Problema lui: sexul; problema mea: familia
Raspunsuri - Pagina 2

larissa_79 spune:
sad_ameli, in primul rand iti doresc o sarcina cat mai usoara si un bebe sanatos, nascut la termen!
Eu zic sa te relaxezi putin.....si sa incepi sa vezi si partea buna...aveti o casuta si posibilitatea sa o mobilati. Probabil ca daca stateati si acum in chirie si sotul se plimba cu voi prin parc dupa orele de serviciu tot nu ai fi fost multumita. Te-ai fi gandit...da' ne plimbam noi da' n-avem casa noastra, o sa avem doi copii etc. Intotdeauna pune in balanta si varianta a doua a ceva...ca mereu sunt doua. Sunt familii in care mamicile s-ar ocupa integral de casa/copii si nu numai de 2...numai sa lucreze sotul cat e nevoie ptr a avea o casuta. Plus ca daca reuseste sa acopere datoria la neamuri intr-un an....e super bine. De la anul o luati treptat. Ne trebuie mobila in living...luam sau nu? Daca zici da...tre' sa faci automat si sacrificiul. Se numeste asumarea deciziilor. Eu te inteleg ca si tie iti este tare greu....cu siguranta si lui ii este...asta este strangeti din dinti, zambiti, faceti-va putinele clipe libere cat mai frumoase si multumiti-i Bunului Dumnezeu pentru ce v-a daruit! Sa enumar? Pai va iubiti...lucru minunat, aveti 1 copil reusit...in curand 2, aveti casuta voastra, sanatate, si speranta unui viitor mai bun chiar si cu multa munca ( sunt oameni care ar vrea sa munceasca in plus da' n-au unde). Si...in fiecare zi...gandeste-te la ce ai....
Doamne ajuta sa va fie bine! 80% depinde de tine...stii nu? Femeia e stapana casei, cea care tine familia unita! De intelepciunea ei depind multe! Nu degeaba se spune in evanghelie: "femeile intelepte zidesc casa, cele nebune o darama cu mana lor"
Te imbratisez cu mult drag!
Larisa 33+ cu
Nectarie si mamica de Alexia
(13 iulie 2006)
AMR 7 saptamani pana la
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

fritz spune:
Din propria experienta pot sa iti spun ca noi cand ne-am mutat in apartamentul proaspat cumparat aveam patutul copilului si o saltea pt. noi, parintii. A! Si 2 scaune la bucatarie pe care pregateam mancarea. Mancam in pat. camera copiilor, ca intre timp si noi am ajuns la 2 copii, nici acum nu este amenajata, mai avem si acum patutul pe post de dulap de haine, iar fetele dorm pe saltea. Acum nu mai ducem lipsa de bani, ci de timp pentru a mobila si camera lor. Timp pe care preferam sa il petrecem plimbandu-ne impreuna prin tara, decat sa umblam dupa mobila. Deci parerea mea este ca pe fiecare om il face fericit altceva si atunci incearca sa afli ce te face pe tine fericita sau multumita, pentru ca din multumire vine si fericirea. Numai bine va doresc!

larissa_79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fritz Din propria experienta pot sa iti spun ca noi cand ne-am mutat in apartamentul proaspat cumparat aveam patutul copilului si o saltea pt. noi, parintii. A! Si 2 scaune la bucatarie pe care pregateam mancarea. Mancam in pat. camera copiilor, ca intre timp si noi am ajuns la 2 copii, nici acum nu este amenajata, mai avem si acum patutul pe post de dulap de haine, iar fetele dorm pe saltea. Acum nu mai ducem lipsa de bani, ci de timp pentru a mobila si camera lor. Timp pe care preferam sa il petrecem plimbandu-ne impreuna prin tara, decat sa umblam dupa mobila. Deci parerea mea este ca pe fiecare om il face fericit altceva si atunci incearca sa afli ce te face pe tine fericita sau multumita, pentru ca din multumire vine si fericirea. Numai bine va doresc! |
total corect si de acord...doar ca na ei acum au datorii de platit...ai aici nu prea ai optiune. de la anul de asta am zis...urmeaza asumarea deciziilor.
Larisa

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Fomalhauti spune:
Viata ta e plina de lucruri frumoase. Ai un copil sanatos si asta e minunat. Esti gravida - si asta e minunat. Vei avea doi copii cu varste apropiate. Nu va fi usor, nu va fi usor deloc, dar va fi foarte frumos. (Bine, la inceput va fi complicat, dar dupa cateva luni vei avea niste experiente speciale cand vei vedea cum se bucura fratii unul de celalalt, fiecare in felul lui...).
Ai un sot care te iubeste. Ai scris ca citesti de multa vreme forumul, asa ca probabil ti-ai dat seama ca "ai tras un loz castigator". Pana la urma asta conteaza intr-o casnicie...
Aveti, tu, sotul si copiii, casa pe care v-ati dorit-o.
Spui ca pana anul viitor va veti plati o parte din datorii. Si atunci vreti sa cumparati mobila. Nu ai dori sa amanati un pic mobila, mai ales ca aveti "strictul necesar"? Sa faceti o excursie, cu totii...Pana la urma anul acesta tot nu prea era potrivit de excursie pentru voi, tu fiind gravida si apoi cu un copil mic-mic. Dar anul viitor? Poate ca ar fi bine sa ai un plan frumos, un vis pe care sa-l planifici, de fapt sa-l planificati impreuna. Sa stati impreuna si sa vorbiti "Acum ne este greu, dar anul viitor mergem..."
Si inca ceva: e foarte bine daca angajezi pe cineva sa te ajute. Daca te descurci cu treburile casnice, ar putea sa te ajute sa mergi cu cea mica in oras sau in Gradina Botanica (am vizitat si eu de muuuult Gradina Botanica din Cluj - o minune!).

anca_27 spune:
Ameli, te simt atat de trista ca ma bag si eu.
Accepta ajutorul unei femei, chiar si de sta numai cu fetita ca tu sa faci ceva pentru tine. Orice iti face bine. Mergi undeva, la Gradina, in parc, trage aer in piept si vezi ce lucruri frumoase ai in viata ta. Lasa viitorul unde-o fi, nu stii ce aduce nici clipa urmatoare, trecutul lasa-l in plata lui si vezi ce lectii folositoare te-a invatat daca te-a invatat, daca nu, iarta-te pentru orice crezi ca-ti sta in carca acum, si mergi mai departe. Vezi ce ai ACUM frumos si bun in viata ta. Au zis fetele, nu mai zic.
Dac-as fi din Cj te-as scoate la o plimbare.
Dupa ce iti oferi tie ceva frumos si reinveti sa iubesti viata si sa te iubesti, o sa vina de la sine si restul, sotul, implinirea, sexul.
Toti suntem in datorii pana-n gat , sau sa vorbesc doar pt mine? , dar tot numai de noi depinde cum gandim, cum vedem lumea. Haide, stiu sigur ca ai in tine farama de curaj sa te ridice si sa te prinzi de marginea butoiului, sa sari afara.
Te imbratisez tare si suntem toate alaturi de tine!
Idei de relach o baie cu spume - nu tb neaparat spumant, merge si gel de dus, o masca - si asta poate fi doar de fructe, o carte, o manichiura, o pedichiura facute de tine si-o oja rosie, vezi prin sifonier ce n-ai purtat demult, poarta ce crezi ca ai purta cu o anumita ocazie - acum e Ocazia, un machiaj chiar daca nu iesi, nu mai stiu, mai ziceti fetelor...
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Si pt mine, si pt tine, si pt el, si pt ea...

Deus spune:
el lucreaza mult si este barbatul la care tu nu ai visat...tu ai idealizat povestea si ai crezut ca el este intr-un fel si ca de dragul tau si al copiilor o sa se transforme in ceva...acel ceva nu exista si atata timp cat o sa traiasca nu o sa existe!
tu stai acasa cu un copil mic, ai probleme financiare si esti stressata, esti insarcinata si toata ziua macini in cap si intorci problemele astea pe zeci de parti...si el munceste si cand vine acasa pur si simplu nu are chef sa fie ce iti doresti tu. Greu, dar asta este adevarul, nu o sa fie in veci cel pe care-l visezi tu. Probabil inainte de casnicie nu ti-ai dat seama, nu ati comunicat suficient.
Daca-l iubesti,daca crezi ca este un barbat bun atunci trebuie sa accepti ca el nu este ceea ce visezi tu si ca nu o sa se schimbe in veci nici de dragul tau nici de dragul copiilor.
Poti sa faci sa-ti fie tie mai bine, sa accepti si sa incepi sa traiesti mai independent! Sa te descurci si singura: Gradina Botanica este in centru, cu orice taxi mergi te costa 10-15 lei si intrarea este 5 lei pt tine. Deci odata la 2 luni poti sa mergi si singura nu trebuie sa stai dupa el si sa-i arunci lui in carca frustrarea ta. Parcul Mare este si el in centru...Babesul la fel. Incerca sa te descurci si singura, nu-i mai pune lui totul in spate fiindca altfel ajungeti la divort si o sa plangi ca esti singura nu ca nu esti plimbata in Gr Botanica!
Este greu, finantele te pot stressa dar sincer spune-mi ce rezolvi cu atatea ganduri negative? se plateste rata mai repede? cresc banii in ghiveci? Nu, nu, nu! in schimb el poate sa faca un infarct de oboseala sau sa plece in lume. Nu spun ca el nu trebuie sa se implice, spun doar ca tu pui o presiune prea mare si ii ceri lui totul ca si cum fericirea ta sta in el. Daca sta in el atunci ai gresit si ai sa suferi o viata intreaga si copilasii o sa simta.
Unde in Cluj locuiesti?
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

iris_2009 spune:
sad_ameli,
imi permit si eu sa intervin un pic.
in primul rand felicitarile mele pt copilul pe care il ai si pt minunea pe care o astepti, te rog din suflet sa ma crezi ca cel putin o persoana pe lumea asta te invidiaza si ar vrea sa fie in locul tau, mai ales pt ca ai ales sa iti pastrezi al doilea copilas, eu nu am avut acelasi curaj, lucrurile s-au intamplat exact la fel si la mine. Nu mai detaliez dar asta e cea mai mare durere pe care o voi purta pe suflet toata viata.
Sunt intr-o situatie asemanatoare cu a ta, pe alocuri mult mai tragica, dar nu voi intra in amanunte, fiecare situatie e dureroasa in felul ei.
In primul rand cam toate sfaturile care se puteau da le-ai primit mai sus. Stiu ca de la teorie la practica este drum lung, dar eu iti voi spune doar ce am invatat din experienta mea.
Incearca sa iei fiecare zi asa cum vine, fara trecut si fara sa te gandesti la ce va fi, ca altfel chiar o iei razna.
Macar o ora singura cu tine si relaxandu-te face minuni pt psihicul tau, nu se darama lumea daca vasele raman nespalate sau gresia nespalata, etc.
Incearca sa ii scrii (asta iti permite sa iti aduni gandurile mai bine, in liniste, fara certuri)sotului tau tot ceea ce gandesti, sa ii arati cat de mult apreciezi eforturile lui si faptul ca iti doresti sa gasesti o cale de mijloc astfel incat amandurora sa va fie bine, amandoi aveti nevoi.
Iti doresc tot binele din lume, eu sunt convinsa ca iti va fi bine, aveti probleme peste care inca puteti trece, cu putin efort, mai ales ca efortul asta vine din dragoste.
Si sa stii ca totusi esti o norocoasa, crede-ma pe cuvant. Poate e bine sa ti se spuna si asta ca sa te mobilizezi un pic si sa vezi altfel lucrurile.
Comentariile care fac referire la cine ar fi vinovat si cum, ca de ce nu te-ai protejat, etc. nu-si au rostul, importanta este starea ta si ce ai putea sa faci. Ideea e ca daca faci singura e mai greu, trebuie amandoi sa-si dea interesul, asta e cel mai important. Insa stii si tu ca barbatii au un mod de a gandi mult mai simplu decat al femeilor. El stie ca trebuie sa munceasca pt voi (si asta e mare lucru), e capul familiei, si asta ii consuma o mare parte din energie si rabdare pt alte lucruri.
Daca exista dragoste veti gasi calea de mijloc, cu putina bunavointa.
Numai bine iti doresc.

Adriana mica spune:
Ameli, subscriu la sfaturile primite pana acum.
Cu siguranta anul acesta va fi greu, pana reusiti sa va achitati datoriile. Dupa aceea va sfatuiesc sa va ganditi foarte bine la cele 2 optiuni: continuati in acelasi ritm si va asumati probleme cum ar fi lipsa de bani / timp (+ oboseala, frustare) sau o luati mai incet cu amenajarea apartamentului si puneti familia pe primul plan. Intre timp puteti incepe sa petreceti mai mult timp impreuna, fie sa iesiti toti trei in parc, fie sa mearga sotul tau cu fetita iar tu sa te ocupi pe indelete de alte treburi sau de propria persoana. Asta va va ajuta pe amandoi sa va relaxati putin, sa va detasati de problemele curente si sa aveti mai multa disponibilitate sa le rezolvati pe cele care va macina acum (lipsa comunicarii si a momentelor de tandrete).
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

dulcetica spune:
Eu in locul tau nu m-as duce in nici un parc,cind tu ai natura in starea ei pura.Plimba-te pe dealuri,la marginea padurii,etc.Sincer nu stiu cum merge cauciorul pe acolo,dar ce ai tu e infinit mai bun ca orice parc.Mie imi place linistea naturii....o nebunie.Stati la umbra sub un copac,in hamac,etc.Hai ca-mi faci pofta!
Lasa-le in colo mobile!Cereti si voi donatie niste antichitati pe la cine schimba mobila in casa si gata.Eu n-as investi nici un ban in ceva care nu preseaza.Daca ai bani sa cheltui pe distractie ,de nevoi,cultivati latura spirituala.Citeste mai mult sau invitati amici in weekend sa mai schimbati o vorba.de preferat incearca sa gasesti cupluri cu copii,care de regula au aceleasi preocupari si sint afectati la fel de probemele cresterii lor .Dupa ce l-am avut pe minunat ,mi-am dat seama ca nu mai eram fix pe aceeasi lungime de unda cu prietenii fara copii,pt ca acestia nu intelegeau fenomenul. Astfel o sa vezi ca e trist si pe partea altora,uneori.

eumada spune:
Buna seara...
Sad_ameli ma bag si eu....in primul rand faptul ca te doreste si vrea sa faca dragoste cu tine,inseamna ca nu te inseala.In al doilea rand stati probabil intr-o zona de aia rezidentiala mai in afara..da nu poti sa te tarai cu carutz pe autobuz gravida si cu copil....plimba-te in zona.....Nimic nu se face fara sacrificii in lumea asta de rah..in care traim.Dar ai totusi o casa si ai camera copilului.....in loc de mobila luati-va o masina..nu neaparat noua,second..vor fi ca si noi cu criza asta de preferat una micutza cu consum redus.gen toyota mica,matiz,sau opel din ala corsa cred...la astea nu prea stiu...cu 2000 de euro gasesti..Si nu mai esti legata..toate cele care stam acasa,avem nevoie de una alta..la inceput e mai greu dar apoi te descurci cu doi si cu unu`....sa vezi ce umplu eu masina si plecam cate doua mamici cu doi copiii....sau mai multe ca a mea e maaaaaaaaaaareeeeeeeeeee.Discuta frumos cu el.Nu te vaicari cand ajunge acasa...fa un dus si asteapta-l cu copilul in brate"uite mami e tati.....tati te iubeste"si sarutati amandoi odata copilul....apoi fa ce faci tu de obicei..la mine in familie cam asa e..doar ca noi punem amandoi umarul si daca unul are griji celalalt incearca sa-l ajute.na si noi avem rate,datorii..dar se poate.Stiu te-ai plafonat..stai cu copilul in brate la calculator...eu o pun pe Eva pe birou si tastez cu o mana...
spune-i ca nu te simti foarte bine ca esti gravida si obosesti.....calm...ai sa vezi cat de mult foloseste.Daca-ti spune te iubesc si are doua job-uri sa achite datoriile si mai vrea si sex deja ai ami mult...multi fac doar una din trei sau doua din trei....vor veni si timpuri bune......si ti-a propus sa aduca si menajera..uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa da-i bataie...tu te vei ocupa doar de copil...si de mentinut curatenia...
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009