Fulgusori de nov.dec2009 si vara torida(76*)
Raspunsuri - Pagina 12
allexa06 spune:
Buna dimineata !
Da, intradevar, cam liniste pe aici.
Pe unde ati petrecut ? Noi nu am plecat nicaieri,am avut examene
http://community.webshots.com/user/allexa06
allexa,mami de baietei Razvan Ioan si Stefan Teodor
ralu76 spune:
Buna ziua!sunt mamica unui baietel de 6 luni care este cam mofturos ... mda care copil nu este ?Deci in medie copilul meu mananca intr-o zi cam asa : dimineata aprox 120 ml lapte praf +cereale ( 2 lingurite) , apoi gustarea de fructe pasate cu cereale (cam 100 g ) , la pranz cam 50 g legume fierte si pasate care mai nou nu ii mai plac le-am inlocuit temperorar tot cu lapte praf , simplu , 100 ml , apoi cam 100 g iaurt cu fructe si cereale , seara max 150 ml lapte cu cereale; foarte rar mai cere noaptea latic , max 50-60 ml .Copilul are 65 cm , 6,5 kg este sanatos ; la nastere a avut 3,2 kg ; diversificarea am inecput-o in urma cu o luna.
Intrebarea mea este : ai vostri copii cat papa la varsta de 6 luni?si mai ales ce ?poate ne dati si noua cateva idei.
Laura B spune:
Multumesc, Lorelix!
Bine ai venit, Ralu, sa-ti traiasca baiatul!
Fetita mea are 7 luni jumatate, si mananca doar usor diferit fata de baietelul tau.
Sophiei ii dau cate un biberon cu formula de 4-5 ori pe zi din care ea bea oriunde intre 80 si 180 ml, iar cerealele, fructele, legumele si iaurtul care i le dau (de 2 ori pe zi) nu le-am cantarit, mananca si ea in functie de dispozitia/pofta ei. Inainte de a adormi si cand se trezeste o si alaptez, insa nu stiu cat anume trage atunci.
Nu ii gatesc inca nimic complicat- combin fructe pasate cu iaurt, cereale si apa, sau legume pasate cu carnita pasta, cereale de orez si apa.
Dar ce e cu linistea asta? Ce mai faceti, mamici? Ce mai fac copilasii?
Sophia de mai bine de doua saptamani e foarte agitata inainte sa adoarma, ma tine treaza pana la ore mici, 1 jumatate sau 2 noaptea, timp in care se roteste, sta in genunchi, coate si cap, ma impinge cu piciorusele in burta, geme si maraie. Odata ce a adormit insa, doarme foarte bine pana ma trezesc si eu, duminica de exemplu am facut dodo pana la 9 jumatate!
Mai avem cu ea numai doua sedinte de inot. Apoi trebuie sa ma gandesc cum organizez vara, ce activitati ar fi mai bune mai ales ca si Diana intra de saptamana viitoare in vacanta.
mamicile si pe cei mici
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
tiusca spune:
Buna seara gagici!
Am inrtat sa-i zic si eu "La multi ani"!Laurei.Sa ai parte numai de bucurii si multa sanatate
Noi am fost la mare.Am aterizat aseara.Detalii maine.
Va pup
My_Lady0091 spune:
LMA Matteo Gerald deRony
LMA Stefan Teodor de alexxa_06
LMA Razvan Mihai deTiusca
Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
My_Lady0091 spune:
ralu..daca doresti sa ramai la noi da-ne datele tale, adica:
-data nasterii tale, prenume bebe, greutate nastere, scor apgar, centimetrii,data nasterii lui, spitalul unde ai nascut..si doc cu care ai nascut.
Rebecca mea la 6 luni jumatate papa asa:
-dimi 07.00-08.00-240/260 ml LP
-ORA 11.00-FRUCTE 150/200 GR
-ORA 13.00-14.00-250/300 GR legume
-ora 17.00-18.00-iaurt 375 gr
-ora 21.00/22.00-240/260 mg LP
se intampla sa vrea sa bea si 360 gr lapte la o masa...nu-s cantitati exacte..
cat despre meniu..intra pe aici si ne consultam toate..acum e tarziu...si nu pot da detalii...
nb fete...noi am fost la P.Neamt azi, la zoo...postam maine...acum le incarc.
Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
tiusca spune:
Buna dimineata gagici!
Deci,dupa cum spuneam ,am fost la mare.A fost frumos dar obositor.Bebe s-a comportat bine pe drum,in sensul ca nu a dormit dar a stat cumintel in scaunul lui si s-a jucat.Vremea a fost buna,statiunea aerisita ,e o perioada buna sa mergi acum la mare.Noi mergem in concediu in august.Peste doua sapt.plecam la bunici unde vom sta o luna.
Despre noi....zici ca mi-a schimbat cineva copilul in 2 sapt.Nu mai vrea sa stea singur,plange cand plec din camera,plange daca nu-l tin in picioare.E asa fericit cand se vede in picioare...rade tot timpul.Primesc la greu dovezi de dragoste din partea lui:muscaturi pe tot corpul,balosisme si strangeri in brate.Mi-e tare drag.Vorbim mult:baba,bubu,abu....dar nu a zis mama si tata.Nu-i bai,important este ca vorbeste.
Cu mancare....hmmmm....pai cand am vazut cat mananca Becca a lui My_lady m-am cam speriat.Nici jumatate din portiile ei.Dar asta este...m-am impacat cu gandul ca nu este mancacios.
De dormit,dormim bine:o singura trezire la 1 sau la 5.Ba chiar si in timpul zilei a inceput sa doarma bine,cate 2 ore legate.
Cam atat despre noi...
Am citit mai in urma despre hainute si vroiam sa va zic ca si in Buc.sunt magazine C&A si Kiabi,de aici ne imbracam noi mai mult.Preturile sunt bune si hainutele de calitate.
Va pupam si va doresc o zi buna
Laura B spune:
'Neata fetele!
Multumesc pentru urari, Tiusca
Sa stii ca nici Sophia a.k.a. Dolo, cat e ea de dolofanica si tot nu papa asa de mult precum Lipishtocul cu ochi albastri... banuiesc ca fiecare copilas are metabolismul lui.
De asemenea, mezina mea vorbeste aceeasi limba precum puiul tau: ba-ba-ba, be-be-be, ga-ga-ga
Va urez o zi buna si ma retrag, ca de acum incep luptele in pat cu Sophia pana adoarme...
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
Laura B spune:
La multi ani! fulgusorilor care implinesc un numar rotund de luni!