Timisoara Impreuna(170) in vacanta...
Raspunsuri - Pagina 12
Mariaa spune:
ca si acum un an, o sa ma citez, desi nu-i frumos..ma iertati voi
e o zi prea incarcata sa procesez de doua ori diferit aceiasi veste
...
azi ne-au chemat cei de la Primarie sa ridicam certificatul de nastere insa, s-au trezit in ultima clipa ca nu stiu cu ce se maninca o adoptie prin incredintare si era mai mai sa nu primim azi certificatul de nastere schimbat. am facut ca trenul, inutil sa mai zic...asa ca de astazi avem puiuta Ioana Alexandra pe numele nostru
m-a epuizat ora aia cat am incercat sa 'desenez' celor de la Primarie ca una e plasamentul si alta e incredintarea in vederea adoptiei...cu ocazia asta am aflat ca adoptia noastra e prima din judet (ma rog, nu stiu de cand pana cand...) da' ne-au confirmat ca n-au mai avut cazuri de adoptie prin incredintare ci doar prin plasament, asadar nu stiu cei de la Primarie ce pasi se fac in adoptiile legale...incredibil in ce tara traim...
acum un an o mutrita vesela ne privea de dincolo de monitor si ne chema incredibil de puternic la ea. zilele trecute recitindu-i jurnalul unde se afla si lantisorul ei de botez, am realizat ca medalionul de la lantisorul ei este identic cu medalionul meu - Fecioara Maria rugandu-se! m-a tulburat teribil sa constat asta abia acum, dupa un an de cand am aflat de Alexandra si nu am putut decat sa imi repet in gand ca nimic nu e intamplator pe lumea asta si sa Ii multumesc lui DD ca ne-a harazit-o!
va pupam pe toate
p.s. dana, m-ai uns la suflet cu povestea aia...esti incredibila
- mami, vrei sa te fac fericire?!
danitin spune:
Mariaaa, felicitari! Ai dreptate, nimic nu e intamplator, totul e doar sa ai rabdarea sa deslusesti lucrurile asa cum se aseaza ele ... si nici nu-ti poti imagina in ce moment mi-ai reamintit lucrul asta. Poate si asta a fost o chestie, sa-ti citesc postarea exact acum, la o noua cumpana in viata mea....
Multzumesc si de apreciere, si asta a fost ceva venit exact in momentul in care trebuia ...
Ana68 spune:
Salutare la doamne ,
Simonelule....felicitari! Sa va traiasca fatuca si sa va aduca numai bucurii! Va imbratisez cu drag si va doresc sa fiti sanatosi si fericiti!
Si sa nu uit : concediu placut!
Dana , sa va fie de bine...frumoase locuri si frumoase fotografii...Lori s-a inaltat mult si s-a facut ditai domnisoara...
Apropos de casuta vizitata : acolo m-as muta in secunda 2...crede-ma!
Doris , am cumparat numai ghiozdan , stilouri si ceva creioane si ascutitori....in rest nimic , asteptam sedinta cu parintii intai...
Sa aveti zile frumoase si cu distractie!
Ne pregatim de plecare...niciodata nu am avut concediu legal toamna...Ne pregatim sa incepem din nou clasa I...Ne pregatim de sarbatori de ani si sarbatori crestine....facem vise si planuri...invatam sa ne adaptam si sa traim in ritmul zilelor noastre...
Sa fiti iubite si sa aveti o toamna frumoasa!
danitin spune:
Mihi, pe unde ati plecat pana la urma, abia astept sa ne scri doua randuri si sa pui eventual si niste poze ... cu florile ai rezolvat?
Simonelu, concediu placut, pana la urma ce faceti?
Ana, si tie un concediu placut ... astept impresiile tale inconfundabile de calatorie ...
Io trag tare cu job-ul, cat o mai tine si asta, ca prin presa e cam dezastru cu salariile si reucerile de posturi ... si ca sa mai conservam din energia inmagazinata peste vara, am facut o lista cu lucruri faine de facut toamna. Printre ele:
- asteptam o zi cu vant sa inaltam zmeul
- vrem sa culegem castane si sa facem jucarioare din ele
- sa mergem la padure la bazos sa adunam frunze galbene si ruginii si sa facem tabluri din ele
- sa dam o tura pana la Recas cand o fi culesul viilor sa luam must si struguri proaspat culesi.
... ar mai fi, dar astea mi le amintesc acum din cele 15 de pe lista.
Am pus trei borcane cu castraveti la murat, am copt vinete si am facut pachete pentru iarna., in weekend vreau sa pun ardei iuti la murat. O sa mai fie pe lista gogonele si ardei umpluti cu varza, dar asta mai incolo.
Ce vroiam sa va mai povestesc din concediu. De cum te indepartezi de drumul de coasta, absolut spectaculos, incepe o adevarata catarare pe munte. Serpentinele se succed una dupa alta, prapastiile se duc in jos pana dau de albastrul indepartat al marii, padurea se inchide deasupra drumului, dand-i umbra si aroma de pamant reavan. In fiecare mica localitate - uneori doar doua case - la fiecare colt al drumului ceva mai larg, sta cate o taraba cu miere, lichioruri si cascaval de casa. Arata extrem de pitoresc. Borcanele cu miere sunt aliniate unul langa altul, iar continutul e auriu, sau aproape verzui sau precum chihlimbarul, sau rosiatic .... lichiorurile, la fel, aduna parca in ele toate culorile verii. Iar rotile de cascaval te duc cu gandul la camari imbelsugate. Am cumparat si noi un borcan de miere, chihlimbariu rosiatica, de castan salbatic ... zilele trecute l-am desfacut. Are o aroma cotropitoare ... e ceva intre dulce, petala de trandafir, cu un fior de fruct de padure, aproape ca buchetul unui vin sau parfum bun, cu note de varf, de mijloc si de final. E o simfonie a mierii ... si ma gandesc de acum cum o sa-mi insenineze zilele mohorate de toamna ce stau sa vina, cum o sa mananc eu mierea asta parfumata si plina de soare si am sa-mi amintesc ca vine dintr-un loc de unde, in zare, se vede Adriatica cea incredibil de albastra, si uite asa voi aduce un strop de vara si in cea mai zgribulita clipa.
silvana75 spune:
Maria, felicitari! Sa va dea DD multe impliniri, fericire si zile cu soare! Concediu placut!
Ana, conced fain orinde te afli.
Dana, si pe mine m-ai uns pe suflet cu povestile tale, cand te hotarasti sa scri o carte eu is prima
Deya, daca as reusi sa vad macar juma de Romanie m-as simti un om implinit.
Mihi, pe unde mergeti totusi? Cat despre energia americanului ... am si eu de dat de la al meu daca esti curioasa pentru Rebeka zi numa ca se rezolva
Doris, cum fu?
Noi de saptamana viitoare intram in renovari, acu incerc sa intind de bani si sa-l conving in acelasi timp pe al meu sa luam canapele pentru living, in rest am daramat ce era de daramat, montat ce era de montat, asteptam doar oamenii sa puna laminat.
Va pup si sa auzim de bine
Doris-Alina spune:
E inceput de toamna...iubesc acest anotimp, de el ma leaga multe amintiri frumoase, printre care si ziua de 4 septembrie.
Acum un an, i-am vazut prima data mocutza de foca, lui Eric-Tudor.
Grasunelule, ce sa-ti urez eu, oare?
Cred ca ursitoarele ti-au urat la nastere, tot ce stiau ele a fi mai bun si mai bine pentru tine...
De la mine un gand frumos, o urare de sanatate, inca una de a creste mare, langa ele, mult noroc in viata si bucurii, alaturi de parintii tai, Aida si Laci!
La multi ani, ERIC!
Aida sa va traiasca sanatos baiatul!
Petrecere frumoasa, alaturi de cei dragi!
silvana75 spune:
Ahhhaaaaa deci eu cu grasunelu bem azi??!! Eu de necaz (11 ani de la ), el de fericire
La multi ani, tot ce-i mai bun si frumos!
La restu un weekend frumos! La mine e frig, o adevarata zi de toamna.
monica-elizabet spune:
La multi ani! Eric, sa cresti mare si sanatos
Aida mi-e dor de tine, n-am mai reusit sa te ciesc pe nicaieri
pe toate fetelor si copilashilor vostri le doresc un an scolar bun
danitin spune:
La Multi Ani, Eric Tudor! Aida, sa-ti traiasca nazdravanul
Silva, cum am timp, cum ma apuc de scris. cand ma apuca groaza cand vad cum se duc toate de rapa, ma gandesc ca, la urma urmei, o sa ma mut la casutza, o sa cultiv levantica si o sa scriu romane. Si nu mi se mai pare totul asa de ingrijorator. Pun carte de o parte pentru tine, promit .
Dorisake, faina toamna, si mie imi place ... cum mai stati cu pregatirile de scoala?
Eu numai ce m-am intors de la casutza, cu bateriile incarcate. Am facut frigarui si ciuperci pe gratar, am lenevit muuult sub soare bland de toamna, am cules flori si mere, gogosari si cateva rosii (incapatzanate rau, ca la cum le ingrijim noi, o data pe saptamana, vad ca s-au facut de o minirecolta) am tras un somn tzeapan de dupa amiaza - nu-mi vine sa cred cata liniste e acolo ...