FIV, Romania, Ungaria, Europa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Cristiama cred ca depinde de definitia pe care o dam protocolului lung, respectiv celui scurt. Eu am avut 2 ovocite la primul FIV si 4 la cel de-al doilea reusit. Ambele in Ungaria, ambele protocol scurt. Termenul de scurt si lung cred ca se refera de fapt la durata in timp. Tipul de hormoni si mai ales cantitatea prescrisa depinde de procedura urmata de fiecare doctor. In Romania dozele sunt mult mai mari, programul mult mai agresiv si monitorizarea mai sumara, prin urmare tratament mai putin personalizat- pe principiul sa obtinem cat mai mult acum ca sa marim sansele de success acum, ce lasam in urma nu conteaza. Cei dinafara sunt constienti insa ca sansele maxime de succes sunt undeva la maxim 30% in conditii optime daramite cand sunt multe probleme la mijloc, si-atunci urmaresc sa nu secatuiasca organismul din prima.

Asta am vrut eu sa explic, asta era diferenta.

Cu bine si mult succes tuturor!

Mami de bb Robert oct. 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uxaa spune:

Diferenta intre o biopsie testiculara normala si micro-TESE este ca se efectueaza cu ajutorul unor microscoape speciale.Studiile au demonstrat ca la barbatii cu azoospermie non-obstructiva pot exista zone la nivelul testiculilor unde spermatogeneza sa fie prezenta si folosindu-se aceste microscoape se vor identifica aceste zone astfel incat procentajul de reusita este superior comparativ cu biopsia standard unde punctia se face la intamplare...Cam asta este ceea ce stiu despre aceasta procedura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CAMELIA28 spune:



Mira,

din cate am inteles eu de la medicul cu care am facut FIV, mama surogat si donarea de ovule nu au inca cadru legal in Romania, poate de asta nu te-a ajutat nici un notar. Se pare ca trebuie sa gasesti pe cineva apropiat , cu care sa te intelegi amiabil, fara acte. Se merge la o comisie , care include si un psihiatru, si apoi se face procedura.Eu asta am inteles. Noi ne-am interesat cum e cu mama surogat pt o matusa care are 42 ani si a pierdut 13 sarcini si asta a fost raspunsul pe care l-am primit.Oricum , la donare de ovule, ar trebui sa fie mai simplu, nu exista riscul sa se dezvolte instinctul matern ca la mama surogat.

Multa bafta!

Mergi la inceput