ne gandim sa emigram
Raspunsuri - Pagina 3
XIO spune:
Erika , tine tare mult de noroc , indiferent de tara in care mergi.
Prietenul unei colege s-a dus in UK sa isi faca masteraul acolo si sa ramana , urmand sa il urmeze si colega mea.
tatal lui lucra acolo de ceva timp , cred ca vreo 2 ani minimum.
baiatul a stat un an sau 2 si s-a intors in tara , ca acolo nu a gasit nimic .
La polul celalalt este o prietena f. apropiata care s-a indragostit de un roman plecat in Londra , a fost la el vreo 2 luni , s-a intors in tara , relatia a crescut , s-a mutat la el. Ea nu stia engleza.A facut acolo un curs scurt de limba si a primit post la stat ca psiholog intr-o scoala , meserie pe care o avea si in Ro.
Vara asta se implinec 2 ani jumate de cand e acolo , au primit apartament cu 2 camere dupa ce au depus cerere,au ales o zona ok pe motive bine intemeiate si sunt extrem de multumiti.
Exemple de genul asta stiu si din Germania , Canada , America.
Depinde foarte mult de persoana in sin , cum te adaptezi , de noroc si de ce esti pregatita sa sacrifici .
Mult succes sa ajungi unde iti doresti!
P.S: am completat un CV pt. uk , acum mi-am dat seama ca nu cerea data nasterii, poza era optionala.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
micsunea spune:
Mai jos veti gasi opinia mea, f dura, dar cred ac e bine sa aveti mai multe puncte de vedere :
Dragilor,
eu cred ca nu trebuie sa emigrati.
Sunt de peste 12 ani in strainatate dar nu ca emigrant ca sa spun asa. CI: la studii, apoi ca nevasta de strain, iar acum lucrez ca roman intr-o institutie unde sunt angajati romani.
Si-asa mi-a fost greu, dar ca emigrant, in adevaratul sens al cuvantului, eu nu as fi plecat. Poate in SUA sau Canada, dar nu in UE. Si chiar si de peste ocean, multi s-au intors acasa. Acolo muncesti zi si noapte, fara concediu pana strangi un ban ca sa-ti iei o casa in pustietate.
In UE e la fel de greu dar din alte motive.
PDV MORAL:
Roman in UE e greu. Nu va mintiti pe voi insiva. Fetita voastra o sa fie injurata la scoala, nu o sa simte acasa, ceilalti copii o sa o umileasca pt ca este romanca.
Voi la fel, dar poate voi veti trece peste. Nu stiu daca iti poti imagina ce insemna sa se uite unii zilnic cu ura, dezgust sau mila la tine. Poate suporti tu, dar nu stiu cum vei suporta pt cea mica.
Eu nu am venit sa le cer astora nimic, dimpotriva, mi-am platit scoala. Apoi am obtinut un post cu nationalitatea straina in buzunar si chiar si-asa mi s-au spus cuvinte grele.
Daca nu aveti o ruda sau alta legatura solida cu tara in care vreti sa plecati veti fi primiti f. prost si riscati sa nu fiti primiti deloc.
FINANCIAR
O sa vina si alte vremuri in Romania.
Incerc sa imi imaginez cat de greu este acum. Dar nici aici nu mai e ce a fost. Daca vrei locuinta trebuie sa ti-o iei departe de lumea civilizata, ca prin centre nu mai iti poti permite.
Nu uitati de doctor, cum mergeti voi la doctor?
Sper ca nu aveti de gand sa lucrati ilegal, ca atunci e si mai nasol, nu aveti drepturi, pana si animalele astora de companie au mai multe drepturi decat ilegalii!
Eu cred ca mai bine faceti un apel umanitar ca sa va ajute lumea sa va luati casa si tineti copilul in tara lui. Faceti apel si organizati-va cu lumea de pe forum sa va ajute cu activitati pt copil, decat sa plecati undeva unde nu va vor!
kariguld spune:
micsunea, da-mi voie sa-ti spun ceva. experienta ta de emigrant este doar a ta, nu se poate aplica tuturor. cred ca treci prin momente mai grele acum si ceea ce tocmai ai exprimat nu este adevarul pur. sunt convinsa ca peste o vreme, vei vedea lucrurile diferit.
erika, succes. vei resui, stii de ce? pentru ca iti doresti si esti dispusa sa lupti. succesul este asigurat oricui, doar sa vrea.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
adelyna spune:
Micsunea,imi pare rau pentru experienta ta,sincer,dar daca as veni si eu cu un sfat as spune ca depinde de motive,emigrarea nu e un lucru rau.Eu nu am fost niciodata mai multumita cu viata mea ca aici.Nu am fost tratata niciodata ca un strain(nici familia),copiii s-au adaptat excelent la scoala si gradinita ,iar fetita cea mare este foarte populara in scoala.
Fiecare are experienta lui,nu putem generaliza.
si sper sa ai parte in continuare numai de lucruri bune.
Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Vara asta se implinec 2 ani jumate de cand e acolo , au primit apartament cu 2 camere dupa ce au depus cerere,au ales o zona ok pe motive bine intemeiate si sunt extrem de multumiti. ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
Xio iar vorbesti din "amintiri" si din ce ti-a zis tie o prietena a prietenei prietenului verisorului prietenei tale?
Cine le-a dat apartament? Si pe ce criterii? Si cum au ales ei zona?
Aici nu vine nimeni sa-ti bata la usa sa-ti dea apartament sau casa, doar in cazul in care te califici pentru benefits, ceea ce inseamna sa n-ai serviciu, sa ai vreo 3 copii in ingrijire sau persoane cu handicap, sunt niste criterii destul de grele de indeplinit.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
micsunea spune:
Mi-e greu sa vad ce nu e adevarat din ce am spus. Poate ca nu m-am exprimat corect.
In primul rand romanii nu sunt doriti! Ata e sentimentul majoritar in vest, oare ma insel?
Daca cei din jur isi pot da seama ca sunteti romani (pt ca vorbiti cu voce tare sau pt ca aratati a straini sau cine stie de ce) vor exista mereu persoane care vor incerca sa va transmita ca ei nu va vor, adica cum spuneam, uneori doar priviri, alteori sa nu va mirati daca vine cineva si va injura in fata. Da, se intampla!
La scoala, copiii pot fi xenofobi. Depinde de regiune, de cati copii straini sunt la scoala respectiva, ce straini sunt pe acolo etc. Cunosc astfel de cazuri, cu toata parerea de rau, cred ca e bine sa stiti ca copilul poate sa fi la randul sau agresat (doar verbal in general) pt ca e strain.
In al treilea rand, nu prea e de munca, cu atat mai putin pt romani si cu atat mai putin legal.
Cand vii cu diploma de facultate in buzunar e tare greu sa accepti orice si sa vezi ca risti sa ramai toata viata la munca de jos, ca deh, acum nu prea ce sa dea de lucru nici la diplomatii lor, darmite la imigranti! Plus ca munca de jos nu prea iti permite sa cumperi o casa.
In al patrulea rand, aici muncesti de te rupi ca sa cumperi ceva modest. Preturile la locuinte au explodat n ultimii ani. Ca sa iti poti lua o locuinta trebuie sa ai acces la credit.
etc, cred ca si alte persoane ar putea contribui la lista asta "neagra"
Parerea mea personala e ca nu se merita daca nu ai deja o legatura cu tara in care vrei sa pleci. Nu vad ce anume ar putea avea un copil de emigrant in plus, fata de un copil ramas in tara lui. Mai ales ca criza economica e bine mersi instalata si in vest!
Dar e clar ca sunt persoane care nu remarca cum isi schimba unii locul in autobuz cand observa ca vorbesti alta limba, sau dezgustul functionarului la care te duci sa depui nu stiu ce cerere ca strain si modul in care hamaie la tine de parca ai fi un criminal, refuzurile nenumarate de a-ti da de lucru pt ca ai un nume cu sonoritate straina, in timp ce idiotul satului de la ei isi gaseste de lucru in societatea lu' unchiu, etc.
daca va hotarati sa plecati, sa va ajute cel de sus sa dati de oameni de-ai nostri care sa va ajute si sa va sprijine atat moral, cat si material, altfel sansele de reusita, cred eu, sunt f reduse.
Luna1 spune:
Micsunea cred ca asta e atitudinea in Luxembourg fata de romani. Aici nu sunt atat de multi romani, mai multi polonezi in general, si da imigrantii nu sunt primiti cu flori la aeroport, insa daca iti vezi de treaba ta poti socializa in toate cercurile daca esti cinstit si iti vezi de treaba.
Exista si aici publicitate proasta, insa aceasta in general este in ziarele gen tabloid citite majoritar de cei care oricum nu suporta emigrantii fie ei romani sau chinezi.
In alta ordine de ideei eu am cateva prietene care au reusit aici destul de bine, culmea fara facultate facuta in Romania si nici aici, ci pur si simplu pe dovada faptului ca sunt capabile. Aici conteaza si ce studii ai insa mai ales conteaza ce ai in cap.
La scoala sa imi fie bullied copilul ca e roman? Ma indoiesc, cina sa mi-l bully, polonezul? indianul? lituanianul? Pai scuza-ma dar Lodra si imprejurimile sunt atat de cosmopolite ca nu prea e diferenta care e roman, polonez, rus, bulgar, etc.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Luna1
Xio iar vorbesti din "amintiri" si din ce ti-a zis tie o prietena a prietenei prietenului verisorului prietenei tale? Cine le-a dat apartament? Si pe ce criterii? Si cum au ales ei zona? Aici nu vine nimeni sa-ti bata la usa sa-ti dea apartament sau casa, doar in cazul in care te califici pentru benefits, ceea ce inseamna sa n-ai serviciu, sa ai vreo 3 copii in ingrijire sau persoane cu handicap, sunt niste criterii destul de grele de indeplinit. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
Eu am vorbit chiar ieri cu fata de care povestesc. Tu cand ai vorbit cu ea de ai alte informatii?
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Luna1 spune:
Xio eu cu asta ma ocup, lucrez cu consilui pe parte de benefits. In concluzie ar fi bine sa stii ca o persoana capabila sa munceasca, care are un loc de munca nu se califica pt benefits. Iar daca prietenii tai iau (si cum spuneai au serviciu)benefits si sunt self sufficent inseamna ca o fac oarecum ilegal asa ca daca ai timp poti sa-mi trimiti detaliile lor sa verificam, ca doar din taxele mele (si a celor care muncesc legal) iau unii beneficii abuziv.
Letitia1 spune:
Luna 1 said: Cine le-a dat apartament? Si pe ce criterii? Si cum au ales ei zona?
Aici nu vine nimeni sa-ti bata la usa sa-ti dea apartament sau casa, doar in cazul in care te califici pentru benefits, ceea ce inseamna sa n-ai serviciu, sa ai vreo 3 copii in ingrijire sau persoane cu handicap, sunt niste criterii destul de grele de indeplinit.
Asa este cum spune Luna. Si peste toate astea trebuie sa fii cel putin rezident, daca nu cetatean britanic. Ca si emigrant, fie el si din EU nu te califici la beneficii. E un shortage de locuinte ceva de groaza, de aceea nu este posibil sa-ti alegi zona din motive medicale. Xio, te mint astia ca la balamuc ca sa-si rida de tine. Dupa ce ai sa-i vizitezi ai sa-ti schimbi parerea. Pun pariu ca au un mortgage gras dar tie ti-au zis ca le-a dat statul casa ca sa-ti faca in ciuda .