Fulgusori de nov.dec2009 si vara torida(76*)
Raspunsuri - Pagina 8
cryss_oana spune:
Eu sunt mai imprastiata,se intampla sa iau lucruri ce nu imi trebuiesc,iar pe cele care imi trebuiesc sa le las acasaEu as lua asa
HAINUTE:cateva body,pantalonasi pentru acasa,cateva pijamalute,tricouri pentru acasa,tricouri pentru oras,pantaloni pentru oras,cateva haine grosute daca se face vreme urata,sepcute,incaltaminte(asta sa fie,eu pe caldura il tin descult,Sunshine zicea ca cel mai bine pt ei este sa fie desculti).Cred ca astea ar fi,mai spuneti si voi.
CARUCIORUL
BLENDAR,daca nu ai acolo,ceai(daca bea),pampersi,babetele,jucarii,patut pentru calatorie daca nu vrei sa-l culci cu tine in pat(eu am scapat de asta ca al meu nu mai vrea nici in patutul lui)
Nu mai stiu,revin cand imi amintesc,sper ca iti sunt de folos
allexa06 spune:
si neaparat si ceva medicamente,sa dea Dumnezeu sa nu ai nevoie de ele,dar in caz de ceva sa le ai.
http://community.webshots.com/user/allexa06
allexa,mami de baietei Razvan Ioan si Stefan Teodor
cryss_oana spune:
Mi-am amintit,o paturica,castronelul si lingurita lui,lapte poti cumpara si din Arges,dar parca n-ar strica sa ai la tine,termosul
sunshine2009 spune:
m-am apucat de lista si intr-adevar sau personal?
Pentru zi
- Palariuta de soare 1x + 1x mai grosuta
- Ochelari de soare
- Paturica pentru joaca, Jucarii, Leganatoare+baterii, jucarii pentru apa
- Body cu maneca scurta
- Body cu maneca lunga
- Jachetica 1x
- Ciorapei lungi, la nevoie pe sub un pantalonas scurt tin si de rece
- Sosete 2x
- Pantalonasi scurti
Pentru noapte
- patut pliant + cearceaf
- pijama 2-3 buc – la umezeala de la mare ? cat de repede se usuca
- jucarie cu muzicuta pt adormit
- suzeta 2x + snur la suzeta
- paturica sau sac de dormit
Mancare/ Bautura
- Termos
- Incalzitor pentru mancare
- Sterilizator ? (functioneaza si numai apa fiarta peste)
- Ceai
- Mancare + formula + apa de preparat formula + borcanase de mancare
- Farfurie+canuta +sticluta+lingurita
- Ladita frigo
- Peria sau buretel pentru spalat sticle/ lingurite/ farfurii Bebe
Medicamente+igiena
- Paracetamol – dureri si febra
- Termometru
- carnetul de sanatate+cartela pt asigurare medicala bebe
- Osanit homeopatic pt dinti
- Ceai negru, de musetel, de menta, de chimion, fenicul (dezinfectanti+contra div probleme de burtica) suficiente 3 pliculete din fiecare, numai de urgenta
- picaturi pentru nas
- Spray/crema contra insecte
- Ceva contra raului pe masina de ex vomex, neaparat supozitor
- Scutece “normal” + scutece pentru inot/ costumas de baie
- Crema de soare 50+ + crema dupa soare + crema normal corp bebe
- „periuta“+pasta de dinti
- Sampon+gel de dus
- Betisoare pt urechi care paradoxal se folosesc la curatat intre degetele
- Prosopele pt spalat pe corp (mici cat palma sau comprese sau vata patrata) + pt uscat (mari)
- Crema pt fund rosu+ ulei de masline
- Prosopel de sters la gurita
- Babetica
- Pompa pentru lapte (aici nu e neaparat nevoie, pot inchiria de la farmacie la nevoie)
- Crema pentru sfarcuri
- Foen + piaptan/ perie
- comprese sterile + trusa de prim ajutor masina
Diverse:
- Ap foto
- Baterii
- telefon mobil, bani marunti pt telefon sau cartela de telefon
- incarcatoare de masina si casa
- nr de urgente + lista de doctori din zona+ farmacie + numarul de la un prieten foarte bun pe care ai putea si la 2 noaptea sa-l suni
De transportat Bebe:
- Marsupiu
- Carucior
- Scoica pentru masina
In masina
- O sticla de apa pentru spalat pe maini parintii
- Prosopel pentru parinti
- Servetele umede
- Aparatoare soalre care se pun pe geam
- Ceva de tinut umbra in masina: dintr-un prosopel cu ate la fiecare colturi am facut o aparatoare care o leg de tetiere peste scoica, sa-I tina umbra la bebe
- muzica
Si nu in ultimul rand:
BUNA DISPOZITIE, DOAR PLECAM IN CONCEDIU
Completare dupa ce si-a postat Laura mesajul, pentru a avea informatiile toate intr-una loc si a fi mai usor de tiparit. Mii de multumiri Laura si sper ca nu te superi ca te-am citat
_
Don't feed the trolls!
cryss_oana spune:
Vreau sa te intreb si eu ceva daca ai timp
1)Ochelari de soare pentru bebe?Stiam ca exista,dar ma gandeam ca ii fac rau
2)Foen,de care folosesti la bebe,cel cu care te usuci tu,sau din ala mic pentru calatorie?
Multumesc anticipat
sunshine2009 spune:
@Oana:
Cu ochelarii de soare depinde mult de copil, noi la jr nu ii prea putem da ca ii da jos si ii baga in gura, si mi-e un pic frica pe masina, ca daca e singur in spate sa nu si-l bage in ochi. Daca e sub supraveghere si e foarte puternic soarele si mult alb in jur...e rau si pentru ei fara.
Foenul il folosim pe al nostru, dar are 3 viteze si 3 trepte la caldura. O folosim pe cea din mijloc, si la distanta mare de bebe, si tin si mana mea tot timpul pe bebe, sa vad cum se simte, sa nu fie prea fierbinte, sau prea puternica viteza, la nevoie indepartez foenul si m-ai tare. Sa vezi ce-i place si rade, cand dupa baita ii usca cutele de pe langa ...cuculetz...si de la picioruse...
_
Don't feed the trolls!
Laura B spune:
Buna fetele!
Pun si eu lista mea cu lucruri pentru Sophia, asa cum le-am avut la drumul recent:
Hainute (am luat la noi cate doua schimburi/zi, dar si asa am fost la limita ca in deplasare a murdarit lucrurile mai repede). Data viitoare o sa iau mai multe bluzite/bodi-uri si jachetele
Paturica
Diapers+ servetele umde+ crema (folosesc regulat o crema cu vaselina)
Patut pliant, carut, scoica de masina
Cateva jucarii
Un cearceaf de acasa (a dormit cu noi in patul mare, si pentru ca pune gura pe tot prefer sa linga cearceaful nostru)
Babetele
5…6 biberoane, formula, apa de preparat formula, cereale, borcanase mancare, 2 castronele cu 2 lingurite
Incalzitorul pentru biberoane
Un cosulet de plastic si peria cu care spal biberoanele si castronelele ei
Servetele de hartie sau prosopele de sters la gurita cand mananca
Crema de soare, palariuta, caciulita
Medicamente (crema pentru piele iritata, Tylenol)
Noi avem o geanta mai micuta, in care punem mereu un body de schimb, 2…3 diapere, servetele umede, vaselina, un biberon si o portie de formula+ apa, servetele de sters la gurita. Geanta asta o caram cu noi la fiecare iesire cu Sophia, si o agatam de carut. A fost foarte utila de multe ori.
Pentru mers la mare, pe langa costumase de baie si diapers speciale, eu as mai lua prosoapele ei de sters pe corp, sapunelul ei lichid si o crema hidratanta pentru corp, probabil as cumpara si lua cu mine o umbrela sub care sa stea bebe pe plaja, poate un cearceaf sa-i fac un fel de cortulet.
In masina avem si protectii de soare pentru geamuri, din cele care se prind pe geamurile laterale din spate si filtreaza lumina puternica.
Concediu placut!!!
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner