cum se curata argintul??
mi-am cumparat un set super de argint care dupa o saptamana se purtare s a innegrit. e normal asa ceva??? cum il pot curata??
AMR 3 sapt!!! pana la Antalya!!
Raspunsuri
ADINUTZA spune:
Nu e normal, dar se mai intampla. Te poti intoarce la bijuterie(magazin) si ti-l vor curata ei. Eu asa am facut si chiar mi-a vandut un pont vanzatoarea: daca ai posibilitatea iti poti cumpara Argentil din Italia special pt curatat argint sau mai ieftin pui intr-un vas de sticla sau plastic bijuteriile, pui bicarbonat de sodiu si apoi torni deasupra suc de lamaie-Helas. Are loc o reactie si argintul se curata foarte usor. Daca vrei poti sa mai insisti si cu o periuta cu pasta de dinti, dar nu cred ca va fi nevoie.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
noi
Bazar pentru Bogdan
Si ingerii au nevoie de ajutor
Finutzul Bogdan-Andrei
pe DC
Christie spune:
eu curat argintul cu periuta si pasta de dinti si se primeste, argintul ramine curat si straluceste.
bb_yasmi spune:
multumesc frumos. dimi incerc cu pasta de dinti ca e mai simplu...:) inapoi nu as merge ca e cumparat de 1 an deja doar ca pana acum l-am folosit doar la ocazii , adik doar cate o seara niciodata mai mult iar acum l-am tinut o saptamana si s a facut negru aproape :(((
happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+
astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee
Androix spune:
POrti argint in general? Ca de exemplu mama mea nu poate purta deloc argint pentru ca se inegreste. In mod normal argintul trebuie sa-si pastreze culoarea sau chiar sa se curete prin purtare nu sa se inegreasca. Aveti grija sa nu zgariati bijuteriile curatand cu periuta de dinti, eu mi-am cam stricat o bratara super. O sa incerc bicarbonatul cu lamaie chiar acum
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Androix spune:
Am curatat un inel, merge solutia cu bicarbonat si zeama de lamaie la fix! Mersi!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
bb_yasmi spune:
androix nu port argint de obicei, sunt fan aur doar setul asta mi-a picat cu tronc..
happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+
astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee
CorinaDani spune:
cumva folosesti un produs de curatare sau ingrijire pentru tenul cu probleme (cosuri, pete, etc. ?)
pentru ca asta ar putea fi explicatia faptului ca ti s-a innegrit argintul purtat, aceste produse de curatare/ingrijire contin anumite substante care oxideaza argintul..
sau, am mai observat ca in anumite perioade ale lunii, si mie mi se innegresc bijuteriile din aur ( eu port numai argint, insa uneori mai port cateva bijuterii din aur, sunt amintire de la bunica mea), cred ca are legatura cu ph-ul pielii si schimbarile hormonale ce au loc in organism pe parcursul ciclului menstrual
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Lillian spune:
umezeste bijuteria, presara bicarbonat de sodiu si freaca usor cu o periuta moale, lasa sa actioneze cateva minute si apoi clateste. Usuca apoi cu un prosop moale. Bicarb. de Na face reactie cu argintul si succesul e garantat, cu exceptia anumitor cazuri "grave". Sora mea innegreste argintul (este vorba de ph-ul ei, ea are probleme si cu parfumurile) si ceea ce a purtat ea, este de obicei imposibil de reparat cu orice solutie din lume.
Nu pulveriza niciodata parfumul peste bijuterii!