Pretul laptelui ... de mama

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

karilund- si eu am primit un e-mail despre laptele de vaca cum ca ar fi toxic, si ca suntem singurul mamifer din lume care la maturitate inca bem lapte... m-a pus pe ganduri.

n-are de ce. am doo pisici adulte care consuma lapte, deci infirma "teoria"

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

...dar sa aud o aberatie ca omenirea a evoluat hranindu-si copiii cu lapte de vaca e stupid avand in vedere ca vaca a fost domesticita abia acum vreo 8000 de ani.

"abia"... aham. deci sa-nteleg ca in ultimii 8000 de ani n-am evoluat?

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Asta ai inteles tu mianna? OK.

Adriana 28+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:

Oana, nu contest ca exista copii mici hraniti cu lapte de vaca, cunosc si eu o mamica ce a facut asta ca nu a vrut sa cumpere formula si nici sa alapteze nu a vrut...

...dar sa aud o aberatie ca omenirea a evoluat hranindu-si copiii cu lapte de vaca e stupid avand in vedere ca vaca a fost domesticita abia acum vreo 8000 de ani.

Adriana 27+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani

Aberatia ai spus-o chiar tu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Una peste alta, noi, oamenii, nu prea consumam produse ale speciei noastre - unless suntem canibali si atunci consumam tot tot , asa ca sa nu ne ma "oripilam" ca noi oamenii consumam laptele vacilor, vezi Doamne ala e pentru vitei, pentur ca tot noi, daca nu suntem vegetarieni consumam si oua si copanele, si piept si ficatei, chiar si peste, icre, etc si nu de la specia noastra, nu de la oameni ci tot de la diverse animale. Acuma, ca si noi producem lapte in anumite momente, si nu pentru vanzare/comert etc e adevarat, sa il consume copilul din dotare mi se pare cel mai normal nu ne apucam sa ne consumam unii altora produsele ca tot era vorba si despre adulti

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra

Citat:

Oana, nu contest ca exista copii mici hraniti cu lapte de vaca, cunosc si eu o mamica ce a facut asta ca nu a vrut sa cumpere formula si nici sa alapteze nu a vrut...

Adriana 27+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani

Aberatia ai spus-o chiar tu !

La toti numai bine!

LOL, OK!

Adriana 28+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Peste 75% din populatia globului nu poate consuma lapte de vaca, nu il tolereaza, nu il digera.
Pe scurt, lipsa laptelui din alimentatia adultilor este norma, nu exceptia.In general caucazienii produc lactaza si dupa varsta intarcatului, dar restul oamenillor nu sau extrem de putin.

Mamele care adopta pot sa isi stimuleze secretia lactata si sa isi poata alapta singure copiii adoptati.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Peste 75% din populatia globului nu poate consuma lapte de vaca, nu il tolereaza, nu il digera.
Pe scurt, lipsa laptelui din alimentatia adultilor este norma, nu exceptia.In general caucazienii produc lactaza si dupa varsta intarcatului, dar restul oamenillor nu sau extrem de putin.

Mamele care adopta pot sa isi stimuleze secretia lactata si sa isi poata alapta singure copiii adoptati.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Corect! Inclusiv mamele care renunta pe "motivul" ca "laptele meu nu e bun(?)" ar trebui sa stie ca pot sa reia lactatia de la san. De la al lor!
Cat despre cumparat de la alta mama? Nefiind pusa in situatie as spune ca nu. Ma intreb daca doctorul mi-ar spune sau bebele meu ar avea nevoie intr-adevar daca as mai zice nu. Pana la urma cata vreme este controlata, ar trebui sa fie in regula, exista in secolul nostru si transfuzia de sange, si transplantul de organe...dar nu le cumpar la supermarket, iar cine apeleaza la piata neagra...cred ca ii sunt cunoscute riscurile...
Cat despre formula,...pe mine nu ma consoleaza ca x sau y nu s-au imbolnavit de bolile care este posibil sa apara din cauza ei, este vorba despre copilul meu, si nu vreau sa "joc lotto" pe el si sa vad daca chiar i se intampla ceva.
Cat despre laptele de vaca: in literatura scrisa de pe vremea lui "ceasca" laptele de vaca se dadea diluat cu apa zaharata sau cu apa de orez si se recomanda spalarea tatzei vacii cu apa si sapun si tamponarea ei cu panza curata ca sa nu se scurga in laptele ce va fi muls...
Cate faceau chestia asta? Ma intreb si eu...
Iar cifrele de copii morti pana la varsta de un an, special din cauza intolerantei la lapte de vaca sau capra, sau din datul de miere samd nu cred ca se cunosc in ultimii mii de ani...
Evoluam intr-adevar dar si involuam in acelasi timp. Daca am mai fi "obligati" de situatie, ca acuma sute de ani cand nu exista formula, sa nu avem de ales si sa fim nevoite sa alaptam, multe din cazurile de acuma de alaptare mixta sau complet formula nu ar mai exista. Pentru ca multe din cazurile astea sunt cele triste in care de fapt mama si-a dorit mult sa alapteze, si din cauza unor sfaturi proaste si lipsa de informatii corecte se renunta la alaptat!

_
Don't feed the trolls!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Eu as face o regula, ceva de genul daca ai venituri mai mari de X laptele se doneaza, daca esti sarmana il poti vinde. Pe de alta parte, laptele de mama l-as da gratuit mamelor care au infiat un copil, mamelor care sufera de boli ce poti fi transmise prin alaptare sau ar esub supraveghere nu au reusit sa alapteze desi s-au staduit.

Dar as pune sa plateasca cu varf si indesat mamele car nu vor sa alapteze sau care nu depun toate eforturile pentru alaptare. Iar in Romania sunt uimita de mentalitatea de doi bani a tinerelor care spun ca nu vor sa isi strice sanii alaptand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

recent am citit o informatie, conform careia laptele matern este indicat si adultilor.

Da. "Servit" direct de la sursa.

... si sursa sa fie de 80 de ani .... pana la suta! Ce zici ???

Ce sa zic? Sunt linistit...n-am auzit de "surse" de lapte la 80 de ani...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

recent am citit o informatie, conform careia laptele matern este indicat si adultilor.

Da. "Servit" direct de la sursa.

... si sursa sa fie de 80 de ani .... pana la suta! Ce zici ???

Ce sa zic? Sunt linistit...n-am auzit de "surse" de lapte la 80 de ani...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Of, of Rufus! Am zis 80 de ani pana la suta.. de ani, adica era vorba de una de vreo 20 de ani !!! Asa mai merge nu ??

Mergi la inceput