Gravidute si mamici din Arad (2)
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/moni81/moni81.jpg)
moni81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donna_n Neata fetele! Mai aparem si noi! Moni bine ai venit aici cu noi! Nu suntem multe, de aia se umplu greu paginile, si suntem si burtoase tare si ne e mai greu ![]() ![]() Ma bucur sa aud in sfarsit pe cineva care a nascut deja la Genesys ca deocamdata nu stiu decat persoane care urmeaza sa nasca, dar dupa mine. ma bucur ca ai fost multumita! Dupa cat timp ti-a dat fetita cu tine? Si pediatra a fost ok? A stat de vorba cu tine despre bebe si ce trebe luat si facut pentru acasa, despre alaptat..? Si cum e cu vizitele si cu sotul? A putut sa stea cu tine cat a vrut? Multumesc mult ![]() Anca ce mare a crescut puiul tau! Imi place ca ne incurajezi cu nasterea si tot ce urmeaza ![]() Cristina tu cand ai zis ca mergi la control sa hotarati ce urmeaza? Marti parca... oricum te astept cu vesti! Eu era cat pe ce sa nasc.. de joi au inceput contractii mai serioase dar tot neregulate. Aseara din nou am avut cam la 10-12 minute distanta, dar s-au rarit din nou. Deci nu stim ce si cat mai avem de asteptat Nem, ai mai avut dureri de burtica? ![]() |
Donna_N sper sa te ajute raspunsurile mele si sa nu ajungi sa nasti inainte de termen. Fetita mi-au aratat-o imediat dupa nastere cand eram inca pe masa de operatie, apoi au adus-o in salon pentru vreo juma de ora dupa ce am fost dupa si eu jos si au lasat-o cu mine deabia a doua zi cand am putut sa ma ridic singura din pat. A stat si noaptea cu mine dar poti sa ceri sa o i-a daca nu te simti inca in stare sa ai grija de ea la noapte.
Ca si pediatra noi am avut-o pe Dr. Satmarean care a fost foarte draguta si ajutatoare, ea este foarte tare pe langa alaptarea la san si incurajeaza mamele in acest sens, au pus-o pe micuta la san de la prima vizita si a doua zi am si avut lapte (din pacate nu suficient pana in ziua de azi
![](plang.gif)
Programul normal de vizite este de la 3 la 8 ei cam incerca sa te tina de program dar sunt multe exceptii, am vazut tatici care au stat toata ziua acolo, la mine a venit sotul si inaite de masa si nu au spus nimic. Deci e program putin felxibil adica asa a fost cand am fost eu, dar atunci am fost putine mamici a fost o zi in care am fost chiar singura pacienta, si in cea mai aglomerata zi am fost 4. Acum nu stiu cat sau mai inmultit poate daca sunteti mai multe tin mai mult la program din probeleme de igiena pentru tine si mai ales pentru bebe.
Cam astea pot sa va spun. A si in legatura cu clisma nu va temeti nu este chiar asa naspa, si eu am avut o retinere in acest sens dar este chiar o nimica toata.
Monika mamica lui Noemi Alexandra (29.04.2010)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
moni81 spune:
citat din mesajul lui NEM75 ne-am activat. ![]() Eu nu am dureri de burta, doar contractii nedureroase, si desi cred ca suna nebuneste, parca le fac pe baza psihica uneori. Mi se intampla de fiecare data cand ies din apartament! cum am ajuns in strada, incep.Acasa le am daca stau mai mult in picioare, daca ma obosesc la curatenie.. iau cate un Diazepam si se mai potolesc, si ce e mai important imi potoleste mie panica. Uneori cred ca mi le imaginez, poate ca sint miscarile fetitei, ca si cand s-ar intinde dupa trezire.. rau e sa fi pt prima data mamika speriata, tare as vrea sa stiu pe bune cum e aia o Contractie... Ale mele seamana cu niste fiori-furnicaturi, ca si cand as atinge gheata pe abdomen. Parca vad ca urmatoarea mea fobie va fi ca nu mai simt miscarile bebelinei, cand nu va mai avea atata loc..cine stii de cat ori o sa-i trezesc noaptea pe cei de garda la Genesys sa-i asculte inimioara ![]() Va innebunesc cu descrierile mele aiurea, dar is speriata si tare ma ajuta daca a mai experimentata careva asa ceva.. ![]() Caldura pe mine ma necajeste doar pt ca nu pot sa respir bine, de umflat nu ma umflu inca..probabil urmeaza. dar dorm f rau, ma trezesc de fiecare data cand ma intorc de pe o parte pe alta. cu toate astea dorm 12 ore pe noapte Deci la Genesys nu tre sa duc si haine pt bebe, scutece, cosmetice? doar cu ce o scot din spital? monika, ce fel de anestezie ai avut, poti sa alegi? A fost programata cezariana inainte de 40 sapt, sau te-a lasat sa intri in travaliu si apoi a facut-o? care-i politica cu clisma, iti face sau iti da doar laxative cu o zi inainte? Clisma asta e o procedurura care ma sperie mai rau ca cezariana. ![]() ![]() |
Deci de dus la bebe nu trebuie chiar nimic numai cand o scoti din spital ii auce tati hainele chiar si suzeta ii dau daca e nevoie.
A si am uitat sa va spun ca ii pun cercei la fetite in ultima zi inainte de iesirea din spital numai sa duceti cercei din timp ca sa ii tina in spirt. Dupa ce o scoti din spital fac gauri numai contra cost.
In legatura cu anestezia e asa cum a scris si Donna mergi la consut preanestezic si acolo discutati cu anestezistl care metoda e cea mai buna pentru tine. Eu am avut epidurala dar din pacate la mine nu a functionat prea bine am primit doua doze inainte sa ma taie si totusi am simtit tot si chiar durere nu numa ca simt ceva ca se intampla si am cerut inca o doza in timpul operatiei pana la urma nu am mai simtit cand m-a cusut. Dar asta depinde de fiecare din pacate eu am fost mai putin norocoasa la capitotul anestezie.
Sa va povestetsc si de fetita mea. Ea e o grasunica
![](icon_smile_big.gif)
va pup pe toate aveti grija de voi
![](images/user_woman.png)
86cmm spune:
citat din mesajul lui Donna_n Am fost si eu la plimbare la cumparaturi in sfarsit dupa o saptamana de stat in casa. Zici ca am evadat ![]() Cristina eu merg luni la eco sa vedem, sper doar sa stea cuminte pana luni dimineata ca de atunci incolo nu-mi mai fac griji. de fapt oricum va fi e ok. Poate nastem deodata, ce zici ![]() Nem, incep cu "stai linistita". Din pacate dilema contractiilor cred ca o are la un moment dat fiecare graviduta. Toate ajungem sa ne intrebam daca sunt sau nu contractii ce simtim, inclusiv cele de nastere de dinainte de a merge la spital. La mine, la contractiile nedureroase simteam pur si simplu presiune, nu durere, si mi se intarea burtica intr-un mod evident. Adica daca pui mana e intinsa la maxim si tare tare. Sa stii ca din pacate, se pot face si prin autosugestie sau pe baza de stres asa ca ai grija. Daca te linisteste statul in casa, asa fa. Cat despre miscarile bebelusului, eu am simtit-o pe Sophie foarte repede si de atunci loveste ca nebuna. Ma intrebam la un moment dat daca exista si varianta de "prea mult" miscat, nu doar "prea putin". Sper ca te-a ajutat putin experienta mea, cum ai zis. Aa, si sunt aproape de nastere cu 13 kg in plus si nu mi se umfla decat degetele de la picioare foarte rar (cand umblu mult mult) si cu gleznele cred ca am patit o singura data. Deci nici asta nu e regula. La genesys eu stiam deja ca nu e nevoie nimic nici pentru bebe nici pentru mamica (in afara de pijamale daca vrei si lenjerie..). Tie nu ti-au zis cand ai facut contractul? Problema cu clisma o am si eu ![]() ![]() ![]() referitor la anestezie, de la 32 de saptamani incolo mergi la un control preanestezic, in care ai o discutie cu medicul de la ATI, iti face ekg, faci cateva analize de sange si stabilesti variantele de anestezie. Pretul controlului e inclus in contract. Ce m-am intins cu scrisul.. ![]() v-am pupat! ![]() |
Nem eu daca as putea sa iti dau un sfat..ti l'as da cu cea mai mare placere..cred ca Donna te poate sfatuii mai bine..eu din fericire..nu am avut probleme pana acum si nush ce sa zic..totusi sper sa ajungi cu bine pana la sfarsit..fi increzatoare;)
![](pupic.gif)
Donna sper sa ajungi cu bine ziua de maine..sa ne spui ca iti zice..:)..ar fi o fain sa nastem deodata..;)..who knows..
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
Am fost ieri la nunta si cand am plecat acasa(bineinteles cu stomacul plin:)))..am avut mici contractii..da ft.scurte...acuma dimineata la fel..tot asa...scurte si rare...cu toate astea sunt sigura ca apuc ziua de marti..:P..
Duminica placuta va doresc mai departe...
![](pupic.gif)
Cristina
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
I TRUST IN GOD..
NEM75 spune:
Oh, daca nu sint singura care nu stie cum e aia contractie, atunci ma simt mai bine. Am crezut ca mis mai retardata eu , dar la urmatorul bebe sigur voi fi mai curajoasa!
Eu daca il las pe tati sa aduca el hainute pt iesirea din spital, o sa-mi aduca ceva paturi si prosoape de bucatarie probabil!!
Voi ati cumparat pijamale pt spital din alea cu nasturi in fata pt a putea alapta?? Mie mi-au dat pija la Genesys cand am fost internata pt febra, dar nu m-am simtit bine in ele, ca erau de hartie, sau asa ceva..
Eu contract nu am facut inca, am sa intreb pe dr Miclea joi cand merg la control de contract. Nu am stiut ca-l facem dinainte.
Cu clisma eu am vazut si chiar am facut la doi pacienti in perioada de practica la Spitalul Municipal, si nu cred ca atata te deranjeaza crampele care te apuca cat JENA aia ca-ti vara cineva un furtun in fund! Iar in perioada de practica la Matern, infirmiera care a facut clisma a fost tare dura cu pacienta, aia avea dureri saraca si infirmiera tipa la ea "tine mai femeie fundu strans, nu auzi?!!" E ultimul lucru care-ti doresti, pe langa ca te simti umilita, sa si urle la tine... Amu cum ne-o fi norocu! Sper ca asistentele de la Genesys nu au voie sa tipe la paciente.
Fetelor mai povestiti ce fac bebeii!!25+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca16/anca16.jpg)
anca16 spune:
Ce faceti burtici, inca cu burtici?
Nem, sa stii ca nu e neaparat sa te umfli...mie nu mi s-au umflat gleznele deloc, cu toate ca am luat 20kg.In legatura cu ce simti tu, nu prea cred ca sunt contractii, dar oricum, ai grija.Eu in casa nu aveam mari probleme, insa dupa ce coboram 3 etaje imediat mi se intarea burta...ca sa nu mai zic la urcat..se poate totusi sa fie si la tine problema scarilor, nu iesitul afara.Nu prea inteleg de ce iti faci atatea ganduri, de vreme ce la control totul e ok.Camasi de noapte speciale de alaptat mi-am luat din Jackson, foarte dragute, cu o barza pe ele, pe la 20 ron parca.
Sa va mai zic ceva, treaba cu clisma cred ca nu e obligatorie...si mie mi-era cam scarba, da nu pt ca mi-ar fi frica ci pentru ca ma gandeam ca nu e prea bine curatata..in fine, in momentul cand se declanseaza natural travaliul, organismul se pregateste singur..eu am avut de 2 ori diaree in travaliu(ma scuzati dar nu stiu cum sa spun alfel),asa ca nu mi-au mai facut nici o clisma.
Noi ne pregatim de mers la vaccin, il facem doar pe cel obligatoriu, dar nu varianta gratuita, ci cel pe bani.
Moni apropo, tu ai facut si optionalele?Ce pediatra ti-ai ales, pe cea de la Genesys?Ti-a spus cumva sa-i dai suc deja?...ca mie mi-au recomandat, dar mi-e cam frica, mi se pare prea micut.
In rest, mamaruta mea nu mai doarme asa mult, incepe sa-i placa sa stea de povesti tot mai mult.Noaptea isi face somnul, ceea ce pe mine nu poate decat sa ma bucure.E vesel si din ce in ce mai curios,studiaza foarte atent locurile si fetele noi.Nu stiu cat are acum la inaltime si kg, dar oricum pentru mine e suficient faptul ca saptamanal aproape selectez hainele care i-au ramas mici.
V-am pupat
Mamica de Razvan (24.05.2010)
moni81 spune:
citat din mesajul lui anca16 Ce faceti burtici, inca cu burtici? ![]() Nem, sa stii ca nu e neaparat sa te umfli...mie nu mi s-au umflat gleznele deloc, cu toate ca am luat 20kg.In legatura cu ce simti tu, nu prea cred ca sunt contractii, dar oricum, ai grija.Eu in casa nu aveam mari probleme, insa dupa ce coboram 3 etaje imediat mi se intarea burta...ca sa nu mai zic la urcat..se poate totusi sa fie si la tine problema scarilor, nu iesitul afara.Nu prea inteleg de ce iti faci atatea ganduri, de vreme ce la control totul e ok.Camasi de noapte speciale de alaptat mi-am luat din Jackson, foarte dragute, cu o barza pe ele, pe la 20 ron parca. Sa va mai zic ceva, treaba cu clisma cred ca nu e obligatorie...si mie mi-era cam scarba, da nu pt ca mi-ar fi frica ci pentru ca ma gandeam ca nu e prea bine curatata ![]() ![]() Noi ne pregatim de mers la vaccin, il facem doar pe cel obligatoriu, dar nu varianta gratuita, ci cel pe bani. Moni apropo, tu ai facut si optionalele?Ce pediatra ti-ai ales, pe cea de la Genesys?Ti-a spus cumva sa-i dai suc deja?...ca mie mi-au recomandat, dar mi-e cam frica, mi se pare prea micut. In rest, mamaruta mea nu mai doarme asa mult, incepe sa-i placa sa stea de povesti tot mai mult.Noaptea isi face somnul, ceea ce pe mine nu poate decat sa ma bucure.E vesel si din ce in ce mai curios,studiaza foarte atent locurile si fetele noi.Nu stiu cat are acum la inaltime si kg, dar oricum pentru mine e suficient faptul ca saptamanal aproape selectez hainele care i-au ramas mici. ![]() V-am pupat Mamica de ![]() |
Buna Anca16, pe tine cred ca te stiu de la Burtici cu flori de liliac de mai iun 2010, apropo nu stii ce s-a intamplat cu acel forum? ca nu le gasesc nici la scutece nici la odisee.
In legatura cu vaccinurile noi le-am facut numai pe cele obigatorii dar pe cea platita fiindca cea de stat nici nu era. Ca si pediatra am ales ca doctorita de familie sa fie pediatra si sa fie cat mai aproape de noi, asa ca ne-am decis langa Dr. Tuderoiu Monica care are cabinet aici in Micalaca (noi stam la Orizont). Mai e cineva din zona? Poate ne intalnim in parc la plimbare.
Eu la fetita i-am dat suc de mere si de morcovi dar numai dupa ce a implinit 3 luni deci doctorita mi-a recomandat diversificare numai dupa ce a trecut de 4 luni. Ei i-a placut foarte mult din mar i-am dat chiar si un pic de pireu si ne place asa se vede, nu am avut efecte adverse in afara de scaun putin mai tare.
Sper sa ne strangem cat mai multe mamici sa mai schimbam pareri.
Va pup
![](pupic.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca16/anca16.jpg)
anca16 spune:
Moni, scutecele sunt de la 1-4 ani, odiseea s-a mutat aici (la Bebelusul-primele 365 de zile):
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=154963
Razvan azi maine are 3 luni si inca nu i-am facut vaccinul, ba a fost asistenta in concediu si ea le comanda, apoi a fost doctorita si acum e domnul care aduce vaccinurile la ele(ca cica ar fi mai ieftin sa il iau de acolo si in plus dna dr. a zis ca nu face vaccinul adus in poseta mamei)...sper sa nu fie vreo problema ca intarziem
Cristina? cum esti?Hai Cristina
Mamica de Razvan (24.05.2010)
86cmm spune:
hello fetelor...am fost la control dupamasa si mi'a zis ca daca nu nasc sapt asta,sa ma prezint luni dimineata la spital cu bagaj,buletin si carnetel..asa ca...asteptam..aaa si a mai zis ca pana acum nu ma impiedica nimic ca pot naste natural..dar vedem atunci mai sigur..
in rest ce sa zic..ieri toata ziua am avut dureri de stomac..cred ca am racit la burta ca mi'a fost rece intr'o seara si totusi nu m'am imbracat..am crezut ca e ceva de la bebe,dar mai apoi am vazut ca tot imi vine sa merg la Wc(moale)..azi m'am mai linistit..acum sunt mai bine..m'am invata minte sa nu mai indur frig chiar daca e cald afara:P..totusi pt mine seara e rece :d..
Donna ce ti'o zis la eco?
nah eu ies...mai intru maine si mai vbm..aveti grija de voi..noapte buna...va pup...;)
Cristina 39+
CYNTHIA SERAYAH...
I TRUST IN GOD..
Cristale spune:
Cristina wow chiar esti pe ultima suta de metri. Ce fain de tine ca mai ai numa un pic si o sa iti tii printesa in brate. Domnul sa fie cu voi si sa fie bine sa poti naste natural.
De Donna nu stiti nimic?
www.floar3d3colt.blogspot.com
86cmm spune:
citat din mesajul lui Cristale Cristina wow chiar esti pe ultima suta de metri. Ce fain de tine ca mai ai numa un pic si o sa iti tii printesa in brate. Domnul sa fie cu voi si sa fie bine sa poti naste natural. De Donna nu stiti nimic? www.floar3d3colt.blogspot.com |
Da Cristina..:)Multumesc:)
Vad ca Donna nu a mai scris de cateva zile...poate a nascut,ca spunea ca avut ceva contractii si ca spera sa ajunga ziua de luni(cred ca atunci a avut programare la Dr)nush..sper sa ne scrie daca vede mesajul sa ne spuna cum e..
Cristina
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
I TRUST IN GOD..