Nazdravani de prin 2003 *3
Raspunsuri - Pagina 18
buli spune:
noi i-am luat lui Matei acu vreo 3 ani un
www.okazii.ro/catalog/41708279/IKEA-LILLABO-set-tren-20-piese-multicolor.html#galerie" target="_blank">trenulet de la ikea si de atunci tot adaugam la el.
ba chiar vineri inca si-a mai luat el din pusculita de vacanta inca un
www.okazii.ro/catalog/41708217/IKEA-LILLABO-set-12-piese-tren-pod-tunel.html#galerie" target="_blank">set de intersectii, curba samd.
acum are insirat un ditamai traseul in toata camera lui, se potrivesc si trenuletele thomas pe el, e cea mai tare jucarie pe care a avut-o vreodata.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
buli spune:
ah, si in vacanta am practicat un sistem de care is foarte multumita cum a mers.
i-am dat 10 lei pe zi sa-si ia ce vrea el, ca sa nu ne mai capieze cu vreau aia, ailalata etc.
sigur ca mincarea si cheltuielile importante, acvariu, delfinariu, muzeu etc le plateam noi, cei 10 lei erau pt magneti, jucarii, tiribombe, sucuri fanta (pe care noi nu i le cumparam) si alte prostioare.
rezultatul a fost ca a cumpanit foarte bine ce si-a luat si chiar a facut alegeri frumoase, ba inca a facut economii si la ikea a avut si bani sa-si cumpere singur sinele.
cristinamh spune:
eu nu mai vreau sine, nu mai vrea chestii cu kituri de extindere... eu inca sunt posesorul unui enorm set thomas, care, dupa... 4 ani? ... e inca foarte intact. cred ca unul singur dintre poduri, am calcat pe el si i+am rupt balustradele. dar e functionabil. nu mai zic trenulete... pe care abia acum le descopera la adevaratul lor potential, de directii, macazuri, baterii...
iar hamsterii aia, m+am cam prins eu ca n+au farmec fara accesorii, asa ca refuz sa ma gandesc la ei. sunt diabolica, i+am zis ca si+a luat eliza si se strica repede, nu merita. acum ne gandim la alte traznai...
buna ideea cu bugetul de vacanta. adica ei sa+si gestioneze banutii...
m+au omorat astia cu cresterea tva, am comandat urgent cuptorul pentru andrei... el e tare fericit, cum o sa+si faca el singur de mancare la pranz, cand vine de la scoala.
of, incerc sa nu ma gandesc, ca luna asta toate planurile sunt date peste cap. tati vrea sa+si sustina teza de doctorat, ceea ce inseamna taxa, 150 eur, plus masa, la care tot institutul vine ca la pomana... ca deh, sustinerea e un chef cu mancare gratis. ma ia ameteala cand ma gandesc... astea sunt la capitolul "neprevazute"
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
buli spune:
hahaha, adevarul e ca e jale cu extinderile astea, noi nici nu mai putem deschide usa la camera lui Matei uneori. ba mai avea si doua trenulete electrice pe care le combina cu alea de lemn si sa te tii nebuneala.
dar si cind se apuca de construit - o ora nici nu-l auzi
in schimb dupa aia numai uuuu si tica-tica
pe alea electrice le mai piteam eu citeva zile-o saptamina, ma capiau pur si simplu.
ankalaura spune:
Multam de idei!
Trenul de la Ikea il avem si noi, dar nu are mare succes.
Papusi... tone... Zac de regula intr-o lada.
Cai la fel.
Ieri am luat inca un zhuzhu pet, cel roz cu alb. O sa le iau si casuta aia cu tuburi, aici e vreo 17 dolari parca.
Tot ieri i-am mai luat o Alba ca Zapada micuta, cu rochita de schimb. Aici a fost 7 dolari. De la Disneyland am luat ceva cam la fel, doar cu 3 rochite in plus si a fost 18 euro...
Am comandat catalogul Fisher price si o sa le mai iau ceva din seria TRIO, ca sa aiba mai multe piese de montat - mi se par mai interesante decat Lego, pentru ele...
Erikai o sa ii luam de ziua ei www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=3605751&prodFindSrc=search" target="_blank">tabla asta
liliac1 spune:
Seara buna de la noi...
Hai ca asta cu jucariile m-a dat gata.
Deci, incep cu intrebarile:
- alea de la pets Shop sunt in genul PonyVille??? Parca asa vazusem io prin "vitrine" si m-am lasat pagubasa imediat. Andra a fost initial atrasa de cutii si cand i-am spus ca nu mai vreau inca o carcasa de-aia de plastic care sa zaca prin casa si sa o sterg de praf din cand in cand, umpluta cu niste degetare de figurine pe care sa le mai iau in picioare daca nu casc ochii calumea si sa-mi rup gatul...a renuntat la idee. Fara prea multa munca de convingere.
si...
- zuzu astea...sunt tot jucarelele alea mici-mici de vreo 70 de RON??? Asa cat jumate de palma de-a mea?? Ce fac de-s atat de interesante? Adica pentru un copil de 7 ani... Ca daca doar se foiesc prin casa mi se pare ca-i cam mare pretul. Poate n-am vazut eu potentialul lor. Va rog sa ma luminati, sa n-o las pe fii-mea fara ultima fitza in materie de jucarele.
Acum sa va spunem cu ce ne MAI jucam noi:
- avem un set de construit cu rotite. Se face din patratele care se combina (gen lego) o suprafata de lucru. Apoi pe asta se monteaza niste rotite. La final se da drumu' la buton si rotitele daca sunt bine asamblate se rotesc si se antreneaza diverse chestiute gen un leganus, un balansoar... Ideea este ca trebuie sa stai sa le buhisesti un pic. Tat-su ii face cateodata o suprafata de lucru si stabileste obiectivul de rotit. Si Andra trebuie sa se gandeasca ce roti se pot folosi optim.
Jucaria asta este o chinezarie eftina pe care am vazut-o initial la cineva si n-am avut viata usoara pana n-am cumparat-o si noi;
- abia acum a descoperit Trimozaicul. Il aveam de vreo 2 ani pe raft dar in afara de modelele din poze...nu iesea nimic. Acum, de vreo 2-3 luni, a inceput sa-si contruiasca singura niste modele si e incantata cand ii reuseste;
- avem o casa de marcat si cateva alimente de plastic. Si-a facut etichete ca la super-hipermarket si isi deschide magazin. Ea vinde, ea cumpara , din cand in cand o vizitam si noi. Are bani de plastic si de hartie (eurolei le zice ea) si face socoteli, da restul...e amuzant. Cand se plictiseste de facut de-astea cu rest...baga cardul ei de plastic si rezolva problema;
- rebus. Eu am fost o pasionata de rebus si pasiunea am luat-o de la taica-miu. A inceput si ea sa bunchileasca ceva-ceva...si initial mazgalea careurile noastre iar noi am incurajat-o. Chiar daca nu era cuvantul potrivit important era ca reusea sa gaseasca ceva si sa-l potriveasca la numarul de litere. Am gasit apoi o carticica in care sunt si cateva careuri pentru varsta ei. Am scris despre asta aici
- ultima noastra gaselnita... dar si cea mai "neplacuta" au fost Cristalele Magice de la D-Toys
Ma gandeam sa-i cumpar un microscop si sa cautam sa descoperim natura. Inca nu m-am hotarat daca sa fie de-ala de jucarie, sa bagi poza si sa te uiti la ceea ce au observat altii sau sa ii iau unul de-adevaratelea. Eu am avut unul primit de la tatal meu cand am implinit 8 ani. A fost cea mai adevarata "jucarie" pana i-am dezmembrat lentilele.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
ankalaura spune:
Lili - uite exact problema asta o am si eu. M-am saturat de papusi care sa zaca pe unde se nimereste si eu sa le strang, chestii care nu fac nimic si de care se plictiseste a doua zi....
Misto chestia aia cu rotite de care zici.
De-aia i-am luat acuma macaraua aia Trio de la Fisher price, poate sa o monteze in mai multe feluri, e funny. Dar si de montat se satura destul de repede, se enerveaza daca nu poate prinde vreo piesa, si incepe circul...
Sa deseneze, sa coloreze, nu a interesat-o niciodata. Nu ii place. Pentru Er insa, e mare pasiune asta. Daca o las sa deseneze, sta acolo 2 ceasuri si n-am treaba cu ea!
Eliza insa cere toate prostiile. Mi-a cerut si ea littlest pet shop, dar alea chiar nu fac nimic. Macar zhuzhupets astia chitaie, se invart... Si baremi o distreaza si pe Erika. Mama le-a luat doi, cand am auzit ca a dat 80 de lei pe fiecare, la Carrefour, sa imi vina rau! Aici baremi e 10 dolari unul...
Pe littlest pet shop scrie ca e pentru copii de 4 ani. La 6 ani + apar numai jocuri video
Ne-a mai cerut MOON SAND, dar mi s-a parut cam scump. Si parca n-am chef de nisipul ala prin casa...
I-a mai trimis mama un fel de goblen pentru copii. O sa incepem sa lucram la el in curand. Sa vedem cata rabdare va avea...
Si ne-a mai trimis un set de facut marionete din ciorapi. De asta nu ne-am apucat, trebuie timp si atentie, nu merge chiar asa, intre un invartit in ciorba si fugit la piata...
Ea mai vrea un telescop si microscop. Nu ne-am uitat inca de d-astea aici... Urmeaza...
Telescopul hm.. Microscopul sa zic.. mi s-ar parea mai interesant...
Dar daca e sa ma gandesc la ceva care mi se pare util si interesant pentru 7 ani... pauza. Nu imi vine nimic in minte...
mihaela_s spune:
La Silvia cel mai interesant la pet shop este ca le construieste singura case . Avem acasa cateva cutii de pantofi devenite case, le-a ornat singura singurica cu mobilier si tot ce trebuie intr-o casa, facute din hartii desenate, colorate si decupate de ea, apoi lipite cu scotch. La unele a facut mobilier din plastelina din aceea care se intareste. Le-a facut si piscina, cu sezlonguri.
La zsu zsu pet ii face cort si se joaca cu el povestind, invatandu-l cum sa se poarte, sa doarma...din astea copilaresti. La ea sunt pe post de papusi. La noi a fost ca inlocuitor de hamster viu cu care va povesteam ca ne innebuneste. Noa, la 7 ani mie mi se pare copil, va spuneam eu ca al doilea copil e altfel...ea copilareste inca si imi place. Nu ca vreau eu asta, asa e ea. Inca e in lumea ei imaginara cateodata, uneori ancorata in realitate, dar inca e cu capul la zane, indragostita de animale si ca atare orice papusa animal e in top.
Si Silvia se joaca cu constructii, tot de trenulet, le construieste si ea singura. Ale ei sunt din astea: http://brio.knex.com/ sunt din lemn si sunt tare frumoase...tot asa le mai completam.
Silvia face puzzle acum mai complicate, chiar i-a adus mama unul cadou si l-a facut in seara cand l-a primit, a stat lipita pana l-a terminat. Deocamdata a fost cel mai complicat, de 100 de piese.
Apoi va spuneam de margelutele de la IKEA, ii place in general sa mestereasca. Am vazut niste cutii cu tot felul de "betze" din magneti din care se fac multe constructii, ma gandeam sa ii cumpar, precis ii vor placea. Nu mai stiu cum se numesc...
Acum seara, s-a straduit sa scrie in romana pentru zana maselutza si sunt mandra ca in afara de faptul ca a scris zina in loc de zana si descide in loc de deschide, a scris perfect!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
liliac1 spune:
Anka, chestia aia cu rotite de care-ti spuneam e in genul Trio...doar ca e mai...chinezeasca, sa spun asa. Dar e zdravana. N-o am pe fii-mea acum acasa sa o pun sa faca ceva din ele si sa iti arat poze
Aia cu MOON SAND mi-a adus aminte de Roata Olarului. Interesanta..dar mizerabila rau. Daca e sa o folosesti afara, da, dar in casa e chin curat. Eu o tin pe raft. Bani investiti prost.
De confectionat ceva, sa stii ca nici Andra n-are rabdare. Daca stau eu si i le fac, da, sta pe capul meu, dar sa incerce ea...no way! N-a prins la ea razboiul de tesut. Ar fi o idee asta cu "goblenul". Si-asa ma batea la cap sa o invat sa coase nasturi
I-am facut si eu niste marionete din ciorapi, ca vazusem pe la niste desene animate ce si cum...dar eu le-am cusut, ea doar le-a dus afara la copii si s-a laudat
Hai ca acum vreau si eu idei si ma agat de orice!
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
cristinamh spune:
ma bag si eu rapid, ca sunt in drum spre pat. nu dati banii pe microscop de jucarie. nu merita. ai mei au fost complet dezamagiti. si eu...
mie mi-a adus mama cand eram mica unul de la laborator, de la scoala. pai nu se compara!! la asta de jucarie ici n-am putut sa vedem celulele de la ceapa... la celalalt am vanat cu frate.miu toate ganganiile din casa. o saptamana nu vedeai musca, tzantzar sau gandac, le-am admirat antene, picioare, aripi...
la asta de jucarie ai cateva cartonase de-a gata, pe care le vezi destul de ok si cu ochiul liber. dar atat. nimic de descoperit...
in schimb am pus deja in borcanelele alea o lacusta, o viespe mare, si sa vedem daca vom avea un microscop mai bun, sa le studiem. si strangem cu atentie orice ganganie ciudata...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii