Nazdravani de prin 2003 *3
Raspunsuri - Pagina 2
Laura B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Ne innebueste deja de la Craciunul trecut ca vrea hamster, i-a scris atunci lui Mos Craciun si i-am explicat frumos ca Mosul nu aduce animale de casa...ea a sperat. Anul asta i-a scris iar... |
Tocmai ce mi-ai amintit ca Diana mi-a pomenit saptamanile trecute ca si-ar dori www.amazon.com/Zhu-Pets-Hamster-Mr-Squiggles/dp/B002BHDXY0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1276018676&sr=8-1" target="_blank">asa ceva. Poate fi o idee si pentru voi?...
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
Laura B spune:
Carmen, multumesc inca o data. Ti-am trimis deja ceva despre raz-kids. Detalii despre report card o sa-ti trimit peste aproximativ 2 ore (ini cer scuze, am pierdut timpul cu altele si acum trebuie sa ma pregatesc de mers la inot cu Sophia).
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
mihaela_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura B
Tocmai ce mi-ai amintit ca Diana mi-a pomenit saptamanile trecute ca si-ar dori www.amazon.com/Zhu-Pets-Hamster-Mr-Squiggles/dp/B002BHDXY0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1276018676&sr=8-1" target="_blank">asa ceva. Poate fi o idee si pentru voi?... "At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve "A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner |
Mersi mult Lura ca te-ai gandit la noi, insa deja avem doi...i-a scris Mosului in iarna si de asta, dar din pacate nu am gasit pe net, la noi inca nu aparusera. Intre timp au aparut, tati i-a luat din Stockholm cand a fost dupa viza pentru SUA si Silvia a reusit ca in 2 zile sa il strice, sa nu mai vorbeasca. Asa ca tati a venit din New Otatrleans acum o luna cu altul. Intre timp au aparut si la noi in magazinul mare de jucarii, isi doreste o familie acum . dar cel real, e real...
cris, la mine ordinea e aceea, de asta am scris asa . La voi e invers, ca toti nazdravanii sunt fratii/surorile mari . Nici o problema, sigur, e subiectul nazdravanilor, Diana nu se supara . Spor la treaba!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
liliac1 spune:
cris spor la dat gata tot ce ti-ai propus. Hai ca tu esti o fata echilibrata si am convingerea ca vei reusi sa faci fata provocarii. Vorba ta, obositor, dar sa tot fie
anka eu tot n-am inteles...de ce trebuie sa stie sa scrie deja?? Adica acolo nu abia acum invata chestiile astea?
Franceza mie mi se pare de cosmar si destul de greoaie ca una se scrie alta se citeste...si pare si muuuult mai alambicata ca engleza. Dar eu am convingerea ca iti vei folosi backgroundul si veti face treaba excelenta. Intr-adevar e naspa, ca am si eu tot o Eliza acasa...si asa cum povestesti despre ea...parca ai descrie-o pe fie-mea.
Si eu am emotii cum va fi la scoala, cu teme si altele de genul asta...
Distractie placuta in Safari
miha dar parca se terminasera problemutele Silviei. O tineti sub control doar??
La astea cu pet-urile..nu ma bag Si Andra ar vrea...dar inca n-a gasit contraargumentul. I-am explicat ca-i iau caine dar EA se va trezi dimineata sa-l duca afara si tot ea va sterge kk de peste tot. Nu-ti spun ca a calcat odata intr-unul de pe strada si am pus-o sa ma supravegheze la spalat...si i s-au intors intestinele pe dos. I-a trecut momentan. Cat tine...tine, cat nu, n-are decat sa faca de-astea. Mie nu-mi mai trebuie ca am strans zilnic dupa 2 porcusori de guineea si cand eram copil aveam o treaba cu schimbatul nisipului la pisici. Mi-a trecut...
Noi avem tot o de-asta "inteligenta" care atat a mai plimbat-o fii-mea ca i s-a murdarit blanita si acum nu stiu cum mama zmeului sa o curat
Laura ce draguta esti tu Auzi, io discut cu ficior'miu Pai astea-s discutii, mai??? Recunosc ca io ii povestesc cum il sterg la popon si-l fac in toate felurile...dar pe el il doare fix...undeva...asa ca discut si io zilnic la pereti.
Dana hmmm, vreau si eu macar la baltaaaaaa ca nu stiu daca pot ajunge la bazin. De fapt as putea ajunge, doar eu cu Andra, ca sotulache nu e amator de soare dar exista vesnica dilema a romanului: cine ramane la cearceaf ?? Stii cum e la noi...nu exista siguranta. Si..na, trebuie sa plec si eu macar cu cheile de la casa si cu-n ban acolo de-o apa ca am renuntat sa mai port ghiulurile dupa mine
ciuf distractie pe capul vostru in plimbari. Bravos. Io ma declar fan Cezar. Se poate?! Bine, si Luca mi-i drag
vikinga hai lasa nu te mai stradui sa recompui textul ala de l-ai pierdut. Mai zi-ne de-astea de-actualitate. Cum mai sunteti? Cum se mai prezinta cei trei muschetari? (ca regina stim cine-i )
Noi deocamdata suntem prinsi intre serbari. Am avut la dansuri un fel de ora deschisa si a fost mai bine asa, ca in sfarsit am reusit si io sa vad cateceva fara sa driblez printre capatanile bunicilor. Deh, lasam si io oamenii mai in varsta mai in fata...
Joi avem serbarea aia lacrimogena...unde parca ma vad ca bocesc fluvii, iar duminica avem petrecerea de final. Adica se aduna toti la un loc de joaca si incep sa topaie pana le sar cvamesile de pe ei. Ii luam fleasca si..asta-i tot!
Pentru panou...avem urmatoarele date:
Andra-Maria 29.09.2003
Radu-Mihai 21.10.2009
Galati, Romania
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
ankalaura spune:
Laura - si colegii Elizei au teme zilnic, dar ei nu ii da profesoara, ca abia a inceput de o luna si mai e putin si se incheie anul scolar, asa a zis.
Liliac - aici, Eliza e deja la finalul clasei 1... Se face un an pregatitor care e incorporat scolii, unde merg copii de 5 ani impliniti la 30 sept al anului (deci fie-ta s-ar fi incadrat printre cei mai pitici din generatie...), apoi vine clasa 1 la 6 ani. Asa ca noi, cum facem 7 ani anul asta inainte de 30 sept, am intra in clasa a2-a in toamna lui 2010. Colegii ei stiu sa scrie si sa citeasca, si deja stiu franceza.
Ea merge la o clasa speciala, unde va invata limba, sunt numai emigranti in anul asta de acomodare. Insa nu mi-e clar daca la in septembrie vor repeta literele sau nu. Cred totusi ca vor face din nou alfabetul, ca sunt copii care vin din Rusia, din China, care folosesc alt alfabet. Dar nu ma bazez pe asta, prefer sa fiu sigura si sa lucram noi acasa.
Carmen - lucrul bun aici e ca nu se pune accent pe toate chichinetele din Romania. Mai precis, nu exista buclitele alea, literele se fac simplu de tot - asta e salvarea!
Imi amintesc de cand eram eu mica, ce complicat mi se pareau b, f, k... Aici se fac simplu pac pac.
Alex are dreptate cu somnul la gradi
Cris - spor la proiect.
Noi suntem cu
Eliza Maria 26.08.2003
Erika Stefania 01.07.2008 (de ziua Canadei )
Mihaaela - cam nasoala situatia cu hamsterul. Noi nu am avut experiente bune cu hamsterii. Unii sunt foarte blanzi, altii foarte salbatici si musca. Se inmultesc uimitor de repede - deci musai sa fie maxim unul singur sau musai de acelasi sex... - si mor dupa 2 ani intr-o maniera cam nasoala, majoritatea paralizeaza.
Asta cu blandetea si asta cu inmultitul le-as mai suporta cum le-as mai suporta. Dar moartea aia prin paralizie nu. E groaznic.
l_carmen2003 spune:
Cristina, mult mult succes... Iti tinem pumnii stransi!
Alexandru Mihael, 15 august 2003, Iasi, Romania
Multumesc si eu Laura, am inceput sa studiez.
Anka, si Alex tot de tipar scrie, nu stie de mana, nu l-am invatat. Iar la partea cu semenle grafice... Ihhh. Mai mult, scrie cu litere mari de tipar, le citeste pe cele mici dar nu le scrie cu usurinta...
Ma uitam in caietele lui de lucru de la gradinita, la mate super, completat din scoarta in scoarta, la cunaosterea mediului, etc... dar la semne grafice... JALE. Face cateva corecte, frumos cu grija, si deja la randul al doilea parca a trecut trenul pe acolo, toate sunt miscate, aplecate, care inghesuite, care prea spatiate... Alex...
Si in manualele de engleza scrie cu litere de tipar, mari. Cate un Unit contine 8 lectii, din care cateva cu indicatii audio. Mai tata, primele 4-5 lessons le scrie corect gramatical si cat de cat ingrijit, dar deja de la lesson 6 scrie de-a dreptul urat, dar URAT. Insa corect. Cum eu nu am scris frumos nicodata, dar am scris mereu citet iar sotul meu e artist deci scrie mai rau ca doctorii cand scrie de mana... cu cine sa semene dragul meu copil?!
Sau sa vedeti ce frumos scrie Gheorghe ca pe George si George ca pe Gheorghe!!! de citit le citeste taman ca in engleza insa nu insist inca. Va reusi sigur dna invattaoare sa rezolve problema.
Noi am donat acvariul unui coleg de gradinita si ar trebui sa ii cumpar un terarium si sa i-l populez cu niste broscute... mai aman, cat pot. E mai simplu decat cu acvariul dar ma lipsesc... cat pot cel putin.
Mihaela, imi amintesc cum in ultimii ani, Alex i-a cerut lui Mos Craciun doar atat:'un fratior, o surioara sau un catel..."
De Craciunul asta i-a scris cu mana lui acest text, exact la fel cum m-a pus pe mine sa scriu in anii trecuti... pe mine ma a puca jalea cand vine Craciunul si se posteaza langa fereastra si asteapta... si spune ca acusi ii aduce Mosul ceva... desi stie ca pe un copil il naste mama lui... mai spera... deci nu te mira, Mosul are puteri magice in mintea lor...
Ciuf, poze? Impresii?
Vik? Asteptam noutati...
Liliana, portile fun clubului mamici-plangacioase iti stau deschise... Wellcome... Ia-ti servetele cu tine, ca e mai rau decat cand cureti ceapa!
Dana, si noi am fost ieri la pisicna, super. Mi-a placut si antrenorul lui Alex, a reusit sa il faca sa asculte... lucreaza cu 4-5 copii pe ora!deocamdata...
Si programul pentru adulti a fost ok, putina lume si apa limpede si calda.
I s-a intamplat o chestie bizara lui Alex, apa era calda si dupa cateva minute in apa, lui Alex a inceput sa ii curga sange din nas... Nu mult, un pic, dar m-a cam speriat... cica de la efort in apa calda... Mai vedem joi.
Alex e cam suparat ca si-a pierdut lantisorul cu cruciulita de la gat - il are de cand a implinit 1 an si tinea mult la el, il pazea, avea grija... ideea e ca nu stiu cand l-a pierdut, nu sunt sigura ca la piscina insa asta e. A bocit, i-am dat altul... cel vechi era f finut, ca pt un copilas mic, acum el a crescut, faptul ca pana acum nu l-a pierdut a fost remarcabil, ma asteptam sa se piarda, rupa etc... doar ca el il considera foarte important, tinea mult la el...
Sper sa ii treaca...
mihaela_s spune:
liliana, a fost un control da. Noi lasasem in aer cand am plecat din Ro...Sivia facuse o sedinta de cateva saptamani de masaj+exercitii, le-a terminat in august 2007 si in septembrie ne-am mutat p insula. Aici nu stiam cum sa ajungem la cineva sa continuam gimnastica...timpul a trecut si Silvia si-a revenit bine cu picioarele, fara nimic. Asistenta medicala de la scoala la controlul din primavara asta(primul control al ei la un cadru medical de cand suntem aici, pentru ca nu a fost bolnava niciodata sa ajungem undeva) a remarcat ca merge putin cu labele picioarelor in interior, eu i-am povestit de faptul ca in Ro a fost la exercitii medicale si ne-a programat ea aici. A fost usor, numai ca noi nu stiam care e filiera...stiam prin medicul de familie, dar am taraganat pentru ca nu mai era atat de grav ca la 4 ani. Ceea ce a confirmat ieri tipa la care am fost. O tine insa sub observatie, vor mai fi controale periodice ca sa fie sigura ca totul e OK.
Bafta la serbarea de joi, iar tu sa-ti umpli buzunarele cu batiste!
carmen, Silvia i-a scris si ea Mosului de un fratior...l-a primit pe Morgan :) care e ca un frate mai mic, doar ca miorlaitor :), desi nu de la Mos Craciun. Normal ca stie si ea ca mamele nasc copii, dar cum spuneai...fantezie, magie, vise...e o varsta frumoasa.
anka, stiu ca traiesc putin hamsterii, i-am servit si argumentul asta domnisoarei mele mici. Nu prea cred ca realizeaza ce inseamna doi ani...ca nu a parut afectata. Dar nu o sa cumparam hamster, desi e foarte insistenta. Pur si simplu nu mai putem incarca ccc casa cu inca un animal si apoi pe altcineva sa aiba grija de el de doua ori pe an. Mai sunt si dezamagiri in viata, trebuie sa stie ca nu poate primi intotdeauna tot ce doreste, ca trebuie sa tina cont si de altii din jur...stiu ca isi va aminti mereu cat si-a dorit un hamtser in copilarie si nu l-a primit...dar ce ne-am face fara amintiri?
Noi luni dupamasa avem picnicul de care va spuneam, marti e inchiderea anului scolar si apoi fetele sunt acasa, eu la fel...miercuri si joi impachetam, vineri plecam. uuuf, ce trece timpul, acusi suntem pe drum! Anul asta e primul an cand abia astept sa ajung in Ro...nu stiu de ce. Mi-e dor de locurile pe unde ne plimbam, de magazine, de cateva prietene cu care abia astept sa ma vad...sunt mai entuziasmata.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
cristinamh spune:
inca traiesc, desi habar n+am daca termin... e primul proiect din viata mea pe care nu reusesc sa+l termin, ma simt rau, mi+a sarit tensiunea, oricat imi spun ca, la naiba, e doar un proiect, asta e, imi iau o penalizare...
carmen, cu mos craciun e ca si cu zanele. exista pentru cei care cred in el.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului
ciuf spune:
Danat, ce grozav sa plece Radu o noapte de acasa. Cred ca o sa fie o experienta de neuitat pentru el. Mi-as dori si eu pentru Luca asa ceva. Stiu ca nu o sa iti fie usor si vei sta tot timpul cu gandul la el. Dar e timpul sa se dezlipeasca un pic de tine. Voi ati mai fost despartiti?
Noi la piscina nu ne-am mai dus de aproape o saptamana ca ba am fost plecati, ba a fost frig, ca azi, de exemplu. Este apa incalzita, dar daca bate vantul te cam ingheti la spinare.
Ankalaura, sa aveti parte de vreme insorita. Pare tare fain acel parc. Am vazut cateva poze din el si harta lui. Ai ce sa faci acolo, iar Eliza va fi tare fericita acolo.
Laura, ma bucur ca veti reusi sa plecati un pic de acasa. Sa nu aveti nici o problema cu iesirea asta si sa fie un inceput bun pentru alte eventuale calatorii.
Ne bate si pe noi gandul sa ne luam acea cutie. Ca parca cu cat e masina mai mare cu atat mai multe kkturi bagam in ea. Cum zic americanii, ne mai lipseste chiuveta sa o luam cu noi. Cand plecam de acasa inghesuim masina asta cu toate minunile. Mai ales ca noi suntem mare amatori de dormit in cort si atunci ai nevoie sa iti cari multe lucruri cu tine. Sotul isi doreste sa puna cutia deasupra minivanului, undeva pe la mijloc, iar pe lateralele ei sa puna doua biciclete. Si ne orientasem tot la un Thule. Am vazut ca sunt tare rezistente.
L-carmen, fain ca incepeti orele de inot. A mai luat pana acum lectii? Eu l-am dus pe Luca la 4 ani la inot si nu stiu cat de mult a invatat. Ca a fost totul asa ca intr-o joaca ca sa nu se plictiseasca piticii. Ce i-a ramas din cursul luat a fost sa inoate cu capul in apa. In rest, a experimentat la greu in piscina din comunitatea noastra.
Stii de cand imi doresc sa am o zi care sa o impart numai cu unul din copii? Am asa impresia ca niciodata nu ofer de ajuns unui copil. Tot timpul sunt cu amandoi si parca nu vorbesc destul cu fiecare in parte. Nu mai zic ca imi mai pierd rabdarea cand sunt cu amandoi. Ca alearga copiii astia ca niste bilute date drumul pe podea, unul hais si altul cea. Chiar ii spuneam sotului ca mi-ar placea ca o zi pe saptamana sa am activitati numai cu unul din copii. De exemplu sa fiu cu Eva si sa o duc la cluburi pentru fetite, sa cantam, sa desenam impreuna cu alti copii. Saptamana urmatoare sa fiu cu luca, sa il duc la clubul de lego, sa mergem impreuna la Biblioteca si sa ne uitam pe carti despre planete, pietre … etc. Sunt lucruri care nu-s pe placul amandurora. De exemplu seara. Eva spune din start ce poveste vrea. Normal pentru fetite. Apoi Luca isi doreste si el sa ii citesc ceva pentru baietei. El e tare pasionat de natura, science, lucruri pe care Eva nu le intelege ca e prea micuta. Iar eu ca sa le citesc la amandoi tot ce isi doresc ei … ehehehe, pai imi cad ochii pe carte. Poate sa ii separ, sa nu mai doarma in aceeasi camera, insa planul asta e cam greu de indeplinit. Mai avem de lucrat cu Luca, caruia ii e frica cam de tot ce misca.
Mihaela, dilema mare cu hamsterul asta. Mie nu imi plac deloc animalutele astea. Si am auzit ca se inmultesc tare repede. Mi-e frica de ele, cum imi e de soareci. Fetele tale sunt responsabile cu animalele? Se ocupa de ele? Bate si tu moneda pe faptul ca ce faceti cu hamsterul cand calatoriti? Multi nu vor sa aiba grija de asa animalute. Hahaha, cum as fi eu, de exemplu. Nu stiu zau ce sa iti spun. Poate gasesti o metoda sa faci fetele sa renunte la dihanie.
Apropos de scoala, in penultima zi de scoala, vine Luca tare incantat ca el de la toamna va fi in clasa intai. Asa … si? Ah, pai o sa avem trei pauze, o sa imi cumpar lunch de la scoala (crede el asta, dar eu am de gand sa il las sa isi cumpere de la scoala decat o data pe saptamana, restul va fi pachet facut de mine). Asa … si altceva? Pai atat. Au venit copii din clasa intai sa le povesteasca la kindergarteni cum e sa fi in clasa intai. Si cam atat a priceput copilul meu. Asta i-a placut lui cel mai mult.
Mihaela, cum nu calca Silvia bine? Ca si mica mea tinde sa mearga pe varfuri, precum o ballerina. Sa ma ingrijorez? Nu face des asta. Dar imi amintesc ca soacra-mea o corecta de fiecare data cand o vedea ca merge pe varfuri.
Liliac, ce ati facut cu porcusorii? Ii mai aveti? Luca ma bate la cap ca vrea papagali. Nu ma mai tin “pingelele” sa mai support si jivinele astea. Mi-e de ajuns Cezar cat 10 animale. Tocmai ce mi-a fugit zilele trecute si nu va spun ce card de copii aveam dupa mine. Luca avea un playdate cu un coleg de-al lui, Eva statea numai dupa fundul meu ca era asa un pic cu poponeata in sus, o incerca o raceala, apoi vecinii iesisera cu bicicletele afara si astia ai mei ma tot bateau la cap sa ii las si pe ei sa isi ia bicicletele ca s ail cautam pe Cezar. Iar eu probabil sa alerg dupa ei, cu o limba de un cot. Eh, si pana la urma Luca si cu colegul lui au iesit cu scooterul si goneau ca nebunii dupa ceilalti vecini care erau cu bicicletele, iar eu cu Eva de-abia reuseam sa ii ajungem. Mi-am facut atunci un car de draci ca Luca nu asculta de mine si o lua cu mult inaintea mea, eu aveam responsabilitatea copilasului acela si … nu aveam cu cine ma intelege. De nu l-am boscorodit pe bietul patruped … pana mi-a trecut supararea. Si cand il vad cum vine acasa, asa spasit ca o pisica, cu niste urechi lasate in jos, ma si apuca rasul si uit de toata supararea.
De fiecare data cand plecam pe undeva trebuie sa las “jivinele” la cineva. Ultima data sunasem la hotel sa ii rezerv lui Cezar camera, dar avea nevoie de un vaccin ca sa fie primit in comunitatea canina. Am sunat la medical vet. sa ne faca vccinul si nu aveau nici o fereastra sa il primeasca. Noroc cu un prieten care ni l-a gazduit. Apoi cu pestii am rugat o vecina sa ii hraneasca. Ca eu aveam de gand sa ii iau cu mine, intr-o sticla, dar nu m-au lasat astia ai mei ca cica ma fac de ras ca plimb pestii.
Si i-am spus lui Luca ca alt pet nu vom mai avea ca stresul e al meu, nu al lui.
Vikule, ce ma bucur ca dadusi pe aici. Mi-era dor de mesajele tale. Nu-mi vine sa cred ce mare s-a facut Aldo si ce falcute are! Ii sta super cu parul asa mai rebel. Stii ca tot spuneam eu cat de mult imi plac baieteii cu parul mai mare. Eh, sper vara asta sa reusesc sa il am pe Luca cu ceva pleata.
Spune-mi, te rog, cum faci fata la trei copii? Esti asa de infloritoare, toate iti ies cum iti doresti, copiii sunt fericiti si plimbati ...Ca eu am impresia ca voi urca pe pereti precum paianjenul. Asa imi pierd rabdarea cu ei, ma obosesc cand strig dupa ei de 3-4 ori sa vina la mine si ei se fac ca nu ma aud, sau ii rog sa isi faca patul de alte patru ori. Eh, chestiile astea ma obosesc la maxim. Si stau si ma scarpin asa in cap si dau vina pe mine. Ca eu i-am obisnuit asa si eu trebuie sa ma schimb intai pe mine si apoi pe ei.
Speram ca in vacanta asta sa am timp si pentru mine. Pai seara mai apuc sa citesc din ce carti iau de la Biblioteca si ma culc tarziu de tot, iar dim. copiii astia sunt fresh si cu energie iar eu ma scurg ca zeama de varza. Vino te rog cu niste sfaturi.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
ciuf spune:
Am pus poze din Moab: http://community.webshots.com/user/ciufuletz
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea