Copilul meu varsa la drum lung

Copilul meu varsa la drum lung | Autor: 3in1

Link direct la acest mesaj

Buna dimineta!

Am o pereche de gemeni de 2ani si 3 luni.

Anul trecut cand am fost la mare, in drum spre mare baietelul meu s-a simtit f rau in masina. Am crezut ca scaunul auto este de vina (atunci am facut trecerea de la scoica la grupa 1). Am luat alt scaun auto, dar problema tot a ramas.
Am incercat sa ne deplasam noaptea, sa dau mancare cu min. 3 ore inainte de plecare, sa-l adorm inainte dar nimic nu functioneaza.
Daca il tin in brate si adoarme asa nu are nimic, dar nu e o metoda pt ca e periculos.

Daca cineva s-a mai confruntat cu o astfel de problema va rog ajutati-ne cu niste idei.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Buna,

Si noi am avut problema asta cu Matei cam incepand cu 6-7 luni pana spre 3 si jumatate. La drum lung, vomita. Iar daca manca in masina, orice, chiar si o inghititura de mar, dadea inapoi cu siguranta.

L-am vindecat cu tratament homeopat (varianta clasica ar fi niste pastile....emetiral si ...imi scapa acum...dar oricum n-as recomanda). Mergi sa-l vada un homeopat care-ti va da si un remediu pt varsaturi si, eventual,sfaturi cum sa limitezi aceasta neplacere. Incet incet, cu tratamentul homeopat (administrat numai cand plecam la drum, nu te gandi ca a avut tratament zilnic in tot aceast timp) am scapat de problema. Acum i se mai face rau in masina doar cand este fff cald.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Varsa la fiecare drum lung sau s-a intamplat doar atunci? Pentru ca daca s-a intamplat doar o data nu poti sti sigur ca are rau de masina, alta poate fusese cauza.
Eu am rau de masina de exemplu de cand eram mica (doar cand conduc sunt ok dar pe serpentine nu pot conduce) si cel mai rau mi se face daca nu mananc in masina. Deci eu rontai mai mereu ceva, apoi guma, chestii mentolate. Cand mancam prea devreme inainte de plecare imi era intotdeauna rau. Asa ca nu e o regula.
La 2 ani si 3 luni nu ai cum sa-i dai guma insa poti incerca limonada ceva mai acrisoara
Si intr-adevar e periculos dar tin minte cum ma culcam la 4 ani pe bancheta din spate si asa imi mai trecea raul. Nu pot recomanda acelasi lucru altor parinti dar daca fetita mea ar avea rau de masina ca mine, as intinde-o pe bancheta la somn decat sa vomite de n ori cum mi se intampla mie, ca atunci apar alte probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Pt raul de masina exista niste pastilute foarte bune de la Boiron, COCCULINE se numesc. Poti incerca, sunt foarte bune.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3in1 spune:

Va multumesc pt raspunsuri!

O sa caut un homeopat la noi in oras sau in Brasov (daca stie cineva unul bun in Brasov va rog sa-mi dati detalii).

Am incercat la ultima excursie si varianta cu limonada, dar el de cand a inceput sa vomite nu mananca si nu bea in masina. Eventual daca facem o pauza mai lunga atunci bea putina apa si atat.

Saracutul varsa tot timpul cand mergem cu masina mai mult de 30 km.
Duminica mergem la mare, plecam seara ca sa ajungem acolo in zori, dar deja mi-e groaza de drum.

Va doresc o zi frumoasa!

Am intrbat pediatra ce recomanda, dar ea a zis ca trebuie sa asteptam sa mai creasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

eu am suferit si sufar de rau de masina si Cristi imi seamana.
Folosim cu succes "Vomex", se gaseste de cumparat in occident, este sirop si costa cca 8 Euro sticluta. Exista si tablete pentru copii mai maricei.
De cate ori mai pleaca un coleg "pe afara" il rog sa-mi aduca.

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Buna,
intr-adevar Vomex-ul este nemaipomenit, exista pentru copii si sub forma de supozitoare de 70 mg, pentru adulti fiind de 120 mg respectiv 150mg tablete. Sub supravegherea doctorului se poate administra si in timpul sarcinii. Tind mai mult spre supozitoarele de copii si ca adult, ca nu tot timpul am nevoie de doza maxima, si in plus, daca ti-e rau de obicei nu-ti raman tabletele in stomac (va rog sa ma scuzati pentru exprimare).
Ca si copil am vomitat intr-una, cu si fara medicamente, s-a oprit undeva in jurul pubertatii si cand am avut voie sa stau in fata la masina.
Mai ajuta relaxarea muschilor abdominali mai ales la curbe(intrebarea este cum ii explici copilului), mancatul de ratii foarte mici ce grisine cele mai simple (ca sa nu fie stomacul gol) ceai de ingwer baut tot asa in inghitituri foarte mici.
Multa sanatate si un drum cat mai usor!

_
Don't feed the trolls!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Eu am copilasi mai mari (4 si 7 ani), iar inainte de fiecare drum mai lung le dau cate o acadea "Ciko Ciko" de la Dona (farmacia). Este din plante, ceva cu ghimbir, verbina si nu mai stiu ce, speciala pentru raul de masina. Ei sunt incantati ca le dau "bomboane sanatoase", si nu am mai avut neplaceri, asadar le recomand cu incredere. Sper ca am fost de ajutor.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

3in1 si fiica mea (2.5 ani) are rau de masina, la drumurile lungi. Am fost la farmacie si de acolo ne-a dat un sirop, nu mai retin numele( sticluta e in Ro. acuma), se dau 8 picaturi cu 30 minute inainte de drum, si aceste picaturi au efect 8 ore. De cand ai dam acesti picuri, nu mai avem probleme. Si nu e toxic siropul. Intreaba la farmacie.

BAZAR GENERAL - hainute, jucarii

www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Poti incerca cu putin Peritol, o lingurita inainte de plecarea la drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunifericita spune:

Si fiica mea avea "rau de masina",de-a lungul timpului s-a mai ameliorat.Cred ca medicamentele naturiste sunt o solutie.

Mergi la inceput