dobanzile sunt deja impozitate?

dobanzile sunt deja impozitate? | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

A intrat deja in vigoare legea de impozitare a dobanzilor? cum se spunea de la 1 iunie, a fost promulgata legea, a aparut in monitorul oficial?
Am un depozit scadent saptamana viitoare si nu stiu daca va fi impozitat, ma gandesc ca in mod normal ar trebui sa apara legea.
La fel spuneau si despre salarii, pensii ca daca n-a aparut legea inca si publicata in MO s-ar putea ca in luna iunie sa fie scapate anumite venituri.

Stiti ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Legea inca nu se aplica. S-ar putea amana aplicarea ei 1 luna pana Curtea Constitutionala isi da parerea despre cat de constitutionala e!

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Multumesc Nicoleta, stii sigur? Asa ma gandeam si eu ca atata timp cat nu a fost adoptata legea n-are cum s-o aplice, sper sa scapedepozitul meu neimpozitat luna asta. Oricum la cat au scazut dobanzile si la cat e inflatia, plus alte comisioane(gen administrare sau retragere) nici nu se mai merita sa-i tii la banca, dar cu toate astea trebuie sa avem ceva pus deoparte pentru zile negre, mai ales pe criza asta care nu stim cat va dura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Vezi ca sunt banci care nu au comision de administrare/retragere pt depozite, astfel ca ramai strict cu dobanda.
sa inteleg ca vrei sa retragi dobanda? de ce nu o lasi sa se capitalizeze? Mic cu mic se face mare.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Din cate stiu eu daca vrei sa retragi depozitul ori dobanda poti retrage fara niciun comision daca ai un cont de card atasat depozitului dar probabil depinde si de banca.

Nu cred ca se va aplica mai repede de 1 august, parerea mea desigur.

Mergi la inceput

Nu, nu vreau sa scot nici dobanda si nici din bani, vreau chiar sa-i capitalizez in continuare, desi dobanzile sunt mai mici acum, dar vorbeam asa in general despre comisioane, nu stiam de chestia cu cardul ca nu se percepe comision daca scoti de pe el, o sa ma interesez cand o sa-i scot sa-mi fac un astfel de card.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

Citat:
citat din mesajul lui NicoletaB

Vezi ca sunt banci care nu au comision de administrare/retragere pt depozite, astfel ca ramai strict cu dobanda.
sa inteleg ca vrei sa retragi dobanda? de ce nu o lasi sa se capitalizeze? Mic cu mic se face mare.

37+

poti sa imi spui te rog cam ce banci ar fi acestea?

Mergi la inceput

Tocmai am sunat la banca si n-au primit nimic oficial asa ca deocamdata nu se impoziteaza asa ca a scapat depozitul meu!

Si oricum era si ea de parere ca in mod normal ar trebui impozitate doar cele care se constituie de la acea data incolo nu si cele care au fost deja constituite inainte de a da ei aceasta lege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Noua la bancpost ne opresc comision de retragere, atata la ghiseu cat si la bancomat cu cardul atasat depozitului. La alte banci nu?

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput