Febra 38,5! Am nevoie urgent de un sfat!
Raspunsuri - Pagina 2
mariana_alex spune:
Buna!
Fata mea are astfel de probleme desi suntem mici ..9 luni. Eu i-am facut exudat si acolo iti da si la ce medicamente este virusl sensibil...fetitei i-am dat sumetrolim care nu e antibiotic . Iti recomanda sa-i faci exudatul.AAA...si cu tantum verde ...pentru copii cate 1 puf/3ori/zi. Multa sanatate
Citat: |
citat din mesajul lui CrinaAndreea Buna seara, Baietelul meu are 2 ani si astazi l-am luat de la gradi cu rosu in gat si febra 38,5. I-au pus ei acolo un supozitor novocalmin si sosetute cu otet sa ii scada febra. Exista vreun tratament pentru rosu in gat care sa nu includa antibiotic? De cand a inceput gradi a facut si pneumonie si alt rosu in gat si deja are la activ doua tratamente cu antibiotic, asta in decurs de 2 luni. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc frumos! |
abramburika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz 3. "rosu in gat" se poate trata cu un tantum verde spray si cu niste inghetata (nu glumesc absolut deloc). in niciun caz nu trebuie sarit cu un antibiotic. |
Explica-mi si mie, te rog, de ce inghetata? Ce efect are si cum poate sa "trateze" rosul in gat. Nu glumesc nici eu si nici nu ironizez, sunt cat se poate de serioasa. Sunt in cautare de "remedii mai naturiste" pt. asa ceva sau, oricum, nu antibiotic din prima.
roxanaz spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui abramburika
Explica-mi si mie, te rog, de ce inghetata? Ce efect are si cum poate sa "trateze" rosul in gat. Nu glumesc nici eu si nici nu ironizez, sunt cat se poate de serioasa. Sunt in cautare de "remedii mai naturiste" pt. asa ceva sau, oricum, nu antibiotic din prima. |
medicul copiilor mei mi-a spus prima oara lucrul asta. si am ras. si am experimentat pe mine (de, sa nu inrautatesc starea tusitorului ) si a mers de minune.
daca inflamatia e redusa (deci nu vorbesc de amigdalite sau alte afectiuni) si e doar o jena in gat un lichid rece si implicit o inghetata reduce inflamatia si disconfortul.
Roxana
abramburika spune:
Multumesc frumos pt. raspuns! Da, la stari usoare de rosul in gat ma refeream si eu, nu la alte complicatii.
chiara.2005 spune:
In functie de febra se poate da Nurofen la 8 ore, daca febra e mare (peste 38.5) Nurofen si Panadol alternativ la 4 ore (sau varianta supozitor in caz de varsaturi), Novocalminul (DOAR in cazul in care febra nu scade nicicum si este foarte mare, atentia la doza permisa in 24 de ore!), iar la febra mare, impachetari in cearcaf ud , la temperatura camerei -nu rece, schimbat cearceaful la 20 de minute (3 impachetari intr-o ora). Impachetarea se face la tot corpul nu doar la picioruse cum ni se facea noua pe vremuri. Este tratamentul care mi-a fost indicat si mie de la spital, mi s-a spus ca acelasi lucru i se face si acolo, si cu acest tratament ma descurc la baietelul meu care se manifesta cu febra de 39-40 de obicei. De la 39 cu 8 - temperatura la care parca dormita si abia isi tinea ochisorii deschisi, dupa doua impachetari a ajuns la 38 cu 5 si s-a dat jos din pat sa joace fotbal, deci starea i s-a imbunatatit vizibil. E foarte important sa stii cum sa reactionezi in aceste situatii pentru a evita convulsiile. Ceea ce mi s-a mai spus e ca daca copilul meu nu a facut convulsii la o anumita temperatura, nu va face convulsii nici cu ocazia unui alt episod in care va ajunge la acea temperatura.
fiona67 spune:
Poate ar fi util sa-i administrezi in paralel si un tratament cu bronhovaxom pentru intarirea imunitatii, a fost cam bolnavior in ultima vreme!
Eu stiu de la pediatrul baietelului meu ca temperatura rectala e cea corecta, nu se adauga si nu se scade nimic.