Atentie la amenzi (Italia)!

Atentie la amenzi (Italia)! | Autor: Tdi

Link direct la acest mesaj

Se inmultesc cazurile de turisti sanctionati in Italia pentru cumpararea produselor "de firma", amenda e 1.000 de euro!!! Exista o lege care protejeaza drepturile de autor, deci vanzarea sau cumpararea de produse contrafacute este infractiune. Recent 2 turiste au fost amendate pe plaja de la Jesolo, una a cumparat poseta Vuitton falsa, alta ochelari de soare Dior falsi. Politia municipala sta cu ochii pe ambulanti si tarabe, aveti grija.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Deci mesajul este pentru cei ce vind sau pentru cei ce cumpara? Pentru ca in final zici asta: "Politia municipala sta cu ochii pe ambulanti si tarabe, aveti grija."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Cred ca m-am exprimat clar! Persoanele care cumpara produse de firma false, daca sunt prinse in flagrant, sunt amendate cu o mie de euro! Am dat si exemple. Cum ii prinde?!...politia (in civil uneori) ii supravegheaza pe vanzatorii ambulanti si pe aia cu tarabele, ei fiind principalii vanzatori de produse contrafacute...ma indoiesc ca turistii plecati in vacanta la mare cu familia se apuca de vanzari pe plaja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Pai daca politia ii supravegheaza pe vinzatori, de ce nu le confisca marfa contrafacuta? De ce nu le da lor amenzi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Marox, se incerca lichidarea comertului ilegal pe toate planurile. Ambulantii astia sunt de 2 feluri: legali (adica cu acte in regula) si ilegali...majoritatea sunt ilegali si li se confisca marfa + amenda de cate ori sunt prinsi. Ambele categorii vand (si) produse contrafacute (copii made in china dupa marci cunoscute gen dior, d&g, armani,etc) ceea ce e ilegal. Problema e ca nu au bani sa plateasca amenzile si politia n-are ce sa le faca, multi sunt exploatati de diverse retele si dupa 5' sunt iar pe plaje cu alta marfa. Sanctionand si cuparatorii se incerca taiatul raului de la radacina, daca cerere nu e atunci cade si oferta...cam asa ceva. E imposibil sa-i controleze pe toti vanzatorii dar reducand clientii, cu timpul se reduce si comertul clandestin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Bine de stiut mai ales ca duminica plecam la Rimini

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Multumesc pentru raspuns, Tdi. Am inteles! Totusi, mare fraier trebuie sa fi fost ala care a cumparat o geanta Vuitton de pe taraba . Sau n-o fi stiut deloc de marca asta si i-a placut modelul...Orisicit, cu amenda pe care-a platit-o isi lua un Vuitton original!!!

Mergi la inceput