salariu companie privata

salariu companie privata | Autor: claudela

Link direct la acest mesaj

Tocmai ce m-am intors de la interviu pentru un job la o firma privata. Dilema mea e urmatoarea: cand m-a intrebat de salariu pe care il doresc nu stiam cat sa raspund. Asta pentru ca lucrez in administratia publica si salariile sunt cum sunt, adica mizere.
Am ramas datoare cu acest raspuns si trebuie sa il dau in conditii realiste. Poate ma ajuta cineva.

POVESTEA MIRUNEI
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=4912492545&albumId=98516507&ownerId=140250165" target="_blank">POZICI MIRUNICA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Pai ar cam trebui sa specifici despre ce post este vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Pai si salariul este functie de calificare, postul pe care il ocupi, responsabilitati, program de lucru, deplasari in teren, etc.
Tu nu spui decat ca e vorba de o companie privata. Crezi ca vei primi un raspuns doar cu atatea detalii?!

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Da, s-ar putea sa nu fi oferit suficiente informatiii despre post. E vorba de o pozitie de consultant pe probleme de legislatie fiscala. Programul este normal de 8 ore pe zi si presupune si deplasari.
Vroiam sa imi fac asa o idee de salariu mediu in sistemul privat.

POVESTEA MIRUNEI
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=4912492545&albumId=98516507&ownerId=140250165" target="_blank">POZICI MIRUNICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Intreaba-i mai intai cat sunt dispusi sa-ti ofere.
Daca ai experienta si te simti tare pe pozitie, poti cere cateva zeci de procente mai mult.
Asta-i mersul firesc al unei negocieri: ei iti fac o oferta, tu vii cu contraoferta. Daca ei au nevoie de tine vor majora oferta initiala sau chiar iti vor accepta contraoferta. Daca ei nu accepta nimic peste oferta initiala iar tu ai nevoie de jobul asta, accepti, mizand pe o ulterioara renegociere daca iti faci bine treaba. Daca nu-ti convine oferta lor, refuzi politicos. Exista si sansa ca ei sa te contacteze dupa o zi doua (motivand ca au reanalizat problema, in realitate negasind o persoana mai calificata) si sa vina cu o oferta mai buna in speranta ca vei accepta.

Este o negociere si ca la orice negociere mingea trebuie sa fie cat mai mult in terenul lor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Intreaba-i mai intai cat sunt dispusi sa-ti ofere.
Daca ai experienta si te simti tare pe pozitie, poti cere cateva zeci de procente mai mult.
Asta-i mersul firesc al unei negocieri: ei iti fac o oferta, tu vii cu contraoferta. Daca ei au nevoie de tine vor majora oferta initiala sau chiar iti vor accepta contraoferta. Daca ei nu accepta nimic peste oferta initiala iar tu ai nevoie de jobul asta, accepti, mizand pe o ulterioara renegociere daca iti faci bine treaba. Daca nu-ti convine oferta lor, refuzi politicos. Exista si sansa ca ei sa te contacteze dupa o zi doua (motivand ca au reanalizat problema, in realitate negasind o persoana mai calificata) si sa vina cu o oferta mai buna in speranta ca vei accepta.

Este o negociere si ca la orice negociere mingea trebuie sa fie cat mai mult in terenul lor.
Am intrebat si oferta pe care pot ei se mi-o faca, dar nu mi-au oferit nici un raspuns. Stiu, de altfel sa se eschiveze foarte bine!Ce am vazut pe internet e ca un salariu mediu ar fi in jur de 2000 ron, ramane sa ma gandesc la toate implicatiile si sa judec in consecinta.
Mersi mult de sfaturi!

POVESTEA MIRUNEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

2.000 ron in domeniul de care zici e salariu de incepator cu max 2 ani de experienta. Acum, tu stii ce stii sa faci si cam de ce nivel e pozitia. Sincer, as cere semnificativ mai mult....sa zicem dublu. Si ei stiu ca in mediul privat sunt salarii mici, si daca chiar te vor, dar ai cerut prea mult, iti vor face o oferta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Hai mai, voi vorbiti serios de sume de-astea??
Din ceea ce am vazut eu in ultima perioada, in mediul privat mai rar te apropii de salarii de-astea la inceput. Adica 4000 RON??
Asa o fi, nu contrazic, poate ca provincia e de fapt in alta tara
Aici, la noi in oras, salariile in administratia publica sunt cu mult mai bune decat in mediul privat. Adica cu sporuri, cu concedii, cu prime cu tot ce vreti voi iar in mediul privat...e criza
Hai ca-s curioasa, totusi, sa ne spui cam ce oferta ti-au facut.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Nu mi-au facut nici o oferta inca. Le-am spus eu cat vreau:2500 ron pentru inceput. Mi se pare ok, avadn in vedere cerintele postului. Si mi se pare decent in conditiile actuale.

POVESTEA MIRUNEI

Mergi la inceput

Completare:
Am cerut atat pentru ca nici eu nu sunt primul job. Si imi dau seama ca presupune multe responsabilitati. Si sa ai un om asa cum ti-l doresti, in societatea asta unde banul dicteaza trebuie sa platesti ca atare.

POVESTEA MIRUNEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Mi se pare o cerere rezonabila. Acum, sunt curioasa daca sunt de acord sau nu.
Daca nu vrei sa faci public acest lucru, te inteleg cu toate ca nu prea stiu de ce exista un asa secretism in ceea ce priveste plaja salariala la noi in tara.
Ma uitam pe site-urile de recrutare din alte tari si acolo ofertele sunt clare
Macar sa-mi spui "DA" sau "NU", te rog. Aici sau PM.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput