Care este ordinea?
Buna tuturor!
Avand recent o discutie cu cineva am o dilema. Care este ordinea fireasca a ritualului de dimineata? Demachiere, tonifiere, spalat cu apa simpla (sau cu geluri/sapun cine foloseste) si crema hidratanta inaintea machiajului propriu-zis. Intrebarea este: lotiunea tonica se foloseste imediat dupa demachiere (eu stiu ca impiedica astuparea porilor) si apoi spalat, sau se foloseste dupa spalat, adica demachiere, spalat si apoi lotiune tonica.
Asta una. A doua intrebare este legata de ritualul de la dus/baie: spalat cu gel de dus si apoi folosit exfoliant sau intai exfoliantul si apoi gelul de dus. Exfoliantul e logic sa-l aplici pe pielea curata, fara impuritati dar sunt persoane care sustin contrariul. Asa ca va intreb pe voi, cum procedati, care este ordinea?
Multumesc.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
Pozele_mele
BazarGeneral
Raspunsuri
Deus spune:
dimineata in cazul meu:
spalat pe dinti, spalat(sters fata) cu apa termala, dus ( frecat corpul cu perie uscata, spalat)cremuit corpul,cafeluta, spalat din nou pe dinti, cremuit fata, dat cu fond de ten cu protectie solara fact 15-20, fardat ochii si buzele:-)
seara - nu-mi plac demachiantele asa ca am un prosopel al meu cu care ma spal finut pe fata cu apa calduta, ma dau cu apa termala si dupa cu cremele de rigoare. Din cand in cand imi fac cate un peeling si la doua saptamani merg la cosmetica unde imi pune tot felul de masti si ma maseaza:-)
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
ellinia spune:
Deus, am inteles multumesc!
Astept si alte pareri!
Pozele_mele
BazarGeneral
corap spune:
depinde de tipul de demachiant - exista:
* cele care se sterg cu tampoane (si at. demachiat, tonifiat si gata - eu le folosesc in general seara dupa petreceri si nu ma spal)
* cele care se pun pe tenul umed - si at. spalat - demachiat - tonifiat (astea le fol. in general dimineata),
* cele care se sterg cu apa si at. demachiat - spalat - tonifiat (tot dimineata)
* demachiante cu tonic inclus (pentru mom. in care mi-e lene)
si or mai fi, io momentan numa de-astea am.
Corect e sa respecti recomandarile de pe demachiant / tonic / lotiune etc).
Incorect - dat fiind ca nu ma machiez foarte frecvent, prefer cateodata spalat simplu cu apa si sapun de fata, crema si gata fata :)
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
corap spune:
a.. si cu exfoliantul - daca imi fac exfoliere chimica* (:)) adica cu crema exfolianta) ma dau ca maclavaisu' si dupa-ia spal cu dushu si tura aia nu mai folosesc gel de dush
daca folosesc exfolierea fizica * (adica cu peria) dau cu aia, dau cu gel, clatesc si gata
"ritualul" de dimineata e cu intreruperi necontrolate (gen iesit cu periuta de dinti din baie sa alerg dupa copii) as aca nu cred ca-i relevant in cadrul topicului
*termenii de exfoliere fizica si chimica sunt inventati pe moment si nu garantez ca inseamna chiar ce-am scris, de-aia m-am explicat in paranteze
FEBRUARIE thing-a-day
ellinia spune:
Cum arata periile astea pe care le folositi pentru exfolierea corpului?
Pozele_mele
BazarGeneral
corap spune:
eu am luat-o de la body shop (am una pt exfoloiere uscata si un pt exfolierea umeda, adik pui gelu' pe perie si freci - asta-i din tepi de cactus (prelucrati).
pt exfolierea uscata poti folosi in loc de perie o manusa speciala (tot pe la body shop am vazut)
(mama, acu cand scriu mi se pare ca am atatea chestii p-acasa - nu va ganditi ca am si timpul si dispozitia sa le folosesc constant)
FEBRUARIE thing-a-day
dulcetica spune:
Eu pt corp nu folosesc scrub sau creme de corp,decit cind sint in vacanta,pe undeva la un hotel unde dau ei.In rest,acasa sint mult prea ocupata si n-as avea rabdare sa rup atit timp.
Pentru fata rotualul cotidian cuprinde demachiat seara,apoi lotiune tonica si n creme.Dimineata viteza turbata,spalat cu apa de la chiuveta,fara creme ca ma enerveaza,fardat si la camin,servici.Din toamna la scoala si apoi servici!Mai complicat.....cred ca nu o sa mai am timp sa ma spal.
bufi spune:
Daca ar fi ordine sa zicem asa - pentru fata:
dimineata: demachiere cu demachiant, dar nu chiar in fiecare dimineata, apoi gel de spalat, special pentru tenul meu... gel de spalat demachiant Wash-Away Gel Cleanser de la Clinique sau Lancôme Huile Éclat 200ml - For All Skin Types, Even Sensitive Skin, uscata fata bine, lotiune tonica sau apa termala, intra bine in piele, apoi crema, cateva minute sa intre bine in piele sau imediat dupa lotiune sau apa termala dau crema si fac un usor masaj ca sa intre bine in piele si apoi machiaj.
seara: demachiere insistenta chiar, apoi spalat cu acelasi gel, apa termala si crema de noapte.
de 2 ori pe saptamana gomaj pe fata, o data pe saptamana masca.
Pentru corp:
cand fac doar dus: gel dus, nu folosesc burete de baie, ci manusa si este de fapt un dus-masaj, apoi crema de corp care se absoarbe rapid, pt cand este cald, si pt cand este frig o crema ma grasa, asta si fct de piele.
cand imi spal si parul: gel dus, clatit, scrub...masaj cu el...cat stau cu masca pe par mai las si scrubul, apoi clatire generala ;)...pe par ma spal de 2 - 3 ori pe saptaman, insa scrub pe corp doar o data pe saptamana...inteleg ca ar fi o regula...apoi crema si gata cu totul.
Trebuie timp pentru toate astea, dar o data facute, devin o rutina.
Daca mai vrei si alte detalii iti recomand site-ul www.danasota.com si afli lucruri interesante si iti vor fi de mare folos.
Bufi