festivitatile de sfarsit de an

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Citat:
citat din mesajul lui sorana

si aceeasi coronita ...

Nu au voie sa dea coronita. Odata cu premiile a disparut si coronita.

Hm...
La noi s-au facut coronite pentru toti copiii. Si nu numai la noi, stiu si altii, plus ca te programa pe ore la florarie din cauza comenzilor mari.
Nu vad cum s-ar putea interzice daca parintii au votat ca vor si au platit ...
Personal mi se pare aiurea (am votat impotriva) dar a trebuit sa ma supun majoritatii.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

nu mi-as raporta niciodata copii la altii, la colegii lor. nu ma intereseaza comparatiile, nici la ce nivel invata nu stiu care copil, nici ce note sau calificative are. nu ma intereseaza acest aspect, al altora. tot ce ma intereseaza pe mine ca parinte, este ca ai mei copii sa invete, sa se formeze ptr viata. sa-si insuseasca principii si valori sanatoase.
in Deutschland, nu exista bagaj mare de materii ptr clasele primare si chiar dupa. totul este moderat. cine vrea sa invete mai mult o poate face cand mai creste, la colegiu sau universitate.
si nici festivitati de sfirsit de an nu sunt la noi, nici la scoala in Elvetia nu erau. copilul primeste la sfarsitul anului scolar, un Zeugnis in plic, ptr parinti. Zeugnisul este o marturie despre copil, despre activitatea lui din timpul anului.
asa mi se pare corect. bine, ca aici nimeni nu moare de grija celuilalt. nu intereseaza pe nimeni ce a facut sau face vecinul.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Este frumos ce zici tu. Din pacate pentru .ro este utopic.
Copilul intra la liceu pe baza notelor din generala. Si nu conteaza atat de tare ca al meu are 9,20 sau 8,20 sau 9,99. Conteaza ce medii au ceilalti. Un liceu are un numar de locuri limitat si daca este cotat ca bun se vor inscrie toti copiii din Bucuresti si imprejurimi. Asa ca trebuie sa stiu daca are sanse la liceul x sau y din timp ca sa suplinesc ce nu face la scoala cu meditatii acasa. Bine, daca are 10 fix la toate materiile atunci intr-adevar nu-mi pasa de nimeni si nimic, dar daca n-are ....
Presupun ca stii si tu ce inseamna "liceu slab" in .ro ... adica e chiar mai rau decat la scolile profesionale de pe vremea noastra ...

Probabil ca mi-ar place si mie sa fiu relaxata cu scoala fiica-mii dar mi-e teama ca as plati foarte scump relaxarea cand va termina generala.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui geniest

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Una este sa pui presiune pe un copil ,iar alta sa vrei sa stii unde este,la ce nivel pentru a-l ajuta.
Nu toti copiii foarte buni sunt terorizati de parinti pentru note,exista copii care invata din placere.Exista astfel de copii,ba chiar fac si sport si se joaca,caci isi termina rapid lectiile si asa zisul suplimentar.Iar seara inainte de culcare citesc.
Nu toti copiii foarte buni ajung sa minta,depinde de educatia primita sau de relatia parinti-copii.Eu nu m-am suparat cand mai venea cu un "nedumerit"pe la inceputuri la bastonase etc.Pentru ca niciodata nu m-a interesat forma bastonaselor,daca sunt suficient de rotunde etc.Eu nu i-am rupt nicio foaie,indiferent cum era scrisa.Dupa cum nu ma intereseaza nici sa faca o cantitate mare de probleme etc.Pe mine ma intereseaza,dar am mai spus asta,cum gandeste o problema ,cum ajunge la o solutie,nu cate probleme a facut,ma intereseaza daca scrie corect gramatical,daca stie unde sa puna virgula etc.

Parca a scris constiinta mea. Noi suntem viitori scolari de clasa I si, desi, incerc sa raman "rece" n-as putea spune ca nu ma supara deja ceea ce citesc pe aici.
Am cunostinte care se uita ciudat cand spun ca indiferent de forma bastonaselor sau a cifrelor, copilul tot va stii sa scrie si sa citeasca. Si mi se pare o prostie sa notezi caligrafia.
Cum sa fac sa-mi conving copilul sa nu puna accent pe forma ???

O iei "ivers". Adica pui accent pe continut, pe intelegere logica, etc.
Dar forma nu poate fi neglijata 100%. Fi-mea scrie nu urat, ci groaznic . Eu i-am tot zis ca nu am pretentia la caligrafie dar este esential sa se inteleaga ce a scris, ce litera sau cifra e mazgalitura aia pe care o face ea. Evident, m-a ignorat. Pana cand la un test la mate a confundat 5 cu 3 din propriul ei scris si a facut praf rezolvarea unei probleme.
Macar avem noroc de invatatoare care nu depuncteaza rau caligrafia. De fapt caligrafia n-o depuncteaza deloc dar daca nu se intelege ce litera e aia mai scade cate ceva ... si zau ca n-o pot condamna cand vad cum scrie fi-mea.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

sorana, daca parintele vrea poate sa-i puna copilului si coronita din pene multicolore insa, din punct de vedere institutional/legal, cum vrei, nu se mai dau coronite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Eu sunt total de acord cu Sorana
Din punctul meu de vedere este o gandire realista.
Poftiti o mica statistica, pe Bucuresti :

anul 2009 :

http://admitere.edu.ro/2009/staticRepI/j/

1054 de candidati cu medie de admitere peste 9.50

COLEGIUL NATIONAL "GHEORGHE LAZAR" din municipiul BUCURESTI
Matematica-Informatica 112 locuri ultima medie de admitere pe 2009 : 9.56

COLEGIUL NATIONAL "SFANTUL SAVA" din municipiul BUCURESTI
Matematica-Informatica 28 de locuri- clasa de bilingv , ultima medie de admitere 2009 - 9.84
Matematica-Informatica 140 de locuri,ultima medie de admitere 2009 -9.58

COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA "TUDOR VIANU" din municipiul BUCURESTI

Matematica-Informatica 224 de locuri, ultima medie de admitere 2009 - 9.31

COLEGIUL NATIONAL "MIHAI VITEAZUL" din municipiul BUCURESTI

Matematica-Informatica 224 de locuri, ultima medie de admitere pe 2009 - 9.33

2010

locurile in liceu, ca numar, au ramas asemanatoare

http://admitere.edu.ro/2010/staticPre/j/

1157 de candidati cu medie de admitere peste 9.50

( doar Bucuresti, fara Ilfov si alte judete)

In aceste conditii sa fi un pic inconstient si sa nu te intereseze cu ce medie de admitere termina copilul tau scoala, in raport cu colegii lui de generatie, scuze, dar e parerea mea personala si mi-o asum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Oare copiii nostri vor mai prinde actualul sistem de admitere?!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Oare copiii nostri vor mai prinde actualul sistem de admitere?!

Nu stiu daca ai vostri sau cel mic al meu il va prinde dar cel mare e foarte posibil sa il prinda.

Oricum nu va fi unul mai bun, ci asemanator sau mai rau.
Media generala NU se va scoate never-ever, nu au niciun interes iar daca vor fi 5 ani de gimnaziu va fi si mai drastic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Daca ramane legea asumata de guvern este jale...
Uitati aici un model de portofoliu
http://www.unpasinainte.edu.ro/
va duceti in stanga paginii jos...

Clasa a IX, implicit clasa O vor fi parte din scoala generala din anul 2013... daca veti calcula observati ca nu este prea departe anul asta...
Din 2012 se va da examen in clasa a II-a, a VI-a si a IX...

Citat:
La finalul clasei a II-a, fiecare scoala, în baza unei metodologii elaborate de catre Ministerul
Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, organizeaza si realizeaza evaluarea achizitiilor
fundamentale: scris-citit si matematica. Rezultatele evaluarilor sunt folosite pentru elaborarea
planurilor individualizate de învatare ale elevilor. Rezultatele evaluarii si planurile
28
individualizate se comunica parintilor elevilor si constituie documente din portofoliul
educational al elevului.

Citat:
La finalul clasei a VI-a, toate scolile, în baza unei metodologii elaborate de Ministerul
Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, organizeaza si realizeaza evaluarea elevilor prin
doua probe transdisciplinare: limba si comunicare, matematica si stiinte. Proba de limba si
comunicare va cuprinde limba româna, limba moderna I
si limba materna, pentru elevii din
clasele cu predare în limbile minoritatilor. Rezultatele evaluarilor sunt utilizate pentru elaborarea
planurilor individualizate de învatare ale elevilor si pentru preorientarea scolara catre un anumit
tip de liceu. Rezultatele evaluarii si planurile individualizate de învatare se comunica parintilor
elevilor si sunt trecute în portofoliul educational al elevului.

Dar totul culmineaza cu clasa a IX-a... iata cum vor avea meditatii toti profesorii, pentru ca banuiesc ca vor avea o comisie a scolii si pare sa nu fie omisa nici o materie.
Citat:
La finalul clasei a IX-a, în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei,
Cercetarii, Tineretului si Sportului, se realizeaza o evaluare nationala disciplinara obligatorie a
tuturor elevilor. Rezultatele evaluarii se exprima printr-un punctaj, similar testelor internationale.
Evaluarea se face prin urmatoarele probe:
a) o proba transdisciplinara de evaluare a competentelor de comunicare în limba româna, limba
materna si într-o limba de circulatie internationala - proba scrisa;
b) o proba transdisciplinara de evaluare a competentelor la matematica si stiinte – proba scrisa;
c) o proba de evaluare a competentelor de utilizare a calculatorului - proba practica;
d) o proba transdisciplinara de evaluare a competentelor civice si sociale – proba orala.

Mergi la inceput

filofteia un singur amendament la ce ai spus :

-clasa 0 a fost scoasa joi prin adoptarea in comisie a unei noi variante prin care aceasta se intoarce la gradinita.

In rest ... asa cum spuneam si eu : va fi foarte drastic si stressul enorm pe copii si pe noi , parintii lor .

Mergi la inceput

A...uitasem ceva ;

- pe langa examenele din "maretul" portofoliu ilustrat mai sus de Filofteia , la admitere se adauga 50% media generala din anii scolari de gimnaziu.

Ca doar nu era sa scapam, de ea , nu ?

Mergi la inceput