Nasterea lui Iustin-Gabriel

Nasterea lui Iustin-Gabriel | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

Nu vreau sa o lungesc prea mult asa ca o sa povestesc nasterea, fara a mai povesti despre sarcina care a fost una foarte usoara, fara greturi si cu munca la fel de multa ca inainte pt ca eu sunt o fire ff activa.
Pe 25 mai 2010 m-am trezit ca de obicei la 6 dimineata...am pregatit pe sot de munca si apoi am plecat in piata sa fac ceva cumparaturi cu o buna prietena de a mea..ne-am intors acasa (la mine)am baut o cafea si ea a plecat...Eu m-am apucat de treabaam facut varza cu carne si ciorbita de peste, dupa care am facut curatenie , spal geamuri, curat frigiderul(parca vine Pastele)...Vine sotul acasa ii dau sa pape dupa care pleaca iar la treaba...eu ma duc sa cotizez la stat pt ceva facturi...
Ma intorc acasa si bag la spalat...Se face ora 22:00..in sfarsit vine sotul, eu fac un dus si ma asez in pat..el sta in living la calculator...ma uit la tv, se face 23:45 ma uit la IN GURA PRESEI...ma ia somnul dar decid sa stau pana la sfarsit ca si asa nu mai dureaza mult...Mircea Badea ia pauza de pub..eu ma duc la baie si ma spal pe dinti, fac pipi...cam lung pipi...Ce DUMNEZEU...ma uit in WC...vad ca se scurge un lichid verde....nu-i ok..abia am 38 saptamani..ma ia frica...zic ca nu-i adevarat si doar mi se pare...ma duc in cada..astept...da..e lichid verde...strig sotul...asta intra in panica rau de tot ma tot intreaba dak am bagajul facut (asta e poveste veche, la 32 de sapt la control dr mi-a zis ca am col scurtat si risc sa nasc prematur..de atunci se tine al meu sa fac bagajul),noroc ca e facut ca luam bataie...Ma mai bag o data la dus, ma epilez...El suna pe cumnata mea care e asistenta si ea insista sa mearga cu noi la spital...Pe drum ma apuca contractiile..cam dureroase credeam eu atunci...habar n-aveam ce urmeaza...Ajungem la UPU...o asistenta ma ia la interogatoriu..imi ia tensiunea si imi da un halat larg rau...ma cantareste..am un soc...74 de kg..de la 58nu prea-mi vine a crede cu toate ca in ultima luna m-am umflat rau..picioarele si mainile erau ca niste perne...vine alta asistenta si ma ia in sala de pretravaliu..sotul si cumnata raman pe hol...ma instalez intr-un pat(cica sa-mi aleg)de parca conta...mai erau 4 fete...si inca 2 paturi goale...ma instalez...dau proba de urina si sange si astept...ma controleaza doctorul...col sters...aveam contractii la 5 minute..suportabile...sunt sfatuita sa dorm ca nu nasc pana dimineata...nu pot dormi, socializez cu cele care nu au dureri ff mari, pt ca unele tipa ca din gura de sarpe...of,,parca ma doare mai tare cand tipa ele...se face ora 3, ma controleaza din nou...ce tare doare...dilatatie 1-2 cm...ok zic...incepe distractia...mai stau de vorba, se face 4 jumate...primesc sms de la sot, de incurajare,,,dar ma simt ok deocamdata, ma controleaza iar, dilatatie 2-3 cm...super zic eu...poate pana la 7 nascCe sperante desarte...Vine ora 7, se schimba tura...iar control, aceeas dilatatie...Doamne!!!!Deja doare...incep sa intru in panica...Cumnata mea e prietena cu una din asistente si chipurile ma baga si pe mine cineva in seama...ma muta la oxigen...miroase a clor de imi vine sa ..in fine mai trec 3 ore grele..se face zece..mai vine un medic la control...dilatatie 6-7cm..eu deja ma urc pe pereti de durere...zice la asistenta sa bage de dilatare o perfuzie..ma bucur...cred ca o sa nasc repede :))habar n-am eu ce ma asteapta...se face 11, o fata care are perfuzie ca mine pusa in acelasi timp pleaca sa nasca..eu ma lupt cu dilatatie 8 si dureri de imi rog moartea...Strang de barele de la pat cand vine contractia de mi-a ramas imprimata vopseaua pe maini...ce rau doare..vine iar doctorul, la 12 tot dilatatie 8,zice ceva la asistente...pe urma am aflat ca mi-au oprit perfuzia ca muream de durere,,,sperau sa ma dilat singura...Tipam ca mor, ziceau ca nu mori, nasti...ramasesem singura, toate nascusera si cele venite mult dupa mine...eu nimik...La un moment dat au venit cu un aparat de monitorizare a inimii lui bebe...nu mai batea inima..eu nu m-am prins..ca eram turbata de durere..au inceput sa tipe dupa doctor..eu credeam ca in sfarsit ma baga si pe mine cineva in seama...aduc 6 fiole mari si mi le fac pe vena...monitorizeaza iar bebe...se aude inima slab..dupa care din ce in ce mai repede...Atunci realizez ce se intamplase..intru in panica!!! Adorm intre contractii si ma trezesc in dureri mari....cred ca o sa mor...ma rog la Dumnzeu sa mor...nu ma baga in seama...Vine asistenta si imi zice ca daca simt nevoia sa imping sa o chem....stau o clipa si zic ca simt...Ma controleaza zice ca am dilatatie 8 si nu crede...eu zic ca da( mint)dar sper ca asa scap mai repede...imping...zice ca sa imping la contractie, imping aiurea k nu simt nevoia...Zice sa mergem in sala de nasteri...Contractie pe hol..urlu de mor...ajungem, ma urc pe masa si urmeaza inca o ora de tortura...deja simteam ca mor, nu mai ascultam e ceea ce ziceau sa fac pt ca eram epuizata...vine un doctor si cand tipa o data la mine:"NEBUNA NAIBII, VREI SA OMORI COPILUL, IMPINGE O data!!!"M-a spriat rau nebunul ala si am inceput sa imping in timp ce asistentele erau calare pe burta mea, doctorul ma taia, m-a durut mai putin taietura ca contractia...in sfarsit simt cum iese ceva din mine..ca un peste,..E IUSTINEL, baietelul meu scump!!! Nu ma satur sa-l privesc desi e cu spatele pe masa aia unde ii face toaleta..nu mi-l arata nimeni...pleaca cu el..Doctorul deja ma cususe jumate cand a plecat neonatoloaga cu baiatul..nu am simtit cusatura decat dupa aia...Au urmat 7 zile de internare..incubator pt bebe care a avut o suferinta la nastere datorita nasterii ff grele...a facut antibiotic si nu mi l-au dat la san decat in a 4 zi..plangeam de muream pe holuri vazand alte mame cum isi alaptau copii iar eu nu puteam sa-l vad decat 5 minute la fiecare alaptat...dupa incubator a urmat icter..fototerapie si in final dupa greva ne-au dat drumul acasa...Azi implinim 3 saptamani de la nastere, ieri am fost la doctor si am luat in greutate 700 g, avem 3600g, de la 2900 g cate aveam la externare..mancam, dormim, plangem...suntem seful in casa pt ca mami si tati si-au facut programul dupa mine...cand dorm eu dorm si ei...de mancat mananca doar ocazional...Mami e slaba ca inainte...:))LA MULTI ANI IUSTIN!!! MAMI SI TATI TE IUBESC ENORM SI ABIA ASTEAPTA SA TE FACI MARE!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pony spune:

Sa-ti traiasca baiatul, sa fiti sanatosi si sa va bucurati de el!
Am citit povestea cu sufletul la gura.Foarte frumos ai povestit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Merci mult POny, sa va traiasca si voua baiatul, sa se faca mare si ascultator si sa aveti parte numai de bucurii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_Luiza spune:

Intr-adevar ai povestit foarte frumos. Sa va traiasca!

Mergi la inceput