VA IMPLOR SA MA AJUTATI!!!
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madyrizi/madyrizi.jpg)
madyrizi spune:
si eu patesc la fel cu baietelul meu de 8 luni. nu mananca diversificat orice as face. acum il mai las in pace ca au aparut, asa de-odata, 4 dintisori si il inteleg ca e suparat.
incepuse la 6 luni sa pape mar ras, legume pasate. pe la 7 luni, cand ziceam ca totul decurge bine, nu a mai papat nimic decat lapte. in schimb il momesc cu suc de mere, de portocale si ii plac enorm. ai incercat cu sucuri?
eu am reusit sa inlocuiesc total ceaiul cand i-am dat sucuri. bineinteles atunci am reusit sa bag si apa.
Mami de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adra_bell/adra_bell.jpg)
adra_bell spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny mariana_alex, ma inscriu si eu pe lista de mamici ingrijorate de inapetenta copilului. Eu ma stresez si fiindca Daria este ca purcelu', murdareste groaznic si se distreaza cu mancarea, strivind-o, storcosind-o, scotand-o din gura si aruncand-o pe ea, pe mine, pe jos. Cica e normal asa, mie normal mi s-ar parea sa manance cat de cat, ca pe urma n-are decat sa storcoseasca. A inceput cu refuzul de a termina portia de mancare, pe urma am ajuns ca nu manca nici jumatate, pe urma nici sfert si acum, deloc. Nu conteaza ca este vorba despre hrana lichida, gen cereale cu lapte, sau de hrana mai putin lichida, gen legume fierte, rezultatul este acelasi. Uite, ieri, de exemplu, incercam sa ii dau vreo 30 de grame de cereale Fitness cu fructe cu putin lapte Milli (sau Napolact). Nu a interesat-o sa manance, a tinut mortis sa isi vare mainile in bol, pentru a se balaci in lapte, ca asa face mereu, am indepartat bolul, i-am luat manuta in mana mea, i-am spus ferm "nu", nu se face asa, mami si tati nu mananca asa, ci cu lingurita, ei, s-a enervat pe mine, a inceput sa ma certe pe limba ei si, cum avea o bucata de paine pe masuta, mi-a trantit-o in bolul cu lapte, a scos-o inmuiata de acolo, a facut-o bucati si a aruncat-o nervoasa prin bucatarie. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta! Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati! |
Nu stiu ce varsta are fetita ta, dar a mea se comporta exact la fel, intre 10 luni si un an si 6 luni. Ba chiar purcelul era destul de manierat pe langa ea. Am lasat-o, citisem si eu ca si tine ca este ceva normal. Stergeam pe jos dupa ea, o bagam la dus si gata, era din nou curatenie.
Las-o, e modul lor de a se imprieteni cu mancarea, de a invata sa manance. Poate ea vede cum mananca mami si tati, poate chiar incearca dar nu-i reuseste. Incet-incet o sa se deprinda, iti spun din proprie experienta, acum fii-mea mananca cu furculita si nu suporta sa se murdareasca cat de putin. Este bine facuta, cere singura de mancare cand i se face foame si nu este deloc mofturoasa.
Nu are ce sa se intample, putina mizerie, dar poti curata dupa aceea. Este o perioada care dureaza destul de putin in comparatie cu problemele pe care le-ar putea avea cu mancarea
adra_bell si
![](zana.gif)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Vasari spune:
Mariana, noi am reusit sa avem cat de cat niste mese abia la un an jumatate. E drept ca era inca alaptata, nu scadea in greutate, dar vreo 8 luni tot a stationat cu kg. O vreme mai incercam, nu constant, sa-i dau sa pape. Pana intr-o zi (incepuse deja sa spuna cateva cuvinte) cand a luat o bucatica de mancare si mi-a dat sa mananc. Inca una si inca una. Nu ma simteam prea bine si la urmatoarea m-am ferit si i-am spus "mami, papa tu, multumesc, eu nu mai pot". A zis ceva de genul "inca una" si a incercat sa mi-o bage cu forta in gura. A fost suparator si in clipa aia am inteles cat de neplacut e pentru ea. Ca amuzament :) ai putea sa-l rogi pe sot de ex, desi e de aceeasi statura cu tine, sa-ti dea cu forta ceva sa mananci, chiar daca e ceva ce-ti place. Gandeste-te ca pe ei ii hraneste un urias cu puteri extraordniare. :) Te inteleg si pe tine, stiu cum e sa nu-ti manance copilul, dar pentru ei e groaznic ! Sper din suflet sa se rezolve situatia. Adela are dreptate, dar eu cred ca as opta doar pt niste controale sa vad daca e hidratata.
Maria a inceput sa pape dupa 18 luni, intr-un ritm propriu (m-am relaxat brusc dupa niste analize de la 1 an si ceva) si acum mananca ce-i place cu mare pofta (si mananca sanatos, bea doar apa plata, uneori limonada). Nu incerc sa-i mai dau dupa nici macar o lingura.
Asta completare la ce au zis fetele, au avut niste sfaturi tare bune.
Si la noi, intradevar, jucatul cu mancarea nu a avut ca efect si mancatul. In schimb, dupa ce nu a mai avut-o mereu la indemana, s-au mai schimbat putin lucrurile.
Multa rabdare si succes !
Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 15+
Primul orice
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui adra_bell
Nu stiu ce varsta are fetita ta, dar a mea se comporta exact la fel, intre 10 luni si un an si 6 luni. Ba chiar purcelul era destul de manierat pe langa ea. Am lasat-o, citisem si eu ca si tine ca este ceva normal. Stergeam pe jos dupa ea, o bagam la dus si gata, era din nou curatenie. Las-o, e modul lor de a se imprieteni cu mancarea, de a invata sa manance. Poate ea vede cum mananca mami si tati, poate chiar incearca dar nu-i reuseste. Incet-incet o sa se deprinda, iti spun din proprie experienta, acum fii-mea mananca cu furculita si nu suporta sa se murdareasca cat de putin. Este bine facuta, cere singura de mancare cand i se face foame si nu este deloc mofturoasa. Nu are ce sa se intample, putina mizerie, dar poti curata dupa aceea. Este o perioada care dureaza destul de putin in comparatie cu problemele pe care le-ar putea avea cu mancarea adra_bell si ![]() about Eva secolul XX la subiectiv Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce |
adra_bell, maine face 18 luni Daria mea. Si nu mananca. :(( Doar face mizerie.
E a treia zi in care doarme de 5 ore... Ieri si alaltaieri a dormit 6 ore, cica somn de amiaza...
De regula, doarme 4.
Sigur ca curat si o spal dupa fiecare "masa", dar macar putin daca ar manca... 20, 30, 50 de grame...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Fetelor, mi-au dat lacrimile de bucurie in seara asta...
Copilul meu - care intorcea capul cand vedea vasul cu mancare, care imi dadea peste mana si impingea deoparte lingurita, care strangea gura punga si refuza orice, care plangea sa o dau jos de la masa, care se juca cu mancarea si o arunca pe jos, spre disperarea mea, pentru care gateam si aruncam zilnic mancarea - ei bine, acest copil... tocmai a mancat vreo 200-250 de ml / grame, cum vreti sa spuneti, de supa de legume cu taietei de casa!
Nu-mi vine sa cred!
Nu mai mancase asa ceva de vreo luna de zile, nici nu mai incercasem sa-i fac, ca eram convinsa ca drept la gunoi ajunge...
Si inca a mancat singurica, ea cu lingurita, asistata de mine, ca numai asa i-a placut, dar n-a facut mofturi, a mancat cu placere in special mazarea si morcovii...
Tzopai prin casa...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
![](images/user_woman.png)
bunifericita spune:
Incearca sa-i pui ceva la calculator,cand ii dai sa mananca:Baby Einstein,Magic English.Fac minuni.Nepoteii mei erau asa vrajiti ,mancau orice.Scopul scuza mijloacele.
AB_AC spune:
Fatuca mea a mancat cu vrajeli vreo doi ani, baietul vreo patru. Nu o forta insa. Eu ii pacaleam, dar gura o deschideau singuri. Ai mei mancau in parc, in masina (al meu conducand si eu in spate cu ei). Pe la vreo patru ani disperam cu baietul si manca uitandu-se la fantani sau chiar si la vreun filmulet.
Dar nu-i da nici o bautura dulceaga, respecta niste ore de masa si multumeste-te cu ce a mancat la masa si nu o "indesa" cu prostioare intre timp. Apa trebuie sa-i fie mereu la indemana. Laud-o ori de cate ori papa si nu zice nimic cand nu papa.
daca faci asta va creste mai putin in greutate, dar ai toate sansele sa ajunge sa manance sanatos.
elena123456 spune:
Buna mariana alex,
si copilul meu era la fel....eram ca tine, alergam cu lingurita sa-i dau sa manace, credeam ca sunt mofturi, si ma chinuiam sa gatesc de-mi sareau capacele, de nu mai stiam ce,crezand ca nu-i place...dar problema era alta...anemia , i-am administrat Multi Sanosvit cu fier timp de 3 luni, si in mai putin de 10 zile s-au vazut rezultatele "miraculoase" , incepuse sa deschida gura si sa accepte mancarea.
ti-l recomand acest sirop, nu face nimic rau , e un sirop cu vitamine plus fier, poti consulta si un doctor in prealabil, la mine a fost bine , si imi aduc aminte ca doctorul mi-a zis ca , daca in max 1 luna nu incepe sa accepte mancarea , inseamna ca nu asimileaza fierul .
sanatate
ruxandra_sb spune:
ti-l recomand acest sirop, nu face nimic rau , e un sirop cu vitamine plus fier, poti consulta si un doctor in prealabil, |
Nu ca poate.. trebuie sa consulte un dr bun.. nu se indoapa copiii cu "vitamine" din sticluta.. mai mult sau mai putin sintetice.. asa dupa ureche..
Si nici suplimentele de fier nu se iau fara se fie confirmat in prealabil un diagnostic.
..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)
ruxandra_sb spune:
Incearca sa-i pui ceva la calculator,cand ii dai sa mananca. Fac minuni.Nepoteii mei erau asa vrajiti ,mancau orice.Scopul scuza mijloacele. |
eventualul scop.. un copil, viitor adult, privat de o relatie naturala/fireasca cu mancarea?
plus toate consecintele ce decurg din a lua masa cu ochii beliti in fata ecranului.. cresterea artificiala a cantitatii de mancare ingerate si riscul de a dezvolta in timp probleme cu greutatea, ingreunarea digestiei, solicitarea organismului care face nspe mii de chestii in acelasi timp..
..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)