Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***215***
Raspunsuri - Pagina 19
Anaan spune:
Aseara am uitat
: am vazut-o pe Ana, frumoasa si FEMININA si vesela si simpatica...si...si... La multi ani pentru tati al ei! ( cam cu intarziere, dar nu stiu ce-i cu mine, sunt cam defazata in ultimul timp!)
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
Monnvas spune:
Am uitat sa zic, cresa e Titan II.
Monica mami
de
CRISTIAN - "domnu' injiner"
(7.03.2009)
Pisik06 spune:
Daca tot doarme Ana, hai sa profit si sa mai supun si eu dezbaterii niste subiecte.
Urmarind comportamentul mai multor copii mai mari vizavi de Ana si/sau alti copii mai mici cu care vin in contact am ajuns la concluzia ca au o rautate nativa, exact cum spune Mircea Badea, ne nastem rai si numai societatea si convenientele impuse de aceasta fac sa ne schimbam pe parcurs.
Sigur, depinde f mult si de temperamentul copilului, sunt unii mai "balalai", vorba BIANCAI, care nu sunt agresivi, dar tot nu dau de buna voie jucaria si altii care se reped cu palma/pumnul una doua, fara drept de apel.
Voi cum procedati in astfel de cazuri? Ma refer la atitudinea fata de copilul agresiv si atitudinea fata de copilul vostru, in cazul de fata, copilul agresat. Aseara Ana s-a dus catre o fetita cu fata clara de batausa, care avea in mana o minge. Nici nu s-a apropiat bine de ea, ca fetita (aprox 2,5 ani) jap o palma in cap. Pana sa apuc eu sa reactionez, jap inca una, da tare, ca a inceput Ana instant sa urle cu sughituri. Primul impuls a fost sa ii spun cateva. Primele cuvinte au fost dealtfel pe un ton mai ridicat, dar apoi m-am calmat si i-am explicat ca nu e bine sa dea in copii, ca ea e mica, ca o doare, ca si ea (agresoarea) a fost mica si altii au avut grija de ea, etc. A venit si tuta de ma-sa, o pustoiaca cu parul roz, pe care o durea in basca de ce face fie-sa si m-a intrebat doar daca a dat si i-a zis numai "nu se face asa, se face mai mai" si gata.
Intrebare: ce sa fac, sa o invat pe fi-mea sa dea si ea? Nu prea as face asta, dar parca nici sa vad ca sta si o incaseaza nu e ok. Mai ales ca am observat la Ana ca e cam bleguta, lasa pe oricine sa ii ia jucariile din mana, se supara dar nu se baga sa recupereze nimic, daca ii place o jucarie nu are tendinta sa o ia de la copilul respectiv, doar se uita cu ochii lungi dupa ea, nu se baga intre doi copii, se lasa data la o parte, etc. Nu zic ca e rau, mai ales ca si eu si ta-su suntem genul asta, care in fata unora mai cu tupeu ramanem fara replica si ne retragem, deci ce pot sa cer copilului, dar parca nici sa ajunga "balaloaica"![]()
Azi in parc am vazut iarasi doi copii rautaciosi si agresivi, o fetita de vreo 4-5 ani care avea 2 caluti in brate si desi se ruga bunica-sa de ea cu cerul si pamantul (se vedea ca oricum avea autoritate zero in fata ei) sa ii dea unul si Anei, tinea strans de ei si zicea nu nu nu nu si nu baietel care i-a dat una Anei peste maini pentru ca a apasat pe butonul unei jucarii care era langa el.
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
Anaan spune:
Am mai vazut-o si pe frumoasa de Bris, cu mami eleganta
si tati simpatic. Georgiana, nunta a fost in Cluj(ca eu n-am recunoscut niciun loc pe-acolo)?
Monnvas spune:
Pisik, daca o inveti sa bata bagam divort pe motiv de violenta domestica 
Uite, al meu e blegutz, ii ia cineva jucaria, nu se supara, nici nu plange cand o incaseaza (inca nu s-a prins, probabil, care-i treaba). In niciun caz n-as vrea sa dea la randul lui, il iubesc asa blegutz, ca seamana cu ma-sa
Cred ca o sa il las sa se descurce: ii zic celuilalt copil cate ceva si gata. Am vazut ieri o faza in parc... un baietel a capacit o fetita, iar tatal fetitei i-a tras un sut in burta baietelului. Si stii care-i culmea? Ca tot fetita urla. Si zau ca nu parea fericita pt "razbunare".
Monica mami
de
CRISTIAN - "domnu' injiner"
(7.03.2009)
Anaan spune:
Pisik, zau de stiu ce sa te sfatuiesc! Eu ridicasem problema asta la un moment dat, ca era un baietel care-l capacea
pe Andrei cum il prindea, dar, de o vreme incoace ( adica de vreo doua saptamani) a cam inceput fiu-meu sa fie el "ala rau"...si mi-e o rusine de mor.
Daca mergem in parc, domnul meu se serveste nonsalant cu jucariile altora, fara insa sa-i brutalizeze in vreun fel, pur si simplu merge la ei, le ia jucaria din mana/ de pe jos/ din carucior, o studiaza tacticos si o aduce la caruciorul nostru. Normal ca eu intervin, ii spun ca nu e jucaria noastra, o iau, o inapoiez copilului respectiv, daaar nu se invata minte, repeta figura de cate ori are ocazia!
Daca ia vreun copil jucaria lui, i-o ia, la fel de tacticos, din mana si o pune in carucior
. Alta tampenie recenta de care incerc din greu sa-l dezvat: controleaza pe toata lumea in gura!!!!
Cum prinde ocazia, cum pune de-un control stomatologic! Despre crize de personalitate, ce sa mai zic: ieri la dus H. in parc si Gulia a decis ca vrea sa stea pe burta pe pavele, nu in picioare, nu in patru labe, pe burta!!! L-a lasat H. ce l-a lasat, dar cand a vrut sa-l ridice, sa te tii, urlete de l-a stiut tot parcul!
No, io ce ma fac cu incapatanatul meu?!
Bianca2503 spune:
Copiii rai din parc- problema PISIKAI.
Deci, sa incep cu concluzia. Copiii care sunt rai si care nu dau jucarii si nu ii lasa pe astia mici sa se atinga de ce au ei (adica aia mai mari ca astia mici ca ei sunt fraieruti) sunt copiii ale caror mame stau la taclale pe banca, fumeaza si arunca mucurile de tigara in spatiul de joaca (ca acolo sunt bancile), beau cico si mananca seminte.
Avand in vedere ca eu am un kamikaze si vrea sa se catere peste tot umblu dupa curu' lui si inevitabil ma intalnesc cu tot felul de copii. Cand vad ca sunt rai si zic NU si nu il lasa si pe Vladimir sa atinga lopatica lor de aur si incep si fac istericale le zic: " El e mai mic si nu stie! Nici macar nu vorbeste ca tine! Lasa-l si pe el sa puna ca nu o strica." Am vazut ca nu protesteaza.
Insa, mi-am promis. Ca daca Doamne Fereste nu sunt atenta si vreun puradel il loveste pe el meu cu rautate (ca se poate intampla si din greseala( s-a intors cu lopatica sau mai stiu eu ce)- ma refer la astia mai mari- ma duc si eu si o caftesc pe ma-sa. Am zis ca nu dau in copiii altora dar pe ma-sa tot o bat.
. Asta e solutie de criza!!!
claudela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anaan Intru repede, repede ca-s in criza de timp: Claudela, vezi ca este costum de care cauti tu pe okazii punct ro ( nou , cu eticheta, firma ok, pret ok). Eu am dat accidental de el, cand cautam slip cu scutec pt fiu-meu. Ana, mama lui Andrei (14.03.2009) |

POVESTEA MIRUNEI
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=4912492545&albumId=98516507&ownerId=140250165" target="_blank">POZICI MIRUNICA
Bianca2503 spune:
ANAAN, si Vladimri se culca la groapa cu nisip. Are urechile pline. Il las sa isi faca damblalele ca daca intra intr-o criza de plans tot eu ma chinui.