M Columbeanu - Adica cum adoptie la distanta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Pup fetele din Bucuresti (Liliana & co) , tocmai ma pregateam sa te sun , deci saptamina viitoare sinteti ,in sfirsit acasa , ne auzim.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Salutare!

Parerea mea e ca "minunata" d-na Columbeanu a facut acest gest numai si numai pentru imagine, asa cum face mereu ( cheama paparazzi sa o pozeze in diferite ipostaze, face acte de caritate, dar e si in centrul multor barfe si scandaluri, toate numai pentru a fi pe prima pagina a ziarelor...popularitatea, indiferent ca e negativa sau pozitiva, ei ii aduce muuulti bani in cont...). Ce conteaza pentru ea o suma infima trimisa lunar unui copil?
Pe de alta parte daca intr-adevar banii ajung acolo unde trebuie, daca ajuta un copilas, e mai mult decat nimic, asta daca intr-adevar copilul poate avea sansa integrarii intr-o familie adevarata ( deci daca adoptia la distanta nu ii stopeaza sansa de a fi infiat), nu asa...la distanta (chestie care psihic, sufleteste nu se poate cumpara cu toti banii din lume).

Ancutaaaa!!!!

LilianaFi ( ce mai faci? nu mai stiu nimic de tine....gata cu fivurile? Adoptie sau...?)

si pe tine Gianni! Tu cum mai esti?

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KITTA spune:

Kora.....chiar ca ce de fete vechi pe aici? Nu stiam pe unde disparusi. Si eu ma lupt cu adoptia.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Mie mi se pare foarte bun si cu efecte "salvatoare de viata" gestul de a sustine cu bani in mod repetat un copil. Ceea ce ma deranjeaza e folosirea cuvantului "adoptie". Sponsorizarea acelui copil, care chiar daca implica crearea unor legaturi sufletesti puternice, nu are absolut nimic de-a face cu adoptia in sensul in care au ajuns la noi cele de pe aceasta sectiune de forum, copiii nostri. Acei ccopii "adoptati la distanta" au familii biologice, sau nu au si sunt in asteptarea uneia adoptive de-adevaratelea. Fapptul ca cineva le trimite bani de la distanta nu interfereaza cu nici una dintre cele 2 situatii.
PS desi sunt o mare iubitoare de animale, ma enerveaza foarte tare expresiile de genul "adoptati un catel", ce sa inteleaga copiii nostri adoptati, ca ei sunt pe acelasi nivel cu un animal parasit, si ca oamenii simt aceleasi lucrurie fie ca cresc un caine fie un copil adoptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Lucrez oarecum in sistem si din pacate lucrurile se petrec cam asa: de sarbatori unii oamenii dorind sa se simta mai buni trec pe la un centrul de plasament si aleg- pe criterii doar de ei stiute un copil pe care il duc pentru cateva zile in familia lor. Daca isi mai aduc aminte mai trec si in restul anului sau la intervale destul de mari de timp, daca nu asta e data viitoare va fi alt copil.
Aparent toata lumea e fericita - persoanele respective au facut un bine, cheltuielile scad. Majoritatea micutilor sunt insa destul de afectati - pentru o perioada foarte scurta de timp li se arata cum ar trebui sa fie viata lor si nu este, pentru ca dincolo de cateva daruri, iubirea de care acestia au nevoie nu se poate distribui doar de sarbatori sau la nu stiu cat timp.
Din punctul meu de vedere mult mai utila ar fi schimbarea legislatiei si sanctionarea cu adevarat a parintilor, care in prezent au doar drepturi. Acesta schimbare ar putea permite mult mai repede copiilor sa faca parte dintr-o familie adevarata.

http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

s-a mai explicat in topic, e vorba de sponsorizare a unui copil, nici vorba de adoptie;
copilul ramine cu familia lui, sponsorul nu primeste nici un drept de parinte, nu se schimba nimic in statutul copilului/sponsorului; organizatia care intermediaza are grija ca banii sa fie folositi in beneficiul copilului in primul rind (hrana, scoala, imbracaminte) apoi ai familiei lui;
esti un fel de...zina buna/nasa a unui copilas sarac de undeva dintr-un colt de lume, se creeaza doar o relatie virtuala, bazata pe scrisori, poze, esti tinut la curent cu evolutia copilului de fapt;
nu conteaza cu ce scop sau cine face gestul, ci care sunt rezultatele obtinute.

nu are nimic de-a face cu adoptia

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

E sponzorizare nu adoptie. Si noi sponzorizam o fetita din Ruanda de ani de zile prin World Vision, primim in fiecare an o poza si un raport despre ce mai face la scoala, cum se descurca, starea sanatatii, etc, trimitem felicitari de Craciun, Pasti, ziua ei. Anul trecut i-am trimis de ziua ei o capra . Stiu ca pare cam stupid dar asta a fost sfatul de la World Vision, in fiecare tara te sfatuiesc ce sa trimiti daca vrei ceva extra in functie de necesitatile de acolo. Acum 2 ani am cumparat ca un kit, scolarizarea plus materialele pentru o tanara sa mearga la scoala sa se faca moasa ca apoi sa se ocupe de gravidele si copilasii din comunitatea ei.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Ana, Bird, sponsorizare e ce faceti voi. Se pare ca in cazul asta lucrurile stau altfel.
Asa cum bine ne-a explicat Liliana mai sus, copilul in cazul sponsorizarii nu e scos din mediul lui.

Ma rog, diferentele sunt multe..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

parerea mea- tot ce face e numai pentru imaginea ei!!Sa arate oameniilor ce sufletista este ea!
autoritatiile ar fii trebuit sa ia masuri.
cum lasi un copil abandonat sa aiba parte de lux si sa vada lucruri care sunt dincolo de imaginatia lui si pe urma il duci inapoi unde nu are nici 0.1% din ce vede acolo??Ce face DPC-ul?
Eu nu as fii permis asa ceva,ce daca e M.C.?? un no name care s-a ridicat pe spinarea unui bogatas??
toti apropiatii ei spun ca e disperata dupa publicitate...si atunci e lasata sa sa-si croiasca imagine si sa loveasca intr-un copilas nevinovat??
De ce nu-l adopta definitiv daca e asa de sufletista??
Si sincer,nici nu cred ca merita sa fie subiect de discutie....

Mergi la inceput
Mergi la inceput