Ghiocei de Martei-Aprilie 2009***218***

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdyi2001 spune:

Buna fetele!
intram si noi asa scurt ca sa facem prezenta...

In primul rand raspund BIANCAI: parerea mea, nu apela la pastile, incearca CEAIUL DE SALVIE face minuni in oprirea lactatiei si nici probleme dupa aceea nu ai. Pt in seara asta, incearca niste comprese reci pe sani...

CHATONEL, vad ca ai fost deja la doc si ai primit raspuns, totusi imi scriu si eu parerea; eu am la activ doua rahii(urmeaza a treia) si cinci generale. Partea proasta la rahie e ca am avut niste dureri de spate ingrozitoare si nu mai pun la socoteala faptul ca vezi si auzi tot... La anestezia generala nu am avut nici o repercursiune... Multa sanatate!!!!!

ANCA, RELIGIA este o tema foarte ampla si cred ca s-ar putea vorbi si scrie multe, caci parerile sunt impartite...Eu sunt o fire foarte credincioasa, am mers la biserica, m-am spovedit si impartasit, de cate ori am avut ocazia si am fost in romania; eu traiesc acu intr-o tara catolica, unde traditiile si obiceiurile sunt altfel, unde gandirea este altfel si lumea mai libertina. Mi se par mult mai fatarnici catolicii decat ortodocsii(scuze daca am jignit pe cineva, nu este cu intentie, ci pur si simplu o parere), in sensul ca merg la biserica doar ca sa fie vazuti de ceilalti membri sau ca sa-si etaleze cele mai bune si mai noi haine, sau doar ca sa arate celorlalti "uite draga, ce credincios sunt eu, merg de fiecare data la slujba, tu de ce nu vii?". Cam asa mi-a zis si mie socru-miu: "Tu zici ca esti credincioasa, daca e asa de ce nu vii in fiecare duminica la biserica?" Eu cred ca cedinta nu sta in faptul ca mergi sau nu des la biserica, credinta sta in fapte: mergi la un bolnav, ajuta persoane care nu mai au nici o sansa in ochii celorlalti dar in ai tai da, da de pomana, imbraca un sarac, nu minti, nu curvi, boteaza-ti copiii...etc.
Si apropo de copii, eu nu mi-as lasa copii sa moara de foame, pt nimic in lume, mi-as taia o mana, un picior, sau poate ca as astepta mila divina, sau as accepta acel buletin cu cip... Si chiar urmeaza sa primesc unul odata cu acceptarea cetateniei belgiene. Asta inseamna ca mi-am pierdut credinta, ca am renuntat la religie sau ca am trecut in tabara lui "Cornila"??????

Cam atat pt azi... Si cred ca e de ajuns...

Noapte buna!!!!

Magdy, de Gabriel (05.03.2009) si Theodora ingeras.
Acum 22+ cu rozaliu

Cei trei Palmieri

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

bubitele de la transpiratie

si eu stiu ca nu trebuie dat cu ceva pudra, ci mai bine stat descoperit cat mai mult timp. Dar NU Adelake!

Chatonel

Despre anestezie, eu sunt genul pt care nu conteaza ff tare reactiile imediate, in functie de noroc poti avea sau nu reactii nasoale la ambele, pe unele nu le doare capul dupa rahi, pe altele da, la generala unele vomita, altele nu, nu e regula, DAR, eu stiu ca mai bine ar fi sa decizi in functie de efectele pe termen lung, si anume, generala afecteaza un picut inima, in timp ce rahia nu. Frica de ac in coloana am avut-o si eu, cand am ajuns la ceza, insa mi-e clar ca de fapt, la rahie, acul intra extrem extrem extrem de putin, pana la un anumit strat, departe de zona unde ar putea apare paralizia. In plus, un alt criteriu de alegere anestezie este timpul operatiei, rahia merge doar pt operatiile de la buric in jos si cu dirata de max 1 ora. Ce dureaza mai mult, necesita generala. Cam asta este parerea mea, iti doresc sa scapi usor de operatei si mai ales de perioada de recuperare!!!

CIP-ul, religia & co

Denisamada a intrebat f corect, SI eu am gandit la fel si am pus aceeasi intrebare, pt mine pasaport cu cip insemna doar un alt level pur tehnic, precum carte de identitate dupa vechiul buletin de hartie. Daaaaar, am primit raspunsul ca cica, acel cip va asigura "celor rai" controlul total al oamenilor, in genul securitatii, si de aici tot felul de monitorizari si hartuieli impotriva crestinilor de stil vechi, si cei care nu vor adera la "credinta noua" nu vor mai avea acces la nimic si vor fi prigoniti. Nu stiu deloc mai multe detalii, doar ca cei care nu isi vor trada credinta vor duce o viata foarte grea... Aparent, imi suna ca pe timpul comunismului, voi majoritatea sunteti mult mai tinere decat mine, dar eu am crescut doar in comunism, am stat la N cozi pt oua, faina, malai, hartie igienica!!!, am facut lectii ierni de-a randul la lampita cu gaz, dupa 5 seara, dar am fost si in tabere scolare cu pret rezonabil, etc, am prins revolutia la peste 18 ani [am fost chiar si participant activ si inregistrat, 2 zile si 2 nopti, dar nu m-am dus ever sa imi fac certif de revolutionar, si bine am facut!!!] si, cum spuneam, STIU exact ce insemna sa nu poti tu ca om pur de stiinta, apolitic, sa avansezi intr-un post mai important si cu o sfera mai larga de activitate, si cu un salariu cat mai according cu potentialul tau profesional, daca nu acceptai sa lucrezi pt securitate. Tatal meu, saracul, inginer electronist, colonel in aviatia militara si sef al sectiei de automatizari pe toata tara, in domeniul aviatiei si AT, a fost chemat de 3 ori de securitate si tinut pana la 2-3 noaptea, si amenintat ca dc nu semneaza sa lucreze si pt ei, nu va putea aia, si ailalta etc. Tata nu a semnat, cumva, securistii vorbeau elevat cu el, nu brutal si nici violent fizic, nu, dar cu o lampa in toiul noptii da, ii ziceau ca daca semneaza pt ei, va lucra mai eficient pt tara, dar tata le zicea: "pai si eu, in aviatia militara romana, daca lucrez in automatizarile la bordul avioanelor, nu tot pt tara lucrez?" Si pt asta, madam Ceausescu PERSONAL a respins de toate datile propunerea sefilor lui de a-l face general. Altii au acceptat, si tata ii stia bine, era scarbit de ei. Ma rog, ca sa revin la CIP, daca ar fi vorba doar de un alt level al societatii, nu ar fi atat de grav, dar daca este vorba de ceva la nivel mondial, cum vorbesc acesti preoti, ca si 11 sept din sua, si alte evenimente, toate au fost scrise in nu stiu ce carti ale unor preacuviosi, si ca toate duc la strict aceeasi idee cu antihristul, razboiul al 3-lea mondial, etc? Si eu nu ziceam ca "testarea" credintei ar fi echivalenta cu uciderea intregii omeniri, nuu, ci doar de drumuri pe care vom apuca, prin alegere mai mult sau mai putin libera... Pe de alta parte si eu gandesc ca chatonel legat de "activitatea" necrestina a unor "crestini", dar, stim cu totii ca nu trebuie sa punem egal intre ideea de existenta a divinitatii si ideea de comportament si interpretare a unor preoti/calugari pamanteni... Pe mine ma preocupa prima idee, si despre ce inseamna cu adevarat granita intre bine si rau...

Pisik si copilul cu personalitate

In primul rand sunt mandra ca tot ce am citit, din ambele parti ale baricadei, si chiar si de pe fileu, , a fost scris exact despre tema de discutat, si finally, pisik a ramas ca alba ca zapada, nu ca o scufita "rosie" :))) Acum, despre tema... Am remarcat o intrebare f buna, "intrece masura, masura CUI?". Eee, AICI e foarte sensibila treaba, poate ca da, cand un copil se poarta urat pare normal in ochii mamei, care asteapta cumva linistit sa vina "etapa urmatoare din evolutia normala a copilului", pagina x, capitolul y [hai mai Ilinca iesi din barlog ], dar acelasi comportament poate parea "ne-normal" in ochii unei altei mame, al carei copil sta in acelasi nisipar, sa zicem, si priveste uimit si incruntat la tipetele primului copil. Acea a 2-a mama nu va fi fericita sa vada ca puiul ei [ala cuminte] asista la tipetele celuilalt...nu? Am putea zice: cui nu-i place, sa nu se uite, sau sa plece, dar... parcul e pt toti... Si atunci, e greu de raspuns la intrebarea cu masura cui? Repet, o intrbeare ff buna. Apoi, despre inteles, eu cred ca sunt nuanate pe care un copil le intelege, adica vede daca un parinte a ridicat vocea, e mai enervat, DAR asta nu inseamna SI ca acel copil va intelge de ce ar fi util sas-i schimbe comportamentul, ca sa evite enervarea parintelui!!!! Deci, eu zic ca este un big difference intre a vedea clar ca superi pe un om si intre a dori sa eviti pe mai departe sa-l mai superi. Sunt persoane [hai sa nu zicem copii, ca suna descurajant] care STIU exact ca supara pe cineva, dar VOR sa continue... Doar rugamintea cu gigea, sau ca uite, mama plange, la unii copii nu da roade. La altii da, da roade. Depinde de milosenia sufleteasca a copilului, iar gradul de milosenie e cam din nastere, nu prea este construibil. Da, dintre acei copii mai insensibili la suferintele altora vor fi totusi catva care, din PURA gandire pragmatica, vor abandona din cand in cand momente de rautate, DOAR pt ca vor dori sa obtina un castig punctual, sau doar ca sa dea bine undeva [asta cand vor fi mai mari], dar asta nu va insemna DELOC ca nu le pare rau ca au fost obligati sa nu mai faca o rautate, mai mica sau mai mare!!! O alta idee interesanta a fost cea scrisa de pisigri, si reluata de simpli, diferenta intre a da o palma/bataie schedulata pt ora 5 pm si a raspunde cu acelasi gest urat. Eu zic ca DACA varianta cu rabdarea, apoi explicarea cu ton bland, apoi explicarea cu ton ferm, iesirea din camera [parasirea pe moment], toate astea nu dau roade, SI DACA se ajunge la ultima varianta, o "bataita", poate ar fi mai indicata intoarcerea gestului rau [intr-o masura mai mica], decat palma, pt ca va vedea mai bine ca FIX gestul lui nu a fost ok... dar, pe de alta parte, politica cu intoarcerea raului are si un side-efect nedorit, si anume ca amplifica range-ul de lucruri ciudate pe care le primeste copilul de la parinte. Adica, asa cum ziceati voi, e o confuzie pt copil ca ia uite, fix mama care ma pupa mereu si ma iubeste, ea ma bate, de ex. Si daca vom aplica politica cu intorsul gestului, copilul va fi mirat pt mai multe gesturi rele de la mama, asa, cu palmita, macar ramane doar o singura chestie rea ce ar mai putea scapa de la mama... nu? Stiti cum e, si-asa-i rau, si-asa nu-i bine.

mireal
parca voi mergeati pt pasaport bebe, ati fost, la ce ora, cum a decurs, cat timp?

Sunt groaznica
Chiar nu sunt in stare nici sa sa sparg postarea mea in altele mai mici si mai digerabile, si nici nu am vreo apasare de genul "m-am intins nepermis de mult" . Din contra, as mai fi avut de spus ceva... dar mai e si maine o zi

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_05 spune:

Monvas, sanatate d-lui inginer si multi sa treceti cu bine

Ramona, te-a sfatuit bine dyana, multa sanatate

Pisik, si noi suntem cu bubite de la caldura, a inceput pe spate, un pic pe gat, acum are si pe la incheieturile mainilor si picioarelor, adica la genunchi si la coate. Am cumparat si eu apa termala i-am tot dat nu pot sa spun ca e mai rau dar nici nu ne trece de tot. Am sunat pediatra mi-a spus Baneocin pudra, mi-am adus aminte ca si anul trecut tot cu asta am dres-o. Asa ca aseara i-am pus pe spate, mai bine. Acum ca a adormit i-am dat si pe manute si picioruse. Tin minte ca anul trecut cu baneocin am trecut vara.

Aris, l-am vazut pe vitamina cu piscina, e mortal. De ce sunteti la regim? Tin minte ca ai spus ca are febra dar neuronul pe care mai il am nu tine minte de ce sau ce ati mai patit de ati ajuns la regim. Sanatate si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Anca, punctuala si la obiect, ca de obicei !
La faza cu cipurile nu ma bag pt ca mi se pare sf sa creada cineva ca datorita acelor chestii ne controleaza sau nu stiu ce fac oamenii rai oricum nu pricep cum sta treaba

Fug la

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Hellou! Tati e ocupat sa vada rezumatul uni meci asa ca profit de situatie sa ma bag in seama.
Intai chestiile punctuale.

Chatonel am vrut si eu sa ma dau cu parerea la anestezie dar vad ca deja s-a rezolvat problema. Un de la mine sa te faci repede bine si sa alergi dupa Pogonicea plimbareata. Si apropo nu ne-ai zis ce papa acolo asa cu pofta. Vrem si noi reteta.

Un pup mare pt toate fetele si ghioceii am reusit cat de cat sa tin pasul cu voi la citit, am vazut toate pozele dar ca sa nu uit pe cineva va pup asa in grup. Multa sanatate lui Vitamina si Inginerului sa se faca repede bine, un pup si pt Mutzu sa treaca problema cu maselutele sau ce o fi de nu-l lasa sa doarma.

Pisik ma bag iaar in seama cu Calamina (solutia roz), a noastra nu e mentolata proprizis si nu am avut probleme cu ea vezi poate ii merge mai bine lui Ana cu asta care e mai simpla. Noi aici am facut niste bubite tare urate de la caldura dar in trei zile au trecut. Si nu e nici ff scumpa.

Bianca bafta la intarcat, daca va fi cazul si nu mai ispiti baiatul daca nu vrea. Stii foarte bine ca l-ai invatat ca poate face tot ce doreste asa ca daca va vrea sa pape laptic de la tzitzi sigur vine sa-si ia singur ca doar nu a uitat unde e sursa.

Anca, Sympliana si Pisigri super la subiect si exact pe gandirea mea ati raspuns la ambele probleme. mi-ati furat ideile.

Multumesc fetelor care m-au ajutat sa scap de gargaunii cu Gaza mica si punktul si sa stau linistita sa ma bucur de vacanta.

Acu urmeaza polologhia.

Mami de Gazii mica si frumoasa Primul Anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

Buna,Anca, am fost la 8.30, era deja coada, am stat 1h cu toate ca erau 3 ghisee.Uali, l-am inscris la cresa in berceni, nr.4.Am vazut-o si pe Medeea foarte draguta si expresiva.Aris si Theo se catara peste tot, nu am avut cum sa-l dezvat.In bucatarie am strans scaunele,de ieri incearca sa se cocoate pe manerul canapelei. Ce se mai balaceste VitaminaMonnvas sa se faca bine puisorul Gata, am citit, ma duc la nani.

Mergi la inceput

Cipul. La povestea cu Cip-Religie nu ma bag ca ma inflamez prea tare, din perspectiva mea e o mare prostie si nu face decat sa demonstreze inca o data cum religia, nu a evoluat deloc. Inca din cele mai vechi timpuri religia a refuzat din start ori ce descoperire in domeniul stiintei si a asociat-o cu venirea anticristului si a pus semnul egal intre adeptii stiintei si necredinciosi(lucru care mie nu mi se pare normal si nici universal valabil). De aici vine si confuzia pe care chiar multe dintre voi ati resimtit-o (cei cu Cipul asta si religia?) si intriga intrinseca pe care poate multi dintre noi o simtim; Ce treaba are religia sa ma condamne pe mine ca fiind necredincios sau "rau" daca acept sau tolerez o inventie a societatii. Daca aceasta inventie e buna sau rea trebuie apreciata din cu totul alte perpective: geopolitice, economice, medicale, sociale dar in nici un caz religioase. Dupa parerea mea religia ar trebui sa propovaduiasaca, asta daca vrea sa ramna pe aceeasi linie pe care o urmeaza de secole, toleranta, iubirea de aproape, intelegera si poate chiar sa-ti arate calea de a ramne bun si pur intr-o lume tot mai schimbata si evoluata fie ea buna sau rea dar asta fara sa judece pe altii.
Hai ca nu m-am putut abtine. Ce vroiam sa va spun e mai light si sa va descretesc fruntile. Pasapoartele astea noi electronice au un cip care cuprinde pe el toate datele biometrice ale persoanei respective (asta in caz ca nu stiati), bine la bebei nu prea se pune pt ca la ei oricum nu e trecuta inaltimea, nu se iau amprente, etc. Dupa cum stiti eu i-am facut Gazei mici pasaport. Al ei e nou al meu vechi. Al ei e Turistic al meu e Diplomatic. Ajungem noi in Polonia, tanti de la vama ne ia pasapoartele la verificat intai al ei, il pune in aparat, aparatul il citeste se uita multumita la Matzi meu care dormea in carucior si da sa bage si pasaportul meu in aparat. Daaar teapa, nu mergea, mai incearca o data, nimic,tipei nu-i venea sa creada ca, de, era pasport diplomatic, pe mine ma bufnea rasu ca m-am prins de faza si vroiam sa-i zic: stii tanti al meu chiar daca e smecher e din-ala rablagit nu e la curent cu tehnica noua trebuie doar sa-l scanezi si sa ma cauti pe calc , altfel nu merge, dar nu putem sa-i spun ca intre mine si ea era caruciorul lui Mitzi si n-aveam chef sa tip asa ca am lasat-o sa se chinuie de vre-o doua trei ori si radeam pe infundate. La un moment dat s-a prins de faza si profund dezamagita mi l-a verificat in modul traditional, m-a si studiat atent ca nu cumva sa fiu vre-o infractoare. Soo eu sunt mandra ca fata mea e pe val cu tehnica noua.

Mergi la inceput

Si ca tot vorbeam de paspoarte, Anca eu am fost pe la 12 si a fost relativ ok.(eu am ales asa pt ca atunci era Mitzi treaza si fresh de stat la coada) Cel mai important e sa sti ca in spate in corpul C sunt ghisee doar pt copii, bine mai e unul si pt pierderi dar irelevant. Paspoartul pt copii se poate face si la celelate ghisee dar acolo stau mult mai multi oameni la coada. Acolo unde sunt copii e cat de cat mai ok si merge mai repede, in plus cei de pe acolo sunt cam aerieni si nu stiu sa indrume mamicile, eu cand am fost sa ridic pasportul Gazei m-am bagat in seama cu mamici cu bebei mici ca prostii de la poarta le trimiteau tot aiurea si stateau saracele la niste coziii in soaree.

Mergi la inceput

Mai vroiam sa ii raspund lui Pisik si sa ma bag la dezbaterea copii de la natura rai sau buni, ca imi sta pe creier sa nu va zic. Zici ca am un referat la scoala si mintea mea elaboreaza asiduu disertatia,daaar s-a trezit Mitzi ca avem probleme cu nasucul si s-a facut tarziu, ramne pe data viitore. Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gaza22

Chatonel am vrut si eu sa ma dau cu parerea la anestezie dar vad ca deja s-a rezolvat problema. Un de la mine sa te faci repede bine si sa alergi dupa Pogonicea plimbareata. Si apropo nu ne-ai zis ce papa acolo asa cu pofta. Vrem si noi reteta.

Gazuta, merci pentru gindurile bune
Mincarea Iziei e inca piure de legume, de fructe. In ziua "filmarilor" era piure de cartofi, morcovi, fasole verde. Toate BIO, bineinteles (rar ii dau cite ceva care a fost posibil tratat, de ex cirese de curind). Si mai avea ea in farfurioara un ou fiert tare, pe care il minca mai putin cu pofta.

Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput