Fulgusorii de nov.dec 2009 (75*)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pirelia spune:

Salutari,

My Lady, inca nu am inceput munca, ma gandesc daca sa o fac si urmeaza sa vedem si daca firma doreste sa ma primeasca asa curand (crizele astea ....)

Legat de mancarea pentru bebelusi .... i-am cumparat Oanei cereale cu porumb si orez (mancare pentru copil peste 4 luni) si, bineinteles, ca nu vrea sa le manance, se stramba, inchide gura, arunca mancarea. La fel a fost si cu supa de legume speciala pentru copil sugar. Dar este scandalul de pe lume daca nu-i dau din farfuria mea de ciorba, daca indraznesc sa mananc gratar fara sa-i dau si ei. Legat de fructe: sucul de fructe nu-l vrea, dar daca ii dau fructul sa-l molfoneasca este cea mai „nemancata" fetita. Nici banana nu o vrea pisata ci sa muste ea.

Oana nici pe burta nu vrea sa stea, deci ce sa mai sper ca o sa se tarasca sau o sa mearga de-a busilea. In schimb, deja face cativa pasi sustinuta. Cand este lasata pe spate nu poate sa se ridice singura in fundulet, doar agatata de mainile noastre.

Pana data viitoare, pupici multi voua si micutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciandrea spune:

Neatza si de la noi!
Multumesc fetelor pt incurajari si multumesc ca m-ati lasat sa dau eu cafeaua azi. Noi am mancat si asteptam sa mai racoreasca afara sa putem iesi ca e prea cald,offff am asteptat caldura si acum ne ferim de ea!
Stiti ce vroiam sa va intreb, mergeti cu copiii la mare anul acesta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Luciandrea-cu siguranta mergem la mare.De fapt.we asta chiar tragem o fuga pana acolo.
Eu am iesit pe la 10fara tocmai ca sa nu ma prinda caldura.La11.30 deja era prea cald,deci am intrat in casa.
Acum eu ii pregatesc lui R.dovlecel umplut cu piept de pui.O sa fie prima lui mancarica asemanatoare cu a noastra,doar ca nu are condimente si sare,si normal ca nu are nici sos.Eu o sa renunt la legume fierte ,pur si simplu.Nu-i plac si gata.O sa incerc sa adaptez dupa mancarica noastra,sa vedem ce iese.Ma duc,ca mi-am facut o mica cafeluta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelix spune:

Bun regasit, dragele mele prietene virtuale
Sunt putin suparata: Daniel chiar de la cateva saptamani regurgita, mi s-a spus ca este REFLUX...fara investigati suplimentare(necesita radiografie cu bariu)....dar a continuat sa ia in greutate...am inceput DIVERSIFICAREA la 4 luni...o perioada a mers fara dar iaka de cateva ziua dupa masa la cca 30-60' , nu mult si dar o face si ma INGRIJOREAZA ..VOI ATI INTAMPINAT ACEASTA PROBLEMA LA VOSTRI?Eu inca continui sa-i dau H antiregurgitare in combinatie cu lp tot de H2.

LORELIX
de Daniel-Matei
sa fie SANATOS!

Minunea mea: Daniel-Matei nascut pe 13 nov 2009

Mergi la inceput

Revin pe seara!

LORELIX
de Daniel-Matei
sa fie SANATOS!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Buna fetele! Multumim pentru felicitari.

Lorelix, noi nu avem problema cu regurgitatul. Eu as merge la medic.

Tiusca, ce mancarica buna faci tu pentru bebe. cred ca ideea ta e excelenta; m-am gandit si eu la ceva asemanator pentru Sophia, adica sa nu o mai chinui cu legume si carne pasata.
Intrebai de finger foods. Am ceva informatii dar in engleza, o sa-mi ia ceva timp sa fac traducerea. Cateva principii:
- bucatelele pe care i le dai trebuie sa fie suficient de moi incat copilul sa le poata marunti intre gingii, poate chiar sa se topeasca in gura, oricum sa fie usor de inghitit;
- (evident) nu lasa copilul nesupravegheat cat mananca;
- pana la 6 luni se recomanda sa fierbi/aburesti/gatesti legumele si fructele, dar dupa varsta asta se pot incerca si cele crude;
- ofera-i copilului o varietate de culori si texturi
- copilul va vrea sa atinga, sa miroasa, sa guste sau sa se joace cu mancarea- e ok, fii pregatita pentru inceput pentru experimente si alimente intinse peste tot
- daca abia ii ies dintisorii, bucatelele reci de fructe vor fi foarte apreciate de el

Camy, ce grozav ca Flavius a papat si carnita taiata marunt! Asa e, ai baiat mare, de acum o sa trebuiasca sa alergi dupa el peste tot.
Nu te necaji prea tare pentru termos. Accidente se intampla. Nu gasesti sa cumperi alt termos?

Luciandrea, forumul e o supapa pentru mine. Cand incep serviciul, mi-e teama ca nu voi mai reusi sa scriu decat foarte rar.

Dar cat de cald e in Romania de ziceti ca e prea cald?

Am inceput sa-i dau Sophiei si iaurt, in amestec cu cereale si fructe; le mananca foarte bine si in combinatia asta. Maine fac o branzica in casa (laptele e la prins, cu niste iaurt amestecat in el), sunt tare curioasa cum iese si cum o accepta asta mica.

Va pe toate si revin.

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ogutu1 spune:

Buna,
lorelix... sa stii ca si fetita mea mai regurgiteaza dupa ce ii dau mesele de lapte( dupa 30-50 min.).Si culmea nu scoate doar laptele afara ci si zeama de la supa de legume. Pana sa inceapa diversificarea regurgita mai tot timpul,dar acum mai rar.

Ma bucur ca papa tot ce ii dau de mancare.

Va pupam.

Mergi la inceput

cand intru eu, voi parasiti forumul

LORELIX
de Daniel-Matei
sa fie SANATOS!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

buna seara cuconitze
camy ma bucur ca ai putut vedea pozele
tiusca...fugiti la mare?si cum faceti cu papa lui bebe?noi ne gandeam prin septembrie sa tragem o fuga..si inca mai astept pozele
cryss..da e bronzata de vant..pe fatza si pe jumatate din maini..ca tractoristii.restul e alba ca branza.si da, seamana mai mult cu sotzul.
finutzo lore..imi pare rau sa aud asa ceva..si Rebecca a avut o perioada cand regurgita des..dar i-a trecut de la sine..poate totusi ii dai ceva care nu ii prieste lui sa pape..observa-i un pic alimentatia..zic si eu
pirelia cred ca m-am dus pe copca rau..nush de ce aveam impresia ca te-ai intors la munca.....si poze cu printzesul mic..nu ne pui?
lauriciu...si poze de la ziua lui bebe mic...nu ne postezi?cum ati petrecut???ce cadou i-a luat tati???
eu ii dau iaurt seara, de doua zile, de la Tnuva..pe la 20.00,cand ne intoarcem din parc..ca sa o racoresc...acum e in pat si se joaca..nu are chef de somn ca a adormit pe la 20.00 pana la si jumate..pana la 22.oo adoarme ea.la 23.00..e masa de seara...
fete..am voie sa ii dau cirese???
eu va pup de noapte buna

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

now...don't cry pussy cat.....sunt aici...
eu legume crude, lauriciule]...i-am pus odata niste frunze de leustean in papa..cand i-am dat fasole verde cu galbenus de ou...nu am crezut ca exista mancare mai scarboasa..dar ei i-a placut..si care e buna la gust n-o mananca

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput