Nazdravani de prin 2003 *3
*2,*1
Cine mai scrie: (lista su subscriere publica )
LauraB- Diana (11.03.2003) & Sophia (6.11.2009), Vancouver, Canada
iuliana - Emma Ana (16.07.2003) & Diana Maria (7.06.2005), SUA
cristinamh - Andrei (2.08.2003) & Iris (17.11.2005), Bucuresti, RO
l_carmen2003 - Alexandru Mihael (15.08.2003), Iasi, Romania
Sasha.p - Horia Alexandru (18.08.2003) & Laura Iris (08.07.2009), Bucuresti, RO
ankalaura - Eliza (26.08.2003) & Erika (1.07.2008), Canada
irinuca - Radu Petru (28.08.2003) & Raluca Ioana (26.06.2006), Bucuresti, Romania
mihaela_s - Silvia (10.09.2003) & Diana (22.11.1996), Suedia
danat - Radu Stefan (17.09.2003), Viena, Austria
liliac - Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009), Galati, Romania
ciuf - Luca (11.11.2003) & Eva Maria (21.04.2006), SUA
vikinga - Aldo Daniel (15.11.2003), Nadja Maria (30.03.2007), Letizia Linda (8.01.2010), Germania
Raspunsuri
ciuf spune:
Ola
Ne intorseram si noi din peregrinarile noastre dintr-un parc national din Utah. Suntem franti de oboseala, lucruri imprastiate prin casa ce asteapta sa fie puse la loc, copiii plang pe limbile lor, Cezar e fericit ca ne-a revazut de parca am fost plecati o vesnicie de acasa ...
Iar eu am o energie ... de ma scurg. Revin mai tarziu.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
danat spune:
Salutare de subiect nou! Multumim Cristina, ca de obicei
Noi am fost ieri 4 ore la piscina, ne-am arso-bronzat, cu toate lotiunile cu factori care mai de care, se pare ca tot a fost mai smecher soarele decat noi, dar merge...nu e chiar asa rau. Radu s-a simtit nemaipomenit, era cu gura pina la urechi mereu, drept pt care a si inghitit cateva guri de apa, deci s-a dezinfectat intern binisor pot zice Apa era cam rece in piscine totusi, inca nu s-a incalzit de la soare, abia este mai puternic de 3 zile doar... dar mai asteptam putin si repetam figura.
Saptamana viitoare are o zi de facut de cap a copiilor prescolari din grupa, si ii duce la un parc de distractii dinafara Vienei, gen Disney (dar la mai mici dimensiuni, normal) si apoi petrec noaptea in gradinita, Cica pijama-party Sa vedem ce-o sa iasa, ei se vor simti bine, nu stiu noi cum vom dormi fara el in casa, ca de-atit de mult timp nu am mai fost despartiti...
Cam asta. Va pupam si va dorim o saptamana frumoasa!
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
vikinga spune:
ah ce ma enerveaza ditamai mesajul pierdut, merge ca un melc forumul asta de ceva vreme si doar incerc sa intru numai seara cind e liber.si scrisesm atita!de acum miine ca nu-mi mai iese de ma repet.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
ankalaura spune:
Multumim de subiect nou
CRIS - speranta mea, cand o sa incep eu scoala, e ca nu o sa fiu foarte incarcata, ca nr de ore. Si nu o sa am examene, ci doar lucrari, teme, dar na, cu termene fixe, unele de lucrat in echipa,....
Pana atunci insa o sa se priceapa si barbatu-miu mai bine la franceza, si o sa o mai ajute si el....
Acuma, degeaba ii dau eu lui 7-8 litere sa faca din ele cuvinte, ca n-are vocabular, cum sa faca el tema asta?
Azi am avut a,b,c,d,e,f,i,l
El ma intreba o data cu Eliza - ce inseamna BEC, ce inseamna AIDE,... belle si fille au stiut amandoi.
DANA - ce fain, petrecere in pijama!! De cand isi doreste si Eliza una!!
CIUF - sa va fie de bine plimbarea.
Noi ne-am gandit sa mergem la safari saptamana viitoare, daca nu o ploua - www.parcsafari.com/accueil.php" target="_blank">aici
Laura B spune:
Multumesc frumos tuturor pentru comentariile la poze
Vikinga, mi-a facut mare placere sa vad fotografiile voastre. Sunteti o familie foarte frumoasa, v-am admirat pe toti. Ce mult liliac aveti in curte…
I-ai facut poze Nadjei cu rochita peste costumul de neopren?
Cristinamh, trimis datele pe email, multumesc.
Da, asa cum spui tu ne-am hotarat sa facem. Am acum o lista cu tot ce ar fi de luat la noi pentru excursie, si o vom ajusta pe parcurs.
La noi report card-urile sunt cam asa cum descrii fisa pe care ai primit-o de la gradinita, doar ceva mai detaliate.
Mihaela, pe cutia de bagaje scrie Thule (traducerea in engleza a lui Tole?)- acum dupa ce am facut lista cu necesarul de lucruri sper doar sa fie suficient de mare…
Offf… Petshop-ul e doar o etapa… Diana a fost si cu Polly, si cu Barbie, si cu Playmobil cu diverse teme, si cu Pokemons, si cu mascotele de la Olimpiada… colectiile astea au tinut-o ocupata o mare bucata de vreme si au stimulat-o sa invete sa foloseasca mouse-ul, ca sa poata sa joace jocurile cu aceleasi teme pe calculator. Acum se descurca foarte bine cu laptopul, foarte important pentru scoala, dar in plus ceea ce a invatat ii va folosi speram cat de curand, cand va avea si ea un scaun electric comandat cu mouse-ul- atunci va capata brusc mai multa independenta, pentru ca va putea sa se deplaseze singura cand si unde vrea ea.
Sper ca ti-a trecut raceala, si ca nu o sa o duci si pe ea in vacanta, daaaa?
Liliac, ce frumos povestesti despre Radu! Pai baiatul tau vorbeste bine, comparat cu Sophia mea care zice doar “da, da, daaa” si “ga,ga,ga, igh!”
Carmen, da, te rog mult, daca poti sa-mi trimiti regimul iti raman recunoscatoare. Adresa mea de email e laura_borza la hotmail.com
Anka, Dianei are teme de la scoala: in fiecare zi are cate o cartulie mica de citit (sunt cartile de pe raz-kids, noi ne-am abonat la site-ul ala inainte sa stiu ca dupa el lucreaza si la scoala), daca nu are timp la scoala ii trimite acasa sa faca exercitii simple cu famiii de cuvinte (de ex “The -en Family, si aici invata cuvintele gen hen, pen, den, ten…) citit, scris, pus in ordine alfabetica cuvintele, si deasemenea daca nu are timp sa faca in clasa are acasa de scris cateva propozitii simple in jurnal.
Ce mult mi-ar place si mie (ok, si Dianei…) sa merg la un safari. Dar nu e nici unul in zona noastraaa
Dar o sa ne povestesti tu cum a fost, si o sa ne pui si poze, nu-i asa?
Ciuf, bine ai revenit din vacanta. Te asteptam cu impresii.
Dana, imi place ideea unei pijama party cu toti colegii. Daca ai sti cat isi doreste Diana un sleepover! E doar vina mea ca nu m-am lipit de una din mamicile prietenelor ei, ca nu-mi permit sa fac o invitatie asa din neant. In ultima vreme m-am salbaticit asa de rau, ca ma gandesc ca poate ar trebui sa discut cu un psiholog. Pe de alta parte, de unde timp sa-l pierd la sedinte, si ce as face cu Sophia in timpul ala?
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
l_carmen2003 spune:
Anka, asa ma simteam eu in octombrie anul trecut cand l-am pus pe Alex sa invete intr-o luna sa scrie. A reusit dar... cred ca l-am stressat peste masura, o luna e un timp scurt, prea scurt iar eu metoda nu am prea avut iar mie imi venea sa nu mai vin acasa... plus ca Alex avea abia 6,2 ani... cand imi aminetsc imi vina sa imi dau palme... e greu, e foarte greu... Multa putere caci ai nevoie... partea buna e ca ei sunt buretei...si invata bine.
Laura ti-am trimis un mail, poate ma poti lamuri si pe mine cum e cu 'grades' sa imi fac o idee de ce nivel ii e necesar lui Alex... Multumesc.
De azi ne apucam si noi de inot, Alex de la ora 18 cu profesorul si apoi si noi cu el de la ora 19.30... dar la o piscina acoperita deocamdata...
Eu una de abia astept. Cum eu nu sunt cea mai buna prietena a soarelui, am sa ma rezum deocamdata la piscian acoperita, poate mai in vara vom merge la una in aer liber, mai vedem... apoi in concediu vom avea la hotel piscina si probabil vom sta suficient la soare...
l_carmen2003 spune:
Va spuneam ieri ca Alex urma sa doarma la gradinita... prima lui dupa amiaza... Si ultima! A spus ca in viata lui nu mai doarme la gradinita.
-'De ce?'
-'Pai sunt obosit! Iti dai seama ce multe lucruri faceam daca nu stateam aici?'
De parca nu el dorise sa vada cum e. Spunea dna educataore ca de pe la 15,00 isi luase pernuta sub brat si era gata de plecare... sa fie sigur ca isi ia perna acasa si nu o lasa acolo sa mai fie necesar sa doarma vreodata la pranz!!!
Ieri am avut o dupa amiaza mama-fiu superba, ne-am plimbat, am discutat, a fost frumos tare, ca pe vremuri cand aveam mai mult timp si i-l ofeream tot lui...
mihaela_s spune:
anka, am inteles! Mersi mult, o sa cautam si noi sa luam bilete cu ghid daca sunt cozi...Spor la scris Elizei, vad ca a intrat direct in "pita", prima dintre voi . Acum scoala va fi gata imediat si pana la toamna va mai creste Eliza si va fi mai simplu, zic eu....
Distractie faina la safari, sa pui fotografii.
laura B, am gresit eu cand am scris...sigur ca Thule e marca. Il intrebasem pe sotul meu cum se numeste marca suedeza, caci uitasem, el imi spune TULE(in romaneste) si eu am scris TOLE(pe suedeza, unde O se citeste U) fara sa ma gandesc. Cand am citit insa cum ai scris tu, mi-am dat seama ca gresisem....
La Silvia e faza lunga deja cu pets shop...nu stiu cat va dura, dar cred ca a trecut anul si tot mai vrea...
Ne innebueste deja de la Craciunul trecut ca vrea hamster, i-a scris atunci lui Mos Craciun si i-am explicat frumos ca Mosul nu aduce animale de casa...ea a sperat. Anul asta i-a scris iar...daaaaa, deja i-a scris scrisoarea caci nu vrea altceva, decat un hamster, asta dupa ce noi am spus clar si raspicat ca nu cumparam. Motivele sunt ca il avem pe Morgan(ea vine cu contraargumentul ca un vecin are si pisica si hamster) si ca nu avem cu cine il lasa daca mergem in concedii(contraargument ca o colega de a ei a fost in Thailanda si are hamster...)...nu mai stiu cum sa ii spun ca nu se poate. E convinsa ca Mosul anul asta o va asculta, imi tot spune ca degeaba ii spun eu ei ca nu va primi hamster de la Mos, ca eu nu am de unde sa stiu ce ii va aduce Mosul...ce ma fac mai fetelor, caci avem deja doua animale pe care le lasam la vecini si prieteni de doua ori pe an.... Cica sa se mute mama mea aici si sa aiba grija de ele...tot de la Silvia citire...
Carmen, succes la orele de inot...ce as vrea si eu sa vrea si Silvia. Poate mai lucram la asta si incepe in toamna...desi nu stiu cine si cat timp va mai avea sa o duca, dar vedem.
Noi luni dupamasa avem picninc de sfarsit de an la Silvia, speram sa tina vremea cu noi. Maine copiii merg pe stadion prima data sa practice sporturi din atletism, cu noua lor profesoara de sport, pe care o vor avea de la anul. Cica azi s-au antrenat sa intre in clasa dupa pauza, cand suna clopotelul , ca eu o tot stresez zilnic cu intrebarea ce au mai invatat nou .
Azi am fost la tipa de la gimnastica medicala, sa vedem daca mai are probleme Silvia cu picioarele(daca va amintiti acum 3 ani in Ro facuse o tura de gimnastica medicala si masaj, dar de cand suntem aici nu a mai fost nicaieri). Cica e OK, nu mai calca pe varfuri, nu are pisior plat cum credeam noi, a lucrat cu ea tot felul de exercitii sa o studieze cum tine picioarele, echilibrul, mesr in toate felurile pe talpa piciorului...a fost tare relaxant. Ne mai vedem in septembrie sa o mai verifice si pana atunci avem de exersat putin acasa la mersul pe calcaie si laterale, caci asta i-a fost Silviei mai greu.
cris, eu iti scriu aici datele: Diana-22 nov.1996 si Silvia-10 sept. 2003
si o saptamana frumoasa mai departe!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
cristinamh spune:
miha, pusei invers, sa lasam nazdravanii pe primul loc
eu expediez copiii la mama, pur si simplu nu razbesc cu proiectul, nu mai poooot, simt ca mor, ma dor ochii, sunt varza de oboseala, joi la pranz e depunerea finala, de mine depind o sumedenie de rapoarte, mi-e rau, si nu mai pooot...
ochelarii nu ma ajuta, mai mult ma obosesc la focalizare diferentiata, cand pe foaie cand pe monitor, fara ei e iar rau. daca sunt in viata joi seara, dorm doua zile!
mai dau eu pe-aici, ca sa n/o iau razna...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului
ciuf spune:
Cristinamh, spor la lucru! Mai rezista doua zile si apoi esti gata, nu?! Tinem pumnii sa fie bine.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea