Nazdravani de prin 2003 *3

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

carmen - nu cred ca de la dinti, ca in momentul cand m-am mutat in spate si am luat-o in brate era toata numai un zambet !
cica se cheama rasfat si e mai pronuntat la al doilea copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

LauraB, ce peisaje! iti taie respiratia. Savurai pozele cu mare placere. Nu prea ma dumiri eu cu poza aceea cu scoicile. Sunt pietrificate sau sunt vii? Cautai pe internet sa vad unde e aceasta peninsula. Superb.
Nu ne-ai spus care a fost reactia Dianei. Ceva impresii?
Aia mica e o papusica.
Mai revin eu. Ma apucai sa fac ciorba si enchiladas. Luca deja imi facu programul pentru dupa amiaza: piscina. Si eu nici nu apucai sa ma schimb de pijama. Si inca mai am treaba.
Nah ca acum Eva se plange de urechiusa. Cica are si temperatura. O verificai. Inca nu are. S-a plans ea de aseara cand s-a spalat pe cap. Ne-o paste iar vreo infectie .

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Phii ce ritm aveti!
Felicitari absolventilor! Vazut pozele de la serbari
Irina - ce mare s-a facut Ralu! Si Raya! Se mai fac deci coronite inca? Nu mai stiam...
Anca Sasha - sa stii ca la noi, la al doilea, rasfatul e ca si inexistent. Ne distram, e fun, dar democratie! Rasfatul de la primu' mi-a ajuns si nu mai vreau sa repet istoria Prefer democratia momentului...
Dana - nu m-am apucat sa caut inca un medic de familie. De acu incep...
Laura - sa va fie de bine excursia! Si la mai multe! Sunt sigura ca si Dianei i-a placut in egala masura!
Ciuf - ce e aia enchiladas?

Sunt si pe aici niste legume de n-am vazut in viata mea Cica www.google.com/images?oe=UTF-8&gfns=1&q=tete de violon&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=_yIZTIjFH8OAlAesvaWDDA&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDoQsAQwAw" target="_blank">tete de violon Ma gandeam sa le incerc totusi, da' fetele de la sezatoare au zis ca's nashpa, asa ca m-am lecuit de experiente...
De bine de rau insa, azi sunt pe picioare.
Daca, inainte sa ma paleasca virusul asta sau ce a fost, daca imi zicea cineva ca astia sunt virusi "de canada" si ca sunt altfel, mai nasoi si mai tzac pac decat virusii romanesti, as fi ras cu gura pana la urechi. Da' ce nene, virusii au pasaport? Ei uite ca s-a adeverit chestiunea, fetele s-au descurcat brici si eu am fost varza, dar varza, timp de o saptamana, de abia m-am tinut pe picioare

Azi Eliza s-a dus deci la scoala, ieri si alaltaieri nu a fost. M-a zapacit domne, ca ea nu are nimic, si ca vrea la scoala! Macar sa o mai tina cativa ani zelul asta....

Paula - voi ce mai faceti?
Isabela - yuu huuu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Irinuca vazut pozele, admirat raducu cu coronita frumos, felicitari! Ce mare s-a facut Raluca, wow, ce trece vremea... ea parca seamana mai mult cu sotul tau, din cate mi-amintesc..

Ankalaura bine ca esti ceva mai bine. Raceala ta este mai mult pe fond de stress, mie-n suta! Adica s-a manifestat mai cu muschi din cauza ca organismul tau era cu imunitatea mai jos dupa toata nebunia mutarii etc etc... sanatate in continuare! Apropos legumele alea sunt de mincat? Sau ele maninca un degetzel, ce mai prind? ca arata cam a carnivore

Ciuf chiar ce e felul ala de mincare de care zici? Ceva mexican?

Buli merci de urari, sigur se va distra, nu stiu cat vor dormi de linistiti Am pregatit bagajul, asa ca maine seara doarme in deplasare trebuie sa o luam din pripa, nu? ca peste vreo 10 ani o sa imi spuna ca nu vine seara aia pe-acasa, ca ramine la gagici, mai stii? Oricum, mai bine decat sa ne faca el noua bagajul sa ne trimita la film sau mai stiu eu pe unde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Carmen, felicitari pentru kilogramele date jos! Acum eu ma pregatesc sufleteste si mental pentru dieta, intre timp termin inghetata din congelator, ca e pacat de ea…
Ma bucur ca Alex e ok si ca te-ai linistit.

Mihaela, la noi nu exista sistemul de evaluare al profesorilor.
Am vazut pozele de la sfarsit de am scolar de pe blogul tau ce frumos a fost si la voi… Silvia se remarca imediat printre atatea capete blond deschis si asa cu Nemo. Ce frumooos...
Felicitari pentru rezultatele tale de la test!! Uff, ca mi-ai adus aminte, trebuie sa-mi fac calculul daca mai pot/vreau sa-mi pun si anul asta de CGA pe stand-by sau daca imi pot face cumva timp de invatat si lucrat la teme cu 2 copii care trag de mine si cu serviciul care reincepe in noiembrie; as mai avea si eu ultimele 4 examene de dat, dar zau ca nu stiu cum as putea sa ma concentrez pe invatat cu toate cate am pe cap… pe de alta parte, parca as vrea sa scap odata de ele.
Ce putin mai aveti pana la plecare. Doua saptamani vor trece mult prea repede…Cum merge facutul bagajelor? Vacanta placuta si o vreme super, va urez.

Deci sa va povestesc cum a fost la intalnirea cu profesoarele. Marti toate clasele 1 (inclusive cadrele didactice) s-au dus la scoala imbracati in pirati. Deci vizualizati-ma la discutii la o masa pitica, fata in fata cu 4 piratese Nu am apucat eu sa deschid gura cand Mrs. M. mi-a spus ca ne-am intalnit sa discutam rapid cum o putem ajuta pe Diana sa recupereze la citit si la scriere, si ca nu are rost sa discutam despre ce s-ar fi putut face si nu s-a facut, trei din ele (Mrs M., Mrs, Feng si Mss. O., adica cele 2 invatatoare din clasa si profesoara de la English as a Second Language) nici macar nu vor mai fi in scoala la anul multumita reducerilor de la buget. Anul trecut Diana era inaintea clasei ei la citire, anul asta a avansat mult prea putin fata de cat era de asteptat. Le-am pomenit ca in Romania sistemul e diferit, si copiii invata la scoala mai multe inca din clasa 1, au si teme, parintii sunt mai la current cu material facuta in lcasa, se stie dup ace manuale se lucreaza la scoala, etc. Cica sistemul de aici nu le permite sa le dea de lucru acasa elevilor din clasa I; pe de alta parte ele au libertatea nu numai sa aleaga manualele (ceea ce parca se face si in Romania acum), dar sa le si schimbe pe parcursul anului daca copiii nu par sa aiba rezultatele asteptate dupa cateva luni- ceea ce ele au si facut cu matematica. Oricum, toata lumea a fost de acord ca Diana se descurca foare bine si fara nici un fel de probleme la matematica, stiinta, si alte materii, doar cu citirea si scrisul e sub ce ar putea ea. Evident ca asteptarile sunt ca noi sa lucram cu ea peste vacanta, constant, chiar daca nu intensiv. Le-am explicat ca eu am invatat engeza incepand din liceu, cand deja stiam sa scriu si sa citesc in romana si deja invatasem la oarece nivel alte doua limbi straine (franceza si germana), in plus nu am nici studii pedagogice si nici experienta cu sistemul de invatamant Nord American, si habar n-am ce tip-suri sa-i dau Dianei ca sa o fac sa invete cu placere si fara lupte sa scrie si sa citeasca in engleza. Mrs M. mi-a promis ca-mi va trimite acasa un set cu cuvintele cheie pe care Diana trebuie sa le repete si invete peste vara (zice ea ca nu sunt multe, dar acopera aproximativ 75% din ce trebuie sa stie copilul ca sa poata citi cursiv). Ca ne mai recomanda sa citim cu ea cate o carte pe zi –oricum asta faceam-, si mi-a mai recomandat sa o punem sa scrie cateva propozitii in fiecare zi in jurnal. Mda, merci. Asa cum am banuit, ajung in final tot la home schooling peste vara; noroc ca sunt in concediu de maternitate si am ceva mai mult timp cu care pot jongla. Sincer singurele chestii bune in urma discutiilor sunt lista aia de cuvinte daca mi-o va trimite, am mai cerut ca anul viitor Diana sa ramana in clasa barem cu cei 3 copilasi cu care e ea apropiata, si am rugat-o pe profesoara sa le dea numarul nostru de telefon catorva parinti (din grupul de colegi mai apropiati) care si-au aratat si ei interesul ca (,) copiii lor sa se intalneasca peste vara ca playdates cu fata mea.

Cristina, bine ca ai scapat cu bine de proiect.
Chiar ca e interesanta roata olarului si ce au facut copiii cu ea! Si unde e la tine “la tara”?
Eu am fost in studentie cativa ani la rand in Piatra Craiului. Dar e asuit pe cabluri sau sa de mult de atunci… nici nu mai stiu ce si daca s-a schimbat ceva pe acolo. Daca nu s-a schimbat, sunt cateva trasee unde puteti plimba copiii fara probleme, insa pe cabluri sau pe alte cateva trasee, ori pe culme, eu nu m-as incumeta cu copii mici.
Cat despre lista de doua pagini cu ce trebuie sa luam cu noi la urmatoarea plecare de acasa, am ajustat destul de multe pe hartie. Marea majoritate ar fi de taiat, insa nu prea indraznesc, ca mi-e teama ca data viitoare o sa am nevoie exact de ceva scos de pe lista.
Apa din poza e Oceanul Pacific. Speram sa avem noroc sa vedem foci si/sau orci si/sau balene. Nu a fost sa fie, desi in locurile astea sunt deseori vazute.

Buli, mi s-a ridicat parul pe ceafa cand am citit prin ce ati trecut cu osul ala de peste. Slava Domnului ca s-a terminat cu bine!
Vazut poze cu baiat frumos, cu plete lungi, care danseaza brate in brate cu o fetita ..

Vik, ai pus pe undeva poze si cu noua ta tunsoare?
Ce frumoasa povestea cu Aldo, primul dintisor cazut, un talkie walkie si noii prieteni…

Liliac, vazut si eu poze cu domnisoara ta si serbarea voastra … “la revedere, gradinita” m-a facut sa ma gandesc ca prea repede trec anii, prea repede cresc copiii nostri…

Iuliana, felicitari pentru rezultarele bune ale Emmei! Vazut si pozele cu fetele frumoase! M-a impresionat mult Diana- citeste foarte bine!

Danat, pot sa vin si eu la Mojito, ca habar n-am cum e?
Ce e aia HB, fetelor? Vorbiti aici codificat? Ntz, ntz, ntzzz

Ciuf, cu baietii tai plecati la pescuit mi-ai adus aminte de tata. De fiecare data cand pleca (rar) la balta, mereu aducea ceva in sac: ba struguri, ba cativa pui de la tarani… odata a adus cateva flori culese de pe camp… mai bine decat cu mana goala
Am citit de aventurile voastre cu masina si benzina la limita… sa va spun eu ce exercitii Kegel am facut cat am trecut pe autostrada I5 prin Seattle? S-a mers cativa kilometric buni extrem de incet si cu opriri multe, lumina de la benzina deja ni se aprinsese, iar sotul meu era linistit ca “mai avem destula benzina”. Bine-bine, dar aerul conditionat mergea, aveam si cutia aia plina cu bagaje grele pe masina, si van-ul consuma nu gluma. Slava-Domnului ca odata de am trecut pe ultimul pod am iesit din autostrada si am gasit imediat o benzinarie.

Anka, a trecut raceala? Ati fost la Safari?

Dianei i-a placut excursia, cred, mai ales ca a povestit si la scoala cand ca in weekend a fost in America. Dar cat am fost in plimbari “in America”, principala ei grija era sa ajunga cat mai repede la hotel sa se joace pe calculator.

Ma scuzati, trebuie acum sa imi hranesc si sa o spal pe copila mica si incerc sa revin cand imi da S. pauza.

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Laura sa iti explic : HB = hoasca batrina, ne alintam si noi pe-aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu n-am prins discutia cu HB, dar eram gata-gata sa ma bag sa explic ca e half board :)

apropo de dormitul prin alte parti/paturi - noi am stabilit impreuna cu niste prieteni ce au baiat de aceeasi virsta cu Matei ca atunci cind va veni timpul chiar o sa ne ducem la "film" - ca e mai bine sa lasam porumbeii in casa decit sa mearga mai stiu eu unde.

Ankalaura,
sanatate, eu zic ca nu-s virusi, ci niste teste sa se vada daca rezisti.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

dana, gresit. HB e hot babe... , lasa alintatul

la bucuresti ploua in rafale. pacat ca bate vantul si nu pot tine fereastra deschisa... doamne, ce bine e...

azi pe seara era o placere in parc, racoare, adia vantul... pacat ca a fost nevoie sa-i pedepsesc pe amandoi si sa-i bag in casa. andrei a lovit-o pe iris, ca se tine dupa el si "prietenul" lui, ca ei sunt "baieti mari" si ea e "fata". nu/l oblig sa se joace cu ea, ca stiu cum e sa ti se bage pe gat fratele mai mic. DAR nu o lovesti... asa ca i-am bagat in casa, unde s-au jucat frumusel amandoi. alta data sa se invete minte.

la mine la "tara" e destul de aproape de bucuresti, vreo 40km, in baragan. ador casele de pamant in toiul verii... bunicul se pricepea...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Haha, suntem mai multe HB(what ever ) pe aici, nu-i asa? .

laura, azi am facut curat in garderob ca prea se adunasera hainele fetelor care le ramasesera mici. Am doua nepotele gemene(de verisor de al doilea) in Ro si vreau sa le duc ce haine i-au ramas mici Silviei, stiu ca se bucura de ele. Sper sa incapa in masina doar. Am gasit si intre hainele Dianei care ii sunt bune Silviei, asa ca am reinnoit garderoba junioarei . Maine fac curat in casa si impachetam. Mai avem doua zile...vineri la 17 pleaca vaporul. Doua saptamani stam in Ro(stateam mai putin dar motivele schimbarii pasapoartelor fetelor ne tin atata), facem 2 zile jumate pe drum incolo...apoi mergem la Paris si vom fi acolo de ziua natioanala a Frantei. Facem doua zile pe drum pana la Paris, doua zile inapoi pana acasa...uite asa trec multe zile pe drum, dar ne place. Ne mai oprim, mai vedem locuri...In total avem 4 saptamani de concediu. revenim in 17 iulie pe insula.
Frmos de tot locul unde ati fost.
Hmmm, deci asa cu profesoarele Dianei...tot pe tine ramane greul...

dana, scucces lui Raduc in prima noapte cu colegii de gradi. Sa ne povestesti cum a fost.

anka si eu am racit acum vara, a trecut...n-am fost chiar asa rau ca tine, dar doua zile si eu abia m-am urnit din pat...eh, a fost in we, asa ca luni eram pe picioare la serviciu.

ciuf dar cate grade ati avut azi de ati mers la piscina?

La noi maine se anunta cald si frumos. Se deschide strandul din cartier, e cu apa incalzita si e tare frumos...ce m-as duce cu fetele de nu as avea de bagajuit si de facut curat...vineri nu mai apuc sa le fac pe toate...hmmm.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Anka - nu mai e de cava ani sistemul cu coronita.DAr eu..nu pot sa vad cum munceste un copilas in halul ala si la sfarsit il cheama sa-i dea o mizerie de diploma pe care nu scrie nici macar rezultatul efortului.Asa ca (desi am parut deplasata in ochii altora),i-am facut coronita din florile din curte,i-am luat si premiu si l-am dus la inghetata dupa.Asa simtit si el ca e premiat cumva.Ca a muncit de i-au sarit capacele.

Mergi la inceput