Colici - mami, sa stii ca ai un bebe in casa

Colici - mami, sa stii ca ai un bebe in casa | Autor: Ioana_Pos

Link direct la acest mesaj

Dragilor,

Sper ca nu gresesc deschizand acet topic, dar tocmai ce ne-am lovit de colici si ar fi bine sa ne putem impartasi impresiile, solutiile si incurajarile. Daca subiectul este deja deschis in alta parte a forumului, scuze ca le dau moderatorilor de munca .

Prima data cand Patricia a avut colici eram singura acasa si am crezut ca innebunesc. Mai mult din instinct si pentru ca obosisem am asezat-o pe burta mea si m-am lasat pe spate si am reusit sa o calmez. Dupa care cam 3 ore nu m-am mai miscat.

Dintre remediile care ne-au ajutat pe noi mentionez: prosop cald pe burtica, plimbat prin casa si vorbit si cantat, bebe pus pe burtica lu' mami (burtica pe burtica).

Am incercat si diverse medicamente: Espumisan, Sab Simplex, Infacol, Colief. Pana acum au dat rezultate ultimile 2, dar se pare ca sunt doar un paliativ si uneori mai dau rateuri.

Voi ce experiente aveti?

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena00 spune:

Noi nu am avut probleme cu colicii, insa stiu de la o prietena ca Sab simplex e destul de eficient, insa ii dai inainte de masa cam 8/10 picaturi intr-o lingura de ceai sau lapte pentru ca asa isi face efectul mult mai bine. Iar intre mese ii dai ceai de fenicul de la Milupa, sau Baby Calm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

de la unul dintre numeroasele tale subiecte, am inteles ca o alaptezi pe fetita ta
asadar, mare grija in privinta a ceea ce mananci si bei si tu, deoarece anumite alimente si bauturi influenteaza calitatea laptelui si produc colici copilasului.

sab simplex este foarte bun, insa trebuie sa respecti doza scrisa in prospect : 10 sau 15 picaturi, inainte de FIECARE masa, doar asa isi face efectul pe deplin; eu am constatat ca fetitei mele ii facea bine daca ii dadeam jumatate de doza inainte de alaptat, cealalta jumatate la mijlocul alaptarii, cand o mutam de la un san la altul. ii dadeam(picuram sub limbuta sau intre obraz si gingie) sab simplex cu o seringa de unica folosinta de 2 ml, in felul acesta nu se inneca cu picaturile de sabsimplex
teoretic, produsele impotriva colicilor au aceeasi substanta activa de baza, difera concentratia - este vorba despre simeticona.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput