dureri abdominale
buna ziua.
daca v-ati confruntat cu asa ceva va rog sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac s-baietelul meu de ~4 ani se plange de dureri de burtica cam de o saptamana.imi spunea ca-l doare burta si dupa ce iesea cu scaunul isi revenea ,am observat ca in special dupa ce mananca imi spune de durere;insa aseara a facut febra 39 si s a plans toata noaptea de durere de burtica si nu stiu care ar putea fi cauza!!!???
Raspunsuri
usorlili spune:
Buna Oana.
Baiatul meu a avut o perioada cand se vaita de dureri de burtica si (ca si al tau) dupa ce avea scaun isi revenea. Am fost si la doctor cu el (pentru o alta problema dar am intrebat si de durerile de burtica) si doctorita mi-a spus ca poate fi senzatia lui de "fac treaba mare" pe care el si-o exprima prin "ma doare burtica". Asta se intampla acum 1 luna. I-am facut si analize (de sange si copro) si totul a fost ok. Acum stiu clar: "ma doare burtica" este clar "fac caca".
Despre febra si durere de burtica nu stiu ce sa zic. Tudor spune ca-l doare spatele de cand il stiu cand are cate o raceala sau o stare de disconfort.Zice ca-l doare spatele prin imitatie (taica-su are mari probleme de spate).Problema asta am discutat-o si cu doctorita si analizand situatia am ajuns la concluzia ca el imita. Asta este cazul nostru. Supavegheaza-l pe puiutul tau si sa ne mai spui cum sunteti.
Baietelul meu are aproape 4 ani.
Sanatate si tine-ne la curent.
Si totusi exista iubire!
trischa spune:
La copila mea a tinut cca 10 zile,dureri de burta,febra si tuse.Am fost la dr care ne-a spus ca e un virus.Am observat ca durerile de burta erau mai intense cand febra crestea.
Mergi totusi sa-i vada un dr.Tratament noi am primit nurofen si multa apa,in final vad ca a trecut dar usor nu a fost si a durat.
Multa sanatate!
nilufera spune:
bebele meu are dureri de burta de cand i-au trecut colicii, adik din luna a 4-a ...acum are un an i 2 luni si daca nu in fiecare noapte, atunci la 2 nopti tot se trezeste plangand; nu are nimic, toti doctorii spun ca inghite prea mult aer si nu il elimina, si din cauza asta il doare; ziua nu are probleme, probabil datorita miscarii il elimina, dar noaptea se trezeste, plange putin, se arcuieste, uneori elimina putin aer si apoi adoarme la loc; am luat si un tratament homeopat, chiar l-a ajutat, timp d evre-o luna nu s-a mai trezit; o sa mergem si luna viitoare la control;daca vrei nr medicului homeopat sa-mi dai un semn si ti-l trimit pe PM; ce-i drept nu a facut niciodata febra, deci clar durerea nu a re cauza infectioasa.
EllaX spune:
Si pe fata mea (3 ani si 11 luni) o doare burtica atunci cand ii vine kk - de altfel, si pe noi ne doare burtica , in aceeasi situatie. De vreo doua luni, imi zice ca o doare burtica si cand trebuie sa faca un pipi pe care il tine cam de mult - se pare ca acum constientizeaza senzatia aceea de distensie dureroasa a vezicii, cand se umple prea tare. Nu are infectie urinara, deci nu sunt probleme. Cred ca acum acum pur si simplu a invatat sa exprime ce simte.
Varianta simpla: durerile de burtica ale baiatului tau sunt ca ale fetei mele: de facut caca. Febra poate fi o viroza noua. Oricum, in viroze, multi copii se plang de dureri de burtica, pentru ca lor li se inflameaza repede (si bine) ganglionii limfatici din abdomen.
Pentru varianta mai complicata, in care exista legatura intre durerile de burtica si febra, trebuie, totusi, sa mergi la medic. Inclusiv o apendicita poate merge cu dureri de burtica si cu febra - deci nu e de neglijat.
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
anemona spune:
Daca are fera, ar putea fi apendicita. Te sfatuiesc sa mergi urgent la un consult cu el, ca sa elimini posibilitatea asta (ar putea da complicatii in caz ca nu ajungi la timp).
Sanatate maxima !