Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (123)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Carmen, mama lui de col nu are o regula. Sunt fete care ajung in saptamana 40 cu col de 4 sau chiar mai lung. Sunt fete la care e foarte rigid si nu se deschide nici cu inducere....si nici nu se insista ca se poate rupe. In mod normal dupa sapatama 36 e ok un col si de 2 cm...poate mai importanta e moliciunea lui decat lungimea. De exemplu tu te poti ridica din pat, foi, umbla etc si chiar cu col scurt sa nu nasti pana in 40. Sau...in aceleasi conditii te foiesti si nasti in cateva zile. Nu e o regula general valabila. Ginecologii isi dau insa seama la un control pe masa. Daca colul e scurt, asezat anterior si moale inseamna ca se pregateste de nastere si nu mai e mult. Daca insa e situat posterior poate sa mai dureze. Parerea mea e sa mai stai cumintica pana la 37 saptamani. Dupa aia e safe sa nasti si nici nu mai e bebe considerat prematur.
De exemplu eu stiu o mamica care a avut col deschis 2 cm din saptamana 36, n-a stat deloc la pat...si a nascut in saptamana 41, natural dupa un travaliu de 14 ore. Era bebe nr 4...in conditiile in care bebe 3 fusese nascut in mai putin de 3 ore de travaliu.

Legat de pozitia in pat....stau pe latul patului, pe stanga si am umarul si mana stanga sustinute de vreo 2 perne si o pilota. Si n-am nici masa de laptop..e inaltat pe niste carti.

Larisa 33+ cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)
AMR 7 saptamani pana la
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

carmen eu am citit ca incepand cu saptamana 36 incep controalele saptamanale pentru a urmari daca colul a inceput sa se moaie si sa se dilate in vederea nasterii apropiate...

Bulina 35+ cu poznas

AMR 5- pana il tinem in brate pe Andrei Ioan

AMR 4 zile pana in Liga I, 11 zile pana in Liga Campionilor si maxim 32 pana la finala

Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!!

noi daca stam in pat nu se moaie si nu se dilata nimic din 37 tre' sa facem si noi ceva miscare ca altfel e jaleeee

AMR 7 saptamani pana la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

pai e moale deja de la 31 de saptamani acum sa vedem cum stam cu dilatarea....

astept cu nerabdare sa merg marti la control...cand m-a internat, dr s-a speriat de nastere prematura (la 31 saptamani), cand am fost la control la 33 a zis ca am trecut criza si ca nasc sigur dupa 36 saptamani, la 37-38...eu sper ca marti sa zica 38-39

bine, daca ma pune sa ma plimb, nasc cand zice el, daca mai stau cuminte, poate nasc cand vreau eu

Bulina 35+ cu poznas

AMR 4 zile pana in Liga I, 11 zile pana in Liga Campionilor si maxim 32 pana la finala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Deci de la 1 iulie ma pun usor usor pe miscare pana ajung la un ritm normal, mersi frumos, hai ca asa nu mai e mult!!!!

Al meu e sus cica si cicatricea il tine inchis!

Incerc si eu pozitia, ideea e ca atunci cand stau concentrata intr-o parte ma doare partea opusa, dimineata e mai bine ca nu doare tare!!!!
Hai ca mai avem putin, la floricele mai sunt foarte putine mamici nenascute, in curand preluam sdtafeta, inca nu-mi vine sa cred!!
Voi stiti ceva de nasterea cu narcotice? Mie imi vor da doar narcotice care sa ia doar varful durerii, nu imi pot da epidurala tot datorita cicatricei!
Am inteles ca sunt unele care actioneaza relativ bine si intradevar iau varful durerii mai ales la expulzie!

Letizia
Doamne Ajuta-ne!!!
31+ cu
AMR 8+

Mergi la inceput

Racusoru', dilatarea inseamna implicit deschiderea lui..ori al tau col e inchis. Chiar daca a fost moale daca stai in pat se intareste, prinde puteri Sigur nu e general valabil insa am mai zis eu la ale am stat la pat cu col deschis din sapt 28 pana in 33. In 33 s-a inchis....dar tot am stat in pat...si cand sa nasc cu o zi inainte nu era deloc sters....ba chiar rigid...chiar si la internare nu era moale dar se rupsesera membranele si trebuia sa nasc....de asta acum nici nu m-am lipit de pat ca, colul meu ma pacaleste.
Sa vedem ce iti zice dr marti..poate al tau col e mai ascultator...

AMR 7 saptamani pana la

Mergi la inceput

carmen, mai stii ceva de carmen si dana (no name)?

Bulina 35+ cu poznas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

carmen, mai stii ceva de carmen si dana (no name)?

Bulina 35+ cu poznas

Racusor din pacate nu mai stiu nimic de ea :-(, cred ca va intra ea si ne va spune

Letizia
Doamne Ajuta-ne!!!
31+ cu
AMR 8+

Mergi la inceput

sau poate e cum zici tu, avand in vedere ca nu s-a mai scurtat deloc in 3 saptamani a ramas undeva pe la 3 cm...

marti cred ca iar ma asteapta control pe masa si cu deshtu si cu aparatu ala, plus eco pe burtica...si cred ca imi face si CTG...

sper sa scap de tratament

Bulina 35+ cu poznas

Mergi la inceput

larisa, tie la ale ti-au dat tratament? la cate saptamani ai renuntat la el?

Bulina 35+ cu poznas

Mergi la inceput

racusor, e bine ca marti sa intrebi cand se te ridici din pat si ce ai voie sa faci ca sa nasti si tu mai usor. Mie la Ale dupa 36 si 4 zile mi-a zis sa ma ridic de tot din pat si sa ies la plimbari dar sa nu fortez nasterea ca e bine ca bebe sa stea cat mai mult in burtica. Doar ca eu in loc sa ma plimb mai mult am stat tot mult in pat...ca ma gandeam si eu si sotu' ( mai mult sotu') ca daca ma ridic imediat nasc.
La ale am facut injectii cu gravibinon pana in saptamana 35 si no-spa. Din sapt 36 n-am mai luat no-spa.
Cine e carmen?

AMR 7 saptamani pana la

Mergi la inceput