Voma

Voma | Autor: OanaP

Link direct la acest mesaj

As avea nevoie de parerile voastre in ceea ce priveste voma. Pana acum doctorii la care am apelat isi tot dau cu parerea, pareri care nu prea concorda. Cel putin am cazut cu totii de acord ca exista risc de deshidratare, se dau lichide cu lingurita de in 15 in 15 min si apoi mai rar sau mai des in functie de cum reactioneaza. Nu se dau citrice si lactate.

Baietul are 2 ani si 9 luni si din martie incoace odata la 3 saptamani in medie vomita. Nu prea am reusit sa identificam un pattern si nu ne dam seama daca e de la stomac sau de la ficat.
El e un baiet foarte activ, nu doarme dupa amiaza in general, iar cand nu doarme la ora 19.00 e in pat si doarme 10-12 ore. In parc tot timpul e cu degetele prin pamant, alergand dupa insecte sau se balaceste in orice fel de apa. De curat il tinem curat, avem cel putin 3 schimburi dupa noi, gel dezinfectant samd. De vomitat, vomita numai dimineata, i se albesc buzele, cateodata spune ca il doare burta, cateodata, nu. Inainte sa vomite tuseste. Nu are diaree si nici temperatura. La inceput doctorul spunea ca e normal sa mai vomite sau ca a fost lacom probabil dimineata cand a mancat, ba de vina e mancarea ca daca dimineata a mancat 2 lingurite de ou, la prinz 2 ciupercute, gata a facut indigestie, ba ca e de la apa in care s-a balacit, ba ca ca e de la soare. Intotdeauna trebuie sa fie ceva (altceva) ce am facut cu o zi inainte si taman aia i-a cauzat. Dar de fiecare data vomita lichid clar, transparent, mai putin azi dimineata cand a dat afara bila galbena si apoi verde. La inceput isi revenea cu metoclopramid, apoi cu paine prajita, iar acum cu nimic. Dupa 2-3 ore isi revenea, acum de la ora 6.00 pana la 12.00 nu si-a revenit.
Doctorul dimineata vorbea ceva de o endoscopie, dar cum sa ii bagi un fir pe gat la varsta asta, atata timp cat nu te-ai hotat despre ce e vorba si cauti acul in carul cu fin.

Intr-adevar nu prea ma pricep la doftorii, insa poate imi impartasiti din experienta voastra. Cu cat mai multe experiente, cu atat mai bine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ar putea avea probleme cu bila (vezica biliara)
pana acum i-ati facut investigatii amanuntite pentru parazitii intestinali ?
nu stiu daca la varsta asta e relevanta o ecografie abdominala, insa e de preferat decat o endoscopie, care este invaziva si destul de greu de facut...
e interesant ce spui, ca intotdeauna inainte de a vomita, tuseste. de la ce ar putea fi acea tuse ? sa fie pe un fond alergic ? l-ai testat pana acum pentru alergii (puf, praf, polen, mucegai, par de animale, etc.) ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Nu i-am facut nici o investigatie (nici de alergie, nici de paraziti), dat fiind ca doctorii au tratat destul de superficial starile de genul asta.
El nu prea reuseste sa ne dea detalii cu privire la tuse. Nici nu stiu daca e felul lui de a-si usura voma (adica sa iasa mai repede). Chiar cateodata cand in intrebam daca ii vine sa vomite, el zice ca nu si in urmatoarele secunde ne trezim ca vomita.

E o idee buna cu ecografia. Dar cred ca mai intai o sa insist la doctor pentru paraziti. Cred ca asta ar fi ordinea logica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Pai mai intai ar trebui sa ii faci coproparazitologic, apoi o ecografie abdominala generala(mai ales la ficat si bila) este f concludenta la orice varsta ecografia - poate are probleme cu bila(colecistul)si bineinteles un set de analize de sange(hemoleucograma completa, TGP TGO) si un consult la medicul pediatru al copilului.
Sanatate!

Mergi la inceput