Nazdravani de prin 2003 *3

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Carmen - ma duc la mall numa' daca e vreunu' dintre cele de la Monteral

Deocamdata am pacalit situatia cu o noua herghelie. Norocul nostru ca dintisorul a cazut dimineata si am avut timp sa improvizam asta! Daca dintisorul cadea seara, am fi fost in mare incurcatura.... Banii nu o intereseaza. Deci musai tebuia sa fie jucarie.
Azi si maine avem o groaza de treaba, dar vineri sau in weekend mai facem o tura pe la jucarii. Musai imi tebuie ceva rezerve. Ma rog, macaraua TRIO o luasem pentru dintele asta, dar a gasit-o inainte
Mai vreau sa ii iau un... cum se cheama jocul ala cu buline mari colorate?? TWISTER! Asa, pe ala vreau sa i-l iau!
Aaa... la ea mai e de mare succes aquadraw-ul!

Edit sa va spun ca asa m-a apucat o euforie azi....
Am terminat cu inscrierea Elizei la noua scoala.
Si acum m-a pocnit euforia - independent de treaba cu scoala fetii - si ma gandeam... nu credeam ca mi se va simplifica atata de mult viata aici. Zau, ma gandesc ce chin era pe mine zi de zi inainte... Si sa ies din casa era un chin, ca abia incapeam cu caruciorul in lift, nu puteam deschide usa la bloc, pana o deschideam pe prima dadeam peste a doua, pana sa asez carutul pe latime, ca era mic locul, ma izbea prima usa in spate, inainte sa apuc sa o imping pe prima.... Si ce chin era in trafic, sa vezi ca stai si stai, si inaintezi ca melcul, si faci 50 de minute 5 km pana la gradinita... Si nu puteam sa iau nici un mijloc de transport pana acolo, ca se circula cu oamenii pe scara, asta dupa ce se imjurau si se impingeau, iar eu ar fi trebuit sa schimb doua autobuze pe ruta aia, si sa mai merg 10 minute pe jos cu copilul... Deci sigur ca mergeam cu masina, aia era, stateam 50 de minute in masina dar baremi ascultam muzica... Si ce chin simteam gandindu-ma ca mai vrem un bebe, dar ne intrebam cum am gestiona doi copii? cat timp peste tot te loveai de refuzuri, toata lumea stramba din nas, tot mereu cu sarumana peste tot, de parca iti faceau toti o mie de servicii ca te primesc in birou...
Pe cuvant va spun, simt asa o usurare profunda, cum nu credeam ca voi simti!
Stau si incerc sa ma analizez dinafara, dar nu prea reusesc... Probabil ca mi-e usor datorita limbii, limbilor de fapt, probabil ca de aici vine o mare siguranta, deh, pot sa ma duc oriunde si sa explic orice, sa intreb orice, sa ma fac inteleasa si sa inteleg clar ce mi se spune, probabil ca asta e un mare plus.
Totusi nu cred ca de la mine vine asta, ci de la cei din jur. Ca vin ei spre tine, se ofera sa te ajute, sigur, e jobul lor asta, dar e uimitor cum stiu astia sa isi faca jobul vrand sa te ajute, si in Bucuresti faceau mutre la a-si face jobul, de parca nu era jobul lor, si tu trebuia sa le fii recunoscator daca si-l faceau totusi, cu strambaturile aferente din nas....
Si de-aia am simtit nevoia sa vin sa va spun, pentru ca eu singura ma mir de cum s-a schimbat viata mea. (desigur, cu plusuri si minusuri, cu eforturi, zile mai grele si zile mai roz, dar concluzia e de departe pozitiva pe linie!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

anka, dupa euforia ta asa ma pocneste un dor de duca...

am inceput sa+l toc pe tati la cap, daca tot termina doctoratul, poate prinde si el un postdoc, ceva. da' nu vrea... mie asa mi-ar place sa plecam tuspatru, mai ales de cand ma ia ameteala cu noul tva....
sau macar sa plece el, ar fi foarte bine platit... eu cred ca ma descurc cu amandoi, acum ca sunt langa casa... si...
si mi-a taiat fideluta, ca nici nu-i trece prin cap.

si ca sa imi stea in gat vacanta, tocmai mi-a ciripit o pasarica cum ca s-ar putea sa nu mai fie invatatoarea de care stiam la scoala. daca nimerim vreo suplinitoare in primul an mor cu zile.

si zau de nu-mi vine sa plec la capatul pamantului! polul sud daca s-ar putea.

apropo, carmen, iris intreaba daca alexandru are ceva impotriva sa aiba si ea un print la dans. il cheama gabi, si de o saptamana danseaza cu el. are tot4 ani jumate...
impreuna sunt ca cip si dale. pasii sunt pe langa, dar macar se straduiesc. si radeam cu antrenorul, macar era singura pereche din sala care zambea si se simtea bine pe muzica. restul parca trageau la jug.
inclusiv andrei, care a nimerit cu o fetita un pic mai mare ca fi-mea, dar care era tot cam paralela, ca el. l=am intrebat de ce nu s-a dus la raisa, daca ii place cu ea... "si cu adelina ce sa fac? s-o las asa , deodata?"
cu bun simt copilu, nu?

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii

Mergi la inceput

Va servesc azi la o felie virtuala de TORT pentru 2 ani ai Erikai impliniti de ZIUA CANADEI
Fug acum sa strang, e un dezastru in casa, si eu tot de juma' de ora ca plec si strang

Mergi la inceput

si ieri am avut tot timpul senyatia ca uit ceva!! acum mi+am dat seama si ce...

la multi ani, erika!!!

e facut in casa?

Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

La Multi Ani, Erika Sa fii sanatoasa in primul rand. Sa cresti mare!!

cris Andrei este...Mare Domn, Mare Caracter!! Bravo lui Asa mai rar altruism

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

CRIS - sigur ca e facut in casa, macar acum, cat nu cere printese si decoruri cu pitici! Desi e nasoala poza, hai sa va arat si sectiunea

Multumim de urari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Anka, LMA Erikai! Arata tare bun tortul. Eu tot imi spun ca ma apuc de slabit ca m-am facut ca o purcica, dar tot interivne cite ceva. Saptamina asta a fost cum a mai fost, dar azi nu am reusit ca ne-a scos tati la restaurant sa sarbatorim un deceniu (minus un 1 ) de cind ne-am "luat si la bine si la rau". Bine, trebuia sa sarbatorim miercuri, dar cum nu a putut veni acasa, am facut-o lata la restaurant.

Sa stii ca si eu ma minunez cit de usor se pot rezolva multe lucuri aici fata de Romania. Cind vin din Ro, parca sint in vacanta aici dupa atita trabalare de caruturi, copii etc dupa mine non-stop.

Cristina, un cavaler si jumate baietul tau. Nu ne-ai zis (sau nu am fost eu atenta) ce a facut Iris in cantonament.

Nu am reusit sa citesc mult din urma, dar o sa o iau incet zilele care urmeaza.

Mamzelele mele sint f. incintate de cursul de innot. Reusesc sa innoate singurele vreo 4-5 m si tare mindre mai sint de ele. M-am hotarit ca dupa ce se termina vara si se va gata cu piscinele in aer liber sa le duc la o indoor pool sa ia clase in fiecare saptamina. Scumpicel, dar vad ca le place si eu tare as vrea ca macar ele sa innoate si sa ma slaveze daca ma innec eu.

La Kumon Emma e pusa la panoul de onoare (advanced student) cu un test la impartiri (genul 123:5) facut in 11 minute la care a luat 100%. http://family.webshots.com/video/3099701850098079200uzFYGL E asa de mindra de ea...trebuie sa ma duc sa duc si poza sa i-o puna. Deh, daca munceste si merita, nu? Luna asta o las sa faca pauza la mate si numai la citire sa mearga si apoi incepem din nou din august.

Asteptam si noi scrisorica sa vedem ce profesori au fetele la scoala.

Duminica de 4 iulie am luat bilete sa mergem la rodeo...muzica country, artificii. Sper sa fie frumos si sa le placa mindrelor.

Saptamina viitoare plecam in vacanta pentru o saptamina. I-am promis Emmei ca o duc de ziua ei la un show cu printese, regi si cavaleri care se lupta cu lancile, buzdugane si sabii pe cai...si se maninca cu mina ca in sec 14:)). O sa fie frumos. O sa mergem pe coasta Pacificului, apoi o sa le ducem pe fete 1 zi la Disneyland. Sint o gramada de lucruri de vazut...mi-am cam facut temele, dar sotul asta al meu ma lasa numai pe mine, ca de obicei, sa iau eu toate deciziile: hotel, program, locuri de vizitare. El mi-a zis ca ce e imp. pentru el e sa stie unde ne oprim in fiecare seara sa dormim si in rest sa fac ce ma duce capul. Eu ma strofoc sa citesc reviewuri de hoteluri ca tre' sa ne oprim la vreo 6-7 si el imi spune ca e obosit si ca n-are rabdare. Nu ii pasa nici daca il duc in jungla (acolo chiar ca mi-ar place.

Acuma vreo saptamina a fost ziua tatalui aici si l-am sarbatorit pe al nostru cu o mica ccc calatorie cu trenul de-a lungul unui riu aici si apoi cu un bbq. A fost tare frumos si relaxant, iar copiiilor tare mult le-a placut.

Emmei i-a mai cazut un dintisor...al 7-lea. E asa caraghiasa:)ca numai una din lopeti i-a crescut, cealalta inca nu a aparut si are asa....spatiu (dintele nou cazut), apoi 1/4 de lopatica si apoi spatiu din nou. Nici nu mi-a zis ca i se misca dintele, numai cu vreo douazile inainte, dar am asteptat sa vina tati miercuri si,cum el nu a putut, mamzela si l-a scos singura in baie. Numai ce a venit la mine cu o gura pinala urechi. Zina Maseluta s-a scotorocit in buzunare si i-a pus 5$ din care Emma si-a luat si ei si sora-sii cite un set de silly bandz care e in voga acum. Diana a inceput si ea sa mirie ca vrea si ei sa ii cada dintii ca sa capete si ea bani. Ce dezamagire o sa aiba pentru ca stiu ca ei o sa ii cada dintii mai tirziu decit Emmei. Ei inca nici ultimul set de molari nu i-a crescut si dupa cite tin eu minte parca Emma deja ii avea la virsta asta. Iar ei i-acazut primul dintisor la 5 ani si 7 luni. Om trai si om vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Laura, frumoase tare pozele!! Sa va fie de bine vacanta si sa prindeti curaj la mai multe:)!

Irinuca, felicitari premiantului!

Au venit si la noi caldurile de vara, dar zic si eu merci ca am huzurit un pic in lunile mai si iunie fata de anii trecuti. Imi aduc aminte de anul 2003 cind eram insarcinata cu Emma si umflata toata. Ne-a toropit caldura inca de pe la jumatea lui martie.

Am vazut ca vorbeati de cadouri. Emma nu isi doreste nimic in special. Ea nu e cu pets, nu cu trenuri si chestii din astea construibile. Nici nu stiu ce si-ar dori cadou de ziua ei.

Si ca tot vorbeati de cerintele pentru cl. 1, are dreptate ciuf. Daca intri in cl.1 si nu stii sa citesti ramii tare in urma si nu poti tine pasul cu ceilalti. E tare frustrant pentru copii. Cu matematica la fel...se fac atitea notiuni si intr-un pas asa de accelerat, ca e cam greu daca nu faci extra.... cel putin la scoala unde merg fetele si unde se cere un nivel ridicat de cunostinte. Am vazut ca ca venea in fiecare zi un profesor specializat in citire si practice separat cu elevii care erau in urma.

Cristina, m-ai facut sa rid cu virusul. Chiar am luat-o de buna si in primele momente ma intrebam cum naiba nu de nu s-a auzit de asta in America unde ma astept sa se auda zvonuri de genul asta mai repede decit oriunde:)). Mai bine spuneai ca se cheama LCSSN03 (parca sunamai stiintific).

Sint convinsa ca nu am apucat sa mai 'raspund' si celorlate fete, dar ma duc sa mai citesc reviewuri ca nu stiu cind o sa mai am timp.

Mergi la inceput

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153883

mutat

Cristina

Mergi la inceput