chitantele pentru optionale la gradi in RO
Raspunsuri - Pagina 2
ni-na spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claujro Optionalul (mai degraba meditatia, cursul de dans...spune-i cum vrei) pe care l-ai platit s-a facut in afara orelor de curs si la dorinta parintilor. Altfel, optionalul la scoala nu se plateste. Crede-ma. Si Matei face in sala de sport a scolii karate contra cost dar nu-i spun optional. Nu are nicio legatura cu programa scolara. |
Daca n-are treaba cu programa,de unde-i moda asta?Am fost intrebati la sedinta:"vreti sa faca dans?"Eu am crezut ca este obligatorie activitatea.........saracu Eminescu a avut dreptate cu "nu cerceta aceste.."
Cate galuste am mai inghitit pana acum oare?
cristinamh spune:
da, chestia cu partea gradinitei a fost exprimata foarte clar cand am intrebat de unde au existat fonduri pentru anumite proiecte. "din comisionul de la optionale"...
deci pana acum inteleg ca la baietel a fost de+a dreptul printre exceptii, sa avem chitantele de la firma de prestari servicii...
iar acum, la fetita, chiar si semnate de casierul grupei, tot se cheama chitanta.
eu una m-am cam saturat de "comisioane", care se scot din orice. de la poze, reviste, caiete de lucru bagate pe gat...
si nu mai zic cat m+am saturat de jocul de-a optionalul, in care ne facem ca lucram. si la aruncat banii pe geam...
iar daca la noi evaziunea fiscala e la moda, si care e mai smecher isi trage spuza pe turta lui, nu inseamna ca trebuie sa acceptam la nesfarsit.
scuza cu "se descurca si doamna directoare de unde poate, ca nu ne mai da primaria bani", nu inseamna ca trebuie sa acceptam...
din categoria "comisioanelor" face parte si ultima inventie, care la noi la gradi se cheama "cinema"... copiii privesc pe dvd un film + niciodata nu stim ce dinainte, pentru care suntem obligati sa cotizam cu 8 lei. presupunand ca dvd+ul este original, si a costat 60 ron, iar in gradinita sunt 250 de copii, iar cinema+ul este de 2-3 ori pe semestru, cred ca galustile ce trebuie inghitite sunt cam mari...
are cineva o solutie? pentru ca cel putin la noi toata lumea e de acord pe la colturi ca treaba nu+i in regula, dar cand vine vorba de proteste, toti tac malc si pun banul jos.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului
ni-na spune:
Toti parintii se tem ca daca deranjezi obiceiul impamantenit,vor suferi copii.Pun in balanta mutatul la alta gradinita,spaga data pentru aceasta gradi de stat,spaga ce-o vor da pt viitoarea gradinita.Cand balanta inclina catre actuala,"inghitim galusca"sperand ca se va sesiza fiscul..........