Tuburi ureche/ Ear tubes/Otita recurenta
Raspunsuri - Pagina 4
DidiAlex spune:
Miere, multa sanatate va doresc!
io am 2 copii si inca de la primul pediatra m-a informat ca otitele sunt frecvente la varste mici, doar la unii copii, pt ca canalul, care uneste caile nazale de urechea interna, este orizontal, si, odata cu crestea in varsta, cresc si oasele fetzei, normal, si acest canal devine vertical.
De asta la unii copii otitele sunt mai dese decat la altii.
Habar nu aveam de efectele secundare ale acestor tuburi.
| Citat: |
| citat din mesajul lui Porumbita stie cineva dc in Bucuresti se pot face astfel de teste de auz? daca da, unde? |
Se fac cu siguranta la Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL Prof.Dr.D.Hociota (zis si Spitalul O.R.L. Bucuresti)
in spatele Marriott-ului
Str.Mihail Cioranu 21
Tel. 410 21 70
Fax 410 02 78
miereamara spune:
Da Didi asa este, unii copii sunt mai predispusi din cauza conformatiei trompei lui Eustache.
Eu mi-am cumparat otoscop
, chestia aia cu lumina cu care se uita doctorul in ureche sa vada vada daca are infectie ori ba, asa pot sa-mi dau seama singura dc tuburile sunt la locul lor, daca are infectie sau nu, mi-au trimis poze si instructiuni cu aparatul, o sa am si un session de pregatire cu o pediatrul copilului, decat sa traumatizez bietul copil cu atatea vizite la medic, a ajuns sa urle numai cand il vede pe doctor.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
DarkBendis spune:
Multa, multa sanatate lui Aidan, sa treceti cu bine si peste operatie si peste restul problemelor celorlalte!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
anca74 spune:
Salut, imi pare rau sa aflu ca nu sunteti mai bine. Sper ca odata cu operatia respectiva sa nu mai aveti aceste probleme de nici un fel.
Am apucat sa ma uit pe cateva poze cu baietelul tau, fiindca vroiam sa vad ce varsta are aproximativ, si, intr-una din ele, am remarcat ca era pe marginea unei piscine. Banuiesc ca este piscina voastra personala, nu?
Te intreb asta pentru ca eu am inceput sa-mi duc copila, cand avea numai vreo 13-14 luni, la cursuri de inot pentru pui mici. Probabil ca ai auzit despre aceste cursuri - cele in care parintele intra in apa cu copilul si sa balacesc impreuna. ![]()
Evident, piscina nu era a noastra, ci a unui club de inot.
Dupa vreo cateva sesiuni de inot in care pitica mea se amuza acolo extraordinar si abia astepta sa mergem din nou la piscina, a inceput sa faca otite. Una dupa alta.
Partea proasta este ca, in acelasi timp, ea mergea si la gradinita. Asa ca eu, cu naivitate, am pus otitele astea recurente pe seama virusilor si bacteriilor care bantuie in gradinite, nu pe seama apei pline de clor si alte mizerii in stare latenta din piscina. 
Cand chirurgul pediatru, care a operat-o pe Anna mea de vegetatii adenoide si care intentiona sa-i puna si aceste tuburi in acelasi timp, dar noi am refuzat cu cateva zile inainte de operatie, m-a intrebat daca copila a mers la piscina sau a intrat in contact cu apa dintr-o "caldare" in care se mai scalda si alte persoane, i-am raspuns afirmativ.
Spre rusinea mea, eu facand ani in sir inot de performanta si avand la activ zeci de otite, de la o varsta mica pana in prezent, mi-a spus ca apa intr-o piscina este plina de mizerii, chiar daca se pun tone de clor in ea, iar un copil este mai vulnerabil decat un adult la asa ceva din motive de sistem imunitar "nou", care abia acum isi caldeste un istoric de boli.
Asa ca, sfatul meu este sa eviti sa-l lasi pe baietelul tau sa se bage cu capul "la fund" in piscina, in cazul in care face asta cu aceeasi pasiune cu care o facea fetita mea.
Cu atat mai mult cu cat va avea, in curand, tuburi in urechi. Chiar daca este doar in piscina voastra, unde intrati doar voi, familia.
Si sa fii atenta si la apa de la dus/baie sa nu-i intre in urechiuse de acum incolo.
miereamara spune:
Anca multumesc pentru experienta.
Intr-adevar baietelului ii place apa f mult, chiar l-am dat la cursuri de inot (venea instructorul la noi acasa).
Dar, cu siguranta nu este piscina cauza in cazul lui. Otitele lui au inceput in perioada iernii, iar la piscina am inceput sa mergem prin mai pt ca a fost o iarna mai friguroasa decat de obicei. Pana in mai deja avea la activ vreo 5=6 otite. In plus cat a fost mic (am inceput sa il ducem la pisicina de pe la 3-4 luni) deci cat a fost mic, pana la 11 luni el nu a avut nici o problema cu urechile. Problemele au inceput cand a inceput gradinita la 11 luni, perioada care a coincis cu Craciunul si anul nou cand am avut brad in casa. Ulterior s-au agravat din cauza faptului ca are o alergie la polenul de pini. Noi nu vom mai putea avea brad decat artificial, pt ca Aidan este alergic la polenul de pini. Alergia asta i-a mentinut tot timpul lichid in ureche, lichid care se infecteaza la prima raceala/viroza. E un cerc vicios. Tot din cauza alergiei si pe fondul unei imunitati scazute si a unei sensibilitati declansate de doua pneumonii una dupa alta, a facut astm. Primavara asta a fost f grea pt el din cauza polenului. Astmul acum nu se mai manifesta, pt ca a trecut sezonul de polen, i-am oprit medicatia, este bine, dar lichidul din ureche tot nu s-a drenat si de fiecare data infectia revine si mai puternica. Pediatrul lui banuieste ca e un streptococ, pt ca a avut si strep throat de cateva ori plus penumoniile ambele au fost cu streptococ.
Desigur ca nu va mai putea face scufundari si va trebui sa avem grija cu apa in urechi cand va avea tuburi.
miereamara spune:
Astazi A. a avut operatia, au gasit lichid f mult si ingrosat in ureche, nici vorba sa se poata drena singur, imi pare rau ca nu am facut-o mai devreme si l-am chinuit atat cu antibiotice, in ultimele 8 luni a luat de peste 10 ori antibiotic, penultima data a luat 6 saptamani si la doua saptamani de la intrerupere a facut iar infectie.
Avea ceea ce numesc doctorii glue ear, adica lichidul ala se ingrosase si se tranformase in ceva foarte lipicios. Au scos tot lichidul si i-au pus tuburile.
Operatia a fost rapida, cam 20 de minute, s-a recuperat din anestezie destul de rapid, anestezie totala cu gaz. Acum e acasa, se joaca:))
bebe1 spune:
Am gasit acest subiect de foarte mare interes pentru mine asa ca va rog frumos sa imi spuneti parerile voastre pentru cele care ati trecut prin asta.
In februarie 2011 baietelul meu a avut o interventie la ambele urechi, timpanotomie, adica i s-au perforat timpanele pentru drenarea lichidului, facuse multe otite pana atunci si auzea la 60% din capacitatea normala.
La controlul de o luna dupa aceasta interventie, otita revenise la urechea dreapta asa ca medicul ne-a recomandat montarea unui tubulet de drenaj in acea ureche.
In Aprilie 2011 i s-a montat tubuletul si ni s-a spus ca in maxim 1 an acesta va fi respins de catre organism, lucru care nu s-a intamplat nici acum, dupa 1 an si 4 luni, asa ca ne-am decis sa i-l scoatem, speriati ca poate se va incarna, fiind absorbit si nu respins. Domnul doctor a fost de acord, asa ca peste cateva zile suntem programati la aceasta interventie.
A mai trecut cineva prin asta, adica scoaterea tubuletului din ureche dupa 1 an? S-a refacut timpanul complet? Au mai aparut otite dupa "dezinstalarea" tubuletului?
Multumesc
miereamara spune:
Uite ca am redescoperit si eu subiectul cu ocazia postului tau?
De ce nu lasati tyubuletul sa cada de la sine? Aici asa se procedeaza. Cum spuneam mai sus, baiatul meu a fost operat la varsta de 18 luni, i-au fost puse tuburi in ambele urechi si evolutia lui a fost excelenta, nu a mai facut infectii, a recuperat intarzierea in vorbire si auzul.
Tuburile i-au cazut dupa un an si jumatate cand implinise 3 ani si imediat a facut o infectie la ureche f f mare cu perforatie de timpan. Asa ca am hotarat sa ii punem tuburi inca o data si din aprilie de cand a primit al doilea set si pana in prezent nu a mai avut nici o problema. Acum are 3 ani si 9 luni aproape.
In medie am inteles ca acele tuburi cad dupa 1 an-un an si jumatate. Daca as fi in locul tau eu nu le-as scoate inca si as mai astepta.
bebe1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Uite ca am redescoperit si eu subiectul cu ocazia postului tau? De ce nu lasati tyubuletul sa cada de la sine? Aici asa se procedeaza. Cum spuneam mai sus, baiatul meu a fost operat la varsta de 18 luni, i-au fost puse tuburi in ambele urechi si evolutia lui a fost excelenta, nu a mai facut infectii, a recuperat intarzierea in vorbire si auzul. Tuburile i-au cazut dupa un an si jumatate cand implinise 3 ani si imediat a facut o infectie la ureche f f mare cu perforatie de timpan. Asa ca am hotarat sa ii punem tuburi inca o data si din aprilie de cand a primit al doilea set si pana in prezent nu a mai avut nici o problema. Acum are 3 ani si 9 luni aproape. In medie am inteles ca acele tuburi cad dupa 1 an-un an si jumatate. Daca as fi in locul tau eu nu le-as scoate inca si as mai astepta. Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
Multumesc frumos pentru raspuns.
Noi ne-am panicat, citisem si ne spusese si doctorul ca va cadea de la sine pana intr-un an si nu s-a intamplat plus ca a inceput sa-l doara urechea pe baiat si dr ne-a spus ca probabil vrea tubul sa iasa...
Dar cum a fost cand a iesit singur tubul? L-a durut urechea? A sangerat/supurat? De care tubulete are baietelul tau? Al meu are tubulet Shepard, i-a fost pus la 4 ani si 3 luni, acum are 5 ani si 7 luni.
miereamara spune:
Sincera sa fiu nu stiu cum se numeste modelul, unul nu l-am gasit/nu stiu cand i-a cazut, iar celalalt l-am gasit in ureche odata cu infectia care i-a iesit din ureche. Medicul a spus ca probabil unul picase mai demult si din cauza asta a facut infectie, iar cel de al doilea a iesit cu ocazia infectiei care practic l-a impins afara (a fost foarte mare infectia respectiva). Tubuletele sunt minuscule