin
sau 60 ml. tarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magneB6 spune:

Multumesc de raspunsuri.

Cateva detalii:

1. consumul progreseaza de cativa ani. 500 ml, apoi 1 l, apoi acum zilnic 2 litri de bere.

2. intotdeauna asociaza relaxarea cu "berea".

3. din cauza varstei si a unor probleme ( mici, ce-i drept ) de sanatate, doctorul i-a recomandat cat mai putin alcool. clar ca asta nu se intampla.

4. nu obisnuieste sa bea chestii mai tari decat la petreceri.

Cristina, in cat timp incepe sa fie afectat ficatul la un consum de 4 beri pe zi? El bea practic cam 4 beri de 500 ml zilnic acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, incerc si eu un raspuns,berea nu e o bautura tare , sa zicem asa, nemtii o asociaza cu alimentele, o considera mancare, dar totusi rezonabil cantitativ.
Intrebarea mea este berea o bea vara , sau sa zicem cand e mai cald, sau tot timpul anului.De ce intreb, pentru ca si noi obisnuim sa bem vara chiar si o sticla de bere de jumatate, din asta normala, de persoana, dar cand e cald afara , si chiar ne relaxeaza seara dupa o zi de alergatura.Dar cand ploua, sau e frig nu ne arde de asa ceva, mai degraba merge o cana de vin fiert si nu suntem alcolici nici unul .
Dar asa fara sa cunosti persoana, poti crede orice.Tu daca ai deschis acest subiect, se vede ca nu e ceva normal acest consum, deci nu e un consum de relaxare, chiar daca cel care o face asa il vede.
El probabil isi pune un pahar, apoi altul si asa gata sticla.Dar o bea de unu singur? Adica isi ia sticla si pana nu o termina nu se lasa, sau asa de-a lungu zilei tot cat putin pana e gata?
Intreb nu pentru ca nu ar duce spre acelasi efect dar e diferit din punctu de vedere al consumatorului, adica daca isi ia sticla si sta pe ea calare pana e gata, atunci e o problema pe care doar un doctor iti poate spune, dar nu cred ca persoana in cauza va vrea sa mearga , la doctor, pentru ca mai mult ca sigur considera ca ceea ce face e perfect normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magneB6 spune:

Buna roxy,

voi consumati tot cate o sticla de 2 litri fiecare?

el bea indiferent de vreme, in 90% din zile. Isi ia sticla si in general o termina in 2-3 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Am si eu o nelamurire: dependenta de alcool este unul si acelas lucru cu alcoolismul? Eu una vad dependenta de alcool dependenta de un anumit fel de alcool, in cazul de fata, berea, iar alcoolismul il vad , ca si consum frecvent de alcool,orice fel de alcool, orice cade la mana. Posibil sa interpretez gresit ambele notiuni.

Totusi, sunt multe persoane care consuma frecvent bere, indiferent de anotimp, dar care nu suporta sau nu agreeaza celelalte tipuri de alcooluri. In cazul asta, berea fiind o bautura alcoolica slaba, inclin sa cred ca persoana in cauza nu este alcoolica.

Acum mai e de vazut un aspect. Daca persoana nu o duce prea stralucit cu banii, si in loc sa cumpere alimente, de exemplu painea zilnca, prefera sa-si dea ultimii bani pe bere, atunci da, putem vorbi de o dependenta, de un lucru fara de care nu se poate lipsi. Si in general cam asta e principala problema a dendentilor, pe langa faptul ca-si inraunatatesc voit sanatatea, ajung sa-si dea si ultimii bani pe alcool. Trist!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Ca ficatul sa fie afectat, cantitatea de alcool pe zi trebuie sa fie de 60-80 g (la barbati) si 4 beri, de 5% alcool, cam asta inseamna. Sau echivalentul a 2-3 sferturi de vin de 12% alcool, sau 6 paharele de tarie, 120 ml de 50% alcool. La femei doar 30 g sunt periculoase, asta ar fi 2 beri de 1/2 l sau un sfert de l de vin
sau 60 ml. tarie.

pe o perioada de 15 ani !!!

Nu este bine sa consume atata alcool desi berea e slaba.
Alcoolicii de obicei beau din ce in ce mai mult iar in stadii mai avansate ajung sa se imbete imediat de la o cantitate mica de alcool.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Cllaudia, dependenta de alcool e termenul tehnic pentru alcoolism. In literatura de specialitate, nu exista termenul de alcoolism (cel putin in America).

XIO, ai niste studii sau ma poti indruma unde pot citi despre stadiul avansat al dependentei si imbatarea mai repede? Caracteristica principala a dependentei e ca persoana are toleranta la substanta si are nevoie de cantitati cat mai mari pentru a obtine un efect din consumul ei.

MagneB6, e greu de diagnosticat dependenta de alcool la persoana de care intrebi. Dar din ce descrii, persoana abuzeaza alcoolul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

mare jmecherie au inventat producatorii astia de bere cu sticla lor de 2 litri!
Cand este cald afara si noi in curte servim seara bere. Uneori cumpara sotul o sticla de 2 L de bere din care eu beau 2 pahare. O fi rau? Nu stiu. Insa, stiu ca de cand au aparut peturile astea parca bem mai multa bere ca deobicei...fara sa ne dam seama.
Inainte sotul cumpara 2 sticle/doze de bere, din care eu luam un pahar, acu, vad ca sa dublat cantitatea...

Nu cred sa fie alcoolism ceea ce zici tu. Insa, sunt putine detalii. Simt cumva ca problema ar fi la tine nu la cel care bea berea. O bea de sete? Sau o bea de vreo frustrare?

blog de mamica
proud

Participam la concurs! Povestea afiselor noastre :
Operatiunea I Love DC!
O poveste cu si despre stejari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Aceasta intrebare am pus-o si eu pe forum acu` 2-3 ani parca.
Alcoolism nu era - pt ca s-a lasat de bautul berii cand sanatatea nu i-a mai permis - si ce m-am mai bucurat eu atunci , insa nici sanatos la cap nu s-a dovedit a fi respectivul

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput