Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (16)
Raspunsuri - Pagina 10
dayanara spune:
vladi ai dreptate, depinde de copil si de mama
de exemplu ivan a fost si este dupa modelul tau :)) dar de la 5-6 luni eu n.am avut treaba cu somnul...iar de mancat e felul lui asa sa nu manance, as putea sa.l ingras intr.o luna, adica sa.i dau la biscuiti si ce.i place lui, dar prefer sa nu ia deloc in greutate si sa se umfle de mere si cereale integrale piureul cel de toate zilele etc
ah da era plin de gaze mereu si ivan
in schimb silvana mananca de rupe si doarme in orice loc de acum, si aici intervine faza "depinde si de mama" adica eu nu o pot lasa sa doarma singura nici sa ma bati, pai atunci nu mai dorm eu :))
cand o vad cum adoarme noaptea in landou cu ochii la mine si.mi zambeste, mor de fericire si adorm si eu linistita
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE
AMr...2kg
castelanaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vladimirescu castelana poti sa te dai desteapta ca esti :)) Sfaturile tale sint clare si bune. Doar ti-am zis ca nu sint litera de lege, tu ai si noroc de copil care se comporta exemplar, altele chiar daca aplica 200% ce zici tu nu o sa fie la fel - depinde enorm de temperamentul copilului si de cum ii e dat lui sa fie. Eu am aplicat cam tot ce zici tu plus altele, ca-s toba de carte la cit m-am informat, dar ai mei amindoi baietii sint model cu gaze, ii doare burtica si pling, asta e. De asemenea, i-am alaptat cit au vrut ei, lapte am, in liniste si cu tot sufletul, dar nici unul nu a luat mai mult de 1 kg pe luna, ca asa e modelul lor :) Samd. Nu ma pling deloc de ai mei, dimpotriva, consider ca-s copii usor de crescut, care dorm noaptea si nic nu fac crize f rele de plins, am si eu noroc de ei. Dar ca al tau mai rar :)) mami de iepuras Tudor Florian (13.03.2010) si iepuroi Vladimir (19.05.2005) |
merci
dar nici eu nu am zis ca-s litera de lege, la mine asa a fost si chiar daca aveam dubii la inceput m-am tinut de program in primele saptamani sa stii ( zic dubii pentru ca uneori nu eram pe deplin convinsa), apoi am vazut ca se adapteaza pe copilul meu si am fost atenta la reactiile sale.
daca se doreste ca sa aiba copilul un program trebuie si ajutat, parerea mea repet.
Dar am ajuns sa pot manca si eu cu sotul meu dimineata, la pranz, seara, cu baiatul in carut uneori langa noi ( la inceput eram cu schimbul, unul baga papa altul ture cu baiatul ca ii place si-n brate mult, dar incet l-am obisnuit ca e bine si jos, cu jucarele, cu mami alaturi)
Important este sa fie mama relaxata si odihnita si incerce cu pasi mici sa ajunga la obiectiv, un pic azi, un pic maine se poate zic eu.
Ceea ce este importan ese sa fie aceeasi motoda mereu, toate persoanele care intra in contact cu copilul sa foloseasca aceeasi schema (de ex de adormit copii ca se mai plangeau fetele, doar in aceeasi pozitie, acelasi tip de leganat, cantecel, pus in pat la fel, tot, apoi dupa ce invata rutina el va adormi si singur dus in locul acela si inceput ritualul)
Eu sunt o fire aiurita dar ordonata de acasa (educatie cam spartana dar buna) si sper sa-i transmit ordinea si copilul meu ( Doamne cate tot zic ca am de transmis... am inceput sa scriu intr-un caiet, sper ca nu par nebuna, mai si citesc carti de psihilogie (chiar una veche romaneasca din 1970, interesanta si adevarata in unele aspecte)
acuma, revenind la prezent, sa vedem cum ne iese cu orarul zi-noapte acasa... este diferenta de 6 ore...dar ne descurcam noi intr-un fel.
oricum cred ca primul nostru copil ne-a ajutat sa ne putem gandi senini la al 2-lea nu ne-a speriat.
castelana fericita mami de Cezar
luni am deschis ouletul nostru de
dayanara spune:
vladi , silvana mananca noaptea o masa si ma scol din pat s.o tin sa dea aerul afara de aia mai stau pe aici :)
chiar de nu s.ar trezo o scol eu, mi se pare prea mult sa stea toata noaptea fara sa manance
la noi , primul copil a urlat, n.a mancat :) si cu toate astea ma gandeam si ma gandesc si la al treilea nu doar la al doilea
dar cum e silvana poate sa vina si inca doi de.o data ca nu ma supar :))
POZE
AMr...2kg
honeybaby spune:
salutare
Am disparut pt ca mi s-a bulit calculatorul. Nu se mai invarte cooler ul de la procesor si se opreste calc pt ca se supraincalzeste. Acum se invarte cooler ul dar face tot felul de dungi in toate culorile. Banuiesc ca si placa grafica e dusa.
Vladi - as lasa petele netratate dar din ce am citit se pare ca in timp sa inchid la culoare facandu se spre mov si sunt mai greu de tratat.
Initial asa vroiam sa astept pana la un an sa vad cum evolueaza dar am vazut niste filmulete cu "pete de vin" care au ulcerat desfigurand fata copiilor in 2 sapt si care foarte greu au raspuns la tratament cu citostatice. De asta imi este teama mai ales ca la noi este langa ochi si langa gura si statul ar platii 0 bani pt un tratament asa costisitor.
Petele sunt mai pale fata de cum erau la nastere dar nu au trecut de tot .
Nu sunt doar cele care se vad in poze sunt si pe spate, burtica, pasarica, fund , picioare de sus pana jos in varful degetelor. Sunt extrem de multe .
Daca vreti va pun poze pe mail ul comun. Nu vreau sa le pun la mine in cont pt ca e public.
In rest cu greutatea stam bine , luna asta aluat un kg. eu sunt super multumita.
De burtica nu se mai vaita de mult, nici nu prea am avut mari probleme aici , a fuctionat bine infacol=ul la noi , o ajuta sa scoata gazele si se linistea.
De plans cred ca a plans de 10 ori , la vaccine , cand s-a lovit cu capul de capul meu in incercarea de a tine capul drept, de foame cand tineam eu mortis sa alaptez si de vreo 2 ori cand s-a speriat, si odata sau de doua ori din senin.
In rest doar tipa un aaaa tare cand ii este foame, stange si din ochii si se mai miorlaie cand se plictiseste.
Nici nu o las ,cum o vad ca e suparata o iau in brate s-o linistesc, cu cat aman momentul cu atat e mai greu de multumit dupa si trebuie sa stau cu ea in brate .
Deja e fata mare sta cate o ora cu balonul , jumatate de ora la carusel, i-am luat leagan sta si in el cam 30 de min, se trezeste si se uita in jur fara sa faca mare galagie , se culca singura cateodata ...
Cori - si Maya doarme singura in camera de cand am nascut-o , cu asa deschisa la camera. Nu esti singura mama denaturata.
Nici nu am cum sa o culc cu mine pt e fffff sensibila, daca ma misc in pat gata s-a trezit . MAi doarme la san cat stau eu pe forum dar pt ca-mi face mie placere cu pt ca nu vrea ea in alta parte
Cum faceti voi cu alaptatul pe caldura asta. Maya se face fleasca cand suge, si parul ei si mana mea sunt ude .
Roxana - a fost bine la tara. Maya a dormit la greu in casa pt ca era racoare , a papat si ce seara a ras si vb cu toata lumea care a bagat-o in seama. La tara e clima de desert, ziua mori de cald seara de frig. Ma.asa, adica ,eu , a mancat cirese direct de la sursa , nespalate , evident.
Honey s-a plimbat prin iarna a vrut sa miroasa o closca de i-a sarit aia in cap.
Are mamaia 6 closti cu pui de diferite marimi si culori, tare haiosi sunt cum alearga in toate directiile.
S-a stricat camera si nu am poze , ce m-am ofticat ca nu ma putut sa fac poze. Am facut de facut dar sunt cu dungi si se vad urat.
Am pleca cu pompa sterilizator, perii, bibe, suzi dupa mine si un bibe cu 200 ml lapte congelat.
Seara cand sa plecat tot baga lapte. dupa cea baut 180 ml mai ramasese 50 si zic sa-l dau la pui ca era decongelat si nu mai aveam ce face cu el. Nu trec 20 de min ca incepe Maya cu supt pumnul si tipat dupa mancare. A mai mancat 40 ml . Statea sa pocneasca. A si dormit de la 9 seara pana la 4 dim
Dinami - fericitari pt dinte. Deja apar iepurasii
Ami vroiam sa mai scriu dar nu stiu ce
Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !
Poze & Filmulete Bebeluna
castelanaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dayanara depinde de copil si de mama roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006) POZE AMr...2kg |
Deacord cu tine!
asa ar spune si mama mea care a avut trei copii, toti mari, mancaciosi, dar firi foarte diferite, ea facand acelasi lucru la toti.
ea spune asa: copii sunt ca degetele de la mana, niciodata la fel"
oricum ca un secret ea nu stie ca al meu pui doarme in camera sa, s-ar supara ca-s mama denaturata.
Oricum eu sincer multumesc lui Dumnezeu ca pana acum a fost bine: sarcina de vis, nastere usoara (cine-si mai aminteste acum de cesariana?), copil bun si sot intelegator (plin si el de teorii- aici avem uneori multe schimburi de opinii dar imi place ca putem discuta in contradictoriu fara sa ne suparam ca celalat nu e de aceeasi opinie)
castelana fericita mami de Cezar
luni am deschis ouletul nostru de
honeybaby spune:
Fetelor multumesc pt urari , se pare ca s-a speriat tzatza si a trecut instant buba. Am bagat in viteza pompa la tara ca sa nu pierd mult timp si s-a crapat de era lapte roz si vali zicea ca o fac vampiroaica
Am pus poze cu petele ingerasului in albumul comun dupa picassa.
primele sunt facute zilele astea, urmatoarele luna trecuta si ultimele sunt din maternitate
dayanara spune:
castelana, de nascut as naste de 3 ori pe zi....asa de floare la ureche a fost, nici in pat n.am stat dupa decat cat m.au tinut ei
cu mancatul si ingrasatul pt mine e fix pix, adica eu am mancat mult si am fost cea mai mare si mai tare , ca pana la urma tot la 165 sa raman, pe cand ca exemplu: daca floricel al lui vladi ia 500 de gr pe luna, exagerez clar, si e cel mai mic acum, tot inalt va fi din moment ce ea are 180! sau alt exemplu clar pt mine sunt copii de ecuatorieni de aici care toti se nasc mari sunt grasi de mici, si majori nu depasesc 1.50 cu tocuri:)))
ca veni vorba de mancat, freedelia tu spuneai de john ca lua mult cu lp, cat lua? a avut probleme? intreb ca silvana iar a luat dupa 4 de la vaccin pana azi 700 de grame
denisa ma bucur ca v.a priit calatoria, ce.a zis buni de stranepotica:) cred ca nu mai poate
POZE
AMr...2kg
honeybaby spune:
Roxana - bunica a fost incantata normal. Maya a zambit si vb cu ea . Saraca a insistat sa-i un milion cadou, un milion din pensia ei de 2 mil.
singur regret e ca nu a apucat si bunicul s-o vada , omul pe care eu l-am iubit enorm si care mi-ar si adus si luna dupa cer. Asta e viata, un om sanatos care nici macar nu racea a murit brusc de cancer.
data viitoare daca nu e soarele asa turbat o duc la cimintir ca e la 3 case si ador linistea de acolo.
honeybaby spune:
Subscriu la ce a zis roxana : eu la 7 luni aveam 11 kg , la un an 13. La 7ani aveam 40 de kg si 140 cm .
La 11 ani 160cm cat am si acum.
Cand eram mica radeau de mine ca o ma angajez sa lucrez la montat becuri pe strada ca nu am nevoie de scara si venicii ii trimeteau pe ai mei cu mine la dr ca sunt prea inalta.
dayanara spune:
honey imi aduc aminte de la odisee ce frumos povesteai de bunicul tau cu ochii albastri si spuneai din pozele de la eco, ca maya aduce cu el
POZE
AMr...2kg