Nazdravani de prin 2003 *3
Raspunsuri - Pagina 4
l_carmen2003 spune:
Laura, la voi poate ca ar folosi - la noi nu stiu sigur - o astfel de discutie. Daca crezi ca astfel poti imbunatati nivelul pentru anul viiotr, parerea mea e ca da, spune-le, trebuie facut ce e mai bun pt copil... daca crezi ca oricum vor fi alte profesoare anul viitor nu te obosi inutil...
Eu as felicta-o pe Diana pentru efortul depus si as lucra cu ea in continuare in limita posibilitatilor ei - e totusi dupa un an de scoala, e poate obosita.
Asta e parerea mea.
Mihaela, cand veniti si vorba Laurei, pe unde ajungeti?
l_carmen2003 spune:
Ciuf, superbe pozele, pur si simplu super!
Mei, am o problema... azi dimineata la trezire iar i-a curs sange din nasuc lui Alex, din cealalta nara insa... cred ca ar trebui sa il duc la dr... la ORL?
mihaela_s spune:
laura, initial eram hotarata sa iti spun sa le spui ca vei lucra mai mult tu cu Diana acasa. Dar pana la urma cred ca e bine sa le spui parerea ta, poate indulcind spusele si cu promisiune ca te vei ocupa mai mult de ea si tu, Sophia va mai creste si va fi poate mai usor. Dar sa le spui ca si ele ar trebui sa isi dea mai mult interesul, asa cum ai scris aici. Tin pumnii, sa ne spui cum a fost. Uneori au si ele(profesoarele) nevoie de feed-back de la parinti, altfel cred ca sunt perfecte. Apropo, la voi nu se face evaluarea profesorilor la sf. de semestru? Aici se fac la toate scolile(nu stiu insa din ce clasa incep copiii sa faca, dar pana atunci fac parintii) si e anonim. Scrii acolo negru pe alb ce nu ti-a placut, sunt puncte si subpuncte care cuprind tot...de la organizare, materii, continut, predare, activitati extra, mancare, etc. E si o rubrica unde scrii frumos daca ai compleatari.
laura, carmen...noi suntem din Satu Mare de loc(sotul adica) si ajungem acolo. Trebuie sa le schimbam fetelor pasapoartele(si aici am iar o poveste dar nu va mai plictisesc cu ea, cred ca am mai amintit ceva la un moment dat...cert e ca nu cred ca mai ajungem la Roma si Nisa si Vulcania ). Eu sunt din Zalau si mama cu matusa(sora ei) locuiesc acolo...mergem si la ele cateva zile, apoi ajungem si la Cluj la nasii mei. Mai multe nu avem timp in 2 saptamani, poate pe undeva prin apropiere sa vizitam ceva locuri frumoase, nu avem nici un plan. Anul trecut am fost la Cheile Turzii si a fost tare frumos! Restul de doua saptamani va fi in Paris(practic 10 zile in Paris, restul de 4-5 zile pe drum pana acolo si apoi inapoi pe insula). Poate la revenire oprim in Luxemburg, daca rataram Roma...
Am si un unchi si o matusa in Botosani, tare mi-ar fi placut sa ajungem si la ei(varul meu e in Canada plecat) dar nu cred...Alte rude nu avem, Ovi mai are o matusa in SM cu care ne vedem...in rest nu a mai tinut legatura cu altii. Sora mea locuieste in SUA, fratele lui in Canada. Suntem familie mica...Mai am eu cateva prietene dragi in SM si in Zalau cu care ne vedem anual de cand suntem plecati si cam atat.
Carmen, vinerea viitoare e plecarea. Pe 18 dupamasa avem vapor, apoi dureaza doua zile jumate drumul...pe 20 noaptea ajungem in SM.
Edit: Carmen, la medicul de familie nu e OK? Probabil ca trebuie ceva analize...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
cristinamh spune:
cineva acolo sus ma iubeste.... v+am zis eu ca numai o minune ma poate salva?? a venit minunea
deci, ma suna coordonatorul... eu terminata toata, ii dadusem mail de dim, sa-i zic ca n-am terminat. de ce credeti? ca... nu ies dosarele la numar, si ca unul dintre operatori, stiu ei cine, nu si-a prelucrat toate materialele... si ca azi il asteapta sa le aduca, sa vada ce n-a facut, si se redistribuie, cu "rugamintea" ca eu si cealalta colega sa le rezolvam peste we, ca stau 11 oameni degeaba daca nu le facem... si nu are cine...
in traducere, nu ma decapiteaza nimeni maine dim, ba ma roaga frumos sa fac un efort, platit, normal, si sa compensam si munca celuilalt....
ooo doamne, ce-mi pac minunile... si nu e o scuza sa ma las pe tanjeala, dar macar mi-a mai scazut tensiunea, nu mai sunt asa stresata, si poate si dorm o ora...
laura, eu zic sa fii diplomata... una ca nu stii daca sunt tot ele la anul... eu le-as lasa intai sa vad ce au de zis, apoi, pe formula, "da, inteleg, dar am observat ca...." de ex, erau mai utile lectiile acasa, sau ca programul scurt de care nu sunteti vinovate trebuie sa beneficieze de intelegere si sustinere... cumva sa le spui discret si unde crezi tu ca sunt problemele. dar in nici un caz sa nu taci, caci ele pana la urma vin si pleaca, copilul e al tau.
o intrebare pentru fetele care mai au copiii prin RO la gradi: chitantele de la optionale ce stampila au?
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului
buli spune:
hahaha, incep cu sfirsitul - chitante la optionale?
eu abia reusesc sa tin pasul cu voi cu cititul, cind sa scriu, imi expira timpul.
dar am vazut superpozele lui ciuf, am citit acum, prima oara povestea Dianei (va imbratisez tare pe toti), am vazut pozele lui Aldito-bandito si ale frumoaselor lui surori, mai am ceva restante de la Iuliana :(
zic repede ce imi amintesc si mai vad eu
Matei, 1 ian 2004.
avuram o superaventura in weekend, a inghitit baiatul un os de peste intimp ce eram la bunici la tara, am rezistat eroic indemnurilor "da-i ceva sa bea, da-i o bucatica de piine sa inghita" si m-am incapatinat sa fug la medicul din sat care ne-a trimis rapid in oraselul cel mai apropiat, unde i-a fost scos din git cu o pensa de chirurgie un os grosut de vreo 2 cm, ce se fixase de-a latul gitului, l-a si ranit de i-a curs singe in git. copilul supercooperant si stapin pe el, de nota 10, tat-su panicat la max, eu calma, ca tb cineva sa fie calm in afara de M. enfin, am avut noroc ca nu i-am dat ceva solid si ca nu s-a dus mai jos pe git pt ca ar fi trebuit sa mergem inca 60 de km pina la o clinica orl.
azi avem si noi una din serbari, au asa un program fain acum la sfirsit, 2 serbari/petreceri, concurs de sah si excursie la Suceava.
Matei e si el pletos, chiar i-am facut niste poze recenta, poate imi gasesc timp sa le pun pe net.
Cristina,
te inteleg perfect cu proiectul, in toata aventura ta, eu sint genul care lasa totul pe ultima suta de metri, culmea e ca imi iese bine, iar cind e grav, se intimpla asa o minune de toata lumea se mira de ditai norocul
Carmen,
cred ca a fost tare suparat Alex de lantisor , daca ar pati Matei asa ceva cred ca ar fi o megatragedie.
imi pare rau ca nu ne-am socilaizat mai mult aseara, dar aveau intilniri stabilite de la gradi, iar pina la urma am si plecat cu ceva scandal din motive de copii obositi si parinti fara tact (noi, adica).
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
cristinamh spune:
aoleu, oase... uite de'aia nu ma omor eu cu pestele. adica trebuie sa fie ori fara oase, ori foarte mare ca sa aiba oasele perfect vizibile, ori marinat, ori mic de se mananca cu totul. in rest ma doare capul...
... si cum e cu chitantele la optionale?
trec la treaba,ca s+a schimbat planul, am predare maine, si am si we liber, ca n-au fost chiar atat de multe si le-a luat colega care terminase...
oricum, traiasca minunile!
ps. am mai completat la lista, trageti de maneca daca am gresit ceva...
Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului
mihaela_s spune:
na, intru si eu off-topic, dar sunt bucuroasa si singura acasa...asa ca va spui repede: am primit calificativele la genetica, cursul pe care l-am facut semestru asta si poate va amintiti nu prea aveam sperante ca "fac" ceva...tot cursul a fost in engleza, unele teste in suedeza altele in engleza...dar...am luat calificative maxime si la testele teoretice si la cel practic(am avut laborator online, am incrucisat musculite de otet )! Sunt tare bucuroasa, daca am facut asta, pot sa fac si mai departe scoala din toamna(ma refer la increderea in mine, ca nu eram sigura ca am destule cunostinte de suedeza sau engleza ca sa trec...).
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
cristinamh spune:
bravo!!!
si pana la urma ce culoare le+au iesit ochii musculitelor... ca mie chestia asta mi s-a parut taaaare amuzanta...
Cristina
mihaela_s spune:
Mersi! Pai musculitele astea sunt tare complicate...daca tin bine minte, ochii rosii erau cei dominanti, dar depinde mult de ce incrucisari faci(daca genele sunt dominante sau recesive si daca esti la prima generatie de incurcisare sau la a doua, a treia...etc). Noi am avut un manual de laborator unde am avut instructiunile de lucru...nu mai stiu daca am avut si ochii ca exemplu de urmarit...stiu ca am avut forma aripilor, culoarea corpului, antene, etc.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
vikinga spune:
Am venit acum de la sala, am papat de regim, is cumintica, trag sa slabesc si a treia oara..uhhhh, l_carmen poate zici aici pe scurt despre regimul tau, ca ma prind in linii mari, am experienta dupa atitea sarcini:). mai am 10kg de dat jos si gata ma declar multumita, mama de trei pui, sanatosi, frumosi si destepti:). eu frecventez de ani de zile si un subiect de slabit, si cum albumul cu poze il mai pun si acolo de aia am strecurat niste poze si cu rotunjimile mele, o sa fac chiar si un album de dieta la fel cum am avut si dupa nadja, fac bine la psihic schimbarile. asa ca acum is dolofana dar si cind o sa slabesc.letizia s-a intarcat de curind asa ca acum pot trece la un regim mai serios, m-am facut si blonda luni, l-am mai tuns ca in sarcina asta am avaut asa un cehf de par lung a la ileana cosninzeana, nush de ce, asa ca acum parca ma simt reintrata in rindul lumii, popoul sa-mi mai slabeasca:)la noi serbarea e mai incolo, or sa mearga o zi in danemarca, pe urma se intorc seara si vor dormi in gradinita in saci de dormit, numai cei 12 prescolari, va mai fi o petrecere organizata de parintii prescolarilor, de ob e un grill undeva aproape de mare intr-un loc pt asa ceva, aer liber, copiii zburda si vor fi fel de fel de jocuri, vor fi invitati toti cei 35 de copii ai gradinitei si parintii lor, la sfirist va fi ca un ritual asa, cei 12 prescolari stau in cerc cu educatoarele, vorbesc ei ceva de-ale lor si inalta baloane uriase in aer, e un fel de godd bye gradinita.in rest cu cititul si scrisul si d'ale matematicii cred ca aldo e cel mai in urma din grupa nazdravanilor, ni s-a tot spus ca nu trebuie noi ca parinti sa punem accent pe asta inainte de scoala, ca vor invata la scoala, au un sistem al lor bun, cica atunci copiii is si mai pregatiti si vor invata mai repede, fara stres. si noi ca parinti trebuie sa facem cit mai multe activitati cu ei, sa le dezvoltam pur si simplu cunoasterea, sa le descoperim hobby-uri, inclinatii, chestii din astea.si noi avem destule in sensul asta.face multe operatii din minte, asa in joaca cind sintem in masina ori in casa, vad ca din ce in ce mai complicate si cu numere mari, stie sa-si lege sireturile, a invatat si ora, i-am luat un ceas de mina si-l tot analizeaza, ma tot intreaba cite secunde sunt in 3 minute, ori cite minute sunt in 5 ore, ori 2 ore si un sfert si tot asa, de aia inmultim din minte, cu creionul si hirtia am incercat ceva matematica insa nu-l pot tine prins prea mult, probabil inca nu e pregatit. in ale astronomiei stie mult mai multe decit adulti chiar, cu nume distante, si alte fenomene complicate ale caror logica o pricepe fara probleme, ba deja eu rosesc in preajma lui. ciuf, ne descurcam si in formula de 3 copii:), pur si simplu merge, nici eu nu as fi crezut ca-mi va veni asa de simplu si natural.e frumos cu casa plina si chiar si cu 2 ciini, ne descurcam. is batrini amindoi cateii si cind nu vor mai fi, tot o sa mai luam catei.la curatenie avem ajutor dar fac si eu, mama mea e la noi insa nu o las sa faca prea multe, are probleme cu spatele asa ca o menajez pe cit se poate. in rest nadja si aldo nu-s deloc gelosi pe letizia, o iubesc amindoi mult, concurenta si certurile ramin intre ei doi:).revin pe seara, is pe fuga acumAldo Daniel 15.11.2003Nadja Maria 30.03.2007Letizia Linda 8.01.2010Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.