Unde doarme bebele nou-nascut?

Unde doarme bebele nou-nascut? | Autor: Puricica

Link direct la acest mesaj

Buna
Am si eu o dilema.Vom avea un baietella inceputul lui august, am amenajat deja camera pt el....dar vreau sa intreb: in primele saptamani nu e mai bine sa mutam patutzul in camera noasta...sa fie mai aproape de mami si tati? sau e mai bine sa stea de la inceput in camera lui?ma poate ajuta cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nastere usoara si bb sanatos !

cel mai bine ar fi sa mutati patutul in camera voastra, tocmai pentru a te obisnui si adapta la noul mod de viata, cu treziri in timpul noptii pentru alaptat si schimbat; vei fi uneori foarte obosita, insa iti vei auzi copilasul; daca totusi nu-l auzi, te va trezi sotul tau..
in primele luni de viata se poate intampla ca bebelusul sa regurgiteze/vomite lapticul si trebuie sa fii langa el, sa auzi si sa poti interveni ca sa nu se innece/sufoce.
depinde foarte mult si de bebelus, sunt unii copilasi care ajung sa doarma multe ore "legate" pe timpul noptii, sunt insa altii care pot cere laptic din ora in ora sau se agita din cauza colicilor, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Patutul mutat in camera voastra, noua asa ne-a recomandat chiar neonatologul. Il poti auzi cand plange, sau, asa cum zice si CorinaDani, daca regurgiteaza, etc, in plus nu mai faci drumuri pana in camera lui ca sa-l alaptezi

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puricica spune:

multumesc mult pt sfaturi!e bine sa stii ca te poti baza cu incredere pe cineva "mai cu experienta":)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Eu am avut patutul in aceeasi camera cu noi la ambii copii. Si era pus aproape de patul nostru intindeam o mana si ajungeam la bb. De multe ori la inceput ma uitam sa vad daca mai respira . Apoi mai tarziu cand scancea si se foia intindeam o mana si o mangaiam si adormea la loc.
Pentru noi a fost mai comod asa si eu mai linistita.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

pt ca sa doarma macar unul dintre adulti noi am pus un pat mare in camera bebelusului:-) in felul asta nu-l deranjam pe sot de cate ori se trezea bebe.
1 luna am dormit in camera lui, eu in patul mare, el in patutul lui si dupa l-am lasat cu interfonul de camera care ne-a ajuta mult.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

dupa cate inteleg ai amenajat deja o camera pt el, asa ca daca ai posibilitatea sa pui si un pat de adult in acea camera muta-te tu cu el acolo. el in patutul lui, tu in al tau, dar mereu sub supraveghrea ta. e mai usor si la alaptat si in plus dormi mult mai linistita sa il auzi cu tine in camera decat sa dormi cu grija ca poate nu functioneaza interfonul, poate se opreste curentul sau cine stie ce altceva. plus ca se obisnuieste copilul in camera lui, cu peretii lui frumos colorati etc. eu abia pe la 8 luni m-am separat de ai mei.

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Sabina doarme mult, foarte mult, pe burta mea

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Eu cred ca nou nascutul doarme cam unde vrea el, pana la urma. Sara a dormit la mine in brate, pe burta, legata in wrap, aproape 6 saptamani. Apoi a dormit cu mine in pat cateva luni bune. Acum doarme in patul ei, care este cu mine in camera. Si urmeaza sa o mut in camera cu sora ei, atunci cand nu se va mai trezi noaptea. Nastere usoara!

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 73pufi spune:

Eu iti voi da un contraexemplu la cele de mai sus:avem doua fetite(4ani;3,5 luni) si ambele fetite au dormit in camera proprie inca de la venirea de la maternitate.Depinde si de dispunerea camerelor,la prima fetita camera era f aproape de a noastra,n-a existat nicio situatie in care sa nu auzim si cel mai mic oftat.Cred ca ti se ascut simturile fff mult(or fi si ceva instincte parintesti )asa ca ne-am descurcat.La a doua fetita camera e mai departer dar folosim cu succes baby-phone care se activeaza la cel mai mic zgomot. De ce am procedat asa? Pt ca fetele sa fie cat mai independente, pt a ne putea odihni si noi si ele mai bine, pt a putea fi in continuare un cuplu, pt a nu traumatiza mai tarziu copiii(am vazut cazuri prin preajma) cand vor fi mai mari si se vor obisnui mai greu departe de parinti, pt ca.... Dar, totul depinde doar de voi!Faceti exact cum credeti ca e mai bine pt voi si, implicit pt copil! Nastere usoara si adaptare rapida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

O sa-ti "spuna" bebe unde vrea sa doarma, stai fara grija! :)
Fetita mea a adormit in camera ei, in patutul ei din prima zi. Gandindu-ma acum retroactiv nu stiu cum de am decis asa pentru ca in rest am fost nedespartite Insa nici vorba sa n-o aud vreodata...Si acum o simt si cand se foieste, nu doar cand plange
Important e sa nu ramai "blocata" intr-o decizie oarecare in ciuda faptului ca bebe iti transmite semnale clare ca ar prefera altfel. Flexibilitate e cuvantul cheie

Mergi la inceput