Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (52)
Raspunsuri - Pagina 9
Olgutzika spune:
Buna, fetelor!
Scriu atat de rar la voi
, ca am senzatia ca pic precum musca in lapte...vroiam sa va spun ca eu am avut niste arsuri cumplite in ultimul trimestru, trebuia sa iasa fii-mea cu cosite impletite dupa cat de rau imi era, dar a fost cheala
.
In rest...nu am nimic de adaugat, fetele au dreptate despre riscurile cresterii tensiunii arteriale, despre ce poate insemna umflarea picioarelor, despre eco, despre moda nasterii prin cezariana. Eu insami am nascut prin cezariana, am mai povestit cum a fost, nu are sens sa reiau. Am avut incredere in decizia medicului meu. Eu inteleg ca este bine sa te informezi, sa stii ce inseamna nasterea naturala sau prin cezariana, sa iti cunosti corpul, dar nu pot si nu am vrut niciodata sa ma substitui unui medic care, repet, mi-a castigat increderea. Ii voi putea fi cel putin egal doar cand voi fi avut aceeleasi cunostinte si aceeasi experienta ca el. Si din momentul in care hotararea a fost luata, am mers inainte pe drumul ala si mi-am asumat tot ce decurgea din asta. Chiar am avut o nastere frumoasa, o refacere usoara, am alaptat la o ora de viata a Sofiei, a stat numai cu mine incepand de atunci, cu exceptia pauzelor de schimbat de chiloti din primele 18 de ore. Am alaptat-o pana la doi ani si doua luni si suntem totul una pentru cealalta.
Ce vreau sa spun, pentru cine care, dintr-un motiv sau altul, intemeiat pentru unii sau nu, va naste prin cezariana, este ca nu e neaparat ca experienta sa fie una oribila. Ca si la nasterea naturala, trebuie sa iti cunosti foarte bine corpul si sa stii ce inseamna o operatie cezariana.
Abia astept aceleasi discutii patimase despre alaptare, as vrea sa vad toata lumea ca alapteaza exclusiv cel putin pana la un an, ca diversifica la 6 luni si nu incepe cu suc de portocale, ca nu pune copilul intre perne la 4 luni si in premergator la 6. A fi o mama care ia cele mai potrivite decizii pentru copilul ei nu se rezuma la felul in care il naste.
Alinushca, sper sa nu te supar cu ce o spun: eu cred ca tu ai avut o experienta traumatizanta la prima nastere. Dar nu are niciun rost acum sa iti strici lunile astea frumoase de asteptare cu teama ca vei trai din nou acelasi lucru. Fruntea sus si optimism cat incape, prin orice mod in care vei naste, fei fi la fel de buna mama si la fel de femeie. Ai facut tot ce a tinut de tine, sunt lucruri pe care nu le poti controla, dar daca te gandesti tot timpul doar la asta...devine povestea drobului de sare si nu are niciun sens. Meriti mai mult decat atat! Prietena mea vrea sa nasca naturala dupa doua cezariene ( are doi pici de la 6 si 4 ani, acum e gravi in 7s si ar mai vrea inca un bebe-se teme sa nu fie prea mult 4 cezariene ), a gasit doi medici dispusi sa discute despre asta: Tutunaru si Zaher de la Clinica Isis din Constanta. O sa te tin la curent cu opinia lor, ca idee.
Sa auzim numai de bine!
Olga
18+ si mami de
Ioana-Sofia (25.02.2008 )
EvaF spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui danaint
Nasoala intamplare ![]() EvaF, daca tot te-ai documentat despre rinichi si problemele lor O intreb acum pe dra mea oricum, dar poate ai idee ceva... 19s ![]() |
Danaint, nu este nicio problema, se cheama Pielectazie, cauta dupa acest termen pe net, adica dilatatia cavitatii bazinetului renal, care apare, de obicei, in nefrolitiaza, adica popular pietre la rinichi. Este fff frecventa la baieti, in sarcina, si se rezolva in majoritatea cazurilor de la sine. O sa vezi la urmatoarele ecografii cum evolueaza.
Mai ales ca la tine scrie clar "discreta", ei masoara in mm si vad care e limita. Daca e mica, discreta, inseamna efectiv ca era probabil ceva mai multa urina in rinichi pe care o va elimina probabil.
O sa auzi chestii care sperie dar NU TE SPERIA, este semn de Sindrom Down, trisomia 21 adica, aceasta pielectazie uni/bilaterala, dar asociata cu alti indicatori precum retard de crestre, caput mic, etc... Daca apare devreme unii medici indruma catre amniocenteza, daca apare tarziu- de obicei apare dupa jumatatea sarcinii- astepti sa nasti sa vezi daca pana atunci nu se reface de la sine.
Dar iti repet, in majoritatea cazurilor se rezolva de la sine...
Uite si aici pe DC un topic :http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=60758
Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum
cu a doua minune (30.12. 2010)
Lidia_P spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui douradoudou am revenit..eva si vasari vad si ca si voi ati subliniat problema TA ..deci aveti grija fetele cu picioare umflate..nu e de joaca deloc..am ras cand am auzit de chestia cu parul la bb care ne provoaca noua arsuri..stiu ca sunt f multe superstitii de genul asta..nu credeti NIMIC!!!!..legat de piele,vergeturi&stuff:eu ma dau in fiecare zi dupa dus, pe pielea umeda cu ulei de masline(extra virgin bine inteles ) in care am pus catve picaturi de ulei esetial..astept intr-o saptamana sa-mi vina un unchi din africa cu unt de cacao si de shea ..fetelor cum arata parul vostru? al meu cam cade asa am patit si la1 sarcina..adica cade destul de mult si nu are un aspect prea happy...![]() alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) ![]() si 18+ cu ![]() |
mie parul nu imi cade ba chiar pot sa spun ca de cand sunt gravida imi cade mai putin....iniainte imi cadea parul cu pumnul acum imi cade normal... sunt super happy
mie pana acum sarcina mi-a adus numai benefici si ii multumesc lui DD ca a fost bun cu mine
18+
douradoudou spune:
olga si eu de abea astept sa vb despre alaptat ..imi doresc din tot sufletul sa pot sa alaptez pana la 1 an..eu deja am cateva idei despre diversificare: fetele mele de anul trecut sunt la faza asta9 acum au bb-eii 6-7 luni)..cand ajungem acolo le impart si cu voi
..am vazut ceva de premergatr: eu nu sunt de acord cu premergatorul..offf mai vroaim sa spun ceva dar "atrofiatul de sarcina" nu ma lasa
..revin cand imi revine si memoria ![]()
![]()
![]()
![]()
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)

si
18+ cu
EvaF spune:
| citat din mesajul lui Olgutzika Abia astept aceleasi discutii patimase despre alaptare, as vrea sa vad toata lumea ca alapteaza exclusiv cel putin pana la un an, ca diversifica la 6 luni si nu incepe cu suc de portocale, ca nu pune copilul intre perne la 4 luni si in premergator la 6. A fi o mama care ia cele mai potrivite decizii pentru copilul ei nu se rezuma la felul in care il naste. Olga 18+ si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 ) |
ha ha mi-a placut maxim ce ai zis, esti totala!!!

Eu, subsemnata, le-am facut pe toate de mai sus, dar pe toate
am alaptat pana la 1 an jumate insa nu exclusiv, se alapteaza exclusiv, adica numai si numai san fara alt aliment/ suc, pana la 6 luni, NU pana la 1 an
Si eu banuiesc ca dupa nastere o sa fie si pe aici discutii cine alapteaza cine nu si de ce, cine diversifica la 4 luni cine la 6,
Sa vezi cand am venit in Fr la pediatru, cand i-am zis ca fi-miu are 14 luni si e alaptat, ce ochi s-au holbat la mine...
Cati m-au tratat pe aici de primitiva ca stau cu el la tzatza desi e mare...cainii latra, caravana trece...PS: fi mi merge singur de la 10 luni, a uimit pe toata lumea, dar mers nu un pas, si nu a stat o secunda in premergator
Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum
cu a doua minune (30.12. 2010)
Olgutzika spune:
Eva, Alexa, o sa avem muuuult de vorbit
. Eva,
, ma refeream la alaptatul exclusiv pana la un an ca la alaptatul doar cu lapte de mama
. Deci facem aici grup de sustinere infocata a alaptarii
! Daca nu e sustinuta in Ro nasterea naturala, d-apai sa vedeti cum e cu alaptarea
.
Si apropos de AP, ma bucur din suflet, Eva, ca ai deschis subiectul. Iar o sa avem multe multe de vorbit
. E un forum tare cald si frumos si util pe site-ul AP, o sa vorbim multe despre asta, sunt convinsa
!
Olga
18+ si mami de
Ioana-Sofia (25.02.2008 )
sugubina spune:
Confirm si eu ce zice Eva, o eco de masuratori tre sa dureze 40-45min. La mine (gemeni) ne-a tinut cam 57 min (am filmuletul si atata dureaza!).
KISS
sugubina
+15
daciana.t spune:
| citat din mesajul lui allexxia_m si daca tot sunt la capitolul asta cu ce ni se mai intampla .... voi aveti arsuri? eu am niste arsuri destul de intense pe esofag, imi vine parca sa stau cu gura deschisa sa-mi iasa flacarile din gat asa de rau am arsuri cate o data ... nu stiu daca are vreo legaura cu mancarea caci nu pot spune ca am arsurile imediat dupa ce mamanc ci dupa ceva timp voua vi se intampla asta? 20+ ![]() |
eu la prima sarcina nu am stiut ce sunt alea arsurii, acum insa am mai experimentat. insa fiecare agaseste metode diferite de a face fata arsurilor, eu beam multa apa minerala, cumnata-mea manca pepene..
"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te īnaltii cu adevarat nu cānd urci, ci cānd privesti drumul parcurs.
Claudia
si mami de
Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica
douradoudou spune:
m-am apucat si eu sa citesc mai mult despre AP.

..girls daca aveti link-uri interesante plz share 
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)

si
18+ cu
daciana.t spune:
| citat din mesajul lui allexxia_m celesta gata cu caruciorul roz la listula ![]() scuze, nu am vazut cererea, deobicei fac pe loc cand se cere o modificare in lista ![]() 20+ ![]() |
poate la urmatorul capitol ne pui si pe noi pe listuta mutlumim

"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te īnaltii cu adevarat nu cānd urci, ci cānd privesti drumul parcurs.
Claudia
si mami de
Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica