Romanii din Marea Britanie (24)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Letitia am luat un Mercedes A160 Classic, e din 2002 dar e totul nou sub capota ca a fost v car cat c si-a trecut vic-ul la inceputul lui 2008, asa arata modelul a noastra e exact culoarea asta.
Nici eu nus beton la parcari ce imi place e ca la spate e ca si astea de familie cai cu 5 usi si stiu ca unde e geamul se termina si masina si imi pare mai usor. Plus cu doua maimutze mici e mai ok asa cu 5 usi ca pot sa bag mai multe e mai inalta masina am sa fac o poza in spate sa vezi ce mult spatiu e sii fain ca se muta scaunele din spate cu totul deci putem avea mai mult ori in portbagaj ori la picioare in spate in fct de nevoie.
Stiu ca va fi greu oricum daca iau job va fi numai part time si asta dupa ce imi intru in ritm cu scoala. O sa give it a go sa vad ce si cum. Sper sa ma descurc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Salut fetelor, va citesc dar nu prea am avut nimicuta de zis. Acum ma bag si eu nitel in seama.

Vad ca vb de GCSE-uri. Mi-a confirmat si mie al meu ce zice si Ella ca in general GCSE-urile sunt floare la ureche dar ca daca vrei sa mergi la departe (nu la colegiu ci A level-urile) ai un soc ca abia atunci inveti de rupi. Sotul meu e putin dezamagit de nepoata noastra ca a luat vreo 3 B si vreo 3 C, in conditiile in care sotul meu la vremea lui a luat 8 A-uri (am inteles ca poti da cate examene vrei si la toate materiile daca ai chef, iar sotul meu a fost cam geeky asa).

In fine om vedea cand om ajunge acolo.

Acum suntem in priza ca intra Cosmin in anul 5 si ii bagam tutor pentru examenul de admitere in secondary school (la astea care vrea el se da examen, grammar school, paramiters, bushey meads, queens school). Am inteles ca va da un test numit verbal reasoning care nu se studiaza la scoala, este practic ca un eseu oral pe o tema data. Ella stii ceva despre asta?

Plus ca in anul 5 in martie se dau si SATS-urile, am o prietena romanca a carei fata a luat numai C la toate si era super morcovita. EU am pus-o pe seama faptului ca fetita (cu un an mai mare ca si Cosmin) a fost mereu fortata sa tina pasul si in romana (sa scrie sa citeasca in mod egal) si nu s-a axat pe engleza. Nu stiu ce sa zic.

Letitia si eu am simtit initial aici ca mor fara masina. Mi-am luat carnetul acum 4 ani si de atunci a fost alta viata. Independenta, fara sa ma mai car cu autobuzul, fara sa mai apelez la sot sa ma duca pe undeva. Eu am un smart forfour (din ala cu 4 usi).

MissJJ sa stapanesti sanatoasa masinuta, sa o conduci cu placere.

Va pup pe toate, ah am uitat Ella felicitari pentru viitorul fiu solicitor, ma bucur de reusita lui.

Mergi la inceput

By the way ca vb de masini, unde v-ati facut voi asigurarea? Ca sincer am citit atatea si am vazut atatea pareri. Bine masina nui noua unii au zis ca nu trebe neaparat sa imi iau comprehensive ca e de ajuns third party cai masina veche si a fost deja reparata asa ca si dacafac eu claim nu primesc tare mult pt reparatii si ca na sa am third party sa ii dea la celalalt daca ne pocnim.
La asta cu insurance is cam lost. M-am uitat si la which? ca ei fac tot felul de reviews din astea si in top la ei este nfu mutual, m-am uitat pe site-ul lor si ce mi-a placut e ca nu faci insurance-ul online ci mergi la ei si il faci la branch. Eu fiind la inceput prefer sa pot pune intrebari si sa mi se explice ca la aia mai putin "dotati" la etaj ca sa fiu sigura ce si cum pe cand on line e tac pac bang ai insurance.
Plus ca am vazut ca multa lume s-a plans ca dupa ce au folosit site-urile astea de comparison au inceput sa fie asaltati de telefoane ca nu ai optiune de aia ca nu vrei sa iti imaprta detaliile cu altii si etc.
Of of mai mai complicat.

Mergi la inceput

MissJJ intra pe go compare si vezi ce e cel mai ieftin. Eu pe a mea am doar third party ca are deja 4 ani asa ca nu ma agit. A sotului fiind noua e fully comprehensive.

Asa cum descrii tu masinuta ta e si a mea, mai micuta putin, scaunul din spate se da in fata cu totul pentru extra space in porbagaj. Si tot 5 doors. E usor de parcat, e ideala pt mine, usor de manevrat. A sotului e cea mare de familie, pe aiai o folosim cand plecam undeva toti patru ca e estate. In concediu am impachetat toata casa si a avut loc in masina si pe masina (ca avem si roof box).

Mergi la inceput

Luna ms. Fingers crossed cu scoala si examenele.
Mai eu sincer mi se pare aiurea sa insisti f mult cu romana, da normal ca e fain sa stie sa vb sa invete, dar e imp dupa mine ei sa se integreze aici si sa se axeze pe scoala si limba de aici, da na, noi am primit destule comentarii si ridicat din spranceana ce de ce nu vb cu, copilul in romaneste. Ele aud repeta daca vor dar nu le oblig sau le pun eu sa repete si etc.
Asa zicea si tata ca ar fi bine sa imi fac numai third party decat fully comprehensive. si noi vrem mai incolo cand avem bani mai multi si muncim amandoi sa luam si una mai mare in care sa incapa toata casa vb ta , da mai avem pana acolo.

Mergi la inceput

MissJJ asta e si parerea mea si daca pana acum ma indoiam de decizia mea cand am vb cu prietena mea mi-am dat seama ca am procedat bine. Cosmin vorbeste acum romana (cu accent si cu anumite greseli de ex a zis de cateva ori "musc" in loc de musca sau "numul meu" in moc de numele meu) cu mama mea cu fratele meu care sunt aici. Acasa vb in engleza dar o mai iau si pe romaneste. Cea mica nu spune decat cateva cuvinte si cantecele dar cand sta mama cu ea intelege tot. Va vorbi si ea (probabil stalcit si cu greseli) insa consider ca bazele au fost puse iar limba lor materna, imi convine mie sau nu, e engleza.

Astfel Cosmin a excelat la scoala, raportul de final de anul 4 ne-a spus ca e la nivelul anului 6 la aproximativ toate materiile mai putin muzica (fiind la nivelul lui) si la comunicare e la nivelul sfarsitului anului 5 (deci avansat cu un an, la restul cu doi ani).

Nu pot spune ce mandra sunt. In plus imi place ca mereu lucreaza in plus cu el si cei din grupa lui, este in grupele cele mai bune si tot ce lucreaza, exercitii la mate de ex sunt f grele pentru varsta lui si totusi le face. La 9 ani lucreaza cu fractii, inmultiri (cu sute, mii) impartiri, si numere cu virgula. Mi se pare super ok.

Sa mai zic ca e si cel mai mic din clasa fiind nascut in la sf lui iulie? Adica el incepe acum anul 5 la 9 ani si o luna si are colegi care implinesc 10 ani in sept.

Hai ca m-am laudat destul.

Mergi la inceput

Luna felicitari pt reusitele micului scolar.
Mie imi place cand vb despre copilasii mai mari si scoala si etc invat si eu chestii noi.
Si Ari e cea mai micutza ea e la sf lui aug nascuta. Eu sper sa le placa la amandoua scoala si sa nu li se para f greu sau ceva, sa poata intra la ce univ vor ele si sa faca ceva ce le place pe viitor.
Ea din ian intra la reception is curioasa cum o sa reactioneze cand va sta toata ziua la scoala si cand va avea teme mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mada, felicitari pt masina, sa o stapaniti sanatosi.
Noi avem masina si mai veche decat a ta (de la an la an il pacalesc pe al meu sa mai astepte pana luam alta, ca a noastra sta de pomana in fata casei, el are masina companiei pt naveta la munca iar eu merg fericita cu busul desi am permis din 99 dar mi-e frica de condus :))
La noi third party e acelasi pret cu comprehensive, asa ca verifica daca nu e diferenta mare de pret intre ele e mult mai bine sa iei comprehensive care te acopera in caz de orice (daca faci tu accident, cu third party tie nu iti face nimeni masina).
Verifica si confused.com si moneysupermarket.com sunt siteuri cdare iti compara preturi de la zeci de asiguratori.

Apropo de asta, noua in ultimii 2 ani ne-au marit asigurarea - la voi fetelor cum a fost? Cel putin acum cand ne-am mutat, eram cu Halifax si ne-au marit cu 200 lire asigurarea, de la 650 la 850, cica zona e mai predispusa la accidente ca iarna trecuta s-au inregistrat cu 50% mai multe (dar a nins, normal ca a crescut procentul). Nici cand am amenintat ca ma duc la altii nu au scazut nimic, asa ca i-am lasat in plata Domnului si am luat la Quick Fit. Mi se par exagerate rau preturuile la asigurari, pai masina mea mai face o mie de lire probabil si eu dau anula 600 si ceva...

Alina, felicitari pt rezultatele lui Cosmin!

Pupici fetelor, weekend frumos!

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Luna, felicitari pentru rezultatele lui Cosmin . Verbal reasoning este un test menit sa arate capacitatea copilului de a vorbi liber pe o tema data. Nu are dupa ce invata, pentru ca nu este nici o materie care sa il pregateasca pentru asta. Eu te-as sfatui sa ii dai sa citeasca cat mai multa literatura pentru varsta lui si apoi sa povesteasca ce a citit. In afara de asta, istoria, geografia si stiintele pe care le face in anul 5 il vor ajuta la acest test pentru ca ii vor imbogati cultura generala. O cultura generala bogata te ajuta sa te exprimi cu incredere la un astfel de test.

Mergi la inceput

Motanik si noua ne-a crescut asigurarea anul asta insa am schimbat asiguratorul. Asa ca am reusit sa gasim altul cu £220. La noi sotul e principal si eu additional. Asa iesim ieftin.

Ella asa stiam si eu, mai stiu ca sunt carti pe tema asta. Cosmin citeste mult oricum dar tutorul il va pregati in principal la matematica si stiinte dar ii va da si teme de verbal reasoning pentru a il obisnui cu testul.

MissJJ acum daca conduci poate organizam o intalnire cu copiii ca tu ai fetele in 2006 si 2008 si eu in 2007 asa ca s-ar intelege bine. Si Adelise fiind in august va fi tot cea mai mica din clasa.

Mergi la inceput