Cu cortul pe plaja in Romania sau ... Bulgaria

Cu cortul pe plaja in Romania sau ... Bulgaria | Autor: LindaZ

Link direct la acest mesaj

Vreau sa plecam vara asta 2-3 zile in Constanta sa imi vizitez rudele si mi-a venit ideea sa stam la cort cu copiii pe malul marii. Eu nu am stat niciodata la cort la mare, copiii nici atat.
Doar ca in Romania nu stiu daca se poate sta la cort, asa, izolat, direct langa apa (o noapte sau doua) cum am vazut in Bulgaria de la vama pana la Russalka (cam 30-50 km de vama) unde am fost doi ani la rand. Stiti daca e posibil sa stai asa in Romania sau daca e sigur sa mergi la fel in Bulgaria? A fost cineva? Multumesc.

Mihaela Zaharia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

in 2 mai si vama veche se sta cu cortul pe plaja, direct langa apa si valuri. in 2 mai nu se plateste campare, in vama nu stiu ca nu am mai fost demult cu cortul, numai la 2 mai de vreo 10 ani.

vacanta placuta!

poti sa imi spui mai multe despre acea plaja de la bulgari?

eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

mai poti sa stai asa, chiar pe plaja, in zona Corbu - de la navodari in sus, spre Histria. singura problema ar fi ca nu stiu daca ajungi cu masina destul de aproape, si nu ai facilitati: apa/ curent, restaurante.

tot asa, fara facilitati, poti sa pui pe nisip cortul la gura portiteti, in afara zonei imprejmuite pt camping... noi am stat acolo si este SUUUUPEERRR, mai ales pt copii! bogdan era in apa si la soare de la 8 pana dadea luna pe cer. mi-as dori enorm sa mai mergem, dar la cum se pare ca va arata bugetul familiei vara asta... slabe sanse!

la mamaia in zona de nord sunt vreo 3-4 campinguri chiar pe plaja, dar nu cred ca poti pune cortul fix pe nisip, ci in spatiul amenajat pe zona de iarba. acolo insa ai posibilitatea sa ajungi la toaleta si dus, curatele din cate am vazut. deasemenea, sunt si restaurante unde poti servi masa, ca asta poate fi o problema pt perioada de vara, daca nu esti in statiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Multumesc. Am de unde sa aleg. Am mai auzit lucruri bune despre Gura Portitei, dar nu am fost niciodata acolo.
Russalka e o statiune pentru parinti si copii cu casute individuale intr-o zona inchisa (masinile stau toate intr-o parcare la intrare) cu restaurant, piscina, plaja, locuri de joaca, terenuri de sport, etc. Sistemul e all inclusive. In fiecare seara au spectacol. Cei mai multi turisti sunt romani si germani. Noi am fost in 2007 14 zile si in 2008 10 zile si ne-a placut. In primul an baietelul meu avea 8 luni si a mancat de toate de acolo. Mancarea e buna, dar fetele de masa sunt din musama, paharele de plastic, e ca in tabara, dar fiindca sunt multi copii e foarte relaxant ca nu au cum sa le sparga si daca murdaresc, stergi imediat.Acum au si casute de 4 stele care arata fff bine. Am gasit poze aici: http://www.litoralulromanesc.ro/bulgaria/russalka/hotel-russalka-elite.htm
dar sunt mai multe site-uri si oferte pe net.

Mihaela Zaharia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popiTM spune:

pitzinuca, spune-mi te rog, in ce zona ai stat cu cortul ? In partea dinspre Mangalia sau in partea dinspre Vama Veche ? Intreb pentru ca am inteles din alte surse ca in partea dispre Mangalia (a "textilistilor"/familistilor) se plateste campingul pe plaja - oare asa o fi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

LindaZ, stii daca la Russalka la bungalow-uri se accepta si animale de companie ?
Ati plecat prin agentie de turism sau pe cont propriu ?

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

popiTM - noi stam numai la nudisti (ma rog asa i-a ramas numele, dar in ultimii ani au inceput sa ne invadeze textilistii, dar ce sa le faci, e si ei oameni), asta am uitat sa spun. si chiar si acolo sunt 2 plajute, noi stam in golfuletz ca e apa mai mica si mai linistita pt copii. am fost si acum o saptamana, au ridicat si vreo 2 casute acolo pe plaja, am inteles 100 ron cu 4 locuri.

_

traduceri si asistenta

Mergi la inceput

si de fapt nu ti-am raspuns la intrebare. da, in partea (cea mai)dinspre Vama. Si eu am auzit ca la textile se plateste campare, dar nu stiu sigur. in schimb e plaja f mare acolo, si misto. pacat ca-i locuita. glumesc.

_

traduceri si asistenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Banuiesc ca nu se accepta animale ca eu nu tin minte sa fi vazut vreunul. Noi am mers prin agentie, Balkan Travel.

Mihaela Zaharia

Mergi la inceput